Plymouth furyn ohjaus simpukka

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja Anttila, 21.11.2023.

 1. Anttila

  Anttila 1st gear

  Ostin furyyn uuden simpukan ja nyt öljy kuohuaa pumpun säiliöstä yli. Vaihdoin pumpun uuteen ei mitään apua. Uudessa simpukassa ei ole sitä venttiilijuttua siinä päällä, pitäskö olla vai onko se "sisäänrakennettu?"?
   
 2. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Säätöventtiilihän on pakko olla kiinni simpukassa. Muutenhan et saa letkuja kiinni.
  Olethan tarkastanut ettei mitään tulppia ole jäänyt kiinni, ohjaus ilmattu ja nestemäärä oikea. Letkujahan ei saa väärin kiinni koska paluuletku on kiinni klemmareilla.
   
 3. Anttila

  Anttila 1st gear

   
 4. Anttila

  Anttila 1st gear

  Kyllä siinä on letkuille paikat. Tulppia ei jään nyt mihinkään. Tehostus kyllä toimii, mutta vähän jäykemmin kuin ennen. Sitten kun moottorin sammuttaa, pulputtaa vaahtoavan öljyn mäelle.
   
 5. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  oletko ilmannut järjestelmän? eturenkaat ilmaan ja kääntelee ratista muutaman kerran äärilaidasta toiseen.
   
 6. Anttila

  Anttila 1st gear

   
 7. Anttila

  Anttila 1st gear

  Kyllä, mutta renkaat ei olleet ilmassa. Onko sillä merkitystä?
   
 8. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Nostamalla takaat sen, että saat pyörät varmasti "laidasta laitaan". Onnistuuhan tämä ajamallakin, mutta onhan siinä pieni riski, että nesteet vähenee, tehostus ei riitä ja sitten tulee ylläri.
  Oletko tarkastanut että nestetaso pumpussa on oikea?
  Mitä nestettä käytät tehostimessä?
   
 9. SK-

  SK- 2nd gear

  Tarkista ettei oo esim toinen letku lytyssä tai muuten tukkeessa..
   
  Anttila tykkää tästä.
 10. Anttila

  Anttila 1st gear

   
 11. Anttila

  Anttila 1st gear

  ATF:fää. Moni sanoo että on väärä öljy, mutta sitä oli ennenkin, ja monta vuotta. Ilmattiin monta kertaa paikallaan kääntelemällä ja ajamalla. Nestetaso on ok siihen saakka kunnes sammuttaa, sitten öljyt tulee ylitte. Täytyy vielä koittaa pyörät ilmassa.
   
 12. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Mitään en tästäkään ymmärrä tai ole kokemusta, mutta mun mielestäni ainoa voima, mikä voi pullauttaa öljyt tehostimesta pumpun säiliöön ja yli, on järjestelmässä oleva ilma(kupla). Noissahan on monta kymmentä, jossei melkein 100 bar painetta. Sen vallitessa ilmakupla painuu alle herneen kokoiseksi. Ja kun systeemi pysähtyy, eikä pumppu pidä enää painetta yllä, se ilmakupla paisuu ja tuo öljyt edeltään ulos.
   
  Anttila tykkää tästä.
 13. Hukka86

  Hukka86 2nd gear

  Fordissa oli vähän samanmoista ongelmaa ilmautui kun käynnissä ollessa käänteli pari kertaa laidasta laitaan jonka jälkeen sammutti ja odotti että säiliöstä kuplat katosi ja uudestaan sama, meinas uskoloppua kun vaati ton noin 20kertaa
   
  Anttila ja Slant Sickness tykkäävät tästä.
 14. hantta

  hantta Double Gearhead

  Kävin leimalla omalla Monacolla, ja kun katsastusukko nosti etupään ylös ja rynkytteli etufillareita, varoitin että kun pyöriä kääntää, eikä kone ole käynnissä, tulee tehostajan öljyä päähän. Tästä suivaantuneena katsastussetä mulkaisi siihen malliin, että kumpi meistä se insinööri on, käänsi pyörät laitaan ja sai kahvikupillisen öljyä suikkaansa.
   
  teippi-mikko, Anttila, eeko ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 15. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  No miten tämä vaahtoaminen päättyi?
   
 16. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  ^samaa jäin miettiin, jos siis simpukka jostain syystä (miksi ei uutta samanllaista tilalle?) vaihtui niin ehkäpä tehostimen pumpun tuotto ja ohjausvaihde ei täsmää keskenään?
   
 17. Anttila

  Anttila 1st gear

  Rassaaminen jatkuu keväällä. Kylmä talli.
   
 18. Hai

  Hai Double Gearhead

  Mä luulen, että Hantta sai kuonoon.
   
  maxvo2 ja hantta tykkäävät tästä.
 19. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Vanhaan aikaan katsastuskin oli kokonaisvaltaisempaa palvelua. Sai mitä tilasi…:D
   
  Hai ja hantta tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!