Sähköauto-uskovaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
  1. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Mut fyffeä on varmaan mennyt kahviin laturilla notkuessa?;)
     
    Muokattu: 16.5.2023
  2. Väpsy

    Väpsy Gearhead

    Yöt kotona laturissa, tarpeen mukaan 8-10-13-16A teholla, ja pääsääntösesti aamulla täydellä akulla liikkeelle, tolla on päässy aika pitkälle. On toki tohon kilsamäärään jo joutunu välillä pikalatureillakin vieraileen, mutta vähemmän kuitenkin, päivittäiset ajot nurkissa aika hyvin saatu meneen kotilatauksilla.
     
    kerkko tykkää tästä.
  3. KohtalainenPaja

    KohtalainenPaja 2nd gear

    Mikä lie korrelaatio asioilla? Paikalliseen isoon markettiin latauspisteiden tullessa tuli myös kahvila herkkuineen ja asiakkailla on nykyään aikaa kahvilassa istua kiireellisen kaupassa käynnin sijaan.
     
  4. Lowry

    Lowry 2nd gear

    Ennen sähköautoja ei ollut automainoksia eikä huoltoasemien kahviloita. Perkeleen YLE, illuminaatti, kuunatsit ja Danny.
     
    Catiska, isalmela, kerkko ja 1 muu tykkäävät tästä.
  5. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Just näin! Sekä niissä automainoksissa ilmoitettiin hinta!! Tai sitten ei ilmoitettu!! Tai varsinkaan tarjoushintaa!
     
    isalmela tykkää tästä.
  6. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Jos mä joskus perustan tanssiorkesterin, niin sen nimeksi tulee Danny ja kuunatsit.
     
    FuryIII '71, Concarne, isalmela ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  7. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Me Veloitamme.

    Kerrankin rehellistä peliä.
     
    MudMax ja jänis2 tykkäävät tästä.
  8. INVICTA

    INVICTA 3rd gear

    Huitasin sähkiksellä liettuaan. Latausasemat löytyy googlemapsilla, jos ei omat apit tee yhteistyötä asemien kanssa.
     
    Concarne tykkää tästä.
  9. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Niin ei se ilmaista ole mutta ei kai kukaan niin oletakaan. Paitsi kotona lataillessa oli viime yönä taas sähkön hinta miinuksella eli maksoivat sähkön hinnassa minulle päin latauksesta. Provikat, siirron ja verot joutuu tietysti maksamaan mutta halpaa on. Etenkin kun päälle ajelee vielä työajoja kilometrikorvauksella. Milloinkohan tähän korvaukseen keksitään puuttua. Taitaa olla ensimmäinen auto pitkään aikaan kun kilometrikorvaus maksaa työajoista aiheutuvat autoilun kulut. Eihän tätä kylläkään vielä voi tietää kun ei ole todelliset pääomakulut tiedossa.
     
    Muokattu: 17.5.2023
    kerkko tykkää tästä.
  10. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Edellisen bensakäyttöisen baijerilaisen ihmeen käytin isossa huollossa. Sattui ajankohta niin, että tehtiin kaikki huolto-ohjelman mukaiset toimenpiteet ja hintalappu oli muistaakseni lähemmäs 1200 €. Siinä kohdassa alkoi marmoritiskillä hiukan yskittämään ja tappi kasvamaan otsaan kun ajattelin minkä verran pilkku siirtyisi jos olisin tehnyt itse. Pakko käyttää merkkihuollossa että pysyy takuut voimassa. Tuolla rahalla latailee sähköautoon tällä sähkön hinnalla 100 000 km ajot.
     
    kerkko tykkää tästä.
  11. Catiska

    Catiska Gearhead

    Moni varmaan aikanaan (myös minä) luuli että Musk uhoaa lämpimikseen ja nostaakseen osakekurssia. Eli, väitti aikanaan että 2023 Teslan Model Y on maailman eniten myyty automalli. Ensimmäisen kvartaalin myynnissä globaalisti näin on nyt käynyt.
    Ja kun katsoo mihin suuntaan myynnin kehitys menee Y vs Corolla, ei ole vaikea arvata että koko vuoden myynnissä Y vain kasvattaa eroa. Myynnin arvolla mitattuna ero on luonnollisesti vielä suurempi.
    Automaailma muuttuu aika vauhdilla, eikä vain Suomessa kuten jotkut väittää.

    https://tekniikanmaailma.fi/teslan-...a-toyota-corollan-ohitukseen-on-viela-matkaa/

    https://www.motor1.com/news/669135/tesla-model-y-worlds-best-selling-car-q1-2023/
     
  12. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Sulautuu massaan, ei erotu porukasta.
     
  13. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Tähän sopinee Simo Salmisen repliikki ilmatilaloukkaussketsistä

    -Mitä sitten?
     
    Swinger ja Peeaa tykkäävät tästä.
  14. Catiska

    Catiska Gearhead

    Ei vaikuta meidän henkilökohtaiseen elämään millään muotoa. Mutta hauska knoppi kun muistelee mitä tässä ketjussa on kirjoitettu asiaa sivuten ja kuinka nopeasti nuo asiat muuttuu.

    "taitaa seuraava matalasuhdanne pyyhkiä pois teslan niinkun se pyyhki doblen aikanaan."

    "teslalla alkaa olemaan jo kysyntäongelmiakin, kaikki ongelmat ei ole enää tuotantopuolella."

    "Eli jos lähes kahden sadan vuoden päästä sähköauto ei ole lyönyt vieläkään itseään täysin läpi, en pidättäisi hengitystäni tätä läpimurtoa odottaessa. Vaatinee ensin läpimurron akkuteknologiassa jolloin nyky-hybridin akuilla pääsee sen 300km ja täyssähköautolla tuplasti. Nopea lataus ja pitkä tomintasäde tuon asian ratkaissee, jolloin ei tarvitse olla kotona sitä latauspaikkaa. Sitten alkaa olemaan polttomoottoriauto helisemässä."

    "Sähköautojen myyntiluvut kertovat kyllä selkeää kieltä siitä, että niiden määrä on jäämässä vähemmistöön"

    Ongelma sähköistymisessä on oikeasti se vaihtoehtojen puute ja liian suuri hinta monelle. Kunhan sähköautoja saa joka tarpeeseen ja hinnat alkaa 20k€ ja toimintasäde on kohtuullinen, niin myynti varmasti nousee.

    "Ehkä joskus reilun parinkymmenen vuoden päästä alkaa näkemään mihin suuntaan Suomen autokanta on alkanut mennä.
    Sähköautojen yleistymisen valtavirraksi isona esteenä on infran puute ja toki käyttäjillä rahan/mielenkiinnon puute sen ostamiseen."

    Nämä osui nopeasti selaten kohdalle, varmasti monta hauskaa ja asiantuntevaa kommenttia jäi tuohon liki 180 sivun viidakkoon. Nuo liittyy juurikin tuohon samaan asiaan, ei omassa kuplassa nähdä miten nopeasti maailma muuttuu silloin kun jollain alalla tapahtuu merkittävä tekninen kehitys, oli sitten kyse kännykästä, audio vahvistimesta, autosta tai vaikkapa pyykin pesusta.
     
  15. mcmies

    mcmies Gearhead

    Niin, 2022 täyssähköautojen ensirekisteröintien suhteellinen osuus kaikista rekisteröidyistä henkilöautoista Suomessa oli jo 17,79 %, kappalemääräisesti 14 530 kpl. Tänä vuonna määrä varmasti kasvaa, kun sähkisten tarjontakin kasvaa.

    Ennen kuin kaikki Suomen öpaut kaksi miljoonaa aktiivikäytössä olevaa henkilöautoa on korvattu sähköisillä käkättimillä, niin kyllä siihen se pari-kolmekymmentä vuotta menee. Siinä ajassa ehtii tapahtua monenlaista, jää nähtäväksi, että mitä. Vaikka sähkiksiin liittyvät käytännön ongelmat ainakin jossain määrin väistyvät, niin muutama perusongelma on edelleen ratkaisematta, maailmanlaajuisesti merkittävin niistä lienee akkujen valmistuksessa tarvittavien raaka-aineiden riittävyys.

    Kaikilla meillä taitaa olla omat kuplamme.
     
    Swinger tykkää tästä.
  16. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    No kun esimerkiksi taloudelliset kaasuautot tulivat, olivat ja kohta menevät ihan vaan siksi, ettei jakeluverkosto kata maata kovinkaan hyvin, niin samalla tavoin muutkin fossiileja polttelevat tulevat kohtaamaan kohtalonsa. Ei bensaa kannata pitää myynnissä, jossei sille ole tarpeeksi asiakkaita. Siihen vielä vähän lisää sekoitevelvollisuuksia ja muita veroja ja niin ne vaan katoaa pakoputkelliset autot.
     
    Concarne, kerkko ja isalmela tykkäävät tästä.
  17. kerkko

    kerkko 3rd gear

    Juuri näin. Unholaan kuten filmikamerat, piirustuslaudat, lankapuhelimet ja shekkivihot. Jokunen friikki jää käyttämään, valtavirta ei.
     
    isalmela tykkää tästä.
  18. Isamu

    Isamu 3rd gear

    isalmela tykkää tästä.
  19. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Pakoputkien katoamisen myötä katoaa autoharrastuksesta se yksi tärkeimmäistä v8 ihanat äänet, tulevaisuudessa sitten kaikki suristelee cruisinkiin teslan tekniikalla varustetulla vanhalla jenkillä.
     
  20. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    On se invertterin ulinakin oikein tuunattuna aika sporttista.
     
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!