Porvoon ammuskelu - jenkkiharrastajia menehtynyt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jube-setä, 6.7.2010.

  1. elisabeth

    elisabeth 1st gear

    Nauha laitettu kunnioittamaan uhrien muistoa, osanotto omaisille.
     
  2. bootsi

    bootsi Gearhead

    Eipä tullut yllätyksenä, puolustuksen asianajaja. :-?

    Varmaankin jotenkin näin se tulee menemään.
    "Ensimmäinen laukaus oli vahinko (oli tarkoitus vain pelotella) ja seuraavat kaks menee paniikin syyksi.

    Vittu tuo manne ei istu kuin 10v. ja on taas vapaallajalalla...
     
  3. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Tää kyllä pistää vihaksi jos mikä... Prkl !!! Mitähän hyötyä yhteiskunnalle näistä perk'leen "vähemmistö"ihmisistä on kun työt ei maistu ja elellään muitten tuella?! Kun tämäkään ei ollut ensimmäinen kerta..Hmm..

    "[EDIT]"

    Voimia omaisille ja kavereille..
     
  4. jakke ja sepi

    jakke ja sepi 2nd gear

    Pistää nii vihaksi ja tulis sellaasta tekstiä mitä ei kehtaa tänne eres kirijoottaa. Osanottoni omaisille ja voimia. Mika
     
  5. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    ihmettelen noita elinkautisia. vankikaverin (murhamies varmaan sekin) taposta 20v mut pienimmillään 6v syyttömän murhaamisesta. eli rasismiyhteenotto jenkkiautoilija=rikollinen uusnatsi päätelmällä 6v päästä kostamassa kaikille vastaantulevillle jenkkiharrastajille. :odroll:
     
  6. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Valitettavasti "pitää". Mutta oletteko nähneet otsikkoa jossa mainittasiin että epäilty ampuja on romani. Kannattaa miettiä kun seuraavan kerran tilaa HS:n...

    Miettikää millaista otsikointia ja uutisointia ovat saaneet osakseen Pride paraatisssa pippurisumetta käyttänneet NUORET.
     
  7. PauliP

    PauliP 1st gear

    Tätä samaa pohdin, luvattoman aseen hallussapidosta pitäisi mielestäni olla niin kovat rangaistukset että tuntuu ja että niitä ei tartte autoon ja kioskille mukaan ottaa "just in case", eikä muuallekkaan.

    Samoin ehdolliseen vapauteen päästettyjen henkirikoksesta tuomittujen (miksei myös väkivaltarikoksesta) ja väkivaltarikoksista tuomittujen ja armahdettujen kansalaisoikeuksia pitäisi rajoittaa niin että poliisi voisi milloin vain ja vaikka ilman syytä tehdä kotietsinnän (vaikka kaverin autoon jos on kyydissä tai kaverin kotiin jos on siellä) ja tarkastaa että löytyykö luvattomia aseita.
    Samoin henkirikoksesta tuomitulle ja rangaistuksensa kärsineille sama kansalaisoikeuksien rajoitus loppu iäksi.

    Eikös tutkanpaljastinta etsittäessäkin saa tehdä ruumiintarkastuksen ja "kotietsinnän" autoon? Vai muistanko väärin.
     
  8. PauliP

    PauliP 1st gear

    Sorry, jatkan ooteetä: Mitä tuosta jauhaa että kirjoitetaanko lehdessä että on romani, somali tai tummaihoinen tämänkaltaisissa asioissa?
    Amerikassa saa kirjoittaa että "tummaihoinen mies" teki sitä ja tätä. Tasapuolisuuden nimissä siellä kirjoitetaan myös esim. laaketieteellissä julkaisuissa että "valkoinen 51-vuotias mies"... :odroll:

    Pitäisikö meilläkin ottaa linja lehtijutuissa esim. että "valkoinen keskisuomalainen mies" kaahasi Jyväskylässä. :eek:
     
  9. human62

    human62 1st gear

    Laskekaa vaan vapaalle se manne...
     
  10. Hoke

    Hoke 2nd gear

    Joku jo aikaisemmin mainitsi asiasta.
    Suunnitelmallisuus alkoi juuri sillä hetkellä kun lähti autostaan asetta hakemaan.
    Näin siis minun mielestä, oikeus yllättävästi tulkitsee tämän varmasti toisin.
     
  11. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Yksi pointti mikä tossa tänään on noussut mieleen on se, ettei tämän tragedian lähtötilanne ole varmastikaan uusi monellekaan alan harrastajalle, joka on öiseen aikaan liikkunut erikoisemmalla autolla siellä missä kännikaloja uiskentelee.

    Erikoinen auto kiinnittää huomiota ja sitten muutaman promillen kekkulissa joillekin tulee aina pakottava tarve tulla juttelemaan autosta vaikkei kuski tai autoporukka niin innokas ajatustenvaihtoon olisikaan. Osa tulee ihan vilpittömin mielin ihailemaan autoa ja kehumaan, mutta joukkoon mahtuu turhan usein niitä riidanhaastajiakin joilla on jotain negatiivista sanottavaa ja jotka ei millään malta pitää mölyjä mahassaan.

    Yleensä tilanteet on harmittomia, mutta on sitä osunut kohdalle sellaisiakin joiden on pitänyt sitten monottaa autoa tai väännellä antennia kun nokkela sanailu ei ole sujunut toivotulla tavalla. Ja nyt tässä tapauksessa sitten kävikin huomattavasti kauheammin.

    Monet on muilla palstoilla ihmetelleet sitä onko avoautoseurue jollain tavalla provosoinut takana jonottaneita hevosurheilun harrastajia, mutta kyllä mä jenkkiautolla about 20 vuotta liikkuneena voisin sanoa ettei siinä muuta provokaatiota juuri tarvita kuin erikoinen auto. Asian tämä laita ei ehkä aukene ihmisille, jotka jonottaa hampurilaisia harmaalla Toyota Corollalla ja joiden auto ei herätä kummempia tunteita yön kulkijoissa.
     
  12. herrakani

    herrakani 1st gear

    Auto ei kuulu kotirauhan piiriin, auton saa tutkia jos siltä tuntuu ja toi kotietsintäläppä on keksitty ameriikkalaisista elokuvista sanoi eräs lainoppinut ystäväni.
     
  13. Mawerick

    Mawerick Gearhead

    Nauha laitettu.

    [​IMG]
     
  14. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Luvattoman aseen hallussapito on niin pieni asia ettei sellaisesta saa kotietsintälupaa. Sen sijaan kaavailtu systeemi avaisi ovet poliisille tarkastamaan luvallisia aseita. Ja se on kotietsintä ilman rikosepäilyä kutsutaan sitä sitten millä nimikkeellä hyvänsä.

    Ei jummarra.
     
  15. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    .

    OT! mites, jos laittaa "sen jonkin esineen" kirjekuoreen ja kirjoittaa siihen vastaanottajan nimen ja liimaa tarvittavat postimerkit ja kuljettaa kirjettä auton kojelaudalla postikonttoriin? mihin asti kirjesalaisuus puree :odroll:
     
  16. scrode

    scrode 1st gear

    Ei muuten ole poliisilla autoon mitään asiaa ilman vaadittavia lupia! Kokemusta asiasta. Katsastusmies, esim ratsian yhteydessä voi tulla autoon kokeilemaan jarruja, tms. hallintalaitteita.
     
  17. arra

    arra 3rd gear

    Osanottoni uhrien omaisille ja ystäville.
     
  18. herrakani

    herrakani 1st gear

    Finlexin tutkiminen muute pilaa monta sivua hyvää mutua.
     
  19. ata

    ata Gearhead

    Näin maallikkona voisi kuvitella että jos henkilö on ollut jo kärsimässä elinkautista vankeustuomiota ja sieltä päässyt ehdolliseen vapauteen, niin pitäisi sillä minuutilla kun tekee uusintarikoksen ehdollinen peruuttaa ja palauttaa rikollinen kärsimään sitä alkuperäistäkin elinkautista takaisin. Ja sitten sen jälkeen voidaan käydä uusi oikeudenkäynti ja tutkimukset joista siten tulisi sen lisäksi uusi tuomio joka olisi sen vanhan elinkautisen päällä. Eihän se elinkautinen mihinkään vanhene tai katoa jos on päässyt ehdolliseen vankeuteen, sitähän se ainakin minun mielessäni tarkoittaa se EHDOLLINEN eli henkilö on sillä ehdolla vapaana ettei tee enää rikoksia ja jos tekee niin ehto on rikottu ja takaisin kiven sisään ja heti ja pysyvästi ja 12 vuoden päästä voi sitten taas anoa sitä uutta ehdollista.

    Näin siis esikaupunkilaisjärjellä ajateltuna.

    Ja siis osanottoni viattomien uhrien omaisille ja tuttaville. On tämä vain niin järkyttävä tapaus. Jos jostain saan käsiini mustaa nauhaa, niin sellainen menee myös Pontiacin peiliin, kun antennia ei ole.
     
  20. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    .

    ^noinhan se ata maalaisjärjellä menee, mutta tässäkään ikävässä tapauksessa ei ole oikusjärjestelmän silmissä vielä yhtään syyllistä, ainoastaan epäiltyjä, ja tästä syystä ei voida vielä sanoa, että onko ehdonalaisuutta tms. rikottu, siis oikeusjärjestelmän silmissä :odroll:

    oikeuden toteutumisen kannalta tämä on aivan helvetin tärkeä asia, samoin se, että tekijä saa parhaan mahdollisen oikeusavun, voi olla äkkiseltään vaikea tajuta miksi näin, mutta näin se on :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!