Postin ja Matkahuollon " parhaita" - topic

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 16.9.2012.

 1. Artsi Bunker

  Artsi Bunker 1st gear

  Itse pyrin ulkomailta tilatessa valitsemaan muun toimittajan kuin posti, jos vain mahdollista. Sattui 2000 luvun alussa kun olin rengas likkeessä töissä ja lähettelin renkaita asiakkaille. Vuoden sisällä posti hukkasi 2 sarjaa nastarenkaita(2 eri tilausta). Jokaisessa renkaassa oli oma paketti kortti ja siten myös seuranta koodi. Kummasti katosivat, koskaan ei löytynyt eikä korvausta. Olsiko jollain ollu renkaiden tarve...
   
  musta pässi tykkää tästä.
 2. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Se on välillä ihmeellistä tuo lähetysten kulku.
  Odotellut tässä koska Texasista 26.1 lähtenyt ja Helsinki-Vantaalle 13.2 saapunut/jatkanut lähetys ilmestyisi jonnekin...ei ole vieläkään Postin hallussa, eikä tullissakaan virallisesti...makaa siis jossain häkissä kentällä/tullissa/Postissa tai yksinkertaisesti kadonnut.
  Lähettäjän mukaan toistaiseksi ei voi tehdä mitään, arvioitu toimituspäivä on vasta 23.3...saa nähdä :odconfused:
  Ruuhkan takia pitkällä toimitusajalla olevat saatetaan sysätä syrjään odottamaan ja kiireellisemmät käsitellään ensin...kaikki on mahdollista :odconfused:

  USPS seuranta tarkin tässä tapauksessa, silti eBay/Global ja Posti näyttävät kaikki käytännössä samaa.

  Saksasta tulossa olleet kaksi lähetystä, jotka joutuivat Hermeksen haltuun katosivat sen sileän tien molemmat.
  Lähettäjätkään eivät ole saaneet asiaa selvitettyä Hermeksen kanssa, varsinainen kuljetusliikkeiden herpes-tartunta :odrealmad:

  Kävivät kääntymässä täällä Post Nord:n hallussa, mutta palautuivat takaisin Saksaan, koska en koskaan saanut minkäänlaista tietoa noutopaikasta, eikä seurantanumerotkaan toimineet Lybeck:n jälkeen Saksan ulkopuolella.
  Mahdollisesti Herpes on lähettänyt sähköpostia/ tekstiviestiä jollekin eskimolle Grönlantiin tai kamelikuskille Uzpekistaniin, mutta ei mitään minulle :odrealmad:
  Post Nord antaa Herpeksen lähetyksille uudet seurantanumerot täällä, mutta niitä ei ilmoiteta vastaanottajalle, ilmoitukset "hoitaa" (siis ei hoida) Herpes :odconfused:
  Post Nord:lta tulee aina omista lähetyksistä tekstiviesti ja tiedustelu koska voidaan tuoda ?
  Se onkin ainoa kuljetusliike joka oikeasti toimii tässä maassa.
  Olenkin tämän jälkeen pyytänyt jokaista saksalaista lähettäjää käyttämään jotain toista kuljetusliikettä DHL/Deutsche Post/DPD jos lähettävät tavaraa Suomeen ja ovat kyllä ymmärtäneet asian.
   
 3. Pumba

  Pumba 3rd gear

  On tämä pakettien kulku erikoista. Pientä kirjepakettia olen odotellut tässä kolmisen viikkoa. Postille soittelin ja sanoivat että odottele lisää, että ei ole tietoa missä paketti on vaikka seuranta näytti että on lähteny 9.3 suomeen ja pitäis olla täällä..

  Eilen sitten päivittyi tuo usps seuranta.. Paketti on makaillut Suomessa 2 viikkoa eikä ole tullut mitään ilmoitusta tästä. Nyt se sitten näyttää olevan Japanissa.... Tuleekohan tuo enää takaisin tänne vai palautuuko myyjälle??

  [​IMG]
   
  Fileeraus tykkää tästä.
 4. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  ^Todellakin erikoista. Helsingistä Japaniin alle puolessa tunnissa.:D
   
 5. Pumba

  Pumba 3rd gear

  Aikaero vois osaltaan selittää nuo ajat, kun taitaa olla paikallista aikaa aina tuo merkintä, mutta paljonko se aikaero sitten on..

  Joka tapauksessa hieman erikoista toimintaa että paketti on ilmeisesti ollu kuitenkin tuon 2 viikkoa suomessa ja nyt sitten lähtenyt japaniaan....
   
 6. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Saattaahan tuo tarkoittaa sitäkin, että "Lähetetty Helsinkiin 5:11 pm" ja sitten varsinainen koneeseen siirto 5:38 pm. Noiden systeemien logiikka ei aina seuraa tavallista maalaisjärkeä.
   
  Pumba tykkää tästä.
 7. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Normi juttu että näkyy helsinki ennenaikaisesti seurannassa, sun pakettti tulee reittiä usa - japani-xxx- suomi , jos ei näy postin seurannassa niin ei ole tullut vielä maahan...
   
  Pumba tykkää tästä.
 8. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Näyttää samalta kuin omatapaus. 2 viikkoa loju pakettiautomaatissa, ei mitään ilmoitusta ja sit olikin jo takasin Jenkeissä.
  Laita USPS seuranta koodi Postin seurantaan ja katso mitä se näyttää.
   
  Pumba tykkää tästä.
 9. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Mullakin kävi niin että seuranta näytti että paketti lähti jenkeistä jaappanian kautta suomeen, ja takas japaniin. Mut ei sitä ollutkaan palautettu.

  Kyl se lopulta tuli perille.
   
  Pumba tykkää tästä.
 10. Pumba

  Pumba 3rd gear

  Sieltä jo katoinkin ton sovelluksen kautta ja siellä näyttää suomen posti ainoastaan tiedon että paketti on kuljetuksessa..

  Ehkäpä se sieltä sitten rantautuu jos muillakin on ollut samanlaista sekoilua.. o_O
   
 11. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  USPS paketti lähtenyt Losista 12.3. ja näkyy Postin seurannassa, ei kukaan tiedä missä menee.
  Vanteet Ruotsista, Posti kuljettaa, ei tiedetä missä menee.
  Kaasarin osia jenkeistä, US Partsin kautta, tilattu 2.3., toimitus venyi juuri loppukuuhun.
  Pitääkö ne postimiehet niitä koronamaskejaan silmillään vai mikä on kun ei mikään toimi...
   
 12. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Joo eipä tullut ei, eikä ole liikkunut seurannan mukaan minnekään 13.2 jälkeen kun viimeksi päivittynyt lentokentällä jossa luovutettu : " USPS -> to Finnish Postal Agent" ...joka siis kieltää edelleen pitävänsä sitä hallussaan :odrealmad:

  Naputtelin tuossa lähettäjälle juuri vaatimuksen rahojen palauttamisesta ja kolmen arkipäivän päästä avaan sitten Case:n eBay:ssa jollei rahoja näy :odconfused:
   
 13. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Tsekeistä kesti paketin tulo jotain kolmisen viikkoa, mutta tuli kumminkin. Nyt on hidasta noiden koronatoimien takia. Tuossakin paketissa oli varmaan pari viikkoa, ettei seurannassa tapahtunut mitään.
   
 14. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Ihmeiden aika ei ole ohi, eilinen lievä uhkavaatimus lähettäjälle sai aikaan sen että ilmeisesti USPS potki Postia munille ja paketti lähti vihdoin liikeeelle ja näkyy tästä päivästä alkaen Postin seurannassa.
  Saapunut lentokentälle 13.2 ja 25.3 maahan...käytännössä joku siis purki lopulta nurkassa lojuneen häkin :odroll:
  Se on lajiteltu tänään ja tulossa "pika vauhtia" perille...no saa nähdä kauanko se viimenen 20km kestää ja missä kunnossa se lopulta on ? :odeek:
   
  Fileeraus tykkää tästä.
 15. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Jaahas, periaatteellinen taistelu on päättymässä vissiin Suomalaisen korpisoturin voitoksi. Postin ilmoittamatta jäänyt paketti joka ei edes seurannassakaan päivittynyt ja jonka lähettivät takas belgiaan myyjälle, on saanut minulle vissiin onnellisen lopun. Postihan viittasi kintaalla koko asialle vaikka oli heidän moka. Paypaliin eskaloin ja yöllä oli tullut myyjältä sähköposti: ”refund processed”. Ehkä se sitten palautus tupsahtaa sieltä tilille. Edelleenkään posti ei ole paketin selvityspyyntöön virallisesti vastannut. Tällä välin olen kotimaankin tilaukset vaihtanut kuljettajaksi jonkun muun kuin postin jos se myyjälle on käynyt. Helsingistä lähetetty kirjekin kesti tulla kolme viikkoa tässä välillä kymenlaaksoon. Piti pyytää lähettämään toinen joka sekin kesti 10 päivää ja varmasti lähettivät sen silloin kuin piti. Mikä vittu postia vaivaa? Ja miksi sen annetaan toimia noin kuin se toimii ettei siihen puututa lain toimesta? Toiminta on kuin jossain alikehittyneessä maassa.
   
 16. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  Kannattaa lukea wikipediasta minkälainen erilaisten liiketoimintamallien valtava kombinaatio Postista on tullut erilaisten yritysostojen ja laajenemisyritysten tuloksena. Varsinainen tavallisten ihmisten postipakettien kuljetustoiminta taitaa olla enää vain välttämätön paha nykyiselle Postille Groupille.
   
 17. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Posti on käsittämättömän huonosti johdettu organisaatio, johto on iso joukko suuripalkkaisia Herroja, joilla on vielä isot boonukset palkan päällä.
  Työntekijöitä potkitaan päähän aivan kaikessa, henkilöstöpolitiikka on kuin jostain 50-luvulta ja pientä palkkaa koitetaan nakertaa kaikin tavoin aina vain lisää.
  Tietojärjestelmät ovat jotain halpaa indokiinassa teetettyä kuraa, joten liikoja ei kannata odottaa :wc:

  Sinne se pakettikin taas jymähti heti kun oli lähtenyt liikenteeseen 2kk jälkeen...välillä luki jo että perjantaina olisi ollut tulossa, mutta nyt siellä lukee "Lähetys on viivästynyt, se toimitetaan 1-2 työpäivän kuluessa" ...ihmettelen jos tulee ennen ensi perjantaita :odeek:
   
  riviera56 tykkää tästä.
 18. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Postin ja monen muun valtionyhtiön ongelma on se että ne pelaa isännättömällä rahalla jonka käyttöä ja tuloksia ei ilmeisesti vahdi kukaan.
  No, ehkä Yli-Viikari kauneushoitojen välillä...
   
 19. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Itsellä meni viralliseen Postin diipadaapa vastaukseen melkein kuukausi. Ei ole meidän vika vaikka me mokattiin. Yritin saada jenkkiläistä firmaan lähettää paketin uudestaan tai ottaa USPS yhteyttä, että lähettäs takasin. Ei tarttunut. 22.3 sit riitautin Paypalissa asian ja nyt odottelen mitä tapahtuu.
  Eniten vituttaa, että todennäkösesti tilaan samat osat uudestaan ja verot yms on edellisestä tilauksesta maksettu... niitä varmaan saa mitenkään saa takasin.
   
 20. AnHie65

  AnHie65 2nd gear

  29.1. lähti eBay -paketti USA:sta Suomeen, eikä ottanut edes kahta kuukautta, kun paketti haettavissa paikallisessa postipisteessä... Olisi tullut nopeammin Huuselan purjeveneellä...
  Tällä kertaa hatunnosto Postille, kun Suomeen tultuaan oli jo seuraavana päivänä meikäläisen kädessä.
  Nyt kaksi kertaa jäitä poltelleena suosittelen, että älkää ikinä koskaan tilatko mitään USPS:n kuljettamana. Kauan käkötti USA:ssa, ja kauan käkötti Kööpenhaminassa. Aina jatkossa hyväksi havaittu FedEx.
  AHi
   

Kerro tästä muillekin!