Powerglide --> TH200R4?

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja generalo, 1.5.2019.

 1. generalo

  generalo 3rd gear

  TH200R4 ois kuulemma hyvä "matkalaatikko" ja ajatuksissa olisikin semmonen vaihtaa Powergliden tilalle. Auto on '63 Bel air. Mitäpäs kaikkea pitää hommata ja muutella? Haluaisin säilyttää alkuperäisen rattikarahkan.
   
 2. rb

  rb Gearhead

  Laatikon kiinnikkeen joudut muokkaamaan ja lyhentämään kardaania.

  Ei siinä sen kummempaa ole...
   
 3. Flash

  Flash 3rd gear

  Tein saman -67 impalaan. Kardaani meni lyhentämättä suoraan. Vaihdevivuston joutu muuttamaan laatikon päähän. Laatikon kannatinpalkkia joutui siirtämään vähän taaksepäin. Kickdown vivusto pois ja tv-kaapeli tilalla kiinnekkeineen. Samalla asensin erillisen öljynlauhduttimen. Perään vaihtui 3.73 välitys. Kannattaa kiinnittää huomiota perävälitykseen että riittää kanssa puhti kulkea ylivaihteella. Lisäksi uusi itsetehty kaavio rattipylvääseen. Miten tämä sitten x-runkoisissa onnistuu niin en tiedä.
   
 4. rodhot

  rodhot Gearhead

  PG askeja on myös ainakin kahta eri mittaista.
   
 5. rb

  rb Gearhead

  Nii joo!!

  Joukin joudut hommaamaan siihen kakssataseen sopivaksi...
   
 6. generalo

  generalo 3rd gear

  Muokattu: 1.5.2019
 7. Flash

  Flash 3rd gear

  Kyllä. Tarviit siihen laatikon oman lukkoturbiinin, samalla jos lompakko riittää niin pääset valkkaamaan mieleistä stallia.
  Jos siinä on se kaavio vain semmonen muovilätkä missä kirjaimet niin helppo tehdä itse uusi ja tarrafirma ei ottanu mitään kun teki useammat "vaihteet" jotka ite liimailin.
   
  generalo tykkää tästä.
 8. Vellu71

  Vellu71 Gearhead

  PG on 16 ja 27 splines yokella

  btw Ei kellään oo jäänyt ylimääräiseksi täydellistä kickdown vivustoa sbc/pg sopivana?
  Mielellään että kaikki lukotkin ehjänä
   
 9. generalo

  generalo 3rd gear

  Itse hävitin sen alimman kulmaniveltangon, arvelin tehdä kierretangosta ja ikh:n tarvikekulmanivelistä uuden. Pitää muokata ylintäkin kickdownin tankoa, ottaa uuteen, korkeammalle tulevaan imusarjaan kiinni ja sattuipa perhana öljykellovirityskin sen tielle.

  Tulevan kesän jos tällä pg:llä vielä ajelisi.
   
 10. impala-63

  impala-63 Gearhead

  Tehnyt tämän muutoksen - 62 impalaan ja taisi mennä yoke uusiksi ja vielä kardaaniakin joutui lyhentää vähän. Kannakkeen tein sellaisen mikä tulee omiin kiinnikkeisiin runkion kiinni ja tekee sellaisen heiton taaksepäin lootan kumityynyyn.

  Käytin alkuperäisen vivuston ja tein vaan lootaan lattaraudasta kiinnikkeen mihin se tulee kiinni. Hetken jouduin porailemaan reikiä ja käännellä lattaraudan kulmaa että sai pykälät karahkaan mieleisekseen. Pitäisi kanssa ostaa toi uusi muovi että näyttäisi vaihteet oikein. - 63 impalaan tein th350 tilalle kanssa th200r4 muutoksen. On kiva ajella matkaa.
   
  Gary Grand tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!