Pontiac Trans Sport nopeusmittari sekosi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja jannepajoo, 19.11.2008.

  1. jannepajoo

    jannepajoo 2nd gear

    Siirsin auton äsken autotalliin ja heti käynnistyksen jälkeen huomasin että nopeusmittarin neula on pohjassa (näyttää nopeutta reilusti yli 110 mailia). Mistä voisin ruveta etsimään vikaa? Liekkö vaihdelaatikossa liittimessä kosketushäikkää? Lunta ja loskaa on riittänyt viimepäivinä ja tuntuu että vettä voisi olla päässyt väärään paikkaan.
     
  2. Stone

    Stone 3rd gear

    Voi se sielläkin olla, mutta ittellä on tollaset ongelmat ollu aina mittariston ittensä moninapaliittimissä. Kaiva auki ja suhauta WD-40:stä (vaikkapa sinne laatikon päähän myös) niin hyvällä todennäköisyydellä vika korjaantuu sillä, eikä koskaan palaa! 8)
     
  3. jannepajoo

    jannepajoo 2nd gear


    kiitoksia kovasti neuvosta. pitää hörpätä kahvi loppuun ja painua talliin tutkimaan. :p
    Ei tunnu ponu tykkäävän myynnistä, kun rupes pukkaamaan pikkuvikoja heti kun sain ilmoituksen laitettua, Ei onneksi mitään vakavia juttuja. :mad:
     
  4. PauliP

    PauliP 1st gear

    Onko tuo nopeusanturi kovinkin tarkka liittimen kosteudesta? Kävi silleen nolosti että kun irrotin tekniikkaa, niin liitin jäi huomaamatta ja meni tietenkin rikki. Laitoin siihen avoimet lattaliittimet. Mittari näyttää nyt liikaa ja reagoi mielestäni liian hitaasti nopeuden muutoksiin, jää ikäänkuin näyttämään viiveellä liian korkaa nopeutta.

    On tuossa kyllä liian matalat renkaatkin, kai sekin vaikuttaa mittarivirheeseen, mutta ei kai noin paljon.
     
  5. Stone

    Stone 3rd gear

    Nuo omat mittaritemppuilut tuntu just nimenomaan olevan juuri kovin herkkiä "ilmastonmuutokselle", eli kostealla kelillä temppuilivat. Mutta kuten sanottu, wd-40 lopetti onkelmat kuin seinään, sehän syrjäyttää tehokkaasti kosteutta + parantaa sähköliitäntöjen johtavuutta.
    Suosittelen lämpimästi sen mittariklusterin käteen ottamista, se kun ei loppupeleissä kuitenkaan kovin paha homma ole, eikä millään tolkuttomalla ruuvimäärällä kiinni (klipsien auki tempominen vaan tekee häijyä).

    Muistakaa ne akkukaapelit sitten, ettei se turvatyyny tömähdä nenille!
     
  6. jannepajoo

    jannepajoo 2nd gear

    sillähän se oireilu lähti. sen verran lisäystä, että nopeusmittarin viisari piti laittaa nolla asentoon ennenkuin lähti toimimaan. Se ei osannut palauttaa sitä itsestään.


    Mitkä airbagit? :eek:
    Onneksi ei ole semmoisia meikäläisellä... vaimolla kylläkin omasta takaa :D
     

Kerro tästä muillekin!