Postin ja Matkahuollon " parhaita" - topic

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 16.9.2012.

 1. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Tää sattu toimijalle joka ei posti mutta vastaava tapaus. Kävi keväällä niin että oli vapaapäivä oikeista töistä. Tein remonttia takapihalla. Rinnetontti, näkymä tietä pitkin seuraavaan risteykseen postilaatikoille asti ja meidän pihatielle josta kulku tontille. Luvattu toimituspäivä ja pakettia ei vaan kuulu. 16-17 aikoihin kävin sisällä kahvilla ja katoin viestistä että toimitusta yritetty mutta asiakas ei kotona. Mitä vittua. Kysyin vaimolta oliko joku käynyt, soittanut ovikelloa tai jotain outoja ääniä kuulunut? Kun on sovittu että jos ei kotona ni autokatokseen voi jättää paketin. Että jos toimittaja vaikka metän läpi toisesta suunnasta tullu kun ajoneuvoreitit oli minun valvonnassani koko päivän aamusta lähtien. No, nettisivuille kirjoittamaan. Sivut ei toimi. Illalla sain kuitenkin palautesivuille viestin vaikka oikeampikin osio heillä tälle olis ollu. Vastaus tuli että ei oltu kuulemma kotona. No kylläpäs oltiin! Seuraava yritys sovittiin. Kuski joka maahanmuuttaja, oli sama kuin eka kerralla. Neuvoin perille kun se soitti ja selvisi että oli yrittänyt toimittaa väärään paikkaan edellisellä kerralla. Sain paketin ja sanoin kuskille että älä hölmöile enää, toimita oikeaan osoitteeseen lähetykset tästä lähtien.

  Vaan melko liki tätä episodia toin postin pikkupaku paketin. Kuski näki autokatoksessa rakentamani minimopon johon sovitettu b&s 5hp. Tästä alkoi keskustelu jossa käytiin läpi myös tämän postipaten nuoruusvuosien mopohistoriaa. Tästä luontevasti siirtyi keskustelu vinyylilevyihin joiden merkittäväksi keräilijäksi kuski osottautui. Kattelin kelloa kun alko t-paidassa jo vilu tulla ja juttu vaan jatkuu. Kuitenkin luntakin vielä maassa vaikka elettiin kevätaikaa. Jossain vaiheessa vaimokin kävi kurkkimassa kun huomasi että postin auto ei postu pihalta että olenko ottanut panttivangiksi sen kuskin. Tosin se kävi sen välillä sammuttamassa että luonto säästyy. Sillei ollu kiire mutta minun alko olla että ehtii taas tuotannon puristukseen oikeisiin töihin. Oikeestaan hassu mutta miellyttävä kohtaaminen.
   
  Peeaa tykkää tästä.
 2. Retem

  Retem Gearhead

  Ei ehkä postin "parhaita", mutta tällainen aiheuttaa kevyttä v*tutsta:
  "Lähetys JJFI ******** on matkalla ovelle [osoite].
  Se tulee lähityöpäivänä klo 8-16.
  Aika paljon saa olla tavallisen tallaajan elämästä ymmärtämätön jos luulee että vastaanottaja istuu arkipäivät keittiön ikkunassa kyttäämässä postin mahdollista saapumista.
  Viesti ei kuitenkaan ole tae että paketti tuodaan perille, vaan yleensä se viedään kaupan pisteeseen mistä sen joutuu noutamaan.
  Näin ainakin meillä maaseudulla.
   
  kad_boost ja Peeaa tykkäävät tästä.
 3. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Hyvin tyypillistä, mutta tästä johtuen ne varmasti usein kuitataankin heti "käydyksi - vastaanottaja ei paikalla", koska kuljettaja olettaa ettei siellä ole kuitenkaan ketään kotona, eikä viitsi lähteä ajaman yhden paketin takia esim 30km suuntaansa, varsinkin jos lähetyksessä ei ole puhelinnumeroa.
  Helpompi viedä se suoraan noutopaikkaan eli sinne lähikauppaan...näin ei pitäisi toimia, mutta sitä tapahtuu :odconfused:
  Samaa tehdään yleisesti myös ihan Helsingin keskustassa, kaveri manasi asiaa monta kertaa kun asui Kampissa, eikä kolmen vuoden aikana saanut varmaan yhtäkään kotiin tilaamaansa pakettia perille ! :odrealmad:

  Yksi konsti on laittaa siihen tilaukseen c/o - tieto, johon sitten vaikka kaverin/naapurin osoite, jossa ollaan aina kotona.
   
 4. Retem

  Retem Gearhead

  Kyllä ollaan ihan jakelureitin varrella ja samassa osoitteessa myös arkipäivisin avoinna oleva yritys.
  Perille toimittaminen toki vaatii ratin kääntämisen 90 astetta oikealle ja n. 60 metrin ajoa sivusuunnassa. Poistuminen käänteisessä järjestyksessä.
   
 5. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  'Yksi konsti on laittaa siihen tilaukseen c/o - tieto, johon sitten vaikka kaverin/naapurin osoite, jossa ollaan aina kotona.'

  Duoda. Kun yksikin osoite menee reisille niin mitäs kaksi osoitetta aiheuttaa? Kelpo Abdullah menee tolaltaan. Paketti löytyy Kiihtelysvaarasta..
   
 6. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Postintuojalla pitää olla drifting auto ?? :odeek:
   
 7. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  puhelin numero on nimenomaan laitettu mukaan mutta kysyttäessä kun ei muka paikalla vaikka olin koko päivän kysyin miksi ei sitten soitettu niin vastaus oli :eek:n erikseen tilattava palvelu jos haluaa soitettavan.eivätpä tunnu työmaallakaan soittavan etukäteen kun 7 lavaa tulee.ihmettele siinä sitten mihin heti saat sateelta suojaan.perseestä koko laitos nykyään.ja ei ole mitään poikkeustapauksia vaan normi toimintaa.nyt jos ei ole tilattaessa muuta vaihtoehtoa kuin posti en sieltä osta mitään.
   
 8. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Tämä on tietysti se paras vaihtoehto ja pyrinkin välttämään ostamani tavaran joutumista Postin kuljetukseen viimeiseen asti.
   
  Seevu tykkää tästä.
 9. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Mainitaan tässä vielä postin tarjoama omaposti-sovellus. Ellei ole jo mainittu joskus. Teoriassa voisit seurata siitä niin ulkomaisten kuin kotimaisten pakettien liikkumista, jos se toimisi. Yleensä se aika-ajoin menee jumiin johon auttaa vain sovelluksen poistaminen ja uudelleen lataaminen sovelluskaupasta. Tänäänkin näyttää olevan niillä 20.6 huoltopäivä joten toimii taas normaalisti, eli huonosti.

  Siitä on kiva seurata välillä että asiakas on näemmä maksanut sen käsittely/ryöstömaksun ja paketti lähtee eteenpäin. Vaikkei edes oliskaan maksanut kun ei tartte. Ja välillä ei tule mitään päivityksiä aikoihin ja hupsista keikkaa se onkin paketti noudettavissa tai sitten lähetetty takas mistä tilattiinkin kun ei muistettu asiakkaalle siitä hakemisesta ilmoittaa. Ykskin kyrpä samoi ”mikset ole kysellyt pakettiasi”? No minä onneton luulin että te houdatte omat teille määrätyt tehtävänne ilman että asiakas puuttuu siihen. Mutta ilmeisesti ei näytä onnistuvan. Onneksi en ole töissä postissa. En pystyisi elämään itseni kanssa.
   
  moottorinlohko tykkää tästä.
 10. Retem

  Retem Gearhead

  Väännetään sitten rautalangasta siten että toivottavasti myös postilainen saatana ymmärtää tai on ymmärtämättä, aivan sama.
  1) Postiauto ajaa suoraa tietä eteenpäin.
  2) Meidän tontille kääntyäkseen postiauton kuljettaja joutuu kääntämään ajoneuvonsa ohjauspyörää siten, että ajoneuvon keula kääntyy kyseisestä toimenpiteestä johtuen 90 astetta oikealle edelliseen kulkusuuntaan nähden. Loput ajoneuvosta seuraa automaattisesti perässä.
  3) Kun ajoneuvo on kokonaan siirtynyt meidän pihaan johtavalle tielle, ohjauspyörän voi palauttaa ennen kääntymistä valliinneeseen asentoon, plus-miinus 5 astetta.
  4) Kuljettaja ajaa tämän jälkeen ajoneuvoaan mahdollisimman suoraan eteenpäin sellaista maltillista nopeutta että ehtii pysäyttää ajoneuvonsa 60 metrin päässä olevaan pihaan.
  4) Nousee autosta ja luovuttaa lähetyksen paikanpäällä vastaanottajalle. Ottaa tarvittaessa kuittauksen.
  5) Kääntää autonsa meidän pihassa yrittäen olla osumatta kiinteistöllä sijaitseviin kiinteisiin tai siirrettäviin kohteisiin.
  6) Käyttää poistumiseen samaa menetelmää ja samaa reittiä kuin saapuessaan, mutta muistaa kääntää pihalta tielle kääntyessään ohjauspyörää vastakkaiseen (vrt. kohta 2) suuntaan mikäli naapurille ei ole asiaa, tai toistaa kohdassa 2 kuvatun toimenpiteen mikäli naapurille kuuluu toimittaa lähetyksiä.
  7) Over and out
   
  Muokattu: 20.6.2022
  riviera56 ja Arkkumies tykkäävät tästä.
 11. Arkkumies

  Arkkumies 2nd gear

  Lähetin postin kautta eräälle saksalaiselle kanssaharrastajalle CFI-ruiskun kamppeita ja orkkis rautaimarin.
  Kaks pakettia oli laitettava ettei imari murskaa kaikkea muuta samassa lootassa olevaa.
  Tallustelin paikallisen K-kaupan postipisteelle 60x40x40cm lootan kanssa ja kassalikka pomppas heti tyhjältä kassalta iloisesti palvelemaan. Netissä olin tehny ne laput ja muut ni sujuvasti kävi. Sanoin että tuon vielä toisenkin paketin. Oli kassatyttö hieman huvittuneen näkönen ku puhisin toisen pahvilaatikon kanssa (jossa oli imari ja muuta patarautaa = yli 25kg). Totesin että tää toinen on vähä painavampi, laskenko suoraan rullakkoon? Vieno hymy naamalla se kysy että ei kai painoraja ylity.
  Vastasin että en tiedä, pitääkö punnita? Siihen likka tuumas virnuillen että ei oo tarvis, laita tohon rullakkoon vaan, en halua sitä nostella!

  Vissiinki joku uus työntekijä tai kesätyöläinen ku ne jotka on yleensä siinä postin pisteellä mua palvellu on siihen touhuun niin tylsistyneen olosia ja nyrpeitä. Yhtä hyvin ne muutkin saa hommat hoidettua mutta kai asiakaspalvelualalla vois vähän olla sitä asiakaspalveluhenkisyyttä.

  Itehän seurasin niitä paketteja seurantakoodeilla ja ne napotti siinä samassa kaupassa vissiin 3 arkipäivää, mutta olivat silti eteläsaksassa viikossa.
   
  Seevu tykkää tästä.
 12. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

  Muutama viikko sitten tilasin Hkistä pikku paketin, sopi kirjeeseen, littee lättänä. Kesti 10 päivää kun se oli Treella mulla kädessä, ehti mennä laskun eräpäiväkin vanhaksi.
   
 13. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  Retemin ohjeet ovat aukottomat. Luulis noilla paketin liikkuvan.:poff:
   
 14. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Kohta 5 voi olla se haastavin, ehkäpä ei siksi uskalla tulla :rotfl:
   
 15. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

 16. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Kyllä Paskahuolto ylitti taas itsensä! Tilasin Maanantaina Helsingistä varaosan perämoottoriin ja kiirekkin olisi. Myyjä lupasi toimittaa osan Paskahuollolla, koska on kuulemma nopea. Ja todellakin on nyt osa on seisonut Helsingissä 8-11.8 ja lähtee kuulemma nyt illalla pohjoista kohti. Onko todellakin Paskahuollolla niin tiukka tilanne, että tulee vain yksi rahtibussi viikossa Pohjoista kohti? Voi kilin vitut. Ei jatkoon ja välttelen ko. firmaa loppu elämäni.
   
 17. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  jep,nytkin seurannassa lukee että ilmoitettu eli muka soitettu asiakkaalle mutta ei tavoitettu,miksihän ei näy kännyn puhelu tiedoissa että joku muka yrittänyt soittaa,jopa salaiset näkyy vaikka ei numeroa näy,onko postilla vielä salaisemmat laitteet.su tilasin australiasta tuotteen,pe aamulla kotiovella kun posti ei puuttunut tilanteeseen,nyt kotimaassa ei tule 4 pvä muuta kuin matkalla kohteeseen.
   
 18. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Marjakankaalta tilasin jarruosia ja valitsin matkahuollon. Paketti lähti Pohojammaalta 9.8. 10.8. saakka lähetys on ollut matkalla Turusta Saloon (n.50km.). Ei tässä maassa toimi mikään..
   
 19. Arkkumies

  Arkkumies 2nd gear

  Töissä lähetän kamaa Postin kautta, kai se enimmäkseen pelaa noin yritysasiakkaana.
  Pari viikkoa tässä ihmetelty Postin kanssa eestaas kun paketti joka lähti meiltä rullakossa ei päässy seuraavalle etapille koskaan. Seuranta sanoo vaan että tilaus rekisteröity (tehty siis laput netissä), eikä ole siit otettu vastaan tai muutakaan.
  Miten voi hukata toimistokokosen printterin, varsinkin ku se oli rullakossa? Noh, kun postille selvis että kyseessä on tosiaan muutaman tonnin monitoimilaite (ja sillä oli kiire kohtuu korkean profiilin kohteeseen) ni kas kummaa se rullakko ja loota löytyki jostain käsittelykeskuksesta...

  Ei se ny vissiin nii justiisa niilläkään oo, tästä talosta lähtee 10-20 rullakkoa päivässä ni kai yhen saa silloin tällöin hukata ;)
   
 20. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Mjaa. Paikallisessa oli vaan unohtunu "piipata". Siel se loju hyllyssä.
   

Kerro tästä muillekin!