Rockauto-FedEx

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja jannis, 23.2.2008.

  1. karra

    karra Double Gearhead

    Kaksi mersun osapakettiä nyt Fedexillä, vissiin lähtöpiste (osien toimittaja) vaikuttaa rahtivaihtoehtoon. Pyysin Fedexiä lähettämään pakettini Lappeenrannan tulliin... saa nähä mitä tapahtuu :odroll: .
     
  2. impala67

    impala67 Double Gearhead

    ärh. välillä tullut paketit suoraan lähipostiin, nyt taas halvatun fedex kaipaa laskutusosoitteita vähimmäismaksua 12.30 varten.
    täytyy pistää VIELÄ vihaisempaa meiliä rockautoon. palaute ei ole vaikuttanut
     
  3. Luminav6

    Luminav6 1st gear

    Fedexin kuriirina ainakin tänne Salon seudulle toimi aikasemmin Peipponen ja homma toimi kun ihmisen mieli. Paketit ei kauaa Suomessakaan olleet paikallaan ja homma toimi kuten oli sovittu...
    Nyt kun tilasin viimeisen pakettini niin paketti oli aikataulussaan tullessaan Suomeen, mutta sitten täällä päässä ei tapahtunut mitään vaikka laitin tullausta varten kaikki asiat kuntoon... No kun oli viikko kulunut aloin kysellä paketin perään, parin fedexin kanssa vaihdetun meilin jälkeen meni muutama päivä ja tuli soitto kiitolinjalta, että heillä on paketti Turussa?
    Onpa järkevää toimintaa siirrellä paketteja Hesasta Turkuun ja sitten soitella perään... Eikä siinä mitään mutta sovin virkailijan kanssa Perjantaina että paketti toimitetaan vasta keskiviikkona. No, paketti tuli kuitenkin jo maanantaina aamusella. Eli ihan turha soitella jos ei toimita kuten sovittu...
    (Ei sillä muuten väliä mutta jos oot maanantaina aamu 6:lta päässy töistä ni ei o kiva herätä ovikelloon aamusella.)
     
  4. xstang

    xstang 1st gear

    EI kannata käyttää FedExiä!!

    Se on kallis, hidas ja monimutkainen. Fedex lupaavat "delivery within 3-5 business days", mutta todellisuudessa se kestää 2-3 viikkoa, ja yleensä Vantaan toimisto on se suurin pullonkaula.

    Jos on kiire ja omalta paikkakunnalta (tai läheltä) löytyy tullitoimisto, niin USPS on ehdottomasti paras kuljetusmuoto. Se on puolet halvempi kuin fedex ja yleensä toimitus tulee 1-2 viikon sisällä. Silloin saa käydä itse hakemassa paketti tullista, tai joskus se tulee jopa kotiinkin ilman tullia. :wink:

    Uusi nimi Fedexille voisi olla FedUp. :D
     
  5. Piisami

    Piisami Gearhead

    Pyrin välttämään fedexiä, jos se vaan on mahdollista. Tässä vaan yksi esimerkki:

    Paketti tuli 3 päivässä suomeen (tod. näk. vantaalle). Neljäntenä päivänä se oli Vaasassa. Viidentenä päivänä sitä yritettiin toimittaa, mutta en ollut paikalla. Olivat jättäneet lapun, että soita ja sovi toimituksen järjestämisestä. Noh, soitin vielä samana päivänä ja vaihdoin toimitusosoitetta sinne missä tiettävästi seuraavana päivänä olen ja painotin, että pyytävät kuljettajaa soittamaan niin tiedän varmasti olla paikalla. Muilla kuriireilla tämä on täysin automaattista, että soitetaan muutama tunti aiemmin. Lupasivat toimittaa uuteen osoitteeseen ja soittaa enenn toimitusta. Kuudentena päivänä odottelin ja ihmettelin kun mitään ei kuulunut. Taas oli tullut sama lappu alkuperäiseen osoitteeseen. Soitin taas, ja ihmettelin kun ei viesti mene perille. Lupasivat toimittaa seuraavana päivänä uuteen osoitteeseen ja soittaa etukäteen. Seuraavina päivinä ei tapahtunut mitään ja soitin joka päivä, että mikä on ongelma ja missä paketti. Sanoivat, että ei mitään tietoa, että missä paketti on, ei saada alihankkijaan yhteyttä. Lopulta meni vähän yli viikko ja yhtenä aamuna soittivat: "Kiitolinjalta huomenta, olis paketti, ootko kotona". No nyt soittivat, mutta paketti vaan tuli kuitenkin väärään osoitteeseen.

    Vika siis ei ollut suoraan fedexissä vaan alihankkijassa. Tuo esimerkki kertoo aika paljon Suomalaisesta palvelualttiudesta tällä alalla.
     
  6. testaaja

    testaaja Gearhead

    Mulla on toiminu fedexi oikein mainiosti, viimeksikin kun tuli paketti, niin kiitolinjan kuski soitti ja uteli että oonko kotosalla, sanoin että oon töissä niin kuski sano "Säähän oot töissä firmassa x, voinko tuoda paketin sinne varastolle?" sanoin että tuo vaan, tuun kuittaamaan sen sinne varastoon.

    Mutta varmasti on paikkakunta kohtaisia eroja toimituksissa ja kuskeissa.
     
  7. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    2-4 päivää tullu fedillä kotiovelle.tullimaksu spostilla.(siis siitä kun tilasin usasta)kohta tilaan taas ja nimenomaan fedillä.
     
  8. buickki

    buickki 1st gear

    :soosoo: USPS rulettaa. Ei ehkä sentilleen halvin mutta hintalaatusuhteeltaan kohillaan ja paketti portailla.
     
  9. z 28 jari

    z 28 jari Gearhead

    Hyvin toimi homma fedex:illäkin.Tilasin jarruosaa joka jäi alle tullausarvon.
    Katselin seurannasta koska paketti on vantaalla,ja kun se oli siellä niin sähköpostia fedexille mihin paketin voi jättää.Kuski soitti päivällä ja varmisti mihin jättää paketin.

    Toi tullaushomma tulee muuttumaan ilmeisesti ensikuussa.Paketin voi tullata/maksaa netissä ja tämänjälkeen se kiikutetaan kotiin/lähimpään postiin riippuen kuriirista.
    http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/net ... /index.jsp
     
  10. Gummisti

    Gummisti Gearhead

    Oma paketti hävis johonkin, seuranta loppuu Chicagoon olikohan 8. tai 9. päivä tätä kuuta, tilaus tehty 6. päivä.
    Otin just ton express mail international vaihtoehdon tilatessani.
    Nyt laitettu s.postia että saavat ruveta palauttelee rahoja.
     
  11. Gummisti

    Gummisti Gearhead

    Postista tuli kirje millä piti vahvistaa että paketti on kadonnut enkä ole sitä vastaanottanut.
    Katsoin huvikseen onko muutosta seurannassa.
    Paketti olikin tänään tullut Vantaan tullipostiin, siirtyykö se sieltä itekseen Kouvolan tulliin ??
    En todellakaan lähe Vantaalta hakee.
    Viimeksi tuli Kouvolaan tulliin.
    Tosi pikalähetys :mad: Saiskohan postilta korvausta viivästyksestä :poff:
     
  12. xstang

    xstang 1st gear

    Mitä on "alle tullausarvon"? Eli kuinka kallis toimitus saa olla ettei tarvi tullata?
     
  13. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Verotusarvo noin 43,40 euroa

    43,40 EUR x 23% = 9,98 euroa > alle 10 euroa alvin määrä > ei peritä
     
  14. stinnes

    stinnes 3rd gear

    Mikähän tuolla Pariisissa oikein mättää...Viikon jo paketti maannut siellä. Piti olla priority lähetys eli turhaan maksoin nopeesta toimituksesta. Lähetäjältä eikä suomen FedEx:iltä ei saa tietoa.

    Apr 29, 2011 4:31 AM
    Departed FedEx location
    PARIS FR
    Apr 29, 2011 3:43 AM
    In transit
    PARIS FR
    Apr 28, 2011 9:10 PM
    Departed FedEx location
    PARIS FR
    Apr 28, 2011 6:52 PM
    Arrived at FedEx location
    PARIS FR
    Apr 28, 2011 4:37 AM
    In transit
    INDIANAPOLIS, IN
    Apr 28, 2011 3:53 AM
    Departed FedEx location
    INDIANAPOLIS, IN
    Apr 28, 2011 12:44 AM
    Arrived at FedEx location
    INDIANAPOLIS, IN
    Apr 27, 2011 2:42 PM
    Picked up
    ROMULUS, MI
    Apr 27, 2011 1:04 PM
    Shipment information sent to FedEx
     
  15. voijaggeri

    voijaggeri Gearhead

    Ettei nyt vaan makais jossain Suomessa...

     
  16. stinnes

    stinnes 3rd gear

    Sitä ei tiedä missä makaa, mutta suomen FedEx asiakaspalvelija katteli koneelta ja sanoin että järjestelmässä lukee "mekaaninen ongelma". Syytä ei osannut kertoa. Mun tuurilla trukki runnonut koko paketin.
     
  17. stinnes

    stinnes 3rd gear

    May 6, 2011 10:22 AMIn transitVANTAA FI

    toivo elää...
     
  18. chevy56

    chevy56 1st gear

    delet
     
  19. Pölyttäjä

    Pölyttäjä Gearhead

    Tilasin rockautosta tavaraa ja vahingossa otin sen halvimman postitusvaihtoehdon. Tuleeko tavara kotiin vai minne? Lähetin sinne jo postia muttei vastata.
     
  20. Ombo

    Ombo 1st gear

    Mulla on ainakin molemmilla tilauskerroilla tullut kotiin. Ekalla kerralla fedexin lähetti soitti, ja sovittiin toimitus työpaikalle. Toisella kerralla pakettia kiikutti posti. Postimies kävi randomilla, tietysti soittamatta, yrittämässä ovelle. En ollut kotona joten hain sitten myöhemmin paketin postista.

    Jännä että monet tahot kiikuttaa näitä paketteja?
     

Kerro tästä muillekin!