Sähköauto-uskovaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

 1. Catiska

  Catiska Gearhead

  Iso ilmoitus latausverkoston laajentamisesta. K-ryhmä ilmoitti jo hetki sitten, ReCharge samoin. Nyt S-ryhmä ja hienosti kotimaisilla latausasemilla! 1000 latausasemaa on jo kohtuullinen määrä ja kun nuo on vielä Kempowerin asemia, eli dynaamisesti kuormaa säätäviä pika/HPC latureita.

  https://www.hs.fi/talous/art-2000007889388.html
   
  Isamu ja isalmela tykkäävät tästä.
 2. Joe Hunt

  Joe Hunt Gearhead

  Kaupunkiympäristössä lähitulevaisuus mennee yleisten latauspisteiden suuntaan. Vanhat talot eivät välttämättä kasvanutta kuormitusta pysty hallitsemaan eikä tukevampien syöttöjenkään veto nyt niin yksioikoista ole.
  Ruotsalainen työkaveri ei lataa omaaansa kotona laisinkaan vaan työpaikalla ja kaupassa/syömässä käydessään. Joku 20 Km suuntaansa joten hänellä ei valittamista ole sähköautossaan. Eteläinen Sverige ja Borås joten kauheat pakkasetkaan ei välttämättä ole kiusana.
   
  Isamu ja Catiska tykkäävät tästä.
 3. Ikreese

  Ikreese 1st gear

  Harkitsen kovasti sähköauton/hybridin hankintaa ja löysin tämän mielenkiintoisen keskustelun. Tuolla ylempänä oli jonkun maininta siitä, kuinka sähköauto jopa kuolettuu verottajalta saaduilla matkavähennyksillä. Tätä ei voi kuin kadehtia, miten tämä on mahdollista? Jään seuraamaan...
  :
  3# Maksan vuodessa liikkumisestani vajaa 500€ ”polttoaineina”, saan verottajalta vajaa 5000€ matkavähennyksiä joten noilla matkavähennyksillä voi lyhentää uuden auton pääomaa siten että 27500€ sähkis on kuoletettu n.6 vuodessa.
   
 4. AnHie65

  AnHie65 2nd gear

  Nyt kannattaa olla tarkkana, ettei velat muutu saataviksi. Jos matkavähennyksesi on vuodessa 5000 €, se tarkoittaa verotettavan tulosi vähentämistä 5000 €. Ei sitä, että sinun pitäisi maksaa 5000 € vähemmän veroja...
  Varovainen amatöörin laskenta on, että noin 30 % verotuksella käteesi jää tuon vähennyksen takia n. 1500 - 2000 € "matkarahaa". Tuolla rahalla sähköauton kuolettamiseen meneekin sitten 14 - 18 vuotta. Ole toki varovainen tämänkin laskelmani kanssa - tehty ilman tarkkaa tuumailua.

  AHI
   
  Swinger ja isalmela tykkäävät tästä.
 5. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead


  Ja vitut, nyt kaikki tuurna tanassa (käyttäjätunnus Bowtien lanseerama termi) ostamaan 150 ooo € Tesla. Maailma pelastuu ja rahat säästyy .....
   
  speedy tykkää tästä.
 6. Ikreese

  Ikreese 1st gear

  Kiitos, näin aattelin asian laidan olevan, mutta kovin oli ap varman oloinen laskuistaan. Lienee sitten matkavähennyksiä noin 10-20000€ hällä. Siinä saa sähköautolla huristella kilometrejä...
  Sähköauto silti vielä siintää haaveissa.
   
 7. leemu

  leemu 3rd gear

  Työmatkavähennyksessä täytyy muistaa myös, että sitä saa maksimissaan 7000€ vuodessa.
  Työnantajan maksamat kilometrikorvaukset työajosta ovat sitten toinen juttu.
   
 8. malvasto

  malvasto 3rd gear

  Muokattu: 9.4.2021
 9. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  "Kaupparatsun" kilometrikorvauksilla sitä sadantonnin tessua maksellaan. Ei työmatkavähennyksillä.
   
 10. Ah, miten sopiva juttu tähän ketjuun:

  Tesla-mies hankki Mustangin – kertoo saaneensa tappouhkauksia "kulttiin" kuuluvilta

  Yhdysvaltalaismies ei osannut aavistaakaan, mitä hän joutuisi kokemaan iloittuaan netissä uudesta autostaan.

  Kerroimme maaliskuussa yhdysvaltalaisesta Sergio Rodriguezista, joka ajoi USA:n halki Fordin uudella Mustang Mach-E -sähköautollaan.

  Nyt Rodriguez on noussut jälleen otsikoihin, mutta tällä kertaa hieman epämiellyttävämmässä yhteydessä. Hän nimittäin kertoo kohdanneensa maaliskuisten uutisten jälkeen häirintää ja saaneensa jopa uhkauksia.

  Rodriguezin mukaan asialla ovat olleet sähköautovalmistaja Teslan fanit, jotka ovat närkästyneet siitä, että Rodriguez oli avoimesti hehkuttanut sähkö-Mustangiaan. Rodriguez omistaa myös Tesla Model X:n, johon hän oli uutta autoaan verrannut.

  Osa ikävää palautetta lähettäneistä tyytyi epäilemään, toimiiko Rodriguez todellisuudessa Fordin laskuun, mutta toiset menivät ilkeyksissään paljon pidemmälle.

  – Olen saanut joiltakin tappouhkauksia iloittuani Mach-E:stä, Rodriguez twiittasi.

  – Voisi kuvitella, että Tesla on heidän perheenjäsenensä tai jotain. Osa ei näe asiassa mitään ongelmaa, he haluavat vain kuulua kulttiin. Tai siis klubiin, hän jatkoi.
   
 11. hantta

  hantta Gearhead

  Ehkä koronantuomaa, mutta tässäkin ketjussa voi havaita ihan samanlaista logiikkaa, eli mitä isot edellä, sitä pienet perässä :)
   
 12. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Siinähän sitä on tarve ja ratkaisu. Samoin taksikäytössä.
   
 13. f34

  f34 Gearhead

  Multa loppuu kohta painomuste kännykästä kun tuo tekstin boldaus kuluttaa sitä tuplasti enemmän.
  Vanhaan aikaan oli sääntönä, että lainauksiin riitti lainausmerkit ja kursivointi eli vinokirjoitus:)
   
 14. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Tähän voin kertoa että ruotsalaisella sähköautopalstalla noin 25-vuotias Teslan omistaja aivan suivaanui kun autoa pidettiin kalliina, piti epäilijöitä valehtelijoina jolla ei ollut alkeellisiakaan matematiikan taitoja - Tesla kuulemma tuli niiiin paljon halvemmaksi ja hänkin pystyi niin nuorena sellaisen hankkimaan. Sitten paljastui että herra oli myyntiedustaja, ja kuittasi rapsakoita kilometrikorvauksia. Ei yksinkertaisesti ollut käynyt pienessä mielessäkään että ihan kaikki eivät saa...
   
  Stang_81 tykkää tästä.
 15. hot1930

  hot1930 3rd gear

  Jos mä en asuis kaupungissa, niin ihan helposti voisin pistää Hummer EV:n tilaukseen. Mutta eihän tuollainen monsteri mahdu mihinkään parkkiin:
   
  Artsi Bunker tykkää tästä.
 16. Joe Hunt

  Joe Hunt Gearhead

  Nyt kun näitä puolia ja puolia on tässä ruodittu niin miten täällä elektrointoilijoilla on työllisyyden laita?
  Kuka saa palkkansa suoraan tai välillisesti esim latausinfran rakennus/asennushommista?
  Tai muusta puhdasteknologiasta.
  Minulle kolahtanut pari varsin mielenkiintoista työpaikkailmoitusta Linkedin-palveluun noilta aloilta.
  Yksi oli tuulivoimaloiden huoltoinsinööri jossa ainakin kaukaa katsoen voisi olla mielenkiintoiset työympäristöt ainakin.
  Toinen tänään itse pää-vihtahousulta;Tesla etsii "Installation Manager Supercharging"-nimikkeellä ilmeisesti asennuspäällikköä latureidensa pariin. Nuo englanninkieliset haut nyt on niin kummallisia sisällöiltään ettei niistä tahdo oikein selvää ottaa kun vasta työpaikan saatuaan sitten siellä työpaikalla.
   
 17. Rihma

  Rihma 1st gear

  Pitää olla jo aika hardcore-fani, että hengailee ruotsalaisilla sähkis-sivustoilla. Ootko löytäny muita helmiä sieltä?
   
 18. jänis2

  jänis2 2nd gear

  Täälä teslamies on verrattavissa sähkömustangmieheen..

  Sit noista sähköautoilun säästöistä. Eikös täälä kirjoitellut teslamies aja 70000 vuodes. Siinä säästää jo pelkis polttoainekuluis hyvän summan.
   
 19. heh heh©

  heh heh© Gearhead

 20. jahnu

  jahnu 1st gear

  Peeaa tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!