Pinstriping aloittelijan turinoita

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja J.J. Laakso, 21.7.2005.

  1. vpoint

    vpoint Gearhead

    Tilasin jenkeistä Beuglerin straippi "työkalun" ja keltanokkana vetasin sillä Cäccylän liekkien straippaukset. Helppoa ei oo muuten silläkään ilman harjottelua. Suoraa viivaa sillä kyllä paukuttaa menemään mut liekkien straippauksessa "häntien" teko on vaikeaa, tarvis ne tehä pensselillä. Mistäs muuten noita One shotin värejä löytyy suomesta?
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    www.alasalmi.com voi vastata tähänkin. Suosittelen...
     
  3. e

    e 3rd gear

    Täältä nousee käsi.

    Jotain kommentteja... Aiemmin joku aihetta harrastamaton totesi, että taito tulee puhtaasti kilometrimäärällä. No sitä ei voi kiistää etteikö homman hallitsemiseen menisi aikaa, mutta kyllä todella arvokasta tietoa saa noista alan perusoppaista ja sitten näiltä ukkeleilta jotka ovat jo pidempään maalailleet... Tuo pinstriping masters-kirja ei ole muuten mikään varsinainen oppikirja, vaan siinä esitellään erityylisiä maalareita. Mannermaan Pekka on tainnut pari kertaa järjestää tuon kurssin joskus muutamia vuosia sitten.

    Nii, ja siis korjataan että en käyttänyt lyijykynää, vaan nimenomaan tuollaista stabiloa... Rasvaliitu on hommaan kuitenkin se paras, niitä voi ainakin yrittää kysellä alasalmelta tai mannermaalta.
     
  4. DeS

    DeS Gearhead

    Olen tässä jo hetken aikaa ihmetellyt miksi Suomeen onkin siunaantunut näin paljon straippareita kun pohjoismaissa taitaa olla kourallinen alan taitajia, keskieuroopasta nyt puhumattakaan.

    Itse olen kerran koittanut rajata scalloppeja pitkällä sutilla ja totesin että tämä ei ole mun hommaa.. Suorista kohdista tuli mutkaisia ja mutkista tuli suoria. Siinä kohtaa päätin teettää moiset hommat niillä jotka asian osaavat
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Rasvaliitua kaipaavat lampsikaapa rengaskauppaan. Siellä niitä
    käytetään merkkaamiseen ja tod.näk. hinta on siellä sopiva.
     
  6. Johnny B Goode

    Johnny B Goode 1st gear

    Ilmoittaudun myös "kerhoon". Aloittelija tosin olen itsekin. Jokin aika sitten tilailin maalit ja pensselit. On sitä jo vähän saatu viivaa aikaiseksi mutta LIIAN vähän, enemmän tarttis reenata, tuntuu vaan ettei muka kerkeis. PRKL! Tartteekin taas ottaa itteensä niskata kiinni. Enempi on sitten tullut noihin liiveihin maalailtua ja niihinkin vaan tekstattu. Mutta kai sekin on jo jotain? Tarkotus olis tuohon käyttöfarmiin taiteilla jonkin sortin viivoja jossakin vaiheessa. Ite ihmettelin pitkään että millä sitä sais vähän hahmoteltua kuvioita ja löysinkin sitten niitä stabilo kyniä tuosta paikallisesta kirjakaupasta. Oli musta, valkoinen ja keltainen valikoimassa.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    pinstriping

    Tämä aihehan tuli kuin tilauksesta keskusteluun tänne. Olinkin ajatellut kysellä onko Kuopiossa tai lähituntumassa hyviä pinstraippareita? Ja olisko mahdollista nähdä heidän töitään vaikkas netissä? Kits.
     
  8. Ieppa

    Ieppa 1st gear

    Re: pinstriping

    Jäi kirjautumatta sisään ennenkuin viestin kirjoitin, joten laitetaanhan tämä viesti nyt omiin nimiin.

    Vastauksia odotellessa.
     
  9. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Itelläkin ois aikomus hommata rensselit ja ruveta harjoittelemaan.. kai se siitä lähtee..
     
  10. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    Joo ostin Mannermaalta ensimmäiseksi Pinstripingin perusteet vihkosen ja yhden straippisiveltimen ja siitä se sit lähti..seuraavana vuonna menin Stripe-O-Ramaan ja siitä tuli jokavuotinen taphtuma,nyt on vissiin 5 vuotta takana ja kehitys on ollut suuri,omasta mielestäni viivaa tulee ihan hyvin,mutta vielä on piiitkä matka siihen mitä nää suomalaiset mestarit tekee.Niillä onkin jo seniori-luokka. Mutta kyllä melkein kuka vaan oppisi tuon jos on vähän (väri)silmää ja halua keskittymiseen ja kehittymiseen "alalla"..
     
  11. Kasi-Pasi

    Kasi-Pasi Gearhead

    Kehtaiskohan alkumetreillä olevat viivanvetäjät laitella jonkinnäkösiä kuvia tekeleistään...? Mä koitan joku ilta tunkea muutaman harjoituksen esille, niin naureskellaan niille sitten yhdessä :rotfl:
    Ja hei, tää koskee sitten vain oikeesti aloittelijoita, eli mm. zzz, platuart, e, kustum4evo ja muut konkarit eivät tällä kertaa saa leikkiä meidän kanssa! :soosoo: :wink:
     
  12. Karva

    Karva Gearhead

    Jeeee ... ee, se on näemmä taas oikea otin paikka, pakka-huussi journalisteille ???



    Ei voi olla kommentoimatta ja pirulematta, poikain ja gimmain muoti ilmiöistä, eikö ny sit joka toinen himmee töttörö-taka-tukka, moshaa pensselit käjes tallin nurkassa, vanhaa polkupyörää, psyco-billyä reteoista kiljuttaen ...

    Juuri männä viikolla, se oli se org tyylinen pikkasen rähjä ja vanhaan haiskahtava rakentelu tapanen huisin hianoo, lue Primer - magazinea, legendaarinen hörhöjen raamattu, hienoja ovat ja varmasti kovin käytännollisiä finlandiassa, täällä kun vastaavat menee muutenkin niin helpolla rekisteriin ...

    Sitten viime kuun puolella tais olla ne pulla mallin fjord ja mercurut kun piti joka jeesuksen tallaajalla olla Hki:stä - Ivaloon, ja ivalo on muuten hyvä paikka, mutta se on toinen juttu se, ja tietysti aivan jumallattomasti rakennettuna ja muuteltuna joka suuntaan, sehän käy jokaiselta kuin tanssi kerrostalon alakerran kanahäkki tallissa, helppoa ja halpaa kuin saippua, aihioitakin tuntus olevan joka puun alla ...

    Kun oli nuota lumia vielä maassa, tais sillon olla vallalla se laikka-avoilu, tiedättehän sen kun sahataan keskiverto mossen katto ja ajellaan avoilua, rätäsateessa, tai se juttu mitä suomessa kesäksi kehutaan, se kun ei tule niin kauhian kylmää vettä, kivaa se ja käytännöllistä ilman kattoa, aina kun tuli hiki sai perään melkosella varmuudella suihun, näin on ojan pohjat ja takapihat taas turvattu, tuleville sukupolville varastoiduilla katsastamatta jäävillä kilvettömillä avoilu aihioilla ...


    Mitä sitten seuraavaksi, nuota psykedeli - himmeli - mirra hiukkas maaleja kun on nyt jo näiden pensseli veikkojen kanssa autojen kyljessä, ehdotan jotta unohdetaan kaikki tavan omaiset ja keskitytään uuden karheisiin tyyninki nissaneihin jossa vois olla broilerit ja noita mc pamppers tyylisiä ratkaisuja, eli niitä on jo, mutta sen vois viedä askelta pidemmälle, osittain laikka-avo, nostalgia hemillä, tiedättehän silleen -50 `s style ....


    Kaikissa moottoroitua harrastavissa asuu pienen pieni Yrjö Bremer ???





    :oops: :lol:
     
  13. J.J. Laakso

    J.J. Laakso Gearhead

    Selittäiskö joku miten ^toi^ tehän aiheeseen liittyy...?

    Pistetään vaikkei kehtaakaan ja kun tuli tämä aihe aloitettuakin :eek: :wink: Ensimmäinen 'ei lasille maalattu ja pois pyyhitty'-teos. Tarkoitus oli lisätä tuohon vielä valkoistakin, mutta en tiedä kannattaako tuhlata hyvää maalia...

    Piirsin oikein apuviivat ja kaikki, mutta heti se meni sellaiseksi tärpätillä pyyhkimiseksi, että apuviivat katosi heti alussa ja loppujen lopuks koko tekele on ilman apuviivoja vedelty (ja sen kyllä näkee).

    Kuvaa sopivasti pienennetty, ettei ihan kaikki sormenjäljet, sekalaisen paksut viivat, muotovirheet, epäonnistuneet viivojen leikkaukset ym. ym. näkyis -> http://www.kotiposti.net/jessel/Pinstriping/Eka.jpg
     
  14. Kasi-Pasi

    Kasi-Pasi Gearhead

    Mä voin selittää: Sen on kirjoittanut Karva :rotfl:
    Ei ole ihan eka (mutta toivottavasti viimeinen) kerta, kun ukkeli sekaantuu tällä saralla asioihin, joista on perillä yhtä paljon kuin hevonen totoamisesta...! Tai eipähän tosta nyt normaalilla äidinkielen oppimäärällä juurikaan tolkkua ota, ennen kuin jostain löytyy se aiemminkin kuuluttamani Karva-Suomi-Karva-sanakirja.
    Mullekaan ei oikein auennut, että millä tavalla raitamaalaus liittyy joihinkin muoti-ilmiöihin, joista tossa ilmeisesti avauduttiin? Uskoisin, että kukaan ei hommaa huvikseen kalliita siveltimiä ja maaleja ilman, että oikeesti on kiinnostunut tuosta taiteenlajista. Ja ainakaan mulle ei muutenkaan ole ikinä selvillä, mikä on muotia ja mikä ei, kun asia ei vois vähempää kiinnostaa. Jokainen taaplatkoon tyylillään ja herra Kanerva sillä tutulla omallaan, mutta hieman pienemmällä sienimäärällä...!

    Jos aiheeseen palataan, niin paremmaltahan tuo J.J.Laakson tekele näyttää kuin Mannermaan videolla näkyvät ukon omat ensisutaisut! :wink:
    Löytyykö muilta fotoja? Sallittakoon pro-pensselikorvienkin osallistuminen, jos kuvat esittävät alkutaipaleen harjoitustöitä...
     
  15. e

    e 3rd gear

    http://www.rapangle.com/pinstriping.htm#

    No, jos tosta sivulta napsuttelee neljännen kuvan, nii siinä on ensimmäinen nelipyöräinen johon raitoja sipaisin, kyllä, pikkucorolla. Eli aikalailla alkutaipaleilla tuolloin oltiin.

    Ohhoh, pitäis varmaan joskus noita sivuja päivitellä.
     
  16. Kasi-Pasi

    Kasi-Pasi Gearhead

    http://pg.photos.yahoo.com/ph/greasersf ... fe&.src=ph löytyy jotain omia töherryksiäni. Levysoittimen kansi ja kapseli on vuosien takaista harjoittelua ja muut suht tuoreita tekeleitä, kun hommaa aloin taas opettelemaan. Eipä oo vaimokaan vielä käskenyt pakastimen ovea pyyhkimään, eli jääköön nekin viirut muistoksi ajalta, kun homma oli vielä vähän hakusessa...

    Nakkasin vielä yhden huonon kuvan auton perseestä pussihousuasussa, jolloin minäkin kokeilin ekaa kertaa nelipyöräisen sotkemista. Ja vähän sotkultahan se näyttikin, mutta hiomapaperillahan niistä selviää, kuten noista nykyisistäkin viiruista... :wink:
    Ei tainnut Eerolla kuitenkaan olla ihan ekoja vetoja toi tojotan kuvio, tai sitten heppu on syntynyt suti kourassa :odroll: :lol:
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest


    Kyllä on herkkäuskoista ja tosikkoa porukkaa liikkellä jos tuollaisesta menee vetään herneet nenään herra Karvan piruilu osui aivan oikeaan

    Kaikki alan harrastajat ei välttämättä ole kiinnostuneet raitojen maalailusta autojen tai minkään muunkaan kylkeen varsinkaan kun suurin osa näyttää alkuperäisenä paljon paremmalle

    Eriävien mielipiteiden esittäminen on muutenkin tarpeeksi vaikeaa joukossa jossa jokainen on toisensa kopio ja laumasielu joka seuraa alan muoti ilmiöitä sen enempää ajattelematta omilla harmaillaan
     
  18. pas2

    pas2 Gearhead

    Tämmäsii viivoja tuli sekavassa olotilassa sotkettua mopetiin sadoluxilla ja vesiväripensselillä:
    http://fvwa.sitefactory.fi/data/4397.jpg

    Takalampun yläpuolen mahhtava kuvio ei kuvassa näy.
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    :eek: :eek: :eek:
    Selasin viestiketjun läpi ja ymmärtääkseni heput haastelevat täällä straippauksesta, koska ovat kiinnostuneet siitä. Ja hyvähän se on kysellä mielipiteitä ja neuvoja taitavammilta. En ainakaan huomannut, että kukaan olisi kysellyt mielipiteitä, kiinnostaako maalailu jotain vai ei, eli miksiköhän siihen silti vastataan? Outoja kommentteja...
    Eiköhän tuo raitamaalaus ole ollut ihan yhtä muotia 1800-luvulta asti ja onhan se hyvä jos taitavia maalareita löytyy enemmänkin, niin ei tartte jokaisia liekkejä rajauttaa niillä samoilla maalareilla :wink:
    Olisi mukava katsella lisää harjoittelukuvia.

    PS. Ja straipparitko toistensa kopioita? :eek: Kun katsoo vaikka Stripe-O-Raman kimppakuvaa, niin näkee jos jonkinlaista hiihtäjää :rotfl:

    T: Ikuinen harjoittelija
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    Niinpä ...

    Juu, hyvä on, on se kiva ja hieno taiteen laji tämäkin, ja hyvät on juuret kun on noinkin pitkään tehty, ja onneksi olkoon suomi straipparit, globaalistikkin ajatellen herrat ovat olleet jo vuosia alan eliittiä, hienoa kerrassaan hienoa ???

    Nouseva sukupolvi tulee ja takaa tämänkin harrastuksen osa-alueen jatkon mailman kärjessä, no hyvä, erittäin hyvä ....

    Oliko asia kerrankin selkeällä ja kannustavalla suomen kielellä ilmaistu, niin jotta Kasi-Pasin ei sitä muille tarvitse kääntää ???





    No hyvä, sitten mennään taas, notta ottakee ihmeesä net pensselit sieltä poies, eikö tuo tee kovin ja paljon kipiää, eikä net herneet ole tarkoitettu nenähän, jeesus, kyllä sitä kaikkia näkee kun kulkee ...

    Vaan taasen ei ole eka eikä viimoinen kerta kun nämät meitin, herrat taiteliat menee ja näköö vaan valot tunnelissa, mikään muu ei taasen nappaa, kuitennii suurin osa koko suove-päisten valtakunnassa, paskat välittää tuostakin, kööri painaa laumana jonkin muoti ilmiän peräsä kuin lammas katras, mikä lie seuraava, veikkaan niitä psykedeli, mirra hiukkas maaleja joka saabin kylkeen.

    Ei siinä mithän ja komiaa on jälki, eikä synny jos ei harjottele, sinne vaan sutiin, se on tervettä se, nuo kirjottelevat perähän jotta ei sasi arvostella tahi panna piruillen kun on näinkin vakava ja henkinen kypsyyttä vaativa harrasteen poikanen, no voi sun ....

    Sen täytyy, sen suoven, no pakkohan sen on se, ja muiden tukka rasvojen väkisin kuulua jonnekkin muualle kuin päähän, ei jumavita sen täytyy olla jo vuosia vaikuttannu jos ei mene perille, kun ei niin sitten ei, pannaa ny viel uudemman kerran, sitten jotta hitammatkin jaksaa tajuta, jotta homma on hienoa ja jälki sen mukaista, vaan kun se tulee silmille joka paikassa, ja suurin osa autoilu väen väkisestä ei siitä tuon taivaallista, jos ei saa edes muodin perässä hiihtämisestä piruilla tai vittuilla niin jo on köyhäksi männy, elo alla koivun ja tähtien.

    Pensselöintiä ei ole kukhan arvostellut, muoti laumailua kyllä senkin edestä ja takaa, jos sitäkään ei enään saa tehdä, mistä täällä sitten saa huudella, kertoisitko ystävällisesti sen meille toivottomille ... Kasi-pasi ???



    Ps:

    Tai on mulla ykki idean poikanen, tosin näillä määrillä hyvin, hyvin pikkanen, mutta kuitennii, jokohan kuka voisi kertoilla miksi mun atsalea kuolee joka kerta, pariin kolmeen otteeseen, vaikka sitä päivittäin kaljalla, kukkamekossa kotona laitoksella kulkiessani, sieniä mutustellessa, kastelen ???


    Minä täällä pakkasessa ... Hei !!!
     

Kerro tästä muillekin!