Pinstriping aloittelijan turinoita

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja J.J. Laakso, 21.7.2005.

  1. Psycoil

    Psycoil 1st gear

    Pienet OT:t paikallansa...
    Mistäs löytyis ohjeita/neuvoja/jippoja/sun muita juttuja flaken maalaukseen. Alasalmen sivuilta jo vähän opiskelin ja paikalliselta "Sumulta" kyselin. Jos vaikka tuohon Rautapäähän harjoottelis :D
     
  2. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Itsellä ois nyt työn alla yhen H-D:n osat + potta, johon pitäis harjotella flaken levitystä, vieläpä kahella värillä. Nyt vasta kittaus- ja hiontavaihe menossa, mutta haaveissa ois kahen viikon sisään saada flake pintaan, ettei turhan pitkään menis turatessa. Voin sit kirjotella ekakertalaisen kokemuksia.

    Yhet streetbobin osat lakkasin viiteen kertaan ennen ku sain edes lähelle "tehtaan" mattapintaa. Tuli vesihionta tutuks, jota voi nyt soveltaa sit flaken tasoitukseen :D josko flake onnistuis vähän vähemmillä harjoituskerroilla.
     
  3. sorrow

    sorrow 1st gear

    ai että tuli väännettyy nätit kuviot mutsin MP kypärään rasvaliidul :D vieläkun sais tehtyy saman sutin kanssa :eek:
     
  4. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Flake-maalausta

    No ni, ihan ei aikataulussa olla pysytty, asiakas vaihtoi väritoivetta siinä vaiheessa kun oli metallivärit vedetty ja suojalakkakerros päällä. Alunperin puna-kulta väritys, nyt vaihtui punainen vihreäksi. Ja eilen vielä hajos kompura, niin sekin jo söi miestä sen verran, että motivaatio tipahti hetkeksi nollaan. Varakompuralla tänään sit tussaroin vihreetä metallisävyä ja flakea pintaan.

    Tarpeet:
    Mipa CC6 -kirkaslakka
    Mipa HS-10 kovete (nopea, en tiedä onko ihan tarpeellinen, normaali kovetekin varmasti käy)
    Old School Flake, Emerald 2 oz. (Alasalmelta)
    Ruisku: http://www.aerografisti.com/dettagliaerog.asp?ida=13 (älkää välittäkö sivuston kielestä, kuvassa kuitenkin samanlainen kuin itsellä, uudemmat versiot ovat vähän siromman näköisiä). 1,5 mm suutin.
    Tinneriä puhdistukseen.
    Digitaalivaaka, joskaan ei ole tarpeellinen, mutta ihan mielenkiinnosta katsoin ja punnitsin, että minkä verran flake noin suurinpiirtein painaa / tilavuus.

    Lakka-kovete seosta tein 3 dl, johon kippasin n. puolet hilepurnukan sisällöstä, tarkka grammaluku oli 24,4 g. 2 oz. purkissa on jotakuinkin 60 grammaa, joten silmämääräisesti voi puolet kipata huoletta.

    Käytettävä paine jotakuinkin 3 baria, ehkä hieman alle.

    Sit eikun vaan harsokerroksia suihkimaan, mulla oli yks n. A2-kokoinen paneli mihin harjoittelin varovasti aluks, että miltä se näyttää. Kannattaa joku levynpalanen ottaa mihin kokeilee ensin, sitä voi siinä osia kierrellessä sitten täyttää oman mielen mukaan ja tekee siitä vaikka sitten samalla vaivalla kotiin komean avaintelineen, tai kellon.

    En osaa sanoa, montako kerrosta sitä hilettä tuli suihkittua, mutta useampi joka tapauksessa. Silmä on paras mittari, mikäli lakkasumussa mitään näkee. Valumista ei ollut helppo saada aikasiks, testipaneliin suihkuttelin vähän reilummalla kädelläkin, eikä elettäkään että olisi valunut. Jos pelkkää lakkaa olisin suihkinut samalla lailla, olisi valunut aivan varmasti.

    3 desiä ainetta riitti paremmin kuin hyvin, puol desiä jäi vielä reserviin senkin jälkeen kun olin testipaneliin lotrannut mielestäni jo liikaakin. Mutta itse teen mieluummin riittävästi kuin liian vähän, tympeetä alkaa sekottamaan just jotain puolta desiä enää siinä vaiheessa kun ois loppusilausta vailla. Pari desiä ois noihin varsinaisiin osiin riittänyt varmasti. (tankki, takaloksu ja potta)

    Kaiken kaikkiaan valaiseva kokemus, vähän hirvitti että kyse olisi hankalammastakin operaatiosta. Tai no, en minä tiedä miten ammattilaiset nuo hilemaalaukset hoitavat, tai että onko se jälki jotenkin parempaa kuin amatöörin tekemä. Ero tulee ehkä siinä, sotkeeko ne hileet lakan sekaan vai vetääkö flake busterilla tms. härvelillä. Ripottelemista en suosittele, itse sitä kokeilin yhteen putken pätkään pari vuotta sitten, eikä siitä tullut yhtään mitään. Tai ois tullu ehkä jos oisin seisonu pöydällä, sijoittanut putkenpätkän lattialle ja ripotellut katonrajasta. Eli hileet kasaantuivat ikävästi yhteen könttiin, kun eivät ehtineet levitä ilmalennon aikana. Tai sit en vaan osannut.

    Mutta vastoin Alasalmelta löytyviä ohjeita käytin tosiaan 1,5 mm suuttimella varustettua ruiskua, eikä ollut ongelmaa. Halpahallista ostin kyllä 15 euron ruiskun, jolla yritin ekaks, mutta se ruisku osoittautui täydeksi sudeksi, ei toimi ollenkaan. Tämä susikappalekin oli pienehköllä suuttimella, mutta jyrskäytin porakoneella 2 mm reiän suuttimeen. Hukkaan meni sekin rehkiminen.

    Laittelen kuvia jahka uskaltautuu takas autotalliin...

    EDIT: Kuvia:

    http://jva0316.1g.fi/kuvat/Temp/IMG_3791.JPG
    Takalokarin pintaa, ei vaikuta kovin pahalta hommalta tasoittaa. Jos ois hermo kestänyt vetää vielä vähän reilummalla kädellä lopussa, niin olis tasoittunut entisestään.

    http://jva0316.1g.fi/kuvat/Temp/IMG_3793.JPG
    Tankki. Kyllä se näin maalle välttää... Huomenna vielä kultaflaket.

    http://jva0316.1g.fi/kuvat/Temp/IMG_3794.JPG
    Lähikuva testipanelin pinnasta, johon tuli vedettyä vähän märempiä kerroksia. Paneli oli pystyasennossa lakkausvaiheessa, eikä valunut silti. Pinta huomattavasti tasaisempi kuin esim. takalokarissa.
     
  5. sorrow

    sorrow 1st gear

    [​IMG]
    Tollanen tosta mutsin kypärästä sitte tuli :) tuonne päälle pitäis vielä keksiä joku kuvio, onneks ei ole kiire ku eipä tuola vielä oikeen moottoripyörä kelejä ole :p
    Vähän epäselvät kuvat http://kuvablogi.com/nayta/iso/img2918946.jpg tosta näkee isompana
     
  6. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    No niin, flake-testailut suoritettu loppuun. Ja onhan tuossa ripaus straippiakin, ettei mene ihan off-topiciks.

    [​IMG]
    http://jva0316.1g.fi/kuvat/Maalaukset/IMG_3809.JPG

    [​IMG]
    http://jva0316.1g.fi/kuvat/Maalaukset/IMG_3806.JPG

    [​IMG]
    http://jva0316.1g.fi/kuvat/Maalaukset/IMG_3805.JPG
    Tässä värit vähän vääristyneet photoshoppailun takia, muissa kuvissa realistisemmat värit.

    Kultaflaken kanssa menin hieman metsään, pohjalla olevan metallivärin sävy ei ollut ihan sopiva, sekä ekaan lakka-flake -satsiin tuli laitettua hieman nuukanlaisesti flakea, joten peittävyys oli huono. Lisäksi maalattavaa pintaa oli vähemmän (testipaneliakaan en enää hyödyntänyt) jolloin tuli kierrettyä hieman nopeampaan tahtiin ruiskun kanssa. Siitähän ei sitten mitään hyvää seurannut. Pari valumaa, jotka sain jollain ihmeen konstilla kohtuudella pelastettua, mutta seuraavana päivänä jouduin sit vielä vetämään kertaalleen kultaflakea, että sai ikävästi silmiinpistävän pohjasävyn mahdollisimman hyvin piiloon. Siitähän luonnollisesti seurasi se, että värirajaan tuli ikävänkokoinen kynnys, joka nyt jollainlailla hävisi neljällä lakkauskerralla, mutta kyllä se paikkapaikoin vielä tuntuu.

    Jatkossa oma reseptini on tällainen: 10g old school flakea / 1 dl valmista lakka-kovete -seosta. Ja pohjasävy kannattaa hakea mahdollisimman lähelle flaken sävyä, ellei halua hakea jotain erikoisempaa efektiä. Mutta mitä tallin seinään mustan päälle tuota vihreää flakea suihkutin, niin ei se kovin kaksiselta näytä... Eli joku tolkku siinäkin.
     
  7. Konemies

    Konemies Gearhead

    Löytyykö Pori/Nakkila alueelta harrastelijaa joka kohtuu hintaan vetäis muutaman viivan ja kirjoittais pari tekstiä muijan pyörän kylkeen?

    Pyörän maalasin eilen eli varmaan muutaman viikon päästä alkais olemaan nipussa siihen malliin että pääsis viivottamaan.

    [​IMG]

    Jyrki 040-7538514
     
  8. Pikku-Kalle

    Pikku-Kalle Gearhead

    Puolen vuoden jälkeen sain itäpyörän tankin kouraan ja piti työntää pensseli korvaan.. Scallopit vielä tulee..

    Aika hyvinhän tuo näytti suti luistavan.. Ja sori kännykkä kuvat mutta en omista tikikameraa, eikä oo digikameraa.. :-?

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  9. platuart

    platuart Gearhead

  10. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    On vähä maalaamiset jäänyt, mut tässä viimeisin...

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  11. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Aika spessu, ei ainakaan mikään perinteisin maalaus..
    Löytyy sumoo ja löytyyhän sieltä vanhanmallin hokkaritkin, vähän niinku wtf.
    Ton pyörän haluisin nähdä valmiina, vai onko toi sit "harjoittelutankki"... 8)
     
  12. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    Kyllä se oli tehty ihan tilauksena.."mitä sairaampi, sen parempi.." -periaatteella
     
  13. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    http://jva0316.1g.fi/kuvat/N%E4yttelyt/ ... un%202011/

    Sellaista lauantaina. Aurinko kerkes kääntyä keulaan ennen kuin itse sinne kerkesin (aloitin peräpellistä) joten meinas pikkusormen pää palaa pahemman kerran, mutta selvis "säikähdyksellä". No, onpahan nyt kokeiltu yleisön edessä maalaamista, eipä se sen kummempaa ollut, ei siinä kauheasti tullut sivuille vilkuiltua, joten melko samanlaista kuin omassa rauhassa ois tehny. Toki kyselijöitä ja kommentoijia oli, hyvä niin, mukava muutama sananen vaihtaa välillä.
     
  14. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Ei sitä joka poika Nashiin pääse maalailemaankaan. Ja onhan se kelpo jälkeä. :wink:
     
  15. Ilari

    Ilari Gearhead

    Hieno, sarjakuvamaisia vaikutteita. :)
     
  16. JOVA

    JOVA 1st gear

    Tossa oon pohtinu oman kiesin tulevaisuutta, Uusi väri (musta?) tai muuten vaan tumma, ja vähän jotain kuvioo / 2 värisyyttä haussa. kohtuu halvalla pitäs saada, itte osaan maalata mutta ei paikkaa / välineitä tarjolla, mutta se olennainen... tähän välivaiheeseen se vois jotain hiusviiva kuvioo ottaa pintaansa.

    http://ikonen82.kuvat.fi/kuvat/Vantaa%2 ... 11/080.JPG

    Pankee privaa taikka viestiä 040 878 3031

    Auto majailee vantaalla, mutta toki on (ympäri vuoden) liikenteessä. joten liikuttelu lähiseuduille ei ole ongelma
     
  17. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    Perjantaina kävin esittelee maalailua hartolalaisille nuorille "selvä päivä" -tempauksen merkeissä. Kohderyhmä oli aavistuksen liian nuorta, mut tulipa tehtyä kumminskin..

    No, mutta elämäntilanteen muutos on antanut lisää aikaa maalailuun..laitetaanpas pari uutta shittii esille.. :odroll:

    (3 viimeistä)
    http://www.flickr.com/photos/43698757@N ... 125296770/
     
  18. Kasi-Pasi

    Kasi-Pasi Gearhead

    Mulla oli alkusyksystä vähän samat fiilikset, kun olin straippailemassa pääosin tuninkikalustoa keränneessä Kouvola Night Cruising-tapahtumassa... :odroll: Noh, onneks sain ite valita isosta parkkihallista mieleiseni mestan ja kaveri järkkäs maalauskohteeksi patinoituneen sikamatalan ´65 Kupla-Volkkarin, niin pysyttiin edes vähän "oikeanlaisen" kaluston kimpussa.
    Kuopion näyttelyssä sen sijaan oli lähes kädet täynnä maalattavaa aina nahkarotsista ja kypärista rodiin ja Harrikkaan, ja yleisökin oli vähän paremmin "mukana juonessa"...
    Tänne en oo laitellut pitkään aikaan mitään, mutta tässä yksi viimeaikainen straippipaneli. Tuon lähetin Iowaan, ja vaihtokaupassa pitäisi tulla muitten ostosten kylkiäisenä vuoden ´49 Iowan rekisterikilpi... :wink:
    [​IMG]
     
  19. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    [​IMG]
    8-Pasin piti laittaa nimi ja vähän hiusviivaa kypärään, niin eikös se innostunut hifistelemään. Nimen pohja lyöntimetallia ja useaa väriä päälle. Viivat sai jo patinapinnan, kun ukko piti kypärää pari päivää koko ajan käytössä. Onneksi nimi säilyi virheettömänä. Turhan liukas maalausalusta.
     
  20. Qjet

    Qjet 1st gear

    Sujuvaa kerrontaa aiheesta Ylessä Radio1:ssä Taustapeili-ohjelmassa : "Tekniikan Taustapeili straippaa". Löytyy vielä Yle Areenasta. Sen verran kiinnostavasti tehty ohjelma, että kotipihaan tultua piti kuunnella ohjelma loppuun parkkipaikalla autossa istuen.
     

Kerro tästä muillekin!