Suburbanin outo nykiminen..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja sonic10, 22.9.2007.

  1. markiisk

    markiisk Gearhead

    Tein sein siirtopumpun kytkennän DLC-pistokkeen kautta ja oikein nappulan kautta että pääsee kunnolla testaamaan. Mutta eipä oikein ollut vaikutusta. Sitten vaihdoin polttoaineen suodattimen ja siitä tuntui olevan hetkeksi apua, mutta sitten nykiminen taas palasi.

    Eli kylmänä pelaa moitteettomasti. Mutta n.20km ajon jälkeen rupeaa "nypyttämään" kevyellä kaasulla kiihdytettäessä (varsinkin kun paikaltaan lähtee). Ja kun oikein kuumenee niin tyhjäkäynnillä kone rupeaa yskimään.

    Voisikohan olla ilmavaivoja vai PMD-boksi vaan kuumenee? (on alkuperäisellä paikallaan)

    Viimeksi kun PMD-boksi oireili niin kone vaan sammahteli kuin saunalyhty. Mutta onko kellään PMD-boksi aihettanut vain pelkkää nykimistä?
     
  2. sepi 74

    sepi 74 1st gear

    buahahahaa :rotfl:
     
  3. Paage

    Paage 1st gear

    Jepuliskepulis

    Subi rupee nykii ku anttaa vähä kenkkää,mut kuulin jotai juttuu et jos olis joku kenno toisessa akussa pimeenä ni se voi aiheuttaa nykimistä,entinen omistaja sano et on kuulema tutkittu vika ku ostettii.mut en sit tiedä,voisko pitää paikkaa? Ja autoha oli Suburban -94 6,5L Turbo diesel 2500 :wc:
     
  4. hyeena

    hyeena 1st gear

    Paage: Tuo entinen omistaja tuntuu omanneen paljon tietoa, jonka toden peraisyydesta hanella ei ole tietoa. :poff:

    Teoriassa toki tilanne mahdollinen, ruisku kone kun on. Mutta tarkottaisi etta laturin koko tuotto haviais siihen yhteen kennoon, joka tasen imho kertoo siita etta ois syyta vaihtaa akun lisaksi laturi. Tallaisella akulla varustettu auto ei ehka starttaa mutta kay ihan hyvin. Toisen akun ollessa ehja starttikin pitaisi onnistua (paitti ehka jos kone on taysin jaassa).
    Yhden laturi vikaisen auton kanssa kavi joskus sillettis etta akun alkaessa olemaan tyhja hyytyi myos auto, ja kun hetken lepuutti akkua niin jakso startata ja paastiin hetkinen etia pain. Ensimmaisen huoltsikan kohdalla vilkku paalle, akusta riitti virtaa joko suuttimille tai vilkulle (ajovalot oli jo pois paalta), silloin oli meno kylla hieman nykivaa.. :rotfl:
     
  5. dumbovan

    dumbovan Gearhead

    mulla väheni nypyytys kun putsasin laatikkoon menevän liittimen,ja turbiini lukkokin rupes pelittämään paremmin
     
  6. Paage

    Paage 1st gear

    juuh

    Se voi olla iha hyvin mahollista :D mut saas nähä auttaako akun vaihto.niin se ainaki sano et on mukamas "tutkittu",mutta sitä en tiiä missä ja miten.voiha se olla et se oli vaa hieno myynti puhe =/ mut onneks se nykiminen on pientä ja tekee vaa ku anttaa vähä satsia motarila
     
  7. kane

    kane 1st gear

    Re: juuh

    Siinä termarin oikeallapuolen on T-hana josta voi laskea vedet suodatin kotelosta ulos (jos esim. water in fuel palaa). Letku menee alas maata kohden. Auto käynnissä, avaa hanaa jolloin pitäisi polttoainetta alkaa valumaan maahan (tai laita toinen letku tilalle ja laske astiaan), koneen pitää käydä nätisti hana auki eli p-aine pumppu pumppaa dieseliä kunnolla. Jos sammuu tai oireilee, suodatin vaihtoon ja p-aine pumpun testaukseen/vaihtoon.
    Ja HUOM! hana auki sieltä pitää tulla dieseliä.

    t.kane
     
  8. Vinnie

    Vinnie 1st gear

    Mulla sammu koko paska, kun avasin ton T-hanan, eikä meinannu vitullakaan enää startata.. :mad: Ei silti mitään oo nykiny.. Muttei sieltä letkusta kyllä mitään naftaa tullu. Tyhjä oli ku jeesuksen hauta pääsiäisen jälkeen.
     
  9. kane

    kane 1st gear

    Minkävuotinen auto?
    Diagnostikka liittimen G pinniin kun syötät 12v alkaa p-aine siirtopumppu hyrrään (jos kunnossa), nyt kun avaat T venttiilin pitäisi löpöä tulla (jos ei letku tukossa) tai jos laitat suodattimen kannessa olevaan karaan letkun ja avaat hitaasti mustaa kantta, pitäisi löpöä tulla. Suodatin vaihdettu?
    Suodatinkotelon pohja puhdas?
    Jos siirtopumppu kuollut, ei välttämättä näy ajossa mutta syö PMD:tä.
    Jos piuhalla pumppu käy, tarkista/ vaihda öljynpaine anturi joka 94-95 (OBD-I) vehkeissä kytkee siirtopumpun jännitteen.

    t.kane
     
  10. HRTP

    HRTP Gearhead

    missäs se tuommoinen Diagnostiikka liitin suburbanissa sijaitsee? ja sitten seuraava kymymys että mikä niistä on tuo G-pinni? ja mulla suburbani on vuodelta -95 :-?
     
  11. Vinnie

    Vinnie 1st gear


    -94 auto.. Täytyy kokeilla.
     
  12. kane

    kane 1st gear

    Kojelaudan alla rattiputken oik.puolella, vas. alakulma G. Siihen 12v piuhalla, ei muihin pinneihin kytkentää. Tämä 94 OBD-I ainakin, uskoisin että myös 95 OBD-I malleissa.

    http://www.handen.us/caprice/aldl.html

    t.kane
     
  13. HRTP

    HRTP Gearhead

    kiitoksia taas kane... selvis tuo oman rotiskon vikakin nyt,ei muutakuin tilamaan uus siirtopumppu
     
  14. kane

    kane 1st gear

    Ollos hyvä :wink:
    Öljynpaineanturi toinen tyypillinen vaihto-osa, kannattaa ehkä sekin vaihtaa jos ei ole vaihdettu/tietoa milloin vaihdettu.

    Kannattaa mitata jännite auton käydessä sieltä siirtopumpun liittimeltä.
    Sekään tosin ei ole koko totuus koska pumppu ottaa jonninverran virtaa ja jos öp anturin kärjet ei pelitä kunnolla niin uusikaan pumppu ei käy kunnolla.
    Ja sitten on vielä p-aine pumpun rele siellä apparinpuolella rintapellissä muovisuojan alla...
    t.kane
     
  15. lepanoksa

    lepanoksa 1st gear

    mulla nyki ja sammuili ja kierrokset nousi itestään tyhjäkäynnillä siihen autto kun vaihdoin kampiakselin asentotunnistimen
    en tiiä auttaako ketään mutta ompahan tuommonenkin vika havaittu..
     
  16. sepi 74

    sepi 74 1st gear

    buahhhaaaaa :rotfl:
     
  17. sepi 74

    sepi 74 1st gear

    Paskan myivät :rotfl: :rotfl:
     
  18. sepi 74

    sepi 74 1st gear

    hyvä KANE tsemppaa ostaa tavallisia ihmisiä suburban :rotfl: :rotfl:
     
  19. kane

    kane 1st gear

    Tavallisia? Suburban? Tsempata? Tekniikasta ja vianhausta nyt on kyse eikä mallista.
    Mutta hyvä kun osallistut topicciin, sulla näyttää olevan niin paljon tietotaitoa asiasta että kateeksi käy :rotfl:

    Sammuta valot kun ei kerta ketään kotona.

    kane
     

Kerro tästä muillekin!