Ruotsalaisia nostalgiakuvia

Ketju osiossa 'FNRA Nostalgia Racing', aloittaja PPRCuda, 27.6.2008.

 1. Cuda

  Cuda 1st gear


  Niitä punasia Lancereita oli kaksi. Yks farkku ja yks sedani. Se persikan värinen 400:sella ja tunnel ramilla oli/on eri auto. Ruottissa tehty. Ostikos sen joku Suomeen..?

  Se punanen farmari Lanceri oli hyväkuntosena säilyny melko orkkis joka oli parilla, kolmella, eri omistajalla, ja jokainen piti sitä aika pitkään ennen eteenpäin myyntiä. Lörssin faija tais ostaa sen joko uutena tai jotain vuoden vanhana melkeen uutena. Nyt se lienee myyty jonnekkin poispäin kymmenkunta vuotta sitten (?)

  Se punanen sedani Lanceri oli sellanen Raikun, Uffen ja Tagen ex-tempore ajatus et "..otetaan tosta katto pois ja tehään siihen kaaret vähä alemmas ne on samalla helpommat tehä ja hitsata ku ei oo katto tiellä ja hitsataan katto takas siihen korkoon kii miten kaaret tuli niin se tsoppaantuu samalla...tulee magee Street Altered mopari.." - ja sitten oikeen maan perusteellisen luiskalla tuulilasilla ja kiilaan - niinku siihen aikaan SA autoissa oli maan tapa et tulis "aerodynaaminen ja retee" - nehän oli kaikki sellasia ku olis puu kaatunut konepellin ja katon etuosan päälle - eli näis nostalgiamielessä Perkeleen Hienoja - mutta sillon ku ne oli uusia kilpureita ja kuuminta hottia niin olihan ne kamalien kötöstysten näkösiä jokku ainakin. Nykyään ne on kumminki niin makeita ku niistä huokuu sitä pioneeriaikojen valtavaa innostuneisuutta ja toteutusten suoraviivaisuutta. Onneks runkoratkaisut, kaaret, ym. turvallisuuteen vaikuttavat seikat eivät enää ole niin valtavan "innostuneita" ja "suoraviivaisia" kuin mitä ne silloin olivat..

  Ai niin joo, sen valtavan innostuneisuuden mentyä ohi, se punainen sedani Lanceri oli mahdollista "arkistoida" sinne tallin taakse puoltoistametriseen heinikkoon sen sevy kakkosen pikkukakkosen seuraan ja oliko sielä kuusseiska belve farmi ja jotain muitakin arkistoituja. Kerran ne oli vaan hävinneet sieltä sekä se Lanceri et se pikkukakkonen (keltanen, jotai pro street kolmiväriraitaa ja sellanen 70's snorkkeli-skuuppi, muistaako joku tollasen??)

  Saatan muistaa jotain väärin mut suunnilleen tollasta tulis mieleen niistä Lancereista.
   
 2. lordC

  lordC Gearhead

  Nostellaas talven kunniaks tätäki. Viime vkl varma havainto kertoo, että tuo Lancer myytiin Petolahdesta eteenpäin ~15 vuotta sitten, mutta minne? Eikö kukaan tiedä :eek:
   

Kerro tästä muillekin!