Poltinko pakovenan SBC:stä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja koni, 20.1.2003.

 1. koni

  koni 1st gear

  Käyttö-letukan 350 pikkulohko paukuttelee toiseen (kuskin puoleiseen) pakoputkeen jatkuvasti. Aluksi se teki sitä vain kylmänä, mutta sitten ajettuani "hieman" raskaammalla jalalla (kierrokset taisi käydä jossain reilussa 5000rpm:ssä) rupesi tekemään sitä jatkuvasti.
  Tein ohivuotomittauksen ennen kuin intouduin Mika Häkkiseksi ja silloin löysin juuri tuolta kuskin puolelta 2 huoonoa sylinteriä, toisessa ohivuoto oli huimat 86%..
  Poltinko pakoventtiilin vai mitä sanoo alan gurut?
   
 2. 67

  67 1st gear

  siltähän tuo kuulostaisi.
   
 3. Sittana

  Sittana 1st gear

  No ei muuta kun painetta männän päälle ja kuuntelemaan mistä suhisee.
   
 4. makke

  makke 1st gear

  Just noin...
  Mä tein katkaistusta tulpasta jonka päähän hitsasin uros paineilmaliittimen. Hyvin pelittää...

  ja hei... sormet pois tuulettajansiipien välistä kun tuikkaat letkun kiinni! kone näet voi pyörähtää ja sit sattuu!!!
  Ja muutenkin varoen, sillä paineilma avittaa pyöritysliikettä silloin kun hakee ventiileitä kiinni.
   
 5. koni

  koni 1st gear

  Juu, nyt on kansi irti ja hämmästys suuri kun venttiilit oli melko hyvän näköiset. Pakovenat harmaat ja imuvenat melkein mustat. Mitään kummempaa en havainnut.
  Käänsin kannen ylösalaisin ja kaadoin palotiloihin bensaa ja eipä aikaakaan kun 2 pakoventtiiliä ja 1 imuventtiili kastui pako/imu -kanavasta katsellessa.. Ei vuoto silti kovin suuri ollut, mutta ilmeisesti sitten riittävä käyntihäiriölle???
  Purin kannen, mutten mitään suurempaa havainnut, seetit oli ehkä hiukan karstaiset, mutta silmämääräisesti muuten hyvän näköiset.
  Tuli mieleen, että olisikohan pakoputkeen paukkuminen voinut johtua jostain muusta syystä..?
   
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Jos autossasi on EGR-venttiili, tarkasta sen kunto!
   
 7. koni

  koni 1st gear

  Ei ole EGR:ää.
   
 8. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Jos kone on nakuttanut joskus kunnolla niin männät saattaa olla rikki puristurenkaiden välistä. Jostain ihme syystä ne hajoo niin ettei sitä näe ennenkuin mäntä on pois lävestään. Ja voihan siellä olla imuvenassakin murhetta ja jos on 2-taso imusatsi niin ei voi pakoputkesta päätellä kummalla puolella vika on!
  En ainakaan ite lähtis kokoomaan ennenkuin vika on löytynyt.
   
 9. koni

  koni 1st gear

  Joo, taidan kyllä nostaa motin pois ja ihmetellä, että mitä kaikkea vikaa sieltä löytyy.. Saisihan siinä hyvän syyn ostaa korkeampi puristeiset männät jos olisivat rikki tuolta renkaiden välistä..
   
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Sanokaapa joku saman vian uhriksi joutuneet että kauanko auto voi toimia jos venttiili falskaa. Itselläni taisi kanssa Camarosta kärvähtää joku niistä. Oireet on hillitön kulutus, epätasainen ravistava tyhjäkäynti, tehon puute, polttaa putkessa ja startti "nilkuttaa" kun starttaa ilman bensaa, siis aivan niin kuin jostain pytystä ois paineet pois. Nyt on vaan sellainen tilanne ettei vielä kuukauteen vois ottaa autoa pois ajosta vaan mennä pitäis, ellei halua kaverin lainawarrella römpötellä. :smile:
   
 11. koni

  koni 1st gear

  Ah, en siis ole yksin.

  Nimimerkillä: Kaverin ritsalla köröttelevä!
   
 12. chevy 2

  chevy 2 Gearhead

  oliko mäntä yläkuolokohdassa kun mittasit 86%?teithän tarkistusmittauksen pyörittämällä konetta ympäri ja uudestaan mitaten???
   
 13. koni

  koni 1st gear

  Jep, tarkistusmittaus tuli tehtyä, tuo 86% ohivuotoa on laskennallinen arvo kahden mittauksen keskiarvosta. Mittarivirheen piikkiin voi laseka joitakin prosentteja. En meinannut heti uskoa itsekään lukemia.

  Nyt kun kansi on auki ja todettu, että ko. sylinteristä pakoventtiili vuosi, joskaan ei hirveästi huomasin myös sylinterin olevan naarmuilla. Pitää kysellä vielä joltain asiantuntijalta, että riittäisiköhän hoonaus vai joudunko porauttamaan. Lohko on jo valmiiksi 0.30 ylikoossa, jotta tiedä sitten kannattaako..
   
 14. chevy 2

  chevy 2 Gearhead

  jos pytyssä ei rappua nin hoonia ja uudet renkaat.
   
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  poltit
   
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Nokka kannattaa syynätä kans, itellä sama oire kun 1:n pakonokka oli liian kulunut.
   

Kerro tästä muillekin!