Postin ja Matkahuollon " parhaita" - topic

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 16.9.2012.

 1. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  luinpa tässä taannoin 'ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä' ketjua ja yhden toisen mikon kertomusta hempoliemen seikkailuista matkahuollossa. tuo hempoliemi ei liene ainut kaveri Suomessa jolla on ollut vastoinkäymisiä logistisen ketjun jossain vaiheessa joten ajattelin että tässä olisi ihan oman topicin paikka näille sattumuksille.

  itse olen päässyt aika vähällä mutta pistää se ihmettelemään jos paketti alle kuudessa tunnissa Imatralta Helsinkiin ja sieltä yli neljä päivää Kirkkonummelle. tuorein oli vasta hiljattain elo- ja syyskuun vaihteessa alta kahden kilon paketti Imatra-Helsinki-Hollola otti kaksi ja puoli viikkoa. ja kerran on annettu jälkivaatimuspaketti ilman veloitusta suoraan saajalle. asiamies matkahuolto yllättäen.
   
 2. SamiL

  SamiL Gearhead

  Näin Matkahuollon asiamiehenä täytyy sanoa, että yksi tapa hidastaa paketin kulkua on se. ettei lähtöasemalla tai väliasemilla vaivauduta yhtään selvittämään, missäpäin määränpää on. Turhan usein näkee, että näillä paikoilla on ajateltu, että "laitetaan se nyt vaan Helsinkiin, kyllä ne siellä sitten laittavat sen oikeaan suuntaan". Täytyi oikein soittaa esim. Imatran Matkahuoltoon, että älkää nyt laittako niitä meille tulevia paketteja Imatra-Kouvola-Helsinki-autolla Helsinkiin, kun ne tulisivat jo Kouvolasta suoraan tänne alle tunnissa. Helsingissä kääntymässä käyminen hidasti lähetyksen kulkua vähintään vuorokaudella. Helsingin Matkahuolto on muutenkin ruuhkainen paikka ja nämä tarpeettomat lähetykset ruuhkauttavat entisestään. Toisaalta kyllä tuntuu, ettei siellä työn laatukaan ole huipputasoa.
   
 3. yks toine mikko

  yks toine mikko Double Gearhead

  täytyy vähän kehuakin. eivät likimainkaan kaikki ole sellaisia toisen viestiketjun tarinani kaltaisia sankareita. etenkin isoissa toimipaikoissa saa välillä oikein hämmästellä henkilökunnan pätevyyttä, parhaimmilla tuntuu olevan koko suomen linjakartasto aikatauluineen päässään ja käyttöliittymäkin varsin nopea. enkä tahdo väheksyä asiamiehiä tai muitakaan pienempiä toimipisteitä, miun näkökulmasta (linjuriauton ajuri ja satunnainen mh:n asiakas) homma toimii enimmäkseen erittäin hyvin.

  mut jatkakaa toki sillä "parhaimmistolla", parhaimmillaan ihan hilpeää luettavaa.
   
 4. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Ostin Porista tavaraa ja itellalla piti tulla, viikon odottelun jälkeen meni hermo ja utelin myyjältä että miotä vittua :mad: . Heksa lähetti seurantakoodin ja paketti oli affenanmaalla :rotfl: . Puoltoist viikkoo meni pjöörnebori-noodendaal reissuun :rotfl: . En muista oliko siloin talvi ja ne olis menny jääteitä pitkin :poff: .
   
 5. Remu63

  Remu63 1st gear

  Täytyy kyllä todeta että Matkahuolto toimii kyllä hyvin kunhan pakettikortissa tiedot oikein täytetty.Meiltä lähtee paketteja kohtuullinen määrä ja kaikki olleet max. 3 päivässä perillä.Yleensä 2 päivässä :D
  Ja ehjänä perille,Itellalla ei voi sanoa samaa...Josta syystä emme juurikaan käytä jollei asiakas nimeenomaan vaadi.
   
 6. silirimpsis

  silirimpsis Gearhead

  Joskus ihmetyttää postin kulkuun menevä aika suomessa.

  Tilasin kerran paketin saksasta niin se kulki sielä Helsinkiin alle 24h. No Suomen sisäisessä liikenteessä kesti sitten jotain 7-8 päivää ennen kuin paketti tuli tänne perille asti.

  Toinen juttu onkin sitten kun paikallinen postin konttori lopetettiin ja posti muuttui asiamiespostiksi Siwan yhteyteen. Jos paketti on ollut lähetyksen seurannan mukaan Kajaanissa klo.8.00 aikoihin niin silloin se on melkein aina ollut samana päivänä täällä.

  No, paras oli että vasta lauantaina tuli tekstiviestiä että lähetys on noudettavissa ja kun katosin paketin seurantaa niin ke olisi jo ollut silloin kaheksan aikoihin Kajaanissa. Että kolme päivää näyttää kestävän joskus yhden viivakoodin luku/paketin rekisteröinti. :mad:
   
 7. JnZm

  JnZm Gearhead

  Muistanpa yhden PixMania.comin tilauksen vuodelta 2006. Kaveri tilasi videokameran ja taisi sitten Tukholmasta tuote lähteä. Kahden kuukauden ajan kamera vaelsi Tukholma-Helsinki-Turku-Maarianhamina-Turku-Rauma -reissun...
   
 8. mesev8

  mesev8 3rd gear

  10.09.2012vans auto partsista tilasin sisäkaton verhoilun h 70$ maksoin visalla 91,70 posti ja rahtikuluineen,18.09.2012 postin auto toi kotiovelle ,että kyllä se mun mielestä toimi ihan jees
   
 9. pontiac t/a

  pontiac t/a 1st gear

  Tilasin nimimerkki hailta th-400 suodattimia,tulivat etelästä ouluun itellan kyydissä 3 päivää ja oulusta viimeiset 20 kilometriä meidän asiamiespostiin toiset 3 päivää.Jos tilaan tavaraa matkahuollon kautta ne tulee max 2 päivää oulun matkahuoltoon.Aina jos mahdollista käytän matkahuoltoa vaikka tavarat pitää hakea tuolta 20 km päästä.
   
 10. SamiL

  SamiL Gearhead

  Kun tilaamme tavaraa Startaxilta Lempäälästä ennen klo 18.30, se on seuraavana aamuna täällä meidän postissa ennen kahdeksaa. Tätä ei kuitenkaan pidä yleistää Itellan normaaliksi kuljetusnopeudeksi. :soosoo:
   
 11. JnZm

  JnZm Gearhead

  Positiivinen tapaus oli Tampereelta Poriin Matkahuollon kautta, aamuysiltä tuli myyjältä tekstiviesti että tulossa on, kahden aikaan MH ilmoittaa puhelimeen että sopis hakea paketti asemalta.
   
 12. Tumi

  Tumi 3rd gear

  Just toissa sunnuntaina tilasin suuttimia Oulusta ja tiistaiaamuksi ne oli Helsingin logistiikkakeskuksessa ja jäivät sinne. Viikon päästä eli eilen kyselin, kuulemma lähetys on 'jumiutunut tuotantoon' ja lähettäjän täytyy tiedustella asiaa.
  Miten ja minne Itellan lähetykset edes voi fyysisesti hävitä? Onko hihnalla joku mystinen Haadeksen pohjaton kuilu johon tietty prosentti putoaa vai kahlaako lajittelijat polvia myöten kadonneissa paketeissa?
   
 13. yks toine mikko

  yks toine mikko Double Gearhead

  veikkaan, et jollakulla posti-kustilla on nyt sit uudet suuttimet.

  en tiedä oonko vainoharhainen, mut pyrin jättämään matkahuollon osoitekorttien "sisältö"-sarakkeen tyhjäksi mikäli mahdollista. tai sit kirjoitan jotain epämääräistä. varmasti oon.

  vois kyl kokeilla joskus.. kirjottais vaik jotain seuraavanlaista,

  "blaa blaa blaa-osa. kullattu.
  24 karaattia. arvo 800€."
   
 14. jyke

  jyke 1st gear

  Siis myyjä lähetti paketin pari vuorokautta ennen tekstaria?
   
 15. kingsway

  kingsway Gearhead

  Ostin eräältä Itä-Suomalaiselta harrastajalta vaihdelaatikon osia. Hän lähetti paketin noin klo 15, noudin paketin Oulusta Myllyojan postista seuraavana päivänä klo 13. Käy se joskus näinkin.
   
 16. SamiL

  SamiL Gearhead

  Mistäs noin päättelit? Kyllä Tampereelta Poriin kulkee paketti muutamassa tunnissa, koska välillä ei ole autonvaihtoja.
   
 17. solar4

  solar4 2nd gear

  Me lähetetään töistä paljon tavaraa postilla, tyyliin kymmenestä melkein sataan lähetystä päivässä vähän sesongista riippuen. Suurin osa on kirjelähtyksiä, eli seurantakoodittomia pikkupaketteja.

  En tiedä johtuuko se siitä, että me kiikutetaan nuo yrityspostiin, tai siitä että ko. konttorin seinän toisella puolella on Turun jakelukeskus, mutta yllättävän vähän paketteja hukkuu ja suurin osa 1lk kirjeistä on perillä seuraavana päivänä. Vaurioitakin on yllättävän harvoin. Tosin tämän vuoden aikana on tullut muodiksi se, ettei Itella ilmoita asiakkaalle paketista yhtään mitään. Ei ole ihan yksi tai kaksi pakettia viikossa mistä asiakas soittelee tai meilailee että missä mennään, miksei ole lähtenyt vaikka puketti on paikallisessa postissa jo viikon odotellut.

  Pakettiosoitekorttia tehdessä me rustastaan asiakkaan sähköpostiosoite siihen ja nappulaa klikkaamalla pitäisi asiakkaalle mennä seurantailmoitus paketista. Ei useimmiten mene. Nykyisinhän Posti/Itella ei enää lähetä sellaista paperista pakettikorttia paketin saapumisesta, vaan ilmoitus pitäisi tulla tekstiviestillä. Ei vaan usein tule. Itellan edustajan mukaan ongelma tulee asiakasmiesposteista, mutta enpä tiedä, taitaa vain olla vastuun siirtämistä eteenpäin.

  Eniten syvältähän on tuo pakettivaurion korvaaminen; Matkahuollon lähetykset on aina vakuutettu, mutta Postin ei ellei palvelua erikseen osta. Käytännössä Matkahuolto korvaa paketin arvon perusteella, mutta Itellalla on kiinteä kilohinta. Kannattaa miettiä kummalla särkyvää lähettää.
   
 18. SamiL

  SamiL Gearhead

  Täytyy nyt asiamiespostinkin hoitajana kommentoida. Ei se Itella niinkään vastuuta siirrä eteenpäin, vaan omia töitään. Kun asiakas saa vain tekstiviesti-ilmoituksen paketistaan, meidän täytyy kirjoittaa siihen käsin varakortti kaikkine osoitekortissa olevine tietoineen, kuten esim se pitkä JJFI...-lähetystunnus, postiennakkopaketin tilinumerot ja viitteet ynnä muut. Pakettien tekstiviesti-ilmoituksten lähettäminen ei vähääkään kuulu asiamiespostille, vaan ne lähtevät jostain "ylempää". Hyvissä ajoin usein lähtevätkin. Esim. Hobby Hallin pakettien saapumisilmoitustekstarit tulevat asiakkaille pääsääntöisesti jo päivää-kahta ennen kuin paketti on tullut määränpäähän. Onneksi useimmat ovat jo oppineet tämän, eivätkä turhaan ajele kymmenenkin kilometrin päästä turhaan pakettejaan heti kyselemään.
   
 19. yks toine mikko

  yks toine mikko Double Gearhead

  kyllä ne mh:n paketit huittisten kautta kiertävät. mut koska paketit menevät saman liikennöitsijän kyydissä ensin huittisiin, ja jatkavat siitä saman tien edelleen porin suuntaan, ni eivät tolleen aamupäivästä käy edes sisällä huittisten matkahuollossa.

  olit kuitenkin tärkeimmiltä osin oikeassa, paketti viettää aikaa auto(je)n rahtitilassa noin kaksi ja puoli tuntia..
   
 20. SamiL

  SamiL Gearhead

  Niinpä näyttää olevan, ettei Tampereen ja Porin välillä olekaan ihan suoraa linja-autoyhteyttä, ihme kyllä. Paitsi Onnibus-halpabussit, joiden kyytiin taas Matkahuolto ei anna tavaraa edes aseella uhaten.
   

Kerro tästä muillekin!