Rengaskone Tee-se-itse

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Duron, 5.5.2007.

 1. GARAGE_INC

  GARAGE_INC 3rd gear

  joo kiinnostais minuakin, ei ikinä tiedä milloin eräs välillä lainaamani kone pimahtaa.
   
 2. 230

  230 3rd gear

  puuilo.fi

  Voipi olla ettei kannata itse ährätä.
   
 3. 230

  230 3rd gear

  siis puuilo.fi
   
 4. 3450054

  3450054 1st gear

  tuollaista rengaskonetta löytyy Jyväskylästä.
  muistaakseni Jyskän varastomyymäläst
  ja hintaa sillä on 69 ekee
  siis tosi edullinen
   
 5. spark

  spark 1st gear

  Pyörähdin tänään jyskässä ja siellä oli kaksi erilaista konetta halvempi oli tuon 69€ ja kalliimpi oli 119€. Tuo kalliimpi näytti hieman pätevämmältä kuin tuo halpa ritus, mutta onko kenelläkään käyttökokemuksia kummastakaan noista?

  Kalliimpi taisi olla sama kuin tuossa alla
  http://kauppa.savenmaa.fi/PublishedServ ... ode=ren229
  [​IMG]

  Halvempi taasen tämmöinen
  http://kauppa.savenmaa.fi/PublishedServ ... vaihtokone
  [​IMG]


  Tuossa kalliimmassa ei tule mukana tuommoista massiivista rengasrautaa vaan paljon pienempi tanko, missä on nupit päissä, mikä hieman epäilyttää, että jaksaako sillä kammeta rengasta irti.
   
 6. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  sanonpahan vaan että jos 4 pyörää kummaltakin puolelta painaa irti tolla halvemmalla 5-10cm kynnellä, mikä rengasliikkeellä on kämmenen kokonen tassu sylinterillä. ni tietääpähän ottaneensa renkaat irti + vielä
  kun kampeaa ne sillä rengas raudalla irti vanteelta. huh huh :oops:
  ite yhden renkaan irrottanut ja totesin et maksan kyllä rengasliikkeelle ihan suosiolla.
   
 7. ursus2

  ursus2 3rd gear

  Mulla on toi halvempi kone ja ihan tyytyväinen olen ollut,huomattavasti nopeammin vaihtaa kumin kun pelkillä raudoilla.Tuo on sikäli näppärä että kun vanne on tukevasti kiinni,on helppo pitkällä raudalla pyöräyttää rengas pois vanteelta,päällelaitossa käytän kyllä normaaleja rautoja.Ite oon vaihtanut renkaat vanteille jo vuosien ajan kun ei aina viitti viedä rengasliikkeeseen.Nopeammin tuolla vaihtaa kuin että ajelisi rengasliikkeeseen ja takaisin.Tuo renkaan vaihtaminen on kyllä ihan harjoittelukysymys,yleensä parin ekan kanssa tulee nysvättyä ja hikoiltua turhaan kunnes hoksaa tekniikan.Lattialla olen bilteman isommilla raudoilla vaihdellut jopa kuorma-auton sekä traktorin renkaita ja hyvin on onnistunut,viimeksi meni aikaa kahdessa kuorma-auton renkaassa vajaa 2 tuntia kun ensin vanhat pois ja sitten uudet tilalle.Niin ja kun tuolla koneella painaa sisäpuolen reunaa alas,kannattaa painella pikkuhiljaa rengasta kääntäen,ulkopuolen reunan voi painaa kyllä kerralla.Kannattaa kanssa värkätä jonkin sortin renkaan tasapainotuslaite,mallia voi ottaa kun googlettaa portable wheel balancer nimellä.
   
 8. audiq

  audiq Gearhead

  Belarus ja lana ovat hyviä rengastöissä. Terällä painaa, niin hyvin lähtee.
  Isolla tasapäämeisselillä sitten olen kammennut kumit vanteelta. Lämmin siinä tulee, mutta aika helpostihan ne saa kammettua.
  Kumit mitä olen vaihtanut, ovat olleet maasturin tai Jenkin 15T kumeja.


  Mietin, että Tarjoustalon klapikoneeseen saisi tehtyä sovitepalan, jolla sitten kumin painaa alas.
  Tekee vaan ylhäältä tiputettavat palat terään ja tallaan. :-?
  Voima ainakin riittää ja pääsee sisälle tekemään rengastyöt, traktorilla painaessa kun tuppaavat likaantumaan vanteet ja kumit.
   
 9. amis

  amis 1st gear

  Mulla on tollanen rengaskone nyt melko valmiina. Spekseinä mainittakoon 250w vaihdemoottori josta rattailla veto etuveto corollan etupyörännavalle. Asennuspää omavalmisteinen, on ainakin yhden renkaan vääntelyssä toiminut. Kysyin tarvikkeena tollasen asennuspään hintaa ja leuka loksahti auki: n.200€ eli ei oikeen järkeä tilata jossei tosi paljon käyttöä. Pöytä ei ihan valmiina mutta tarkoitus ois saada sekin paineilmatoimiseksi. "Palteenirrottaja" paineilmalla, samaan tapaan varsi koneen sivussa kuin "oikeissakin koneissa :) Enää ei tarvis kuin asennuspään lukitus ja pöytä tehdä niin pääsis tosissaan koekäyttämään.

  http://www.fasep.it/english/tyre_change ... ons_tc.asp Tuolta löytyy kuvia asennuspäistä ja joitakin mittojakin löytyy siitä pdf kataloogista.
   
 10. 57 Firedome

  57 Firedome Gearhead

  Yhteen talliin toteutin tällain. Rengas lattialle seinän viereen nurin, putki seinään nivelöitynä päästänsä ja putkesta alas latta jolla painaa rengas alas vanteelta. Loput onkin jo helppoa rengasraudoilla. Kun ei käyttöä niin putki seinälle pystyyn. Nopea ottaa käyttöön eikä vie paljon tilaa.
   
 11. rallikuski

  rallikuski Gearhead

  Yleisö tahtoo KUVIA!!

  jotta pääsee kopiomaan :)
   
 12. amis

  amis 1st gear

  Saakelin huonoja otoksia mutta kuitenkin:
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Vielä puuttuu pari ventiiliä ja letkua&johtoa yms. hifistelyä :)
   
 13. rallikuski

  rallikuski Gearhead

  Jumankeka, sehän on KOMEE!!!!
   
 14. Tomitsu

  Tomitsu 1st gear

  on se komea!
   
 15. mke77

  mke77 3rd gear

  kesken erästä työtä ei sais moittia.......ja "on ihmisiä jotka tekevät, ja on ihmisiä mitkä tulevat perästä ja moittivat".......

  mut toi "leuka"mikä sulla on tossa millä irrotetaan"palte" renkaan päältä sen poimun yli kannattais viel nivelöidä, ja sit kun siihen tulee nivel ni "tikku" pystyyn millä sä saat sitä leukaa ohjattua. ei sillä et ei sais kummia "tupeles paltteen" yli gummia tulemaan mut eri halkasijalla olevaa gummia on surkia saada kiinteellä leuàlla nousemaan kunnolla (esim 12" ja 16").....


  firman vanhassa rengas koneessa oli kiinteä "leuka" ja uus kun tuli siin on keinuva "leuka"..... helpotti jäykän gummin päältä ottoa hirmusesti.....

  mahtoko onnistuu tula tarpeeks sekavast kirjotettuu.....
   
 16. amis

  amis 1st gear

  Joo toi nivelöinti varmaan tars tohon vielä tehä.Vasta jälkikäteen, kun olin ton varren jo tehny, näin jossain koneessa sen nivelöinti systeemin, eli yritys/erehdys-menetelmällä edetään :rotfl: Toi self-made irrotussylinteri ois myöskin ekojen testien perusteella saanu olla isompi, ei jaksanut painaa kunnolla 150mm sylinterillä rengasta pois päältä, joutu useemman kerran runttaamaan. Tosin kompurassakaan ei tainnu olla kuin maks 7 bar, kymmenellä ois varmaan jo irronnu :)
   
 17. Jukka

  Jukka 3rd gear

  Paljonkos kannattaa maksaa käytetystä ammattikäyttöön tarkoitetusta rengaskoneesta?
   
 18. -TH-

  -TH- Gearhead

  ehkä 100-200e,riippuu millanen laite. jotkut vähän käytetyt hipovermeet voi olla kalliimpiakin,taisiis pyynti voi olla.
   
 19. pas2

  pas2 Gearhead

  Onkos kellää tommost käsikäyttöstä "rengaskonetta" eli käytännössä rengasrauta + apuvipstaaki, kaverin iskällä oli semmone aikanaa, kadonnu jonnekki ettei saa mallia.
   
 20. -TH-

  -TH- Gearhead  eioo mulla enkä hanki, enkä suosittele muillekaan...noita vanhoja koneita on jonkinverran kaupan, eli ei ehkä kannata ite alkaa tekemään,ellei taho vaan rakennella.


  eihän tuolanen manuaalikoje ole kun vanteen paikollaan pidin,tappi keskellä jota vasten kierrät kumin pois... käytännössä kahesta tunkista pidikkeet ja loppu rautaromua
   

Kerro tästä muillekin!