1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Slant Six PCV

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Kahvipoika95, 8.4.2018.

 1. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Alipaine tulee auton alta tai imusarjasta
   
 2. hantta

  hantta Gearhead

  Niin, imusarjasta, kirjoitit- tietty jos kovat poltteet päästä ajamaan niin kampikammiosta (tai mistä se tuleekin) letku auton alle ja jostain venakopasta korvausilmaa tilalle;)
   
 3. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Tässähän tämä. Vanhemmissa ei ole tuossa kohtaa imusarjaa nippaa mutta kaikissa taitaa olla kutospytyn haarassa jarrutehostimen liityntä. Siihen kun laittaa niin saa aina yhden tulpan muita mustemmaksi!

  PCV tarvitsee korvausilmaa jostakin. Jokaisessa originaalissa venakopassa on joku kohta jossa on "suodatin".
   
  KajS tykkää tästä.
 4. hantta

  hantta Gearhead

  Juurikin noin ;)
   
 5. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Nii, alipaine on auton alla sillon kun ajetaan joka imee ne kaasut ulos ja jostain täytyy saada korvausilmaa moottorin sisään, yleensä öljykorkista jossa on siivilä, joka on venakopassa. Asia ei muutu mikskään oli sitte tollane putki auton alle tai pcv systeemi.
   
 6. atobee

  atobee 3rd gear

  Itse olen ollut siinä käsityksessä, että huohotus johtuu ylipaineesta (puristuspaine karkaa kampikammioon). PCV-venttiili on ensimmäisiä "saastelaitteita", joka siis tarvitsee sen korvausilman.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Crankcase_ventilation_system
   
 7. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Googlaa road draft tube. Ennen tota keksintöä kampikammiot oli umpinaisia ja öljytikuissa mm. jenkat.

  Auton alla alipaine jollon koitetaan imeä kampikammiosta kaasut sinne ja antaa korvausilmaa konehuoneesta (jossa kai jonku sorttinen ylipaine, varsinki kun siellä on se 70 heppaa vievä kiintee flekti puhaltamassa sen ajan autoissa)
   
 8. xarper

  xarper Gearhead

  Käyppä kaverin ramin konehuoneessa, se visko puhaltaaa sut pois sieltä! Ei 70hv riitä :rotfl:
   
 9. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Joku paineistettu konehuone, ei tartte tehä painekoteloa sitte kun sun frenkku turbokaasaroi sen ramin kun flekti tekee sen.
   
 10. Make500

  Make500 3rd gear

  Tässä on mun slant sixin ventilaatio alkuperäistyyppisesti road draft tubella toteutettuna ennen kuin keksivät pcv-venttiilin. Eli edessä on teräsvillafiltterillä öljyntäyttökorkki ja takapäässä peltinen road draft tube joka tuettu alapäästä vaihdelootan pulttiin:
  [​IMG]

  Road draft tubesta luovuttiin sen aiheuttamien päästöjen vuoksi.
   
 11. kinpin

  kinpin 1st gear

  Mullakin alkaa hermo mennä 1-kurkkusen kanssa pelatessa ja ajattelin siirtyä 2-kurkkuiseen. Onko tuo weberi ollu jees @Kahvipoika95 ja mistä löysit sovitepalikan imusarjan ja kaasarin väliin?
   
 12. Kahvipoika95

  Kahvipoika95 1st gear

 13. xarper

  xarper Gearhead

  Mulla ois 2 reikänen holley ylimääräsenä? Pari kuvaakin tossa räpsäsin. Ei vaan saa numeroista selvää kuvassa, kahon myöhemmin sen tarkan mallin jos kiinnostaa.
  [​IMG]

  Mikä siinä niin salaista on?
   
 14. Kahvipoika95

  Kahvipoika95 1st gear

  Ei ole mitään salaista,ajattelin että ei mene ohi aiheen.
   
  KajS tykkää tästä.
 15. kinpin

  kinpin 1st gear

  Nyt kun on se kaksi kurkkuinen tässä slantissa, voi mennä hermo sitten tähän. Sain hankittua superin imusarjan ja Carter BBD:n. Käyntihän on aivan hukassa (pl. tyhjäkäynti) mutta enemmän huolestuttaa kerma/maito mikä kertyy venttiilikopan sisään. Kannentiiviste vaihdettu, imupakosarjan tiiviste vaihdettu, öljyt ja vedet erillään. Venttilikopasta menee venttiililtä kaasarille letku, venttiilikopan toinen pää ns. musta pömpeli on vapaana. Kysymys onkin se, että mistä tää seuraavaksi hajoaa?
   
 16. Kahvipoika95

  Kahvipoika95 1st gear

  Itsellä kertyy nopiaa kermat koneesee jos ei pcv toiminnassa. Tsekkaa onko imua siinä pcv venttiilin päässä kun nappaat sen irti venakopasta,pitäis olla aika voimakas imu. Jos ei niin joko venttiili,letku tai kaasarin pcv linjasto tukossa.
  Ja se ''musta pömpeli'' se kannattaa kytkeä ilmanputsariin (johokin mistä saa puhdasta ilmaa) eli kyseessä siis breather cap..kannattaa varmistaa että ilma virtaa vaivatta sen läpi,jos ei niin kampikammioon kertyy normaalia suurempi alipaine,rupee syömää öljyä reippaasti.
   
 17. kinpin

  kinpin 1st gear

  Letkun päässä on imu kova mutta ite venttiilin kun nappaa pois, ei oo imua. Hmm, se "neula", onkohan se nyt jotenkin väärin tuolla. Imeytyy näemmä kiinni hattuun oli kumminpäin tahansa.
   
 18. Kahvipoika95

  Kahvipoika95 1st gear

  Se venttiili ei paljoa maksa,taitaa löytyy us-partsilta.
   
 19. kinpin

  kinpin 1st gear

  Mutta sillä avulla ei pääse lauantaina ruisinkiin :/
   
 20. FuryIII '71

  FuryIII '71 Gearhead

  Mä putsailin ex-aspenista sen pcv:n ja puhaltelin paineilmalla yms ja silti keräs kermaa venttiilikoppaan. En jaksanu huolestua siitä sen enempää vaikka keräs edelleen kermaa koppaan ku myöhemmin otin auki. Oli mulla käyttiksenä ja hyvin toimi silti.

  Että kyllä sillä varmaan yhdet cruisingit voi vetää. Kannattanee huolestua vasta jos sitä kermaa löytyy tikusta.
   
  kinpin tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!