Porvoon ammuskelu - jenkkiharrastajia menehtynyt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jube-setä, 6.7.2010.

  1. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Vanhaan hyvään aikaan tuollaiset bolsupaskat olisi IKL:n kaverit kyydinneet itärajalle ja pitäneet huolen, että menee kanssa rajan toiselle puolelle. Siitä vaan ladaintoilija ottakoon suunnan Paranohvin pojan valtakuntaa kohti: siellä kun kaikki on OK!
     
  2. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Just näin!
     
  3. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Ite leikkasin T-paidasta helman (n.1,5cm leveän palan) ja vetäsin solmuun antenniin. Ei ollu muuta tarjolla, ja tuskin tuolla niin väliä on millainen se on. Ja on ollu puhetta, että kuun loppuun asti tuota pidettäis. Tosin jokainenhan saa varmaan ite loppupeleissä päättää kauanko haluaa tuota pitää. Ite ajattelin loppukuun tuota pidellä antennissa.

    E: sieltähän se vastaus jo tulikin, myöhästyin...
     
  4. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Nöyrimmät osanotot uhrin omaisille ja ystäville.

    Nauha löytyy huomenna käyttis pick-upista.

    Juhani "Remmiveto" Härkönen perheineen
     
  5. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Tiedän muuten tosielämän tapauksen Valkeakoskelta, jossa manne tuli kauppaamaan ostarilla valkolaiselle metsurimiehelle - rauhalliselle sellaiselle - jotakin. Kauppoja ei syntynyt ja manne veti asian rotupohjalle ja alkoi näyttelemään Marttiiniaan. Tuo rauhallinen vanha herra sanoi, että "Odotappa hieman", laski ostoskassit maahan ja avasi autonsa takaluukun. Sieltä hän kaiveli työkalunsa - moottorisahan - esiin ja käynnisti sen. Siinä vaiheessa manne vaihtoi jo maisemaa. Onneksi ei ollut silloin käsiasetta kenelläkään heistä saatavilla.
     
  6. Mawerick

    Mawerick Gearhead

    Tuossa on ilmeisesti ollut vain tarkoituksena tyhjentää ase, ts. ei ole ammuttu ketään tai mitään kohti. Olisin voinut itsekin tehdä noin jos olisin samassa autossa juuri kolme ihmistä ampuneen vatipään kanssa ja aseessa olisi vielä kuteja.
     
  7. valtsu65

    valtsu65 1st gear

    Osanotot myös täältä.nauha lepattaa dartin antennissa loppukuun.
     
  8. jaska 350

    jaska 350 3rd gear

    Ja taposta syytetään, on tää vittu ihmeellinen maa :argue:
     
  9. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Teksti-tv:ssä oli että tutkitaan kolmena tappona. Murhasta tulee elinkautinen eli 12 vuotta, taposta tuskin puoltakaan. Voi olla että hyvän käytöksen alennus jää tällä kertaa aika pieneksi, mutta varmaa on, että syrjitty kulttuurinrikastaja kävelee vapaana miehenä vielä tällä vuosikymmenellä.

    Sitten kunhan muistotilaisuudet on pidetty, pitäisi alkaa kampanja oikeusministeriötä vastaan. Ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun muutaman vuoden istunut tappaja iskee uudestaan. Olisi muutoksen aika.
     
  10. pressa

    pressa 1st gear

    Syvimmät osanotot myös täältä omaisille. Kommentoitavaa olis paljonkin mutta jätän tässä asiat sanomatta harrastajien muistoa kunnioittaakseni.

    Nauha lähtee antenniin vaikka ei jenkkiä juuri nyt olekaan ajossa, joten Audin antenni saa nauhan.
     
  11. Mekki

    Mekki 1st gear

    Meillä volvossa tulee kans nauha lepattamaan.

    Osanottoni uhrien omaisille.
     
  12. bubbletop

    bubbletop 1st gear

    Nauha on nyt myös impalan antennissa kuun loppuun.
     
  13. TeeJii

    TeeJii 1st gear

    Nauha paikoillaan Capricessa.
     
  14. archbishop

    archbishop 1st gear

    Laitoin nauhan tuohon omaankin laitteeseen, vaikka ei liikenteessä ole mutta seisoopahan näkyvillä tien varrella.
     
  15. Resuperse

    Resuperse Gearhead

    Osanottoni uhrien omaisille! :cry:
     
  16. weard_racing

    weard_racing 1st gear

    Juuri olen menossa laittaa nauhan..
     
  17. vespa68

    vespa68 Gearhead

    Ei pistä vihaksi, kun en osaa vihata.
    Mutta hämmentynyt mieli joistain noista kommenteista tulee.
    Sekä myös osasta täällä kirjotelleiden kommenteista.
    Ennakkoluuloja ja yleistyksiä on kyllä puolin ja toisin.


    Löytyykö OD:lta yliopisto-opiskelijaa, jota kiinnostaisi tehdä gradu siitä, kuinka jenkkiautoharrastajiin yleensä ottaen suhtaudutaan, ja millä ihmiset perustelee mielipiteensä?

    Heikiltä varmaan löytyy niiden taannoisten kyselyiden perusteella tehtyjä tilastoja sitten vertailuun, että kuinka mielikuvat pitää kutinsa.



    Ja antennin sijasta nauhaa voi sitoa vaikka keluamerkin jalkaan tai ovenkahvoihin tms.
     
  18. S.L

    S.L Double Gearhead

    Osanotto uhrien omaisille.
     
  19. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Hieman offtopicia mutta: "Talvella 2007/2008 Overdrivella toteutetun kyselyn perusteella tyypillinen jenkkiautoharrastaja on 30-40-vuotias ja harrastajan perheeseen kuuluu puoliso ja keskimäärin kaksi lasta. Tyypillisellä harrastajalla on ammatillinen teknisen alan koulutus ja vakituinen työpaikka.

    Tyypillisen jenkkiautoharrastajan tallista löytyy peräti kaksi harrasteautoa, joiden mittariin kertyy vuosittain yhteensä noin seitsemäntuhatta uutta kilometriä. Kesän aikana ohjelmaan kuulu vähintään kolmesta neljään eri harrasteautotapahtumaa. Pihalla seisoo myös uudehko käyttöauto ja hieman vanhempi kakkosauto. Näillä keskimäärin neljällä autollaan harrastajaperhe ajelee tuplasti keskivertosuomalaista enemmän, yhteensä yli 25.000 kilometriä vuodessa.

    Harrasteautojensa kunnossapidosta ja rakentelusta tyypillinen harrastaja huolehtii pääsääntöisesti itse. Myös käyttöauton perushuollot sujuvat useimmiten omassa tallissa. Autojen ohella tyypillistä jenkkiautoharrastajaa kiinnostavat mm. moottoripyörät, viihde-elektroniikka ja muut tekniset vimpaimet sekä rakentaminen ja remontointi. Tyypillisiin harrastuksiin kuuluu myös musiikki, television katselu ja elokuvat."


    Ei siis ainakaan tällainen ulkopuolisen tutkimuslaitoksen toteuttama yli 2000 vastaajan otantaan perustuva tutkimus tue noita muualla esiintyviä mielikuvia.
     
  20. MiikkaL

    MiikkaL Gearhead

    Osanotto omaisille, ystäville ja kaikille joita tragedia on läheisesti koskettanut.

    Mercurylla lähdetään huomenna Power Meetiin muistonauha antennissa.

    Sen verran on tunteet yhä pinnassa etten kommentoi enempää, mitään painokelpoista ei tulisi kuitenkaan :mad:
     

Kerro tästä muillekin!