Polkupyörä talveksi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kaksipyöräiset', aloittaja Motor & Parts, 13.1.2016.

 1. onre

  onre 3rd gear

  Saati polttomoottori.
   
 2. Kasi-Pasi

  Kasi-Pasi Gearhead

  No nyt päästiin asian ytimeen! Omista nurkista löytyy tuollaisia vaihtoehtoja talvikeleihin:

  Innovaatio vuosikymmenien takaa, eli miksi hiekoittaa tietä, kun voi hiekoittaa vain renkaat! :D
  [​IMG]
  Totta puhuen tuon miesten Hermes-fillarin "talvikumit" ovat tyhjät ja niin kovettuneet, että niitä tuskin saa ehjänä irti vanteilta.


  Ja tuohon aiempaan kommenttiin liittyen, löytyyhän yhdestä 40-luvun lopun Jaguarista tuollainen Fuchs-apumoottorikin. :wink: Ruuvattu 50-luvun alussa uutena tähän pyörään.
  [​IMG]
  En ole kyllä tarennut ajella tuolla kuin kesällä, mutta eiköhän se toimi samalla tavalla talvikelissäkin.


  Ja jos keli heittäytyy oikein hankalaksi, niin ainahan matkaa voi taittaa 60-luvun puolivälin Herolla sisätiloissa. Huomaa lisävarusteet, eli dynamolla toimiva ajovalo sähkökatkojen varalle, ja soittokello, jolla hätistellään telkkarin edessä toikkaroivat kanssa-asujat sivuun... :rotfl:
  [​IMG]

  Tämä viesti ei ehkä ihan vastannut alkuperäiseen kyselyyn, mutta liittyy kuitenkin aiheeseen.

  Ja Ismon fillari on kyllä tyylikäs! Jotain vastaavaa saattaa joku päivä löytyä omistakin kokoelmista...
   
  Rotten tykkää tästä.
 3. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Gearhead

  Ka hintsusti nyt päivitettyjä kuvia löytää, van jospa enskesänä saatu pellitettyä koko vempele. Tuossa nahkakuvia tuli otetuua kesällä.
  [​IMG]
   
  Rotten tykkää tästä.
 4. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Gearhead


  Nyt pitää jo hieman mietiskellä! Krapulaisen miehen tuskaisesta polkemisesta ei voi tulla muuta ku hyvämieli! Nikuzikin on päässyt helpolla kun on säästynyt ajoilta.
   
 5. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Gearhead

  Hienokokoelma löytyy Pasilta! Jaa mittään lie nyt kehittelemässä Pasi? Jäämmee oottelamaan vaikkei malttaskaan. Vois joskus käydä sielä etelemässä fillarilla tapailemassa muitakin alan nuuskijoita. Lahen kustomisouhun vai mitästä on. :webmaster:
   
 6. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Gearhead

  Siinä pari vanahaa kuvajaista.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Tankki siitä pitäs laikata sopivammaksi ja hitsata kiinteäksi ja ikuisuusvaiva lokasuojat tehä loppuun ym ym... :odroll:
   
 7. palontie

  palontie Gearhead

  Irtotankki näyttää olevan vieressä:)Vai onko toi varatankki?
   
 8. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Gearhead

  Joo elettiin vielä villejä vuosia. Tankojuoppous kuului asiaan.
   
 9. kotr

  kotr 3rd gear

  Oliko apsinttia? Muistan lukeneeni joskus kosmoksen radio topikkia ja siinä muistaakseni mainostettiin apsinttia tasaseen tahtiin :D

  KOmia on pyörä!!
   
 10. Kasi-Pasi

  Kasi-Pasi Gearhead

  Eikös tosta Ismon kulkineesta oo ollut ennenkin kuvia jossain tällä palstalla?

  Just tällä hetkellä mulla ei varsinaisesti oo työn alla kuin koko talon kattava pintaremontti, mutta eiköhän sen jälkeen siirrytä taas kulkupelien pariin... :wink:
  Ellei joku osta väkisin Oldsia pois ja "pakota" hommaamaan uutta autoprojektia, niin aika todennäköisesti täällä toteutetaan mielessä pyörineitä fillarivisioita. Yhteen antiikkiseen kilpapyörään on jo jonkin verran osaa jemmassa, mutta tuossa sun herkussa on aika paljon samaa ajatusta kuin yhdessä omassa visiossa.
  Ja mitä noihin tämänhetkisiin kaksi- tai yksipyöräisiin tulee, niin nurkista taitaa vieläkin löytyä liki 20 fillaria, vaikka niitä on tullut myytyä viime vuoden aikana varmaan saman verran pois...

  Sori vähän ot, jatketaan talvipyörien parissa.
   
 11. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Gearhead

  No jopahan on pyöriä! Oisko itellä päälle kymmenen ollu vanhuksia ja viimesin myynti oli kesällä yhestä uudemmasta ja sehän oli Pasillekin tuttu malli elikkäs Biltema! Runkohan on tosiaan komia, van myyntiin meni, ehkä joskus palaan vielä siihen malliin. Eiköhän niitä pyöriä suomeen mahdu, joten elä sinä Pasi jännäile vaikka samanlaisia piirteitä suunnitelmasta löytyisikin. :wink:

  Joo löytyy kuvia minun rakkineesta liian kans Oodeeltä. :rotfl:
   
 12. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Gearhead

  Joo Kannabis-sellasta on kuvan pullossa. Ulukomailta toivat immeiset yhteen aikaan tulijaisina monenlaista Absua. Nykyään ei enää pumppu kestä. :webmaster:
   
 13. max

  max Gearhead

  Viime yönä duunista lähdettäessä pyörällä ensimmäisen kerran turvalleen Vantaan Motonetin kohdalla alittaessa Kehä III:sta.
  Seuraava ilmalento olikin sit jo pahempi Ylästössä,ja ilmalennon aikana kerkesin funtsia meneekö jompikumpi olkapää taas sijoiltaan;ei onneksi vaikka maahan mätkähtäessä, nivelkupista molemmat käsivarret kyllä ylös nousivatkin.
  Kypärä kohtasi jäisen tien pinnan,polvi mustana ja toinen pyörän kampi mutkalle.

  Ei pärjää ilman nastoja jäisellä tiellä jossa vettä.
   
 14. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

 15. max

  max Gearhead

  Nastarengas fillari kyllä löytyy,piti vaan lähteä eilen hölmöilemään nastattomalla Fat Bikella.
   
 16. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Gearhead

  No hyvä jottei luita menny. Itehän tein samat kuuraisella pakkaskujalla tuossa vajaa viikko sitten. Sekö lähtee etupää työntämään niin sitten mennään. Lonkkaan sattu aika vietävästi. Nooh lonkkaluun kuva naputellaan sitten pistoolikoteloon... Tosin polven kuvakin on vielä laittamatta, se sentään tikattiin kasaan. :lol:

  Ens talaveksi jos nastat. Nyt on köyhälle kesä jo liian lähellä. :)
   
 17. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Kaveri teki nastapiikkirenkaat aikanaan tökkimällä lyhyitä peltiruuveja kumista läpi akkuporalla

  Jesaria pari kierrosta ruuvien kantojen päälle ettei sisäkumi puhkea ja kasaan

  Useemman talven se tais sillä ajellakkin
   
 18. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Kovametallikärjellä olevia ihan oikeita nastojakin saa hankittua suht edukkaasti, 25€/500kpl ostin fillarikaupasta. Dremelillä alkureikää renkaaseen ja sitten vaan tökkimään nastaa paikalleen.

  Kestää sit ajella vaikka tulis asfalttiakin renkaan alle eikä pelkkää lunta tai jäätä. Ruuvit suhahtanee aika äkkiä jos joutuu kovalle alustalle.
   
 19. Pertti K

  Pertti K Gearhead

 20. ^toi nyt on aika tavallista nykyään ettei noissa munamankeleissa oo lokareita vakiona, mutta yli tonnin pyörä eikä polkimet kuulu hintaan!
   

Kerro tästä muillekin!