Sähköauto-uskovaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
 1. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Jaa, Rihmaa taas vaivaa jokin.
  Maapallo olisi monessa mielessä mielekkäämpi paikka elää jos täältä poistettaisiin venäläiset, ranskalaiset ja arabit. Ja ehkä myös turkkilaiset.
   
  Peeaa tykkää tästä.
 2. 3964

  3964 3rd gear

  Kysellään välillä asiastakin,mistä johtuu sähköautojen kulutus erot keskenään?

  Kuulostaa aika isojakin eroja olevan keskenään.

  Sähkömoottorin hyötysuhteessa tuskin kovin suuria eroja on.
   
 3. Harri S

  Harri S Double Gearhead

  Eiköhän se liity pääosin kokoon, painoon ja sysirumasta muotoilusta tulevaan huonoon ilmanvastukseen, kun tuntuu että perus kauppakassitkin on nykyään kevykuorkin kokoisia ja painaa lähes 2 tonnia.
  Ihan järjetön muotivillitys, varsinkin kun sähkiksillä ajavat ajaa pääosin kaupunkialueilla eivätkä ole muutenkaan niitä potentiaalisimpia kiimakopin tai peräkärrynvetäjiä.
   
 4. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Olisiko perinteiset teho, paino ja ilmanvastus kuten polttomoottoriautoissakin.
   
 5. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Telkkarissa oli ihan tuossa muutaman kuukauden sisällä yksi DIY sähköauto, tehty Jeepistä kotimaassa ja tosi ammattimaisella tavalla. Sen kulutus mainittiin olevan noin 25 kWh/100km ja tekijä itse sanoi suuren kulutuksen johtuvan suurimmaksi osaksi isosta ilmanvastuksesta. Tekniikka oli lainaa moderneista sähkövehkeistä. Ja oli siinä Jeepissä voimansiirtoakin alkuperäisestä. Eli sähkömoottoria ajettiin vaihdelaatikon läpi.

  Jotkut noista sähköautoista ovat todella painavia. Liikkeelle lähtö vie voimaa eikä se palaudu akkuun häviöittä hidastaessa.
   
 6. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Tähän aiheeseen linkkasin tänne artikkelin tuossa syksyllä miten pikkuautot ovat katoamassa pikkuhiljaa.
  Syynä tähän mainittu ettei valmistajat halua/voi sijoittaa tarvittavaan teknologiaan jotta ne saataisiin aina vaan tiukentuviin päästörajoihin eikä niiden kuoriin saada myöskään tungettua tarpeeksi akkua jotta siitä tulisi taloudellisesti kannattavaa.
  Harva ihminen kuitenkaan haluaa maksaa jostain fiestan kokoisesta autosta +30ke vaikka näitäkin muutama sähköisenä on.

  Edit: Honda E on sähköinen pikkuauto ja sille löysin hinnaksi reilu 35ke ja paremmalla varustetasolla oltiinkin jo yli 41ke. kantomatkaksi valmistaja ilmoittaa kylmällä säällä 165km josta voi oikeassa maailmassa unohtaa varmaan 20%.

  Se on IMO surullista miten kohtuuhintaiset pikkuautot kuten juuri vaikka ford fiesta poistuvat ja niitä uutena ostavat ihmiset joutuvat segmenttiä tai paria isompiin autoihin.
   
  Muokattu: 26.1.2023
  Concarne tykkää tästä.
 7. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Tämä noissa sähkövehkeissä itseänikin on tökkinyt mutta tällä hetkellä tekniikka on tällä tasolla. Olen aina halunnut käyttikseksi mahdollisimman pienen ympärivuotiseen ajoon soveltuvan auton missä on voimaa riittävästi. Etuveto ei käy, neliveto vielä menettelee, paras olisi jos vetävillä pyörillä ei olisi ohjausta. Auton vaihto tuli eteen tässä hetkessä ja se sähkötekniikka on kuitenkin muuten sillä tasolla, että itselleni oli selvää etten polttomoottoriautoa osta. Hybridi olisi kelvannut mutta sellainen missä on tarpeeksi potkua olisi myös ollut iso möhkäle ja maksanut käytettynä enemmän kuin uusi sähkäri. Jollain tavalla siedettävä henkilöautomallinen sentään on nyt sähköisenä tulossa mutta liian iso möhkö sekin mielestäni on. Pienempiä sähköautoja on tarjolla mutta niissä ei ole voimaa omaan makuun riittävästi. Noita ns. katumaastureita en ole koskaan ymmärtänyt käyttövoimasta riippumatta. Iso, painava traktorin muotoinen möhkäle missä ei yleensä ole mitään maasto-ominaisuuksia kuitenkaan jos siis sellaisia tarvitsee. Kankeita pyöriteltäviä parkkihalleissa eikä näytä kunnolla osuvan parkkiruutuunkaan. Tilaa niissä ei ole enempää kuin farmarikorissa. Samat moottorit kuin normi perheautoissa mikä takaa heikomman suorituskyvyn ja suuremman kulutuksen.
   
  P. Thornton ja Isamu tykkäävät tästä.
 8. 3964

  3964 3rd gear

  Niin tai kuten suurimmalla osalla talous määrittää hankinnan jolloin vaihtoehdoksi jää käytetty auto.
   
 9. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Markkinatilanne on muuten mielenkiintoinen kun sähköautojen toimitusaika on pitkä ja niille on korkeasta hinnasta huolimatta kysyntää. Käytetyt maksavat enemmän kuin uudet tietyissä malleissa. Mikäli en tarvitsisi autoa niin kannattaisi laittaa nyt tehtaalla tuotannossa oleva myyntiin kun ostajalle toimitus olisi parin kuukauden sisällä. Aika kovan nousun pystyisi ottamaan omalle sijoitukselle ainakin nettiauton hintojen perusteella tinkivara huomioituna. Tämähän olisi se paljon keskustelua aiheuttanut valinta millä saisi massia mutta mitäs iloa siitä olisi kun pitää saada auto persiin alle.
   
 10. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  On se niin herttasta kun jo aamukahvilla pulla vielä suussa kirjoitellaan kavereitten kanssa sähköautoista.

  Se on luottokortin muotoinen. Sopii hyvin toisten sekaan pariksi.
  Sitähän voi sitten vaikka vilautella kassa jonoissa kun pääsee tippumaan vahingossa lattialla ja ylös nostettaessa pyörähtää silleen kengän "koroilla" ympäri maksimoidakseen kaikkien nähneen sen. Se on sitä elämän aitoa iloa;)
   
 11. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Tämä kannattaa katsoa. Pikku pirteä video ja biisikin ihan ok-


  Mä voisin vaikka olla se iloinen heppu tossa videossa joka hyppii köydestä toiseen.

  Väitän ettei kenelläkään toisella ole ollut yhtä rikasta elämää kuin minulla:)
   
  C4vettester tykkää tästä.
 12. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Onhan se hyvä kun on uusi mukava aihe keskusteltavaksi. Vaikka keskustelu vanhoista V8 mottoreistakaan ei näytä tulevan valmiiksi.
   
  Hupeli tykkää tästä.
 13. jänis2

  jänis2 3rd gear

  Ongelma vaan on se kun 99% ihmisistä ei tiedä mikä se kortti on mitä esitellään..
   
 14. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  HHmm toi olikin paha! Mitäs tohon keksis..
   
 15. Procharged Vette

  Procharged Vette 3rd gear

  Aika laimeaa verrattuna vaikka siihen kun edesmennyt Ike tuli saunasta pyyhe lantiolla ja sitten ihan vahingossa pyöräytti sitä pyyhettä puolelta toiselle kun sattui olemaan muitakin huoneessa. Vaikea sanoa miten tämä liittyy aiheeseen. Mene ja tiedä.
   
 16. C4vettester

  C4vettester 2nd gear Bannattu

  Olen eri mieltä. Tylsää tiällä muapallolla olisi jos ei olisi erilaisia kulttuureita, seuraavin varauksin:

  Sen mitä olen arabi-työkaverieni kanssa jutellut niin heillä tuntuu olevan vaikeuksia ymmärtää Suomen valtion sekulaarista perusolemusta. Sitä, että täällä Suomen valtion lainsäädäntö ja sen noudattaminen on se mikä merkitsee. Henkilökohtainen vakaumus yms. uskomukset eivät ole lieventäviä asianhaaroja jos törttöilet rikkoa Suomen valtiokoneiston määrittämiä lakikirjan pykäliä.

  Suomalaiset islamisitit tuntuvatkin edustavan ajattelultaan ja maailmankatsomukseltaan jollain tavoin suunnilleen sitä mitä suomalaiset itse tuskailivat omissa päänsisäisissä sielunkahleissaan kristinuskonsa kanssa n. 100 vuotta sitten. Eli perästä he kehityksessä tulevat kohti sähköautoja sekä muita materialistisia länsimaisen elämäntavan mukavuuksia, mutta hieman kaukaa takamatkalta lähtien ja hitaanlaisesti.

  Turhaan he kuitenkin minun mielestä rajoittavat itse itselleen luoduin uskonrajoituksin omaa elämäänsä ja kehittymistään yksilöiksi irti laumamenttaliteetista. Paljon vapaammin ja rennommin voisivat elää Suomessa jos vain haluaisivat. Tai uskaltaisivat. Sillä kunhan se mitä teet tapahtuu Suomen valtion maallisen lainsäädännön porsaskarsinassa niin suurinta osaa suomalaisia ei voisi vähempää kiinnostaa mitä kukin hihhuloi tai on hihhuloimatta yksityisessä "kulttuurissaan".
   
 17. Väpsy

  Väpsy Gearhead

  Nyt täytyy sanoa että on mukavan rentoa ajatuksenjuoksua ja kirjoittelua, ei turhaan rajoita semmoset sivuviitteet kuin keskustelun aihe, tai siihen edes löyhästi liittyminen. Mulle satasella samaa mitä noissa aamumuroissa on ollu!
   
  teippi-mikko, Artsi Bunker, Catiska ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 18. hartsa69

  hartsa69 Double Gearhead

  Tulee ihan vanaht kunnon ajat mieleen noista Kuopojo
  Tulee melkein mieleen eräänkin barndustia kaipailleen kirjoitukset mieleen.
   
  isalmela tykkää tästä.
 19. c8manez

  c8manez 1st gear

  Hieno projekti. Hienoa harrastemeininkiä tai voisi sanoa jopa ammattilaiseksi. Tällaisia lisää.
   
 20. c8manez

  c8manez 1st gear

  Tuollaiset jutut ei oikein tuo oikeanlaista sisältöä tälle forumille. Sinullakin olisi varmaan paljon annettavaa tai kerrottavaa omista autoprojekteista.

  Rakentavaa palautetta myös sinulle videoistasi. Olisi mukavampi nähdä autosta jotain hyvin kuvattua pätkää ulkoa, sekä myös äänimaailmasta (ulkoapäin ja ilman musiikkia sisältä). C4 on kuitenkin hieno peli.

  Nuo omakotitaloalueilla pörräilyt on ehkä tylsintä katsottavaa mitä voi olla, aivan turhaa sisältöä. Eikä niissä näy edes auto. Enkä usko, että alueilla itse edes asut, v8 masiinat aiheuttaa aika kovaa meteliä ja taitaa olla myös tuollainen jatkuva turha pörräily laissa kielletty.

  Olisi siis järkevämpi kuvata vaikka jotain motari pätkiä enemmän, missä kuulee messevät v8 soundit.
   
  Muokattu: 26.1.2023
  C4vettester tykkää tästä.
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!