SBF virranjakajien erot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja peltsi, 23.4.2013.

  1. peltsi

    peltsi Gearhead

    Pitäis hommata pikkulohko Fordin virranjakaja mutta huomasin että niitä on ainakin kahta erillaista eli 289/302 olis erillainen verrattuna 351:een.

    Mitä eroa näiden moottorien virranjakajilla on? Pystyyköhän ilman irroittamista selvittämään kummasta jakajatyypistä on kyse?
     
  2. renttu81

    renttu81 Gearhead

    289/302 on kiinnitys reiältään n. 1.5mm. pienempi. muuten samanlaisia. Eli ilman sorvausta ei 351w:n jakaja mene pienempään.
     
  3. peltsi

    peltsi Gearhead

    Thanks'

    Satutko viellä muistamaan mikä oli halkaisija 302:n kiinnitysreijässä?
     
  4. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Eheheh. Viimeviikolla mittasin ja muistelisin et hyvinkin lähellä 38mm.
     
  5. fairlane

    fairlane Gearhead

    öljypumpun kuuskantti akseli joka lähtee jakajan päästä on eripaksuinen 289-302 1/4" ja 351w on 5/16" . 351c on sama kun 351w mutta ratas on isompi.
     
  6. renttu81

    renttu81 Gearhead

    No niinpäs muuten onkin tuo akseli isompi. jos nyt hifistellä 351W:n jakajan pikkuveljiin niin eikös 351:sen ö-pumppu puolestaan käy heittämällä myös pienempiin?
     
  7. peltsi

    peltsi Gearhead

    mutta ilmeisesti kaulan mittaamalla pystyy päättelemään kumpi jakaja koneessa on? ei tarvii jakajaa ottaa kokonaan pois.
     
  8. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Pitää sitä sen verran nostaa et pääsee mauserilla mittaamaan lohkoon istuvasta pinnasta tai lohkon reiän.
     

Kerro tästä muillekin!