Sotakoneet taivaalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Chevy ´53, 20.6.2008.

  1. max

    max Double Gearhead

    Tämäkin on sotakone,nimittäin mun maalikone, jota IT käyttää harjoitusmaalina.
    [​IMG]
     
  2. ramman

    ramman Double Gearhead

    Tollanen pamautettiin alas joskus ennenmuinoin sergeillä. Sitä romuakin piti ettiä sen jälkeen pitkin Rankin rantoja, vissiin jotain varaosia meinasivat purkaa siitä tiputetusta . Oli kyl aivan pashana, että eipä tainu mitään ehjää jäädä.
    Sen verran liukkaasti liikkuvia ovat, että vaikea on osua.
     
  3. max

    max Double Gearhead

    Lapa lattiassa toi menee sen 200 km/h.Armeija-aika oli hauskaa aikaa,kun hommana oli vain ja ainoastaan lennättää lennokkeja.
    Voi sitä riemua,mikä tykkimiehillä oli kun saivat koneen taivaalta tonttiin!
     
  4. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Aika helvetin meluisa "työpaikka" on ollut nuorilla pojilla aikoinaan istua monta tuntia yössä.
    Tuohon kun lisätään pimeys ja kylmyys, sekä jatkuva pelko sakujen yöhävittäjistä, niin luulen että aika moni olisi ne tunnit mielummin istunut olut-tuvan nojatuolissa.

    http://www.youtube.com/watch?v=WXnVQftv ... watch-vrec
     
  5. 66monaco

    66monaco Gearhead

  6. muthafukka

    muthafukka 1st gear

    jostakin luin,ehkä jommastakummasta iltapäivä lehdestä että jossain kaako-idässä britit kaivo maahan jotain spitfire merkkisiä koneita ja joku hemmo on niitä jäljittäny ja löytäny jo jonkun puulatikon maahan kaivettuna. koneet olis kaivettu maahan kun rauhan tultua kaikki halus vaan nopeesti kotiin eikä halunnu jäädä purkaa niitä koneita kuletusta varten joten ne kaivo ne kokonaisena maahan ja sano pomolle että ei oo enään mitään koneita?
     
  7. 66monaco

    66monaco Gearhead

  8. muthafukka

    muthafukka 1st gear

    jos sanois suomessa julkisesti ääneen noin että "ne kauniit koneet on saatava kotiin pois mätänemästä jossain ulkomailla" saisi melkosen varmasti rasistin ja fasistin ja kansanryhmää vastaan kiihottamis- ja mamu-vastaisen syytteen..
     
  9. max

    max Double Gearhead

    Saas nähdä miten on Spittien käynyt kuumassa ja kosteassa,kun tuppaa nykyaikaiset liikennekoneetkin happanemaan käsiin muutamassa vuodessa.
     
  10. BUICK 52

    BUICK 52 1st gear

    Täällä lapissa pitäs olla n 700 konetta järvissä,lammissa ja soissa,
    sota-arkistoissa on suurin osa näitten kordinaateista.Sitä aarre konetta jossa oli 28 saksalaista upseeria ja Narvikin kulta-aarteet ei löydy mistään.Yks vaari kerto tossa hyvän jutun -63 tekivät metsä-auto tietä täällä lapissa. Ihmetteli että mikä auringon säde heijastuu tuolta suolta meni kattoon ja alkoi repiä sitä mätästä niin öljyt alkoi nouseen 7m päästä niin oli mersu..Rovaniemen läheltä löytyi 2009 venäläinen hävittäjä suolta jossa oli vainajat sisällä.Näitä juttuja sitten löytyy...
    kaikki on vaan valtion omaisuutta
     
  11. Tumi

    Tumi 3rd gear

    Jos aihe kiinnostaa enemmän niin esim. kirjastoistakin löytyy Hannu Valtosen Hylkyretkiä Pohjolaan jossa on hyvin monesta hylystä taustatietoa. Ja paljon hyvää taustatarinaa hylkyjen etsimisestä muutenkin. Se kaveri kolusi vuosikymmeniä lomansa Lappia ristiin rastiin koneenpalojen perässä.
    Sota- arkistojen koordinaatit on hyvin hajanaisia, ilmavoitoista on yleensä kiireempänä aikana ilmoitettu vain karttaruutu joka on esim. 5 x 5 km laajuudeltaan. Siinä on jonkun verran rämpimistä jos sattuu hyvä pehmeäpohjainen lepikko eikä ne jäljellä olevat palaset ole kovin isoja. Mutta hyvä alku on Wikipedian artikkelit hävittäjälentolaivueista, joissa on linkeissä luetteloitu ilmavoitot päivittäin ja paikkakunnittain. Sieltä pääsee haravoimaan onko esim. jollain tietyllä seudulla saatu naapurin koneita tantereeseen. IT- pudotukset sieltä kyllä puuttuu. Myös vanhojen alkuasukkaitten jututtaminen auttaa hylkyasiassa, niinkuin muittenkin kulkuneuvojen suhteen.
    Ensi kesäksi mulla on taas lisävainuja sekä Kymenlaakson että itä- Lapin suunnalta, laitan kyllä löydöksistä kuvia tähän ketjuun, jos vaikka jotain sattuu vanhat maastossa lojuvat pellinriekaleet kiinnostamaan.

    Armeija keräsi jo tuoreeltaan kaiken kuljetettavissa olleen varaosiksi ja loput sulattoon. Tähän asti löytämistani etelä- Suomen koneista on suurimmillaan ollut tallella n. metrin kokoinen pätkä laskutelinettä. pienimmillään löytyi koneesta vain nokare kk- luodin ympärille sulanutta metallia. Saksalaiset oli kuuluisia että yrittivät joskus kuljettaa omista koneistaan pois lähestulkoon katkenneet pultitkin jos oli suoraa kierrettä tallella. Muutama paikka on tiedossa josta ei ilman piipparia havaitse yhtään mitään merkkiä että siihen on joskus kone tippunut.
     
  12. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Minne mahtoi tarkasti ottaen pudota ja joutua kaikki Helsinkiä v. 1944 pommittaneet ja alasammutut pommarit? Niitä pudotettiin kolmen yön aikana useita kymmeniä pääasiassa Helsingin itäpuolelle ja edustalle mereen. Vieläkö on jotain tallella?
     
  13. Tumi

    Tumi 3rd gear

    Hyvä kysymys. Jotain löytyy laivanhylkyjen seasta oliko se http://www.hylyt.net sekä joltain venäläiseltä laivanhylkysaitilta, jossa on muutamia kaikuluotainkuvia myös suomalaisista koneista mutta osoitetta en nyt löydä. Suomenlahteen, enimmäkseen itäreunaan on mennyt satoja koneita, pääasiassa hävittäjätaistelujen jäljiltä.
     
  14. ari vw

    ari vw Gearhead

    Mjoo,tavallaan ihme etten ole vielä lukenut(kuullut) niistä. mutta onko tietoa pimitetty tahallaan?
     
  15. max

    max Double Gearhead

    Laitoin töissä muutama viikko sitten tietokoneen näytön taustakuvaksi kahta Focke-wulf 190 esittävän kuvan taistelun tuoksinassa itärintamalla.
    Erittäin taidokas maalaus,minkä ei tarvitse liittyä aatteeseen tai politiikkaan.

    Töihin meille tuli Hampurista tänään saksalainen noin 45 vuotias naisihminen konsultoimaan ja seuraamaan touhujamme.

    Ylpeänä esittelin taustakuvaa,ja ajattelin Focke-Wulfin olevan tälle tuttu,koska hänkin on lentokonealan ihminen.
    Ei sanonut tunnistavansa konetta,eikä halunnut selvästikään kuulla niistä mitään.........oisko edelleen kipeä asia.
     
  16. muthafukka

    muthafukka 1st gear

    Tyypillinen Rovaniemen polttaja..
     
  17. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  18. muthafukka

    muthafukka 1st gear

    Jonkun tiedon mukaan voortin Angliaa ei viety sakuille koska juurikin noiden pommareiden tukikohdat sijaitsi Angliassa.
     
  19. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Se on erittäin kipeä asia. Saksan historiasta on pyyhitty vuodet 1933-45.
    Oltiin kerran eräässä historiallisessa pikkukaupungissa etelä-saksassa ja vuosisatoja vanhalla viinitilalla jonka kellarissa oli valtavia viinitynnyreitä parinsadan vuoden ajalta. Yksi kultakin vuodelta. No 30-40 lukujen tynnyreissä komeili kaiverrettu kotka joka seisoi tyhjän seppeleen päällä.
    Kysyin tilaa esittelevältä herralta tulkin välityksellä miksi seppeeleistä on veistetty hakaristit pois. Tulkki punaisena, kierein huulin sanoi "ei tuommoista saa kysyä". No kysyin kuitenkin ja tulkki käänsi ja isäntä vaikeana korvat heiluen vastasi "amerikkalaiset irroitivat ne pois sodan jälkeen". Meinasin sanoa "v**tu ite otte ne kovertaneet pois kun on noin siistiä työtä" :)
    En sitten kehdannut kiusata enempää koska saksalaisilta ei saa kysyä mitään tuosta historian synkästä ajasta.
    Siellä varmaan koulussa opetetaan se syyllisyyden tunto kymmeniä miljoonia ihmisiä tappaneen ja kansoja murhanneen sodan aloittamisesta.
     
  20. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Niin sijaitsi aika monenkin koneen tukikohta. Anglia nimittäin on yhtäkuin Englanti.
    Eli ennen Britanniaa tai UK:ta ajalta kirves ja kuokka etelä-Englanti (Anglia) oli oma kuningaskuntansa.
    Britanniahan ei ole sama asia kuin englanti, eikä parane pubissa mennä skottia tai Walesilaista nimittämään englantilaiseksi - ellei halua nenäänsä poskelle :D .
     

Kerro tästä muillekin!