Pohjamaalin valinta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Ahis, 29.9.2008.

  1. Ahis

    Ahis Gearhead

    Halpa ja hyvä? Mitä suosittelee arvoisa oodeen maalari-raati? Peltipuhtaalle pinnalle, talven yli täytyisi auton olla viileässä suojassa jossa kyllä hyvä ilmanvaihto :odroll:
     
  2. voihanrontti

    voihanrontti 2nd gear

    Nooh.. Esim PPG:n tuotteista valitsisin Delfleet-linjan happovärin alle ja sen päälle saman osaston hiontamaalin. Kestää varsin hyvin talven yli. Tietysti se huonopuoli, että sitten sen hiomavärin joutuu hiomaan/karhentamaan jatkotoimenpiteitä ajatellen.
    Toisaalta, kun pyytää tuon hiomavärin mahdollisimman tummana niin mukava siitä sitten peilailla, mitä pitää alkaa kittailemaan. Tuo kiiltää keskimääräistä enemmän hiomattomana, kuin yleensä hiomavärit.
     
  3. Ahis

    Ahis Gearhead

    Onkos tuo kuinka hintavaa? Tarkotus tosiaan suojata talven ajaksi, otan buickin lämpöseen talliin ja siirrän pletukan suuliin. Talli alkais oleen siivottu joten maalausta voisi harkita ehkä jo ens viikolla...
     
  4. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

  5. EdselHomo

    EdselHomo Gearhead

    Tikkurilan epoksi GPL-S Primer 50e kolme litraa kovettimineen, sävytyksen kanssa 60e...

    Miten olis tommonen, tuota haisteltu tallilla... :poff:
     
  6. Ahis

    Ahis Gearhead

    Kuulostaa juuri oikealta, ainakin hinnan puolesta! Onks linkolni ny tuolla vetästy? Kuvia huutaa Porin jaosto!

    Nyffin ehdotus happoväristä olisi myös hyvä, tuleekohan vaan hintaa liikaa? Voiko happovärin päälle kitata muuta kuin olutta? Vai tarviiko jonkun hiontavärin? Voiko epoksin päälle kittailla suoraan? :oops:
     
  7. EdselHomo

    EdselHomo Gearhead

    On sitä vedetty vähän Lincolniinkin ja se muuten meni tänään melkein läpi rekisteröintikatsastuksestakin. Etujarruissa oli vähän liikaa heittoa...

    Tallikaveri veti tolla epoksilla 53 Fordin alta ja päältä pohjaväriin ja meikäläinen maalaili Lincolnin uusitut helmakotelot samalla aineella.
     
  8. Ahis

    Ahis Gearhead

    Eli saat sen kuntoon perjantaiksi kun porissa on ajelut, hieno juttu! :lol:

    Jos tuo kerran on hyväksi havaittu maali niin täytyypä hakea sitä, jos se voorttin suojaa niin miksei letukkaakin :p

    Edit: Korjattu buick letukaksi...
     
  9. EdselHomo

    EdselHomo Gearhead

    Ei sillä muuten pirukaan aja Poriin asti noilla ikivanhoilla rättikumeilla, meinas tulla itsellekin hiki pintaan välillä... :mad:

    Ei meillä tosta maalista sen kummempaa kokemusta vie oo, mutta on ainakin helppo ruiskulla maalata ja halpaa. Jonkunsortin teollisuusmaalihan toi on. Kaveri veti ton just kans peltipuhtaalle & puhalletulle kopalle suojaksi kun se talvehtii ulkona.

    Muistaakseni ton päälle voi kitata (muutakin kuin kaljaa...)
     
  10. JiiTee

    JiiTee Gearhead

    Jos itse olisin samassa tilanteessa niin vetäisin pintaan ihan jonkun rask.kaluston akryylivärin. Näkyy samalla muotovirheet ja päälle voip kitata ihan huoletta. Akryyliväri sen takia nottei imis kosteutta itseensä niinku fillerillä meinaa olla tapana... Ja täähän oli vaan mun mielipide. Tee ihan miten tykkäät... :lol:
     
  11. Ahis

    Ahis Gearhead

    Niin että sellanen epoksikin imaisee kosteutta? Parasta (halvinta) talvisuojaa haetaan, suulin seinät ja ovet päästävät lumituiskuakin jonkin verran sisään, eikä kattokaan ihan ehjä ole... En mä niin tee ku tykkään, vaan niinku sanotaan! Heh!
     
  12. f34

    f34 Double Gearhead

    Olikos toi GPL-S filleriä=täyttö/hiontaväri, eikös se ole primeriä=pohja/tartuntaväri?

    JiiTee kommentoi varmaan ajattelematta asiaa...
     
  13. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Mistäs Porissa nuata Temaa sais, niitäkin näkyis olevan GPL-S Temacoat, Temathane ja Temadur...pirnales vähemmästäkin menee sekaisin. Mikä se on noista oikee valinta? Entäs 1-komponentti? PPG-väri myi mulle paikkamaalauksiin ykskomponenttista Hempelin Hempaquickia, joka kuivuu kyl nopeasti, mut vois kai sitä suttailla muillakin. En kuiteskaan rupee ruiskun kans tossa pihakatoksessa riehuun, että pensselinkarvoja aattelin vain levitellä joukkoon.
     
  14. Ahis

    Ahis Gearhead

    Tarvii käydä agris kattoos, jos siä vaikka olis, sais vielä [​IMG]-bonusta.
     
  15. JiiTee

    JiiTee Gearhead

    Män just niinku arvelin että melko suojaton olo... :rotfl: Kyllä siihen epoksinkin voi päälle vetää ei siinä mitään mutta mietin vaan jatkoa ettei menis hiomalaikkaa niin perkeleesti. Epoksi onkin eri asia kuin hiomaväri (filleri) eikä se ole niin kosteuden arka. Eipä siinä kosteudessa mitään muuta haittaa ole kuin se että saattaa tulla maalarinruttoa. Ei se halvin akryyli ole kauheen kallista ja sen kyllä huomaa yleensä kiillossa. Loppujen lopuksi haet kuitenki sitä mikä on halvinta...eiks je? :lol:
     
  16. Ahis

    Ahis Gearhead

    Juu halpaa haen, ihan vaan suojamaaliksi, ajoon ei pletukka vielä tule moneen vuoteen (ainakaan tällä menolla...) :lol:
     
  17. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Agrimarketti on kyl semmonen paikka että joskus saattaa saada suht hyvän tarjouksen, lähtöhinnat on vaan aika korkeet. Sielllä on pari hyvää myyjää, mutta se yks kurttunaamanen ilmeiseti joutuu väkipakolla käymään siellä töissä, se kannattaa kiertää kaukaa.

    Tarvii tehdä rautakauppakierros vissiin... (sitten onkin pahalla päällä koko viikonlopun) :rotfl:
     
  18. Ahis

    Ahis Gearhead

    Kuulemma prismassakin on maaleja?
    Agrin kassalla on yhden oodeelaisen rouva myymässä, älä ainakaan häntä hauku... :lol: No ei pitäis olla syytä, mukava plikka.
     
  19. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Mä tilasin tuolta; www.automaalit.net

    Käsittääkseni suht sopivat hinnat? Ja ei tarvi persettään nostaa penkistä. (Paitsi sitten kun paketti on saapunut..)
     
  20. delsol

    delsol 1st gear

    www.kotilainen.com paljon parempi paikka!
    Itte tilaan vain ja ainoastaan sieltä kaikki harrastekamat.
    liikkeessä on asiansa osaava myyjä joka myös kokeilee uudet tuotteet ja osaa neuvoa suullisesti miten mikäkin tuote käyttäytyy toisin kuin automaalit.netistä ei tullut kuin tulostettu paperilappu jossa valmistajan suositukset.
     

Kerro tästä muillekin!