"Rodiboxi"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Anonymous, 18.12.2003.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Alkais kohta olla kyseiselle johtohässäkälle käyttöä, eli miten on, lötyyykö suomesta ja mihin hintaan suunnilleen ?
    Mitenkäs kytkentähommat, onnistuvatko peruskoulupohjalta vai tarvitaanko korkeampaa osaamista ?

    Mielipiteitä ja kommentteja, kiitos !!
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kysäsepä Korhosen Jorkilta puh. 0500-555840
     
  3. Karva

    Karva Gearhead

    Cossu tekee ja vaikka valmiiksi asti, tarvittaessa valmistaa sopivan tai erikoisempaan tarpeeseenkin tulevan nykyaikaisille ruiskuille yms, käypäsen ...

    Eli arvatkaas kelle allekirjoittaneen aikoo autonsa joskus viedä ... kun saan ruiskun ja blowerin ???

    :-o :-o :-o
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    eikös jossain alan lehdessä ollut kaavio rodiboxista vuonna yks tai kaks ja lehti tais olla joku muu kuin kasi.
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    mikä on rodiboxi? jokin ruiskun ja sytyksen ohjainyksikkökö?
     
  6. Micky

    Micky Gearhead

    kiinnostas se lehden nimi ja ilmestymis numero...kyllähän tos jo suunnitelmat o kaikki päähä muistii piirrelty kyseisest boxist mut ei vaikut oikee silt et vois noi helposti kaikki toimii...jos vaix näkis jonku piirtelemä boxi mikä toimii sata varmasti käytännössäkin...
     
  7. harri60

    harri60 Gearhead

    Korhosen Jorkkilla on tieto ja taito hyppysissään.
     
  8. Bätmobiili

    Bätmobiili 1st gear

    Olis kanssa kiinnostusta siihen lehteen! Saako joku skannattua jutun tänne jonnekin?
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Rodiboxi ei ole mitenkään kovin erikoinen laatikko, vaan siinä on sulakerasian ympärille koottu tarvittavat releet, numeroidut lähdöt yms. Teko onnistuu ottamalla mallia vaikka normaaliauton kytkentäkaaviosta.
     
  10. Olds-homo

    Olds-homo 1st gear

    otat mallia jonkun yksinkertaisen auton (esim. kadett b) kytkentäkaaviosta ja teet ite. releet on hienostelua. niitä ei tarvii kuin vilkuille. vilkkukytkentää joutuu vähän miettimään jos haluaa vilkun ja jarruvalon samalle langalle.

    Ainiin tietysti jos haluaa jotain ruiskuja tai muita nykyajan hömpötyksiä laittaa niin menee vähä vaikeammaksi. Silti siihen pystyy kun on kärsivällisyyttä ja vähän perustietoa asiasta.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Olds-homo 2003-12-19 09:54 ]</font>
     
  11. Forvolet

    Forvolet 1st gear

    Mulle tuli boksiin eri johtonipuille vielä liitinholkit (joita on muistaakseni 8 kpl) boksin kylkeen, taitaa olla 8 abikonaarasta holkissa. Eli ainakin johdotus on selkeä, kun esim. mittarin johdot, Konehuoneen sähköt, valot yms. on omissa nipuissaan. Vieläpä pistokkeet numeroituina ja riittävästi eri värisiä johtoja käytettynä. Äkkiä sitä johtoa vaan kojetaulun taakse kertyy, kun on 6V=> 12V mittariston "kalibraattoria", vilkkureleboksia yms. Vaikka kyseessä on perus Ford ilman lisähäksättimiä.
     
  12. Otto

    Otto Gearhead

    Juuri näin.
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

  14. herrakani

    herrakani 1st gear

    Eikös jostain biltsusta tai tarvikeputkasta saa semmoisia valmiita rele-sulakebokseja. Ajovaloille on hyvä rakentaa releet, ja vilkuille. Ja sulakkeet kaikkin väleihin. Apinoit vaan jostain valmiista, ja käsittele sähköpiirejä kokonaisuuksina.
     
  15. Bätmobiili

    Bätmobiili 1st gear

    Onko jollakin tiedossa mistä sais valmiin kaavio sähköjen vetoon releineen jne. Vai onko ainut vaihtoehto ostaa valmis boxsi? Minkään vanhan soveltaminen ei oikein innosta...
     
  16. Forvolet

    Forvolet 1st gear

    Minäpä kysyn sähkömieheltä, joka teki tuo -50:n sähköt, josko se saisi lähetettyä kytkentäkaavion sähköisessä muodossa. Jos näin käy, saat sähköpostia.
     
  17. LB

    LB 1st gear

    Olen tehnyt pariin autoon sähköt kokonaan uusiksi. Releitä kannattaa ehdottomasti käyttää, silloin ei virrat kulje esim. valokatkaisijan kautta. Kokopunaisten takavilkkujen/jarruvalojen toiminnan voi rakentaa muutamalla (4) releellä vilkkureleen lisäksi.

    Olen tekemässä omaa "rodiboxia" '49 Chevy projektiin. Vanhat 6v sähköt on riisuttu pois ja kangaspäällysteiset johdot kierrätetty mobiilikäyttöön.

    Boxiin tulee n. 10 sulaketta, releet valoille ja oma releistys vilkuille/jarruvaloille. Lisäksi tulee ohjausreleet ilmajousille. Koko paketti menee pieneen poxiin (ehkä 20cmx15cm), releet on pienikokoisia ja kaikki piirilevyssä olevissa kannoissa kiinni. Kuuden voltin lähtö tulee myös esim alkuperäiselle bensamittarille.

    Boxista nätit liittimet ulos.

    Jos jotain kiinnostaa, voin teettää useamman piirilevyn ja kasata boxeja useammankin.

    Piirilevyn suunnittelu on käynnissä, eka boxi valmiina varmaankin helmikuun alussa.

    Myös erillinen vilkku/jarruvalo ohjausboxi tulee samalla vaivalla.
     
  18. LB

    LB 1st gear

    Tyssäs juttu heti kun mää panin ton edellisen viestin...
    No nyt on eka versio boxista valmiina, en kuitenkaan kutsu sitä rodiboxiksi.
    Katso jos kiinnostaa
     
  19. 454SS

    454SS 3rd gear

    Ei toi pahalta näyttänyt. Melko paljon tollaiseen vähäsähköiseenkin autoon tulee releitä ja sulakkeita, kun järjestelmä tehdään kunnolla. Sulla kun tuntuu olevan intoa (hermoja) ja valmiuksia tehdä tollaisia bokseja, niin kannattaisiko tehdä niihin myös valmiuksia esim. ruiskulle. Mulla ei itsellä ole tarvetta, mutta luulisi että jopa Suomessakin alkaa yleistyä TBI-koneet harrasteautoissa.
     
  20. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    LB: Näytti ihan hyvältä, voisi kiinnostaa.
     

Kerro tästä muillekin!