Pian mahdotonta saada lyhyitä kilpiä tuontiautoon?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja chevystw, 13.7.2008.

 1. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Kuule 90-luvun alussa jakoivat GAY-kilpiä ihan ilmaiseksi. Kukahan onnellinen sai numeron 69 ? Paikallisessa siviilipoliisiauto Corollassa oli GAY-kilvet lähellä tuota 69 numeroa. Vaikka sain sakot, niin kavereita nauratti joskus muinoin. Pikkaisen aikaisemmin samoihin aikoihin olivat uutta autoa ostavat Pohjanmaan ruotsinkieliset uskovaiset paineessa. Jaossa oli FAN-sarja (fan=Piru).
   
 2. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  tääl salossa näin ca 10v sitte joku sporttine mersu ajelikeskustassa, , siinä oli kilvissä teksti LESBO, niin ja tietty ruattalainen ol ko mersu, ilman väliviivoja

  Ja ol kyll kuski vähä niinku marliynin näkönen kikkara pää...

  tääkin asia ruottissa paremmin, ei tarvita mitään väliviivoja :mad:
   
 3. puavo the baboon

  puavo the baboon Gearhead

  iisalmen amiskan kuorma autoissa oli nuita gay kilpiä! :poff: vielä ku ois rahtarin alulle ollu nahkanen koppalakki ja stereoista el bimbo soimaan.. :rotfl:
   
 4. flatonia flattop

  flatonia flattop 3rd gear

  Nuo GAY-69 kilvet on uudehkossa bemarissa, bongasin turun keskustassa kuukaus pari sitten :eek: Noista on siis vielä joku todennäköisesti maksanut 1000€ :rotfl:
   
 5. jaketin

  jaketin Gearhead

  musta bemari, eikö ollutkin.. näin sen pasilassa n. kuukausi sitten...

  ilmoitin siitä tuolla mitä bongasit liikentessä osiossa.. :poff:
   
 6. CandyBee

  CandyBee Gearhead

  Kai nekin( "Jari Sillanpäät ja kaverit" ) tarvii munanjatkeita ? :lol: :poff:
   
 7. Big_Easy

  Big_Easy 1st gear

  Jos oikein muistan, niin Kopteri-lehdessä oli joskus uuden Triumphin koeajosta artikkeli, ja pyörän rekkari oli TV-0.

  Muistaisin jostain lukeneeni/kuulleeni, että moottoripyörien kilvet alkaa loppumaan, asia on ratkaistu vaihtamalla kirjainten ja numeroitten paikat keskenään. Minkäs takia noissa lyhkäsissä kilvissä ei voisi tehdä samaa temppua? Tuplaantuisi kilpien määrä. Onhan AAA-111 ja 111-AAA eri tunnukset, vaikka niissä onkin samat numerot ja kirjaimet vaikkakin eri järjestyksessä.
   
 8. tuomo.leva

  tuomo.leva 2nd gear

  Vähän offtopicia, mutta kumminkin.
  Mulla on autossa nuo törkeät eu-kilvet, edessä moottoripyörämalli ja takana se levee. Etukilpi meni paikoilleen suht hyvin mutta takakilvestä on reunat taitettu ulos päin, porattu itse lisää reikiä ja muutenkin koukku peittää keskimmäisen merkin mutta ei katsuri valitanut mitään. :D
   
 9. Per Besserwisser

  Per Besserwisser 1st gear

  Entäpä ii-11 ! :poff:
   
 10. hevisevi

  hevisevi Gearhead

  Voit tilata nuo kilvet konttorilta ilman eu-lätkää ( maksaa jotain 10-15 E ) , silloin ne ovat normaalikokoiset.
  Itse kävin omat vaihtamassa kun tuo moottoripyörämalli näytti typerältä.
   
 11. Coyote Custom

  Coyote Custom 1st gear

  BMW (GAY-69)

  Omistaja : BMW Financial Services Skandinavia AB,
  Suomen sivuliike Vantaa
  Haltija : Jukka Henri Kristian Backlund, Helsinki
   
 12. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  Viimeisin tieto konttorilta (Kateka) tänään klo 17.00 kun olin maahantuontirekisteröimässä omaa Speedsteriä: Lyhyitä kilpiä ei todellakaan saa konttoreilta, ne on loppu. Voivat antaa 5 merkkiset eu-kilvet (pitkä+motskarikilpi) ja sitten voi tilata AKE:lta ne vanhat perinteiset kilvet samalla tunnuksella.
  Eli siis saa mutta maksaa ylimääräistä :x . Niinkuin ei tuo 130€ jo riittäisi.

  Olivat kuulemma haalineet Joensuuhun joskus kaikki lyhyet perinteiset kilvet mutta nyt nekin on loppu.
   
 13. mätkä

  mätkä Gearhead

  Kuorma-auton maahantuonti katsastukseen siirtokilpineen meni lähes 350 euroa, repikää siitä :mad: eikä saanu ees viis merkkisiä kilpiä, mukamas kone näyttää minkä kilven voi antaa vaikka muilla asemilla on ennen saanut edes valita muutamasta livestä. virkailijasta tais toikin vaan olla kiinni
   
 14. virta

  virta Gearhead

  :mad: :mad: katsastustoiminta alkaa haista aina vaan enemmän paskalta tässä maassa :mad:
   
 15. vinkkeli

  vinkkeli Gearhead

  tiedän konttorin jolla katsastin dodge ramin siellä ei saanut valita kilpiä varastosta, vaikka kysyin.
  kehui et ne on ne mitä kone näyttää.

  ja toinen konttori mis pojat käytti buikin niin sielä sanottiin et kato noista ja näytti kaikki mitä oli varastossa.
   
 16. ata

  ata Gearhead

  Just tänään kävin tilaamassa lyhyet kilvet omaan Pontiaciin. Siinä on nyt edessä se 2-rivinen neliökilpi ja takana pitkä kilpi, tunnus on kuitenkin lyhyt. Eli samalla tunnuksella tulee nyt ne uudet lyhyet kilvet, pari-kolme viikkoa kuulemma kestää ja maksoi 8e/kilpi eli kun tilasin nuo molempiin päihin niin 16e maksoi yhteensä.

  Viime perjantaina yritin käydä jo tilaamassa ensin, jonotin puoli tuntia konttorilla ja kun pääsin tiskille niin sanoivat että nyt menee kiinni eivätkä enää palvele. Tänään menin sitten aikaisemmin, eli perjaintaina olin mennyt puoli tuntia ennen sulkemisaikaa, nyt menin 3 tuntia ennen sulkemisaikaa, jonotin tunnin ja nyt on tilaus sisällä...

  On se kyllä kumma etteivät Suomessa ole voineet tehdä ns. "jenkkikilven" muotoista suomikilpeä, niinkuin esimerkiksi Ruotsissa, Virossa ja Saksassa ja monissa muissakin EU-maissa. Siellähän voi siis tilata täysin jenkki/japsikilven muotoisen kilven.

  Ainakaan tuossa neliö-pitkä-EU-yhdistelmän vaihtamiseksi lyhyiksi ei-EU-kilviksi ei tarvinnut sen suurempaa perustelua, kun rekisteritunnuskaan ei vaihdu ja autolla on jo lyhyt tunnus.

  Ei kyllä sitäkään voi ymmärtää että miksi se toinen lyhyttunnuksinen eu-kilpi on aina pitkä jossa on metri valkoista tunnuksen molemmilla puolilla...
   
 17. sasupe

  sasupe 1st gear

  Tänä keväänä löyty konttorilta rekisteröintikatsastuksen jälkeen 4 merkkinen EU kilpi F350 pikkariin. Ei niitä ropaamaan saanu mennä mutta täti kysy vaan että olisiko tämä hyvä!

  Aikonaan armeijan vanhaa UAZia kilvitettäessä konttorin setä salli valkata vanhoista EI EU:lle kilvistä. Poimin 2:seen päättyvät niin ottiki kilvet takaisin ja lykkäs 7:n päättyvät tilalle. Tuumas että kivempi tehdä sitä jokavuotista katsastusremppaa kesällä ku hangessa talvella :wink:
   
 18. cam68

  cam68 1st gear

  mulla kävi niin et kun oli selvää että 5 merkkiä niin täti kävi heidän kilpi laatikolla ja hetken pengottuaan tuli sanoen harmi kun ei ollu num. 68.. olis ollu hyvä kun vm 68 :eek: totesin et ei se haittaa ja nyt num 38 :D
   
 19. Littlerocker

  Littlerocker 1st gear

  Vähän ohi topicin, mutta saako mustia kilpiä tilattua valkoisten tilalle samalla tai eri tunnuksella?? Olis kiva saada -62 suomi-pontiaciin oman aikakauden mustat laput. Auto on ollut ainakin kaksilla eri tunnuksilla rekisterissä aiemmin.
   
 20. ama

  ama 3rd gear

  Saa jos ne mustat on vapaana mitkä siinä on alunperin ollut. Hintaan 16€
   

Kerro tästä muillekin!