Roadmaster 93 ei käynnisty kolarin jälkeen.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Geeämmäläinen, 25.1.2020.

 1. Geeämmäläinen

  Geeämmäläinen 1st gear

  Kävi tuossa eräänlainen tapaturma ja siitä seurauksena buicki ei lähde kolarin jälkeen käyntiin. Pusuja tuli kuskin puolelle keulaan ja molempiin takakylkiin. Startti pyörii, mutta bensapumppu ei pyöri. Onko näissä joku katkasin, mikä nyt estää sen ettei pumppu lähe päälle?
   
 2. Tämä on hiukan kaukaa haettua, mutta ei ehkä ihan mahdoton. Voisiko se mahdollinen kytkin olla osa käynnistyksenestojärjestelämää VATS:ia. Se VATS on ainakin pari vuotta uudemmissa LT1 Camaroissa ja joskus kiukuttelee.
   
 3. VilleTre

  VilleTre 2nd gear

  Turvallisuuteen liittyvä pumpun "nollausnappi" voi olla syypää. Ranskiksissa aina akun tienoilla, muista on löytynyt koetaulun uumenista. Ei silti näy kovin helposti joutunee hieman etsimään.
   
 4. fenix

  fenix 2nd gear

  Bensapumpun rele, ecm sulake tai öljynpaineanturi voi mykistää pumpun.
  Omassa - 89 Firebirdissä on ecm sulake sulaketaulun lisäksi myös akun vieressä.
   
 5. Geeämmäläinen

  Geeämmäläinen 1st gear

  Käsittääkseni tässä ei vielä sitä VATSia oo. Ei lähtenyt käyntiin vaikka starttas niin kauan, että öljynpainevalo sammui. Semmonen pumpun edellämainittu nollausnappi löytyy ainakin ebaystä 1991-1996 roadmasteriin. Se, että missä se mahollisesti sijaitsee on mysteeri vielä.
   
 6. f34

  f34 Gearhead

  Laita se napin nimi ja location googleen.
   
 7. Geeämmäläinen

  Geeämmäläinen 1st gear

  Paljon löytyy vastauksia, että semmosta katkasinta ei tuossa olisi edes. Hyviä ideoita mistä rueta vikaa etsimään? Tehtaan korjaamokäsikirjakin löytyy...tietäs vaan mitä etsiä.
   
 8. Jaa-a..Mitä jos testaa, että tuleeko bensapumpulle sähkö?
   
 9. fenix

  fenix 2nd gear


  Lisäksi löysin viestin, missä mainitaan takakontin vasemmalla puolella olevan maadoituksia ja liittimiä.

  https://www.cargurus.com/Cars/Discussion-t25408_ds736916
   
 10. Sellanenkin tuli mieleen, että jollakulla täällä oli vähän aikaan sitten irronnut bensapumpun imuletku bensatankissa eikä se lähtenyt käyntiin. Eli vika voi olla ihan mekaaninenkin.
   
 11. Geeämmäläinen

  Geeämmäläinen 1st gear

  Auto on tällähetkellä tienvarressa 20km päässä pajalta. Päällisin puolin näytti siltä, että sen voisi ajaa pajalle ja tutkia lisää, kun vaan saisi tulille. Kiitoksia vinkeistä. Lisääkin saa kertoa, jos joku sattuu jotain oivaltamaan.
   
 12. Saiskohan sen käyntiin, jos ja kun sinne bensapumpulle ei tule sähköä, niin pakkosyöttäisi sitä suoraan. Eli piuha suoraan akulta (ja sulake väliin).
   
 13. fenix

  fenix 2nd gear

  Tuossa taitaa olla obd1?
  Yhdistämällä g-terminaali rautalangalla yms. toiseen terminaaliin johon tulee virtaa, pitäisi pumpun käynnistyä.
  [​IMG]
   
 14. Geeämmäläinen

  Geeämmäläinen 1st gear

  Joo näin se on yritettävä ainakin, jos muuta ei löydy
   
 15. LPV

  LPV 2nd gear

  Vilkaiseppa muuten vakuutustasi. Siellä saattaa olla hinaus osio, joka maksaa hinausauton kotiin tai lähimmälle pajalle. Just siksi ettei tarvis jättää autoa tien varteen rosvottavaksi. Mun 94 RoadMonster on ainakin aina viety korjaamolle tai kotiin. Tuo hinausvakuutus ei edes vähennä prosentteja.
   
  VilleTre tykkää tästä.
 16. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Ihan eri auto mutta Sierra peräluukus oli toi törmäys katkaisija ja kun heitin vararyörän koteloon niin eipäs lähtenyt enää käyntiin. Turvallisuus jutska ruiskuautoissa.
   
 17. MIAMIDRAGRACING

  MIAMIDRAGRACING 2nd gear

  90 luvun alun buick, takaluukussa tai auton takapäässä kuitenkin oli nappi mikä ponnahti päältä kun peruutin peltisen roskiksen päälle.
   
 18. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Takaluukun sivuverhoilun takana nappi. Joskus jopa verhoilussa kolo; osiko se ollut "inertia switch" nimeltään?
   
 19. Geeämmäläinen

  Geeämmäläinen 1st gear

  Ei ole hinausvakuutusta. Ei sitä kukaan kuitenkaan rosvoa, kun on yksityistiellä piilossa. Se on nappia lähettävä ehtimään siitä siis...
   
 20. JJ

  JJ Gearhead

  Tuollainen vinkki,

  On the passeger side fender near the hood strut there are 2 relays and a fuse. The relays are the a/c relay and the fuel pump relay. The fuse is the ecm /fuel relay fuse. There is also a single red wire with a female terminal on it. This is the fuel pump test connector. If you apply battery voltage to this connector the fuel pump should run.
   

Kerro tästä muillekin!