Salon MaisemaCruising #4 - 14.5'11

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja Mizuz, 4.1.2011.

 1. Rusty

  Rusty Gearhead

  Totta tuokin.
   
 2. V202039

  V202039 1st gear

  Jäi vaan paha maku suuhun.
  En olisi edes paikalle yrittänyt jos olisi ilmoitette esim harrasteauto tapahtumasta, katsomaan kyllä.
  Toisaalta saattaa jotakuta kiinnostaa uudehkokin (2008) käkkylä jota harvoin näkee meillä.
  Onko tämä sitten erilainen käyttis kuin joku Nissan tai Opel.Ainakin määrä Suomessa on pieni.
   
 3. Squarebird

  Squarebird 1st gear

  On toki täysin ymmärrettävää, että voipi jäädä paha maku suuhun, mutta ei tapauksen takia kannata jäädä pitkäksi aikaa murehtimaan. :wink: Maailmassa nähdään nälkääkin! :eek: Totuus vaan on se, että ovathan nämä cruisingit ja vastaavat olleet jo vuosikymmeniä nimenomaan harrasteajoneuvotapahtumia. Enkä ainakaan itse pidä tarpeellisena sitä, että tapahtumien järjestäjien pitäisi ilmoituksissaan nimenomaan mainita sana harrasteajoneuvo - ehkä näin olisi pitänyt toimia joskus 70-luvun lopulla tai 80-luvun alussa, ei enää armon vuonna 2011.

  Ja onhan tuollainen tuore Cadillac tai Nitro aivan fantastisen hieno käyttöauto, eikä niitä tosiaankaan näe joka päivä, mutta kuten jo aikaisemmassa viestissä totesin, ei se valmistusmaa tee siitä tuoreesta jenkkiläisestä ajoneuvosta lopulta sen kummempaa käyttistä kuin vaikka Nissan Micrasta (vieläkö niitä muuten valmistetaan!?!) :lol: Näin niin kuin ajtuksen tasolla, toki käytäntö on ihan eri asia ainakin paatuneen jenkkihörhön, kuten itseni, mielestä :D Tosin nykyään kun maailman autotehtaat omistaa joko kiinalaiset tai korealaiset tai muut vinosilmät (näin niin kuin vitsikkäästi ilmaistuna), niin eipä se Jenkkikään enää nykyään ole samanlaista herkkua kuin aikanaan. Old times rules!!!
   
 4. raggar

  raggar 3rd gear

  Kiitos kaikille osallistujille, mahtavata että oli näinkin paljon porukkaa liikkeellä.
  110 autoa oli torilla, suurin osa lähti letkaan ja aika moni tuli vielä Somerolle asti. Harmi että palkintojenjaon jälkeen lähti suurin osa pois, kemut oli vasta alkamassa 8)

  Kuvia tulee myöhemmin.
   
 5. tötsi-89

  tötsi-89 1st gear

  en itsekään viittiny tulla ramilla paikalle kun onhan sekin jenkki ja jotkut pitää sitä harraste pelinä (itsekin jossain määrin) mutta kyllä noi tapahtumat on suunnattu vanhemmille peleille. corvetet ja mustangit ym erikseen mutta kuitenkin. en olis herneitä nenään vetäny jos olisin yrittäny tulla eikä olis sisään päästetty.
   
 6. Elky70

  Elky70 Gearhead

  Tuolta löytynee lisää kuvia, muutama päivä siinä meni että sai jonkin järjellisen määrän raakattua.

  Salon MaisemaCrusing #4
   
 7. Squarebird

  Squarebird 1st gear

  Totuus vaan taitaa olla se, että kun on ollut takana pitkä talvi ja kun vihdoin pääsee baanalla ulkoiluttamaan autovanhustaan isolla joukolla muitakin cruisailijoita, niin sitä ehkä mielummin jatkaa cruisailua vaikka yön pikkutunneille saakka kuin osallistuu ns. biletykseen. Nää jatkobailut on ihan hieno asia sinänsä, mutta kannattanee ehkä harkita, mikä on näissä cruisingeissa se olennainen asia - ryypiskellä ehtii sitten vaikka muina viikonloppuina :eek: Eikä noita jatkojuhlia tosiaan jaksa enää selvin päin katsella :D Näitä tapahtumia kun on seurannut pitkään, niin varsinkin nykyään taitaa tosiaan olla aika pieni osa cruisailijoista, jotka osallistuvat näihin jatkobileisiin. Se, että bändi soittaa kokoontumisen aikana (ennen cruisailun alkua) on varsin mainio asia...
   
 8. mazeos

  mazeos 1st gear

 9. monstera

  monstera 1st gear

  Kyseessä on varsin harvinainen Nitro R/T V8:lla. Nettiauton perusteella yksi vastaava myynnissä Suomessa. Mistä autoliikkeestä löydät em mallin näytiltä? En usko että ketään tulee katsomaan Capriceja tai vastaavia muutaman satasen raatoja.. :D

  Mutta itseäni lähinnä rupesi ärsyttämään järjestäjien asenne ja tapa ilmaista etten ole tervettullut. Oli ensimmäinen kerta 'Salon Maisema Cruisingissa' joten en tiennyt vaatimuksista etukäteen.

  Olisi tallista löytynyt myös '65 avo Mustang, mutta keli suosi Nitroa.
   
 10. Mizuz

  Mizuz Gearhead

  Järkkäreiden kameroista koottua:
  http://raggar.kuvat.fi/kuvat/2011/Salon+Maisemacruising+14.5./

  Keli ei tänä vuonna suosinut sitten yhtään, mutta eipä sitä aina voi vaatiakaan. Olisikin loistavaa jos säitä pystyisi säätelemään... :odroll:

  Missään mainoksissa ym ei tosiaan lue että "harrasteajoneuvotapahtuma", ja siihen on juurikin nuo syyt mitä aikaisemmin tuolla on lueteltu. Asia nyt vuan on mennyt näin jo vuodesta sitä ja tätä ja tota..jne. Joten se on katsottu turhaksi asiaksi ilmoittaa erikseen.
  Asiaa en lähde sen enempää tässä puimaan, sitä varten on muut topicit.
  Tietääkseni Mustangitkaan eivät ole sokerista tehtyjä.. :odroll:
  Ja "epämiellyttävää" asennetta tai ei, johonkin se raja on vedettävä. Nitro kuitenkin näkyy kuvissa joten...


  KIITOS osanottajille ja eritoten sponsseille jokatapauksessa!
  Kulkineita oli yllättävän monia säähän nähden, ja taisipa sitä yleisöäkin näkyä jossakin nurkilla. 8)
  Ensi vuonna uudestaan... :pinup:
   
 11. kautsi

  kautsi 3rd gear

  Vielä vähän OT:ta. Ehkäpä jos tulee kruisailemaan uudemmalla autolla niin ne on kaikkein sopivinta tulla letkan viimeisenä, silloin ei luulisi niin paljon haittaavan? 8)
   
 12. Squarebird

  Squarebird 1st gear

  Rivien välistä lukeminen ei aina ole niin helppoa :D Ehkä näitä R/T -versioita ei nyt ihan joka liikkeeessä sentään ole näytillä (lähin Raisiossa) - olikin lähinnä kuvainnollinen ilmaisu tuoreita käyttiksiä kohtaan :lol: Muutaman satasen raatoja en itse tainut nähdä cruisingissa, toki useat näistä iäkkäistä jenkkirasseista ovat huomattavasti vähempiarvoisia rahallisesti kuin tuorehko Nitro. Jos joku ei tiedä, minkälainen käyttöauto on ko. Nitro, niin tuossapa sellainen:
  http://www.nettiauto.com/dodge/nitro/3936696
  Aika lailla muuten korimuotoilunsa suhteen vanhemman Jeepin oloinen. Sisusta nykytrendin mukainen eli jos istut sisällä, etkä tiedä, mistä autosta on kyse, niin arvaus valmistusmaan suhteen voipi mennä hyvinkin vaikka Koreaan tai muualle Aasiaan. No anyway, Nitron taustaltahan löytyy saksalainen autotehdas Yhdysvalloissa :eek: Eli se siitä ns. amerikkalaisuudesta 8)
   
 13. lavachevy

  lavachevy 1st gear

  Hienoja pirssejä oli torilla kelistä huolimatta.

  Olipa hyvä, että jätin oman käyttis/(minulle)harraste matolaatikkoni R-kioskin eteen enkä lähtenyt kenenkään mieltä pahoittamaan kruisinki lenkille.

  Se on kyllä USA:ssa valmistettu Chevrolet ja 350cid V8 bensa moottorilla, mutta kun se on vain 21 vuotta vanha, ilman mitään merkittäviä ulkoisia erikoispiirteitä ja ympärivuotisessa käytössä niin se lienee sopimaton näihin piireihin.

  En halua mitenkään moittia järjestäjiä, päinvastoin kiitän heitä, että jaksavat tehdä näitä vuodesta toiseen. Ymmärrän, että tällaisen tapahtuman näin hienosti järkkääminen ei ole ihan pikku juttu.

  Näiden hienojen tapahtumien jatkokehitykselle ehdottaisin kuitenkin, että tekisitte jonkinlaisen "listan", että minkälisia ajoneuvoja pääsääntöisesti toivotte tapahtumaan osallistuvan kuitenkaan poissulkevan muita mahdollisia halukkaita.

  En ole yhtään Prius tai Primera, tms. kuskia nähnyt näissä, mutta ihan koko väestölle ei liene selvää ketä näihin "sallitaan" ja ketä ei.

  Lopuksi vielä kuitenkin kaikesta tästä rakentavasta palautteesta huolimatta ISO kiitos järjestäjille. Se osa kansasta joka sateesta huolimatta tuli katsomaan torille tai reitin varrelle tykkäsi kovasti!

  Kiitos!
   
 14. Maria

  Maria 1st gear

  No hops.
  Eihän näitä uudehkoja so called "Chevyjä" herra varjele edes kukaan laske chevyksi..
  Koreanpaskaahan ne kaikki on mutta vaan Chevyn logon alla. (imho)
  Ihan vapaasti voitte vetää herneet nekkuun.

  Olishan sitä tietenkin järkkäreille voinut paikan päällä mennä puhumaan eikä sitten vasta netissä kun peli on ns. menetetty.
   
 15. raggar

  raggar 3rd gear

  Eiköhän pidetä ihan jokaisen omassa harkinnassa millä autolla sinne tulee.

  Se on aina niin hankalaa määritellä millä autolla "saa" osallistua.

  Ehkä siinä on muutaman vuoden ikäinen Cadillac näyttänyt vaan niin tavalliselle autolle, että on käännytetty pois.
  Liikenteenohjaaja ajoi pois myös vanhemman coupe-bmw:n, tajusi kyllä heti että kyllähän tuo auto tänne sopii erinomaisesti. Juoksi sitten bemarin kiinni, pahoitteli tapahtunutta ja pyysi herrasväkeä autoineen torille.
  Näitä nyt vaan sattuu, kaikkia ei voi millään miellyttää.

  Jonkun mielestä mattavärinen -84 Caprice stw ei sovi tämmöiseen tapahtumaan, tavallisen kaduntallaajan silmissä se saattaa olla upea amerikkalainen auto jollaista ei joka päivä näe.

  Tänä vuonna kalusto oli aika monipuolista, vanhempaa kalustoa toki saisi olla enemmän, etenkin rodeja.
   
 16. Antti the Mato

  Antti the Mato Gearhead

  Näytti siellä olevan jokunen vanhempi ooppelikin, miksei siis -08 Astralla ois saanu tulla jos se on vaikka semmonen opc editioni. Harvinainen sekin, kai?

  Ei mua ainakaan kiinnostais lähtee katsomaan mitään letkaa missä joka toinen auto on 2000 luvulta. Johonkin se raja on vedettävä, se että auto on amerikkalainen ei anna mun mielestä mitään erikoisoikeuksia tämmöisissä tapahtumissa. Merkkikerhojen tapahtumat sitten taas erikseen. En usko, että kovinkaan moni kaduntallaaja osaa tai ehtii erottamaan onko se nitro R/T vai ei. Hyvä kun ehtii erottamaan merkin jos sitäkään. Ite kyllä säästän senkin ajan se seuraavan auton kyttäämiseen.

  Jenkki kun ei ole synonyymi sanan harrasteauto kanssa.

  Ja ettei nyt pidetä liikaa ooppeli miehenä niin paljastan tässä sitten, että itsellä "harrasteena" -66 Impala ja käyttiksenä -98 Vani. Projekteja on ooppeleita sekä chevyjä.
   
 17. tötsi-89

  tötsi-89 1st gear

  heitetää lisää vettä kiukaalle.! :) mun mielipide on se että juuri noi 80ja 90 luvun caprice farmarit ym aspenin tyyliset ei oo mitään harraste autoja eikä niiden tarttis olla tuolla ns tapahtumis. joillekin ne varmasti onkin harraste autoja ja ihan hyviä "lauluautoja" ne varmasti on mutta nii siinä se sitten onkin.. niitä näkee muutenkin eikä niissä paljon mitään kattelemist oo :)
   
 18. mke77

  mke77 3rd gear

  tätä "mikä sopii tapahtumaan" voi jatkaa osiossa"forssan pick-nick"... siel o hyvä alku...

  pistetään räktoppi ens vuon seisomaan toril rankaamaan "ketä saa tulla ja ketä ei" ni loppuu tämmöne lässytys!!

  ..joka ihmisel o kuitenki se oma näkemys mikä o harreste auto ja mikä ei!!
  tuo kuitenki koht paisuu nii isoks et ei torill enää mahu kaik halukkaat, ni mitäs sit? sit joutuu käännyyttää ne 60galaksieet ja sts-cäditki??
   

Kerro tästä muillekin!