Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

 1. makke

  makke 1st gear

  Tiedän tuon auton ja sanon huhun olevan totta. Auto täysin nipussa, seisonut niillä sijoillaan vuosikaudet, omistaja vanhempi naishenkilö Länsi-Suomessa. Pistin auton käymään omistajattaren toivomuksesta noin 5 v takaperin. Käytettiin vain jotta ei jämähdä.
  Omistajattaren toiveita kunnioittaakseni en ole koskaan kellekään kertonut tämän enempää...
   
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Täytyypä kirjoittaa nimettömänä etten saa kavereilta turpaan :wink:

  Enpä tiedä mikä noissa lato/raato vehkeissä niin kiinnostaa, mutta tämä on kiinnostavin aihe mihinkä olen täällä törmännyt ja fiilis kun ko. laitteita pääsee näkemään on mahtava...

  Sen kummempia sijainteja ym. paljastamatta autot jotka on tullut nähtyä tai joista tiedän:

  - Yksi onnekas p******nen löysi itselleen '53 Catalinan ja samalla alueella oli myös kaksi 50-luvun alun Chevyä, jotka löysivät myös uuden omistajan.

  - Pellon laidalla makaa omilla pyörillään suht. hyvä ja täydellinen 50-luvun puolenvälin Buick ja vieressä mikä lie pyöreäkattoinen Ford ilman keulaa ja tekniikkaa (muisti ei pelaa :smile: Buickin hakisin itse heti pois jos en olisi köyhä opiskelija.

  - Mitä lie eurolaitteita 60- ja 70-luvuilta (osa upotettuna maahan kaivettuun monttuun) ja toinen hylätty romuttamo josta löytyi paljon 80-luvun käyttöpelejä, mutta myös paljon vanhoja linja-autoja, kuormureita ja 60-luvun Opel farmari.

  - '49 tai '50 Fordin hylky.

  - 2 kerroksinen latorakennus, jossa uutena maahantuotuja jenkkejä, joita ei ikinä saatu myyntiin minkä lie lakijuttujen takia.

  ja huhu jonka kuulin:

  Jossain satamassa makaisi USA:n armeija vanha Jeep kontissa ja vieläpä tehtaan rasvoissa.
   
 3. 4dFunClub

  4dFunClub 1st gear

  Osaatko/saatko/haluatko Makke kertoa tuosta Barracudan omistajasta, mikä saa ihmisen seisottamaan vuosikymmeniä harvinaista ja arvokasta autoa? A) tunnearvo syystä tai toisesta? B) arvonnousun odotus? C) halu omistaa (muttei ajaa) moisella D) joku muu, mikä.
  T: nimim. kun ei jaksa ymmärtää, ei sitten millään.
   
 4. J-M Partanen

  J-M Partanen 1st gear

  Nämä on taas näitä tottakai koko suomi ryntäisi "pelastamaan" mutta jos jollain on katon alla niin eipähän ruostu ainakaan niin paljon kun monella "pelastajalla" ulkosäilytyksessä.
   
 5. Fastback

  Fastback Gearhead

  No onko tämä kaukaa haettua? Jäihän Elviksenkin näyttelykiertueen autot ym. materiaali seisomaan suomalaiseen sikalaan vai minne lie latoon. Näyttelyesineet homehtuivat ja autotkin olivat ulkosäilytyksessä. Missä lienevät nyt? Takaisin jenkeissä vaiko saman sikalan kulmilla?

  Kaksikerroksinen lato täynnä uusia ajamattomia jenkkejä? Jaa. Joko tuo on vitsi tai erittäin pahanlaatuinen ankka. Eikun yksityisesti tulee detaljeja.
   
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kuinkas varmaa tietoa on olemassa siitä nascar-chargerista, tietää joku jonkun joka on nähnyt....??

  Entäs lato täynnä uusvanhoja jenkkejä,,, miltä vuodelta autot ovat, ja onko joku nähnyt ne??
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  joskus mopo poikana kun ajelin metsissä niin törmäsin oikeaan vanhojen autojen hautausmaahan keskellä metsää autot oli noin 40-60 luvuilta täysin raatoja merkkejä ei tullut sillon katseltua nyt kun auto innostus iski niin muistin nämä raadot siellä metsässä ja koetin käydä katsomassa niitä, niin autot oli täysin lumen peitossa joten en viitsinyt lähemmäksi mennä tarkastelemaan täytyy mennä keväämmällä uudelleen ja ottaa digikamera mukaan.
   
 8. mercuryblues

  mercuryblues 1st gear

  Se Elvarin vanha Dodge matkailuvaunu jäi Suomeen. Rumankaunis. Paikasta ei oo nyt tietoo.
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tälläisiä on tullut nähtyä:`37-`38 Dodge delivery,totaalinen raato,ei runkoa,ehkä kuitenkin pelastettavissa oleva kori.`49-`51 Mercury puukylki STW,melko täydellinen.Ford F-250 tai F-350 paloauto ikkunat rikottu,muuten aika OK.
   
 10. Jäpälä

  Jäpälä Gearhead

  toi mopar delivery olis kiinnostava olisko lisätieotoa vaikka privaattina jos ei muuten.
   
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vuoden 2002 aikana näkemiäni löytöjä:

  * Lincoln 4 d -37 erittäin huonokuntoinen

  * Cadillac 4 d -49 samoin kunto erittäin huono

  * Ford coupe -28 todellinen raato, joku oli 60-luvulla tehnyt korin keskiosasta traktorin hytin, mahtanut olla aika lesoa päästellä 5 ikkuna massikalla kylillä!!

  * Ford -34 puuttelinen raato, joka nykyään löytyy omasta tallista...

  * Chrysler 4 d -38 erittäin hyvä kuntoinen, lähes täydellinen

  * Eräällä vanhalla patulla lakeuden suunnalla tosi paljon 20-luvun kamaa, varmaankin useampi lato täynnä osia Chevrolet, Nash, Ford, Chryslet ym, jopa lähes täydellisiä autojakin. Osista mainittakoon mm. a-ford roadsterin tulipelti ja ovet... Kun tiedustelin häneltä 30-luvun osia, sanoi että eivät kiinnosta häntä, ovat liian uusia!
  Mies oli viimeisen päälle "pussihousu", joten piti tarkkaan valita mitä sanoo ja miten esiintyy.

  * VW -52 raato sekin
   
 12. Pasi Hovila

  Pasi Hovila 1st gear

  Missä päin Suomea ovat autot?Olisin halukas näkemään romut.Lähetä vaikka sähköpostiini tiedot Pasi_hovila@hotmail.com
   
 13. Pasi Hovila

  Pasi Hovila 1st gear

  Toi merkkuri stw kiinnostais missä päin Suomea oleskelee?Pistä vastaus vaikka s-postiin Pasi_hovila@hotmail.com
   
 14. kustum4evo

  kustum4evo Gearhead

  Kun nyt puhutaan näistä raadoista,niin kai joku tuntee Rahkosen Eskon!melkein voisin kutsua häntä idolikseni,valitettavasti hän on ehkä tunnetumpi pussihousupiireissä..
  Hänellähän on Lahdessa iso monta hehtaaria käsittävä laani,jonne hän on kerännyt satoja auton raatoja ympäri Suomea.

  ko.laanista oli juttua mobiilistissa joku vuos sit(97/98?)Itellä on se leti,voisin skannata kuvia ja laittaa nettiin,jos jotakuta kiinnostaa...

  Mobiilistin jutussa oli kuvia esim.38 chryslerin raadoista,28 roadster pilotti jostain romukasan alta,paljon jenkkejä,harvinaisia 30-40-luvun euroautoja,jotain mitä Suomessa saattaa olla vain 1 tai 2 kpl:tta...

  Alueella oli myös isoja halleja,joissa kuulemma oli myös ihan entisöityjä ja käyttökuntoisia autojakin!
  Jutussa oli vaan sanottu et hän avaa harvoille laanin porttejaan-Oli siihen silti puhelinrokin annettu...

  Sinne kun pääsis!
   
 15. Tero_S

  Tero_S Gearhead

  Rahkosesta taisi olla pätkä myös puskurissa vai mikä se naisten autoiluohjelma onkaan. En nähnyt kuin vilauksen lopusta, hallissa paremmat laitteet esim. jokusia mr leimattujakin. Hangessa lepäävä musta -57? soto oli kai jonkun tähden entinen.
   
 16. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Onhan näitä Suomi täynnä. Tarkoituksenani olis laittaa Primeriin jossain vaiheessa pieni kuvakavalkadi, mitä oikein voi ollakaan...

  Sitten on kyllä niitä surullisiakin juttuja, josta viime viikolopulta tuorein esimerkki:
  Puolitoista vuotta sitten kävin ensimmäisen kerran tarkastamassa erään vihjeen. Nyt sain selvitettyä omistajan ja ostin auton siinä uskossa, että se on samassa kunnossa kuin sen viimeksi näin. Olihan se seisonut rauhassa... Omistajakaan ei tässä vaiheessa sanonut mitään, vaan tekemäni tarjous kelpasi.

  Lähdin sitten lauantaiaamulla katsomaan mitä tuli ostettua. No, arvatkaapa ilmeeni kun ei ollut autossa enää koria päällä. Vain runko löytyi lumen alta! Soitin omistajalle, niin äijä oli itse rälläköinyt korin pois ja vienyt kaatopaikalle, kertoi sitten kun tarpeeksi tenttasin.

  Rungosta voi jotain saada, jos haluaa rakentaa 30-luvun isoa Moparia (Studebaker/DeSoto tms.) Palataan keväällä asiaan kun lumet sulaa.


  Tarinan opetus on vaan se, että olen ennen ollut sitä mieltä, että mieluummin kannattaa jättää auto metsään kuin tuoda se ihmisten ilmoille. Se on yleensä paremmassa tallessa siellä. Eri asia on sitten jos ottaa heti talliin ja alkaa rakentamaan raadosta.
  Nyt alan olemaan sitä mieltä, että vuokraan jostain hehtaarin peltoa ja haen kaikki tietämäni raadot talteen ennen kuin on liian myöhäistä!
   
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Itä-uudellamaalla eräässä metsikössä oli kyljellään melko täydellisen näköinen 39 jenkki ford.oli jopa lättäpää kasi vielä paikallaan..ruostepeikko oli käynyt muttei nyt ihan keuheasti.taka-akseli tais puuttua ja toisen puolen ovet(ainakin takaovi).en tiedä onko enää paikalla(kymppi vuotta sitten nähty kapine)
   
 18. -TAPSA-

  -TAPSA- 1st gear

  Joku chevyn automobiili 30-40 luvulta?
  Pellit eritt huonot, kone paikallaan(tai ainakin osa sitä),,sisustaa en ole uskaltanut käydä katsomassa kun kuulemma vänkärin penkillä asustaa vihainen käärme äiti poikastensa kera :wink:
   
 19. Karva

  Karva Gearhead

  No noitaha nyt piisaa ja mulla on ollut semmonen periaate jotta jos jotain löytyy se kerätään talteen niitä voipi sitten myöhemmin myydä pois, tuppaa vaan käymään siten jotta ne ei mene kaupaksi ainakaan ennen pohjamaalia, ja papereita. Noista haku retkistä ja seikkailuista romujen kanssa on ilmeisesti Kasi-pasin toimesta tulossa juttuja Primeriin.

  Mikäli kauheasti häirittee kymenlaakson puolessa romut tai nyt yleensä etelä suomessa pane privaatti viesti ja hoidetaan pois. Sattuneesta syystä voin myös varastoida yms ....

  Kaikista romuista saa jotain :-o :-o :-o
   
 20. Karva

  Karva Gearhead

   

Kerro tästä muillekin!