Sikkikone hakusassa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja robin, 13.5.2013.

  1. BBC

    BBC Guest

    Itsetunto on kyllä kunnossa, älä sitä murehdi.

    Mitäs väärää tuossa oli? totta joka sana, näin se maapallo pyörii, day after day.

    aulis
     
  2. urho3

    urho3 Gearhead

    Ehken harraste hommissa välttäsin laskemasta paljonko johonkin työkaluun menee rahaa ja onko sillä sen rahan eestä käyttöö. Jos se saa homman mielekkääksi niin silloinhan se on joka pennin arvoinen.
     
  3. GBS

    GBS 3rd gear

    Hieno on.
    Js tools näyttää samalta.
     
  4. valpas

    valpas Gearhead

    No perskutarallaa....
    Tuo valaisin on hyvä idea, tällä ikää ei riitä pelkät kattovalot.
    Leikkuuteriä oon harkinnu, mutta toistaseks on riittäny Toraforssin Pyöröleikkuri. Tosin niillä ei pääse keskelle peltiä.....
     
  5. urho3

    urho3 Gearhead

    Terät on hyvät. Ainut et niiden vaihto kyllä kypsyyttää. Ei ehken toimi jos toinen vaan vetää,ainakin mulla molemmat vaikka vetää niin silti joskus lyö sutia.
     
  6. valpas

    valpas Gearhead

    Totta puhut taas. Siinä Toraforssin leikkurissakin se vetävä pyörä on uritettu leikkuusärmästään. Silti tahtoo luistaa joskus, ellei pellin reunaa nosta vähän ylöspäin.
     
  7. urho3

    urho3 Gearhead

    Paljon jos tekis niin siihen sikkiin toiset akselit toiseen suuntaan tms ja omat kiinteät terät samalla motilla. Mut en oo saanu aikaseksi kun monta muutakin asiaa tekemättä. Mut hyvä kaarevia leikata.
     
  8. valpas

    valpas Gearhead

    Minkälaisillaterillä pystyy leikkaan kaarevaa? Tai siis toiseen suuntaan onnistuu kaartamaan. Pitää vissiin kääntää pelti toisinpäin, että onnistuu kaartamaan toiseen suuntaan?
     
  9. urho3

    urho3 Gearhead

    Semmonen v terä niinkuin saksissa. Hyvin menee lokarin kaaret.
     
  10. valpas

    valpas Gearhead

    Peltisaksissakin on kahden kätisiä, ja niiillä on helpompi kaartaa eri suuntiin.
     
  11. urho3

    urho3 Gearhead

    Joo nyt en osaa sanoa miten tiukkaa kurvia tekee huonompaan suuntaan. Siihen tietty vaikuttaa et jos esim plasmalla ajat likelle ja ottaa vaan suikaleen pois. Teriä joskus kääntyny ja niinkun toinen sit ensimmäiseksi jos on ollu niin päin tiukkaa kurvia palasessa. Mut ku laiska oon niin usein midwestin vasen ja oikeekätinen on helpoin ku ruveta teriä vaihtaa.
     
  12. urho3

    urho3 Gearhead

    Kyllä kun rakennuspeltitöitä tekee niin pitää olla molemmat ja pelikaanit vähintään pakissa.
     
  13. DX

    DX Double Gearhead

    mää leikkailen yleensä oikeekätisillä ja nakkaan sakset pellin alle tai tuun vastaan toisesta suunnasta kaarron suuntaa vaihtaessa
     
  14. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Tein joskus leikkaavat terät mut ei niillä mitään tee. Ei pysty paljoakaan kääntää ja silti heti vääntää pellin. Molemmin kätisilllä saksilla tai sit nakertajalla.
     
  15. valpas

    valpas Gearhead

    Nakertaja pelaa, mutta tulee sälää paljon. Plasma....
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  16. valpas

    valpas Gearhead

    Helkkari, kun on halppis yhdistelmäplasma, eli pitää vaihdella kaasu/paineilma kokoajan.
    Pitäs hankkia pikaliittimet kaasulle, ja ilmalle.
     
  17. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Hyvä plasma on kullan arvoinen. Itsellä Hypertherm joka hommasin koht 10v sitten. Paljon on tehty. Huollettu on mutta ei korjata tarvinnut.
     
  18. urho3

    urho3 Gearhead

    Mulla 100a hypertermi polttokoneessa ja 100a Lincoln invertteri plasma. Toimii eikä tarvi kourallista suuttimia vaihdella.
     
  19. DX

    DX Double Gearhead

    plasma on päällikkö varsinkin runkohommia tehdessä, justaan astroon värkkäilin runkoa niin plasma antaa leikkauslinjoihin huomattavasti lisää taiteellisia vapauksia rälläkkään verrattuna, jos nyt noin saattaa sanoa.

    edit: oma kone on romulavalta pelastettu vanha mutta vähän käytetty esabin muuntajakone ja fyysisesti melko suurikokoinen, mutta melko pitkälle kotikonstein korjattavissa, esmes ionisaatio on hoidettu tavallisella sytytyspuolalla ja hyvin yksinkertaisella erilliskomponenteilla toteutetulla hakkurilla, myös ohjauskortin piirikaaviot ovat tallessa,
    käytön puutteessa ylä- ja alapaineraja-anturit olivat jumineet ja kone ei näin ollen toiminut, siksi se oli päätynyt romuihin.
     
    Muokattu: 16.10.2017
  20. generalo

    generalo Gearhead

    Tilasin toissapäivänä koneita.comista sikin. Voiskohan tämmöinen modaus toimia? Ajatuksena on, että ei tarvitsisi kahvaa kurkotella tämmösenä lyhytkätisenä, ja saisi katsetta vähän lähemmäs rullia :D toki akselillekin joku tuenta vielä tuohon, mutta idea selvinnee muuten kuvasta. Toki vielä lisäksi mm. rungon vahvistelu, mitä muutkin on näihin halpis sikinsokinvehkeisiin tehneet.

    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!