Renkaiden hintaeroista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja 454SS, 14.3.2003.

 1. 454SS

  454SS 3rd gear

  Näin kevään kynnyksellä alkaa varmaan monelle muistua mieleen, että harrastepeli tarvii uudet tassut. Mua ainakin kiinnostaisi liikkeet, jotka myy kumeja asialliseen hintaan. Muutamasta liikkeestä pyytämäni tarjouksen perusteella hinnoissa on aika suuria eroja. Pari esimerkkiä 275/60-15 kokoisten nullien hinnoista.

  Pohjolan Rengas Oy, Joensuu
  Mastercraft Tires
  275/60 R 15 Avenger G / T 667,40euroa ( sis. kierrätysmaksut ja työt)

  Rengas-Kaksikko, Tampere
  Cooper Cobra radial GT 265/70-15 4kpl vanteelle asennettuna ja
  tasapainoitettuna 610 € kierrätysmaksuineen.
  Jätkät tuputtaa väärän kokosta kumia :grin: :lol:

  Rengaspari,
  275/60-15 avon 425 euroa/srj, general 445 euroa/srj.
  Alkaa olla hinta jo asiallinen


  HJ Rengaspalvelut, Helsinki
  275/60R15 Kesärengasta tarjoan (jos maahantuojan varastosta löytyy nyt jo)FULDA TRAMP 4x4,4kpl 410€ sis.kierrätysmaksun.
  Tähän mennessä halvimmat renkaat.

  US Center Rautakumpu
  275-60-R15 renkaat General 159e / kpl
  eli tekee 636euroa/sarja

  CR-Renkaat Oy, Hamina
  Kelly Charger 275/60-15 120ekiä/kpl
  Cooper 275/60-15 120ekiä/kpl
  pinnattuna 275/60-15 84ekiä/kpl

  Capital Rengas Oy, Helsinki
  275/60R15 General XP2000 II 547,- sarja
  Hinta sisältää 4 kpl renkaita, asennukset, kierrätysmaksut sekä uudet
  venttiilit.

  Kertokaa ihmeessä jos tiedätte mistä saa renkaita edullisesti, koska tuppaa takana menemään kesässä enemmän kuin yksi pari.  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: 454SS 2003-03-14 14:40 ]</font>

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: 454SS 2003-03-18 09:34 ]</font>

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: 454SS 2003-03-18 11:18 ]</font>
   
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Onkos noi hinnat neljälle kappaleelle vai parille???
   
 3. 454SS

  454SS 3rd gear

  Eikös noissa sanota suhteellisen selvällä suomenkielellä että sarja tai 4kpl. Mulle ei ainakaan ole tullu vastaan 2-pyörästä autoa.
   
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kokeileppa täältä: http://www.nordcalottrade.com

  On ollut erittäin edullisia renkaita, firma haaparannalla, ruotsin puolella, mutta lähettvät kyllä suomeenkin.
   
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Eteenkin 276/60 ? On nivelet kovilla meinaan.
   
 6. 454SS

  454SS 3rd gear

  Kyllä vain. En lähde muuttamaan alkuperäistä rengaskokoa. Mites tähän tulee vaan nimettomiä kommentteja?
   
 7. hagle

  hagle Gearhead

  No mm. mä oon vastannut nimettömanä. Ei aina ehdi/viitti kirjautua...kohta pääsee oluelle.
   
 8. Le Mans

  Le Mans 1st gear

  Hinnathan riippuvat siitä mitä tilaa. Renkaiden välillä on uskomattomiakin laatueroja. Ole varovainen noiden 4x4 kamppeiden kanssa. Jos ne menee ihan sauhutteluun, niin halvinta alle vaan. Mutta jos haluu ajaa kovaa eikä ottaa kompromisseja, laatuun kannattaa panostaa. Sitten myös, tsekkaa dot-merkintä, ettei pojat myy mummon ikäistä tavaraa. Hinta voi olla halpa, kun se on tullut varastoon 10 vuotta sitten, ja ulosmyyntihinta on muuttumaton. Ja sitten, näin on näreet jos "tuputetaan" jotain eri kokoa. Tuo koko sinänsä rajoittaa tarjontaa, mutta yleensä Eurooppalaisten valmistajien renkaat ovat kalliimpia ja laadukkaampia (englanti ja turkki ei kuulu eurooppaan.... Katso myös, että ne ovat e-merkittyjä. Ei muuten mene ilman sitä katsastuksesta, ja otat turhan turv.riskin. Joku vuosi sitten joku möi e-merkitsemättömiä good-yeareja etelä-suomessa suht-halvalla, mutta eipä ollut e-merkkiä. Valmistaja lähetti tiedotteen, ja kielsi niillä suomessa ajon kokonaan. Olivat johonkin aavikkokäyttöön tehtyjä, lähi-idän markkinoille... Varo ostamasta ulkomailta, takuu ei tasan varmaan pelaa. Paras vaihtoehto on se kotia lähin rengasliike, joka ottaa vastuun siitä työstä, palvelusta ja tuotteesta. Se maksaa mutta ei ole sen riskin väärti. En ole rengaskauppias. Nähnyt vain liian monta onnettomuutta.
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Erittäin hyvä kirjoitus ja samat asiat tulevat esiin useimpien muidenkin tuotteiden kohdalla.
   
 10. 454SS

  454SS 3rd gear

  Toi on kyllä totta, mutta verratkaapa esimerkiksi Rengasparin ja US Partsin hintoja samanmerkkisistä renkaista. Viime kesältä jäi sellanen tuntuma, että Cooperin kumit ei ole kovin kulutuskestäviä ainakaan verrattuna Bf Goodricheihin.
   
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Jos soitella jaksat saataisi jostakin löytyä vielä halvemmallakin Suomessahan on satoja rengasliikkeitä. Tuossa otannassa on mm. pohjoissuomi unohdettu kokonaan. Ja Haaparannaltakin saa renkaita kuulemma todella edullisesti niin ja etelä Ruotsissa saattaa olla vielä edullisempaa ja jne. Ja sitten asiaan, hintaan vaikuttaa jälleen myyjän kohdalla ainakin seuraavat asiat.
  - tuotteen hankinta hinta, joka ei ole kaikille sama
  - Varasto tilanne, eli onko jostain syysta tarve poistaa jotain tuotetta.
  - Rahtikulut, jotka vaihtelevat
  - Paikallinen kilpailutilanne jne.
  - ja paljon muita eri syitä.
  Tottakai ostajan kannattaa valita itselleen omasta mielestä järkevä hinta/laatu/rahti kokonaisuus mutta myöskin pitää ymmärtää, että hintaeroja on ja tulee aina olemaan. Se halpa paikka voikin josakin toisessa tuotteessa olla kaikkein kallein.
   
 12. Tiwi

  Tiwi 1st gear

  Kysele Joensuusta efolux oy nimisestä firmasta. Tuo itse maahan renkaita. Good Year, Pirelli ja jotain muita. Katso viestiä Mistä saisi 245/50/16" kesärenkaita ?
  Yhteystiedot :
  efolux oy / Ari Antikainen
  Kuurnankatu 36
  80130 Joensuu
  Puh. (013) 821 955
  Gsm. (050) 528 3068
   
 13. 454SS

  454SS 3rd gear

  Näillä 275/60-15 joku outo merkki (oliskohan ollu Deltar?) n. 100 eemeliä/kpl.
  Rahti olis alle parikymppiä sarja.
   
 14. 454SS

  454SS 3rd gear

  Juuri tuosta syystä kyselenkin hinnoista täällä. Varmasti joku muukin tarvitsee saman kokoisia renkaita ja on kysynyt hintaa jostakin liikkeestä. Miksi kysellä samoista paikoista, kun voi lukea täältä jo valmiiksi kysytyn hinnan.
   
 15. hagle

  hagle Gearhead

  Jos 454SS:lle on luvattu joku hinta niin se ei välttämättä tarkoita, että hinta on seuraavalle pokalle sama.
   
 16. 454SS

  454SS 3rd gear

  Ei välttämättä, mutta antaa aika hyvin suuntaa. Jos olet lukenut noita aikasempia viestejä, niin huomaat että joissain liikkeissä puhutaan ihan eri määrästä satasia. Sata euroakaan ei ole ihan pikku raha, ainakaan mulle, onhan se lähes 600 mummmomarkkaa. Kovin on hinnat pompsahtanut viime kesästä. Ostin vajaa vuosi sitten parin Coopereita paikallisesta kalliina pidetystä rengasliikkeestä ja maksoin 150euroa. SIIS PARISTA, ja nyt sillä rahalla ei saa kuin yhden kumin
   
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Näillä sivuilla näkee paljon edullisia hinta arvioita mutta ei taida monikaan liike niillä hinnoilla yleisesti myydä. Ja kyllä minulla on sellainen tuntuma, että USA autoharrastuksesta on tullut selvästi kalliimpaa viimeaikoina.
   
 18. drako

  drako 1st gear

  Ehkä vähän aihetta sivuten, mutta on ikävä huomata kuinka suunnattoman vaikea voi olla ostaa haluamiansa renkaita. Syksyllä piti hommata uudet kesäkumit vielä alle ja melkein joka liikkeessä tarjottiin "osta kumisaapas", johon vastasin "en osta, se on mielestäni p*******ä". "Onko muita parempia?" "No nämä Harakiri-merkkiset Song Wongissa valmistetut kolme kertaa pinnatut on kyllä todella hyvät ja halvat". Kiitos ja näkemiin.

  Koko kotikaupungissa kukaan ei suostunut myymään sitä mitä halusin, perustelivat eri tavoilla, mutta kyllä pystyi lukemaan rivien välistä suoraan, että katteet jää niin pieniksi ettei tilata. Kaikki paska kehutaan mistä jää hyvät katteet, muita ei myydä kuin puukolla uhaten, jos sittenkään.
   

Kerro tästä muillekin!