Poliisista päivää

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja artsiracing, 12.8.2020.

 1. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Istuin viime Perjantaina iltapäiväkahvilla selaillen samalla Od:n juttuja ja kattelin myös nettiauton tarjontaa, kun auton vaihto on vähän mielessä ja omakin harrasteauto siellä myynnissä.
  Puhelin siinä samalla soi ja ehdin ajatella että outo numero, ehkä joku auton kyselijä tai tarjoaja.
  Vastasin ja luurista kuului seuraavaa:

  -"Poliisista päivää, Henkilö X on tehnyt rikosilmoituksen kunnian loukkauksesta liittyen teidän kirjoituksiin Overdrive-keskustelupalstalla."

  No enpä juurikaan hämmästynyt, ja vastasin että kirjoittelen siellä silloin tällöin ja vastaan kyllä kaikesta sanomastani, mitään perätöntä en ole levitellyt, toisin kuin rikosilmoituksen tekijä, joka on siellä itse kirjoitellut muunneltua totuutta.
  Sanoin myös että kaikelle kertomalleni löytyy tarvittaessa todisteet ja todistajat, kerroin myös motiiveistani jotka on saaneet minut puuttumaan tiettyihin asioihin.

  Puolustuspuheeni osoittautui kuitenkin tarpeettomaksi, kun poliisi jatkoi että ei niissä mun esille tulleissa kirjoituksissa edes ollut sellaista kehenkään henkilöön suoraan kohdistuvaa loukkaamista, koska vain kohdehenkilö saattoi tietää kenestä puhutaan, ja joka tuli sitten itse paljastamaan itsensä.
  Poliisi myös ymmärsi että kirjoituksillani oli enemmän tarkoitus varoittaa muita harrastajia kuin vain loukata, ja muista motiiveistani olin hänelle jo kertonutkin.

  Lopuksi poliisi kiitti, ja sanoi että tästä rikosilmoituksesta ei ole mitään syytä aloittaa esitutkintaa.
   
  Norri, passerby, tukkijulli ja 21 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Jospa henkilö x kokeili vaan rahastaa kunniallaan ???
   
 3. Diktaattori

  Diktaattori 2nd gear

  Hahaa. Uskomatonta että joku alkaa itkemään poliiseille jostain foorumin kirjoittelusta. Nyt kannattaa tietenkin ilmottaa poliiseille kyseisestä ihmisestä kaikki mahdollinen.
   
  rane58 tykkää tästä.
 4. f34

  f34 Gearhead

  Kannattaisi hoitaa asiansa kuntoon, eikä valitella poliisille, että fiksummat foorumilla kiusaa...
   
  Norri tykkää tästä.
 5. On erittäin hyvä että yleensäkin varoitellaan ihmisiä epäilyttävistä firmoista tai ihmisistä. Näinhän sitä tehdään yritysmaailmassakin, ainakin PK sektorilla.
  Eihän niistä puhuta välttämättä nimillä, mutta pieniä vihjeitä annetaan että minne suuntaan ei kannata esim. antaa tavaraa velaksi jne. Voi olla että piikki on ollut täys jo pitkän aikaa......

  Itsekin olen muutamaa semmoista yrittäjää varoitellut, jotka toimivat tällä amerikanautoalalla, mitä mekin harrastetaan. Kun on tullut isoja tappioita toisille, ainakin voidaan estää se että niitä ei tule enää muille. Pienille yrittäjille tai yksityisille voi olla kuolinisku se kun joku kusetttaa ja rankasti... Mm Orimattilasta päin on ollut huolestuttavaa toimintaa ennemmin. Eikä se ole mikään kunnianloukkaus vaan enemmänkin kansalaisten ja firmojen suojelemista enemmiltä tappioilta.

  AH

  Itse jouduin tekemään kerran kunnianloukkaus tutkinnanpyynnön kun eräs akka (lue: huara) levitteli konttoreille (en tunne tai ole nähnyt ikinä ko Akkaa, katsastusmies hän on kuulemma, munaton semmoinen) semmosta sähköpostia että "Aulis Hämeenkorpi yrittää katsastaa 30luvun Fordia, jossa on väärennetyt paperit ja yli 80% osista vaihdettu, ehkä jenkki tuontia". No, akka oli aika kusessa ja tais muutama paskahousukaverikin istua useammissa poliisikuulusteluissa liittyen asiaan. Kai niitä kuraperseitä vitutti kun auton kävin muualla leimaamassa ja asian selventämiseksi Auto oli 82%sti alkuperäinen, oli virheettömät vegvesen´n (Norjan trafi) paperit ja auton hain keski-Norjasta.
  Maksoin vielä tavarantarkastajan, kutsuin koolle poliisin jne ja katsottiin auton paperit, valokuvat, projektikuvat jne läpi siitä kuinka kaikki on viimeisen päälle kunnossa.

  Voi voi..... Yrittivät poloset tehdä tepposen minulle. Toki tiedän vaikka kuinka monta autoa joissa prosentit ei riitä, alkuperäistä ei ole ulkomuotoa enempää. Mutta, jos joku semmosen saa katsastettua tms. , ei ole minulta pois , ei todellakaan.
   
  Muokattu: 12.8.2020
  Norri, passerby, 1purehell ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. Stang_81

  Stang_81 Gearhead

  Jos omat asiansa hoitaa huonosti ja muutkin siitä tietää, niin eiköhän olis parempi olla poliisia sotkematta niihin. Kuuntelee sen vittuilun kuin mies ja hoitaa asiansa sittemmin paremmin, niin ne paskatkin jutut unohtuu aika nopeasti.
   
  Norri ja rane58 tykkäävät tästä.
 7. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Ei jumalauta, arvaanpa kuka :rotfl::poff:
   
 8. Toi kunnianloukkaus on aika jännä pykälä. Wikipediasta:

  Kunnianloukkaukseen syyllistyy rikoslain mukaan se, joka "esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa" tai muuten halventaa toista.

  Eli ei tarvitse edes keksiä satuja, että tulee syyte kunnianloukkauksesta. Esim. Jessica Aron tapauksessa oli kaivettu vanha huumetuomio, joka yhdistettynä muuhun myllyyn toi syytteet Johan Bäcmanille ja Ilja Janitskinille.

  Tämä siis noin yleisellä tasolla.
   
  Peeaa tykkää tästä.
 9. fsvaasam

  fsvaasam 3rd gear

  Onneksi ei tullut liitettyä kirosanoja tekstiin. Silloin olisi syytetty vielä vihapuheestakin. Melko röyhkeää ja veikkaampa että tarinan iskentä jatkuu häpeämättä entiseen malliin.
   
  rane58 tykkää tästä.
 10. Hai

  Hai Gearhead

  Yöllä AH kirjoitti näistä varoitteluista.

  Mites se on, onko omakohtaisten kokemusten jakaminen kunnianloukkausta? Siis jos pysytään asiassa ja ei mennä asiattomuuksiin.
   
 11. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Minilex ilmaisee asian näin:

  ”Kunnianloukkauksen ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen eroavat ainakin siinä, että kunnianloukkauksessa esitettävä tieto tai vihjaus ei pidä paikkaansa. Molemmissa rikoksissa tieto voi aiheuttaa henkilöön kohdistuvaa halveksuntaa tai kärsimystä loukatulle henkilölle.

  Se, joka esittää toisesta henkilöstä valheellisen tiedon tai vihjauksen sillä tavalla, että teko aiheuttaa vahinkoa tai kärsimystä loukatulle tai häneen kohdistuvaa halveksuntaa, tai joka muulla tavalla halventaa toista, syyllistyy kunnianloukkaukseen. Valheellisen tiedon tai vihjauksen esittäminen on rangaistavaa huolimatta siitä, miten sen esittäminen tapahtuu. Tieto tai vihjaus voi olla suullinen tai kirjallinen tai se voi esimerkiksi sisältyä kuvaan. Se voidaan myös esittää netissä, sähköpostissa tai sosiaalisen median palvelussa muun kuin tekijän tietoon. Sanonnalla "halventaa" on tarkoitettu kuvata kaikkia mahdollisia tekotapoja, joilla loukataan toisen kunniaa. Kunnianloukkaus voidaan toteuttaa paitsi sanallisesti myös esimerkiksi vihjailevilla ilmeillä, eleillä tai koskettelemisilla.”

  Wikipedia taasen yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä:

  ”Yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämiseen syyllistyy levittämällä sellaisia toisen yksityiselämään kuuluvia tietoja, joiden leviäminen voi aiheuttaa kärsimystä sille, jota tieto koskee. Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen on sisältörikos, jossa rikos tehdään saattamalla tietoa julkisuuteen.[1]Tällaisten tekojen säätämisellä rangaistavaksi halutaan suojella yksityiselämän suojaa, joka on turvattu perustuslain 10 §:ssä. Rikos eroaa kunnianloukkauksesta siten, että siinä on kysymys oikeellisen tiedon levittämisestä, kun taas kunnianloukkauksessa on ensisijaisesti kyse valheellisen tiedon levittämisestä. Politiikassa, elinkeinoelämässä tai julkisessa virassa toimivan henkilön yksityiselämästä saa kuitenkin ilman lupaa levittää myös sellaisia tietoja, jotka voivat aiheuttaa tietojen kohteelle kärsimystä. Tiedon levittämisen on tällöin oltava tarpeen jonkin yhteiskunnallisesti merkittävän asian käsittelyssä ja sen pitää liittyä tällaisen henkilön tehtävien suorittamisen arviointiin.

  Rikoksesta käytetään usein virheellistä nimitystä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen. Nimitys on virheellinen[2], koska tekoon ei syyllisty levittämällä loukkaavaa tietoa vaan levittämällä tietoa yksityiselämää loukkaavalla tavalla. Virheellinen kirjoitusasu on päätynyt jopa hovioikeuden päätöksiin.[3]Käytännössä muun kuin suoranaisesti yksityiselämään liittyvän tiedon levittämisestä syyttäminen voisi tämän lain perusteella tulla kyseeseen vain poikkeustapauksissa. Tällainen tilanne saattaisi olla esimerkiksi se, että joku tarkoituksellisesti levittäisi muuta tietoa sellaisessa asiayhteydessä, että siitä ilmeisen perustellusti olisi pääteltävissä tai muuten ymmärrettävissä toisen henkilön yksityiselämän suojan piiriin kuuluva seikka.”

  että semmosta.
   
 12. Jokeri

  Jokeri Gearhead

  Oma kanta on ollut, ja tulee jatkossakin olemaan on että jos kunniaa pitää käräjillä puolustaa, sitä ei ole koskaan ollutkaan
   
  Norri, passerby, beefeater ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. Minulta eräskin tuttava kyseli vielä Seinäjoen Varaosaliikkeen tiskillä 1v paskakirjoittelun jälkeen että "Aulis, miten sinulle kävi siinä kun jäit kiinni väärennetyillä papereilla olevan auton leimausyrityksestä"..... Joten kyllä saatana vitutti koko persereikien homma. Se on varma että toista kertaa eivät tohdi sitä tehdä, sen verran tosissan poliisitkin otti tämmöisen sähköpostien lähettämisen konttorilta toiselle.

  Netti on täynnä paskanjauhantaa ja harva johtaa enää mihinkään tutkintaan, mutta se että joku ostanut 30K e auton, pannut siihen työtä +1000h ja rahaakin vielä hyvän summan, niin kyllä alkaa vituttamaan kun kuraperseet alkaa tekemään "myyrän työtä, paskanlevitystä".

  Itse olen tarkka että autossa on orkkiskamaa erittäin suuri prosentti ja paperit on enemmän kuin kunnossa. Nytkin on tulossa USA:sta autoja ja minulla ei ole köyhänä ollut koskaan vara pelleillä näiden asioiden kanssa.

  EI silti, kuten olen sanonut jokainen saa leimata vaikka lentokoneen kadulle jos niin on, mutta minä olen aina huolehtinut siitä että on orkkis auto orkkis papereilla ja numeroilla. Toki joissakin on aika isot muutosprosentit kuten ex. 409cid harmaassa isolohko rodissani. Ja tiedän että "metsäpaperi" tai "kantakorttikopio" miehiä on vaikka kuinka helvetisti ja autot on mitä on eikä voi verratakaan papereihin, mutta asia ei kuulu minulle eikä oikeuta kirjoittelemaan kenestäkään paskaa jne jne.

  Tämä oli nyt OFF ORIGINAL TOPIC, mutta ehkä hyvä muistuttaa missä mennään ja että nämä kaikki liittyy näihin tutkintapyyntöihin. Joskus on aihetta, joskus ei. Se pitää jokaisen maalaisjärjellä ajatella.

  AULIS
   
  Norri, Mija, malvasto ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 14. rane58

  rane58 Gearhead

  Kuka....? o_O
  Niin tietäisi varoa... :odroll:
   
 15. No oliskohan tämä kaveri..

   
 16. Ace66

  Ace66 2nd gear

  Uudesta V8-magazinen Himos-jutusta löytyy myös ns.taiteilijanimi.:confused:
   
 17. T5

  T5 Gearhead

  Mut eikös se mainostajan "Vauhtiputka" kannalta oo tärkeintä et nimi on oikein?
   
  Ace66 ja Inlinee tykkäävät tästä.
 18. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Tilannehha onpi sikälimikäli kohtuu ikävä että harrastepiirit Suomessa on loppujen lopuks yllättävän pienet..
   
  Volvo_5.7 tykkää tästä.
 19. hzemax

  hzemax Gearhead

  Ittellähän kävi näin, että. Oon asunu tässä pikkukaupungissa päijäthämeessä about 20 vuotta. Naapuriarpajaisissa on käyny peikkomainen flaksi (röllipeikkoa tuntemattomille kanssaihmisille kerrottakoon, että tarkottaa hyvää tuuria) ja naapureitten kanssa ollaan oltu hyvää pataa, vaikkakin harrastan ajoittain kovaäänisiä V8 harrastevimpaimia.

  Noh. Kadun tosellapuolella olevaan kiinteistöön muutti uusi (ehkä perhe) naapuri.
  Tallissa askarrellessani huomasin naapurin jampan askartelevan jotain, ehkä antenniasioita, tai jotain.

  Ittellä oli juuri sillä hetkellä vaiheessa veekasin ymppääminen kuutosen tilalle aspeniin, joten en heti kerennyt huikkaamaan uudelle naapurille morjesta, saati tarjoutunut avustamaan, miinku olin tehnyt 20 vuotta sitten paikalla olleille naapureille, ja saanut lämpimän tervetuliaistoivotuksen molemmilta rajaneepureilta. Oltiin ns välilöissä.

  Aspeni eteni kunnes lusikoitiin kasi konehuoneeseen 999 ja kardaanin kanssa.

  Uusi nokka piti kuitenkin ajaa sisään. Ennen starttia klo 12,30 ehdin kuitenkin "varoittaa" naapureita, että saattaa olla vähän möykkää, joka kestää kolme varttia.

  Olin toki "kyhännyt" äänenvaimentajat peltsareitten päähän, ettei koko 16000 kaupungissamme asuvaa kansalaista häiriintyisi.

  Tiesin toki että perkelleelinen mekkalahan sessiosta syntyisi.

  Hommaan meni grand total about tunti.

  Eihän mitään nokka meni hienosti sisään ja pikkumopari karjasi kaasuvasteessa hienosti, everybodys happy.

  Tai niinhän mä luulin.

  Skoudet ajo transportterilla pihaan kahen viikon päästä. Pimpom ja vaimo menee aukaseen ovee, ni jeparit alkaa kysellä vaimilta, et missäs se häirikköraggari, joka täällä huudattaa autoja ja moottoripyöriä yötäpäivää?

  Vaimo osottaa sanattomana talliinpäin ja jää haavi auki kattomaan kyttien perään.

  Jeparit koputtaa (jälkeenpäin ajatelleen aika kovaa) oveen johon huikkaan oven olevan auki.

  Virkavalta astuu sisään vaatimattomaan kuningaskuntaani.

  "ON VALITETTU METELISTÄ" karjuu natsoista päätellen vanhempi konstaapeli. Vastaan omalla nimelläni, niinku kotona on opetettu, ja kysyn, et mikähän on asia?

  Konsta vähän jo rauhottuu, ko en ookkan raggarin oloinen vaan reilusti vanhemp jamppa.

  Kysyn et mitäs VITTUU tää ny on

  On valitettu netin ilmiannossa nimettömänä, et teillä huudatetaan amerikanrautoja ja moottoripyöriä täällä yötäpäivää.

  Konsta tajuu kyllä samantien talliin astuessaan, et ei tää karju mikään häirikkö ole ja homma saadaankin selvitettyä kun vähän kyselen taustoja.

  Vituttaa tässä vaiheessa niin, että tivaan jetsoneilta perättömän ilmiannon lähdettä. Poliisi kertoo ettei voi kertoa"nimetöntä" netti-ilmiantajaa, mutta heilutti päätään uuden naapurin suuntaan ja kysyi, että onkohan teille tullu uusia neepureita viimeaikona?

  Vastasin, et asia selvä. Vissiin on kuiteski nimet nimismiehen papereissa. Vituttaa
   
  Norri, cdv70, Zejk1 ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 20. Seppä Leonardo

  Seppä Leonardo 3rd gear

  Täällä ei onneksi ole tuollaista,maaseudulla.Kerran maalasin serkkuni Dodge Dart keulaan liekit (Björn Carlström) ja hän ajeli 3 päivää ilman mitään ajovaloja moottori näkösällä.Itse sipasin Cortinasta katon ja ajeltiin keskustassa viimeiset katsastuksen rippeet lapuista.Puhuin Jyväskylän kavereille tällaisia juttuja kun sanoivat että naapuri soittaa poliisit kun kasin käynnistää.Epäilivät puheitani mutta samalla alkoi kuulua jonkinmoista moottori melua maantieltä ja esiin tulee Ferrari replikan keula, ei valoja ,rekkareita, laseja, äänenvaimentajia ,ovet narulla kiinni ja kuskilla aurinkolasit viimaa estämässä.Kaverit tuumasi että totta puhut.Kyllä maalla on mukavaa,jossakin.
   
  Norri, Topsa-, Bukero ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!