Poikkeuslupia tälle vuodelle?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja fordolet, 27.7.2012.

 1. fordolet

  fordolet 1st gear

  Sama juttu täällä, tänään tuli sähköpostia käsittelijältä. Melkosen listan joutuu laittamaan lisää rakenteista jne, mutta sentään jotain kuului.
   
 2. MJF

  MJF Double Gearhead

  Sepä mukava kuulla, itte sain laitettua moottorinvaihtohakemuksen toissailtana vireille.
   
 3. jmaikk

  jmaikk 1st gear

  Uutena sivuston käyttäjänä pakko kysellä, että onko tällä käsittelyrintamala tapahtunut mitään muutosta?

  Itsellä on alkamassa korinvaihtoprojekti cobra malibun alustalle ja ei kauheasti rakenteluinnostusta nosta tällainen. mutta kai se hakemus pitää laittaa heti sisään, vaikka onkin sellanen kolmen vuoden projekti tulossa. :)
   
 4. jouni

  jouni Gearhead

  Oma moottorinvaihtolupahakemus meni sisään 2/2012 ja nyt heinäkuussa 2013 Trafilta olivat yhteyksissä. Aika paljon on viestiä vaihdeltu ja lisäselvityksiä laitettu. Alkaa olla ihan viimeisiä tietoja vaille. Eli tämä ei ole ollut ihan läpihuutojuttu, mutta tosi asiallista toimintaa on trafin puolelta ollut.
   
 5. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Onko muuten kukaan hakenut (ja saanut) moottorinvaihtolupaa viimeaikoina sellaiselle yhdistelmälle joka ei noiden moottorinvaihtopykälien perusteella ei olisi mahdollista? Eli esim. tilavuuden ylittämistä tuosta sallitusta 20%:sta.
   
 6. MJF

  MJF Double Gearhead

  No mulla on tilavuuden ylitys haussa. Eurokoriin ja +25% suurimmasta olis 2,8 ja lupaa haetaan 3,7 koneelle. Juhannuksen aikoina laitoin menemään, yllättäin vielä ei oo kuulunu mitään :D
   
 7. jouni

  jouni Gearhead

  Eurokoriin täälläkin lupa vetämässä. 3.0 on mallisarjan suurin ja haetaan lupaa 5.0:lle. Tehot jää alle mallisarjan tehokkaimman.
   
 8. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Jos menee läpi, niin sitte ilmoitusta tänne! Oman projektin tekniikkaa ei ole vielä lyöty lopullisesti lukkoon. :D
   
 9. B 50

  B 50 Gearhead

  Juu. Ja kaverille kans.
   
 10. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  ?
   
 11. B 50

  B 50 Gearhead

  Notta on hajettu ja saatu moottorinvaihtohon lupa tehon ja tilavuuren ylityksehen. Ja tiärähän toosenkin tapaaksen myännetyn. :D
   
 12. MJF

  MJF Double Gearhead

  No nyt tuli vastaus. Coupekorista ei voi käyttää vertailumallina porrasperäiseen, vaikka ovat samalla alustarakenteella ja osilla. "68 % iskutilavuuden - ja 69 % tehon kasvu mallisarjan vertailumoottoriin nähden ovat aivan liian suuria. " Coupemallilla vastaavat prosentit olisi ~32% ja 0%.

  Eli hylsy tuli.
   
 13. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Jaa kattopellin mallista jäi kiinni... :odroll:
   
 14. jouni

  jouni Gearhead

  Jaa-a, "kiva" kuulla, että kesällä 2013 haetut luvat on jo käsitelty, kun itsellä lupa jätetty 2/2012 ja 9/2013 toimitettu viimeiset Trafin pyytämät lisätiedot :-? Joka helvetin kysymykseen (niihin totaalisen idioottimaisiinkin) olen toimittanut tarvittavat viralliset dokumentit, eli eivät enää keksi yhtään mitään, mitä voisivat vaatia hylsä varten, niin naputtavat terskaansa pöydän kulmaan ja pelaavat vaan aikaa...?

  Jouduitko muuten maksamaan tuosta hylsystä?
   
 15. MJF

  MJF Double Gearhead

  Kattopellin muodosta ja ovimäärästä jäi vertailumallit kiinni. Noh, jotain tuli vastattua vielä tuohon mallisarjahommaan.

  Vielä ei ainakaan oo tarvinnut maksaa mitään, sähköpostivastaus tuli. Kyseli myös olisiko mitään muuta moottoria minkä haluais laittaa :D
   
 16. jouni

  jouni Gearhead

  Tuli lupa.
   
 17. pile

  pile Gearhead

  hienoa
   
 18. dart -66

  dart -66 Gearhead


  Capri?
   
 19. sbc350

  sbc350 Gearhead

  Vieläkös noissa pitää olla joku järkevä syy miksi haluaa tehdä esim jättimoottoriswapin? Riittääkö syyksi että kun tekee mieli isoa myllyä? :D
   
 20. jouni

  jouni Gearhead

  Juu.

  Melkein 2 vuotta meni luvassa. Varsinainen poikkeuslupahakemus + kaikki lisäselvitykset oli yhteensä parikymmentä sivua, siihen päälle parikymmentä liitettä (rakenteellisia eroja, erilaisia todistuksia mm. maahantuojalta, otteita mallia koskevasta kirjallisuudesta jne.) ja kymmenkunta vaihdettua sähköpostia, joissa myös vapaampaa selvittelyä ja perustelua.

  Helpoin homma oli keksiä, miten tuon saa teknisesti hoidettua eli moottori, jarrut, alusta jne. Perustelut oli sitteen haasteellisempi ja varsinkin löytää ne oikeat tarvittavat viralliset dokumentit.

  Osa Trafin kysymyksistä oli minun mielestä hieman kokeilua, että tietääkö tämä kaveri näistä yhtään mitään, vai onko kokeilemassa kepillä jäätä.
   

Kerro tästä muillekin!