Rungollisen auton korinvaihto?

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Jallu78, 16.3.2015.

 1. Jallu78

  Jallu78 1st gear

  Onkos jollain ensikäden tietoa miten tällä hetkellä konttori suhtautuu rodi projekteihin? Siis 70 lukuisen auton rungolle ja tekniikan ympärille 30 lukuinen kori.
   
 2. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Poikkeusluvan vaatii ja kun parin vuoden odottelun jälkeen lupa on mahdollisesti saatu, niin konttorilla ei ole sen jälkeen paljon mukisemista.
   
 3. 62chevy2

  62chevy2 3rd gear

  Mites tää nykyään menee? Onko säännöt muuttuneet? Minkälaisiin kustannuksiin pitäisi varautua niinkuin tuolta byrokratian puolelta? Ja kaikenlaista lippua ja lappua tietenkin... Kaverin puolesta kyselen kun suunnittelee korinvaihtoa 70-luvun erillisrunkoiseen caminoon, suomiauto ja muutosprosentit 0% tähän mennessä. Ja rodi olis suunitelmissa.
   
 4. faikku66

  faikku66 Gearhead

  No itse hain luvat korinvaihtoon muutama vuosi sitten.Tein ihan vapaamuotoisen selvityksen mitä tehdään ja piirsin itse kuvatkin.Olisko reilu vuosi mennyt ja tuli sitten lisäselvityspyyntö.Tein tarvittavat selvitykset ja kupa myönnettiin.Maksoi jotain 380 euroa.Ja olikohan vielä niin,että se kanta-auto siel "alla piti olla henkilöauto,jos siihen henkilöauton koria päälle laitellaan?!Mutta konttorillahan se selviää kun käy viimeisimmät tiedot kyselemässä.
   
  12345678910 tykkää tästä.
 5. f34

  f34 Gearhead

  Mikäs juttu se oli, että esim, FRHA:n asiantuntija on mukana valmistelemassa lupahakemusta, niin virkamieskäsittely menisi nopeammin läpi? Oisko ollut parivuotta sitten joku tämmöinen esillä?
   
 6. auburn

  auburn 3rd gear

 7. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  FHRA asiantuntijoiden avulla saatiin metalliset rekisterikilvet omaakin vekottimeen. Itteltä alkoi usko loppumaan ja kuponkien täyttäminen maistumaan jätteille. Trafissa asia eteni joutuisasti, vaikkakin lisäselvityksiä joutui välillä raapustelemaan ja kaikki ei mennytkään niin kun oli suunniteltu.
   
 8. Gary Grand

  Gary Grand Gearhead

  Mitenkähän Trafissa suhtauduttaisiin rungollisen auton rungon vaihtoon?
  Oon katellu pihassa makaavaa ajoneuvokantaa ja päässä on alkanut pyöriä aina välillä ajatus vaihtaa Pajeron alle Jeepin runko, jäykällä etuakselilla.
  Sais vähän jämäkämmän etuakseliston autoon ja korvais samalla japanin maaperäksi muuttuneen kotelopeltirungon kestävämmällä.
  Säilyisi Pajeron identiteetti ja tekniikka runkoa, etuakselia ja eturipustuksia lukuunottamatta. Prosentit kyllä mahdollistaisi tuon, mutta poikkeusluvan hakuun menisi väkisin muutosten laajuuden takia.
   
 9. maverick999

  maverick999 2nd gear

  Ei pitäisi olla esteitä tietääkseni.
   
 10. timant

  timant 2nd gear

  ei välttämättä helpolla onnistu luvan saanti risukeulan muuttamiseksi jäykäksi akseliksi ->
  https://forums.offipalsta.com/showthread.php?t=154635
   
 11. maverick999

  maverick999 2nd gear

 12. Gary Grand

  Gary Grand Gearhead

  Jep. Menis takaisin korinvaihtoajatukseen.

  Olishan se varmaan hauska peli, kun tekniikkana ois 5.2-5.9 V8 stroukattuna automaatilla.. Saattais jollakin silmät pyöristyä, kun polkis laitetta.:D

  Mutta ei tuo Pallero nyt NIIN kaunis ole, että jaksaisin sen koppaa katella Jeepin identiteetillä.:confused: Varsinkin kun se on ihan karvalakkimalli, niin ei varusteidenkaan takia.:(
  Joku GLS kaikilla herkuilla ehkä puoltaisi paikkaansa mukavuussyistä.
   
 13. timant

  timant 2nd gear

  jos tuon oikein ymmärrän niin ei tuo helposti onnistu? Käsitin että mitsun identiteetti oli tarkoitus säilyttää?

  Korjatkaa ihmeessä jos tulkitsen säädöksiä väärin.

  edit. viestiä kirjottaessa kerkesi tulla vastaus.. mutta ehdottamasti kysymään konttorilta jossa tuota tulisi näyttämään miten onnistuu..
   
  Muokattu: 25.9.2018
 14. spike

  spike 3rd gear

  Muistelisin että olisi joku vuosimalli raja missä tuli vaikemmaksi saada korinvaihtoon lupaa. Oli muistaakseni tekemisissä kolariturvallisuus vaatimusten kanssa. Onko kellään tietoa?
   
 15. exchevelle

  exchevelle 3rd gear

  Tätä jo myytyä amerikan tuontia ihmettelin jo silloin kun oli Nettiautossa myytävänä että mitenköhän tuo saa rekisteröityä Suomen kilpiin:

  https://www.nettiauto.com/chevrolet/pickup/10032118

  Alusta / tekniikka tuossa on `88 GMC 4x4 pickup:ta.
   
 16. HeZe90

  HeZe90 1st gear

  Joo tuota tyrkyteltiin vaihdossa mullekkin. Aiheutti melkoista huvitusta mokoma rysä ja ei varmasti helppo nakki leimata, kun kanta-auto vm 88
   
 17. Pannu H-D

  Pannu H-D 3rd gear

  Alustahan oli kuorma-auto ja sen rakentaminen on vapaampaa.
   
 18. Simon Templar

  Simon Templar Gearhead

  millä tavoin kuorma-auton rakentelu on vapaampaa?
   
 19. always bb

  always bb Gearhead

  Verovapaus, on noita muitakin jo rekisterissä jotka papereissa kuorkki. Kuorkeissa ei ole vissiin prosentteja
   
 20. f34

  f34 Gearhead

  80km/h nopeusrajoitin.
   

Kerro tästä muillekin!