Suomen arvokkain auto?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Chevy ´53, 3.9.2012.

 1. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Mikähän mahtaa olla Suomen arvokkain (harraste)auto? Miten sijoittuu esim. Huittisten Superbird? Mitä muita löytyy? Esim. "The" Hemi-Belvedere...? Kankkusen ralliautot...? Museoiden helmet...?

  Nettiauton kärkipäästä löytyy uusi Ferrari.
  http://www.nettiauto.com/ferrari/ff/5049194

  Nettiauton 6 kalleinta autoa on Ferrareita, sitten AMG, Bentley, Audi, Porsche, Lambo...
   
 2. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Niistä mitä nyt vielä Suomessa on niin tulee nämä mieleen:
  Waxenberger?
  Maybach Zeppelin
  Ja sitten ex-Scuderia Askolinin 1957 Ferrari 250 Tour de France.

  Sitten Suomessa on käsittääkseni myös esim. Bugatti Type 57 Ventoux sekä (Mobilistissakin esitelty) Blower-Bentley 1920-luvulta, eivätpä nekään ihan halpoja ole.
   
 3. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Mitenkäs Hiiskulan kartanon 1939 M-B 540K?
   
  kerkko tykkää tästä.
 4. cb125twin

  cb125twin Double Gearhead

  mikäs ois se marskin silver cloud jolla mustaihoinen suojeluskuntalainen ajeli telkkarissa viime pe näytetyssä telkkuohjelmassa? ja tää ei o vitsi...
   
 5. unknown

  unknown 3rd gear

  Tässäpä keskustelu mihin en koske pitkällä tikullakaan...

  Ehkä on parempi että kun näette auton joka on mahdollisesti suomen arvokkain, tai ainakin oletatte näin, niin ihailkaa autoa, katselkaa sitä täysin intohimottomasti ja kiittäkää onnea että tänne periferiaan sellainen on eksynyt.
   
 6. Make2

  Make2 3rd gear

  Tuoltahan niitä arvoja voi katsella. Yksittäisen autojen arvoon en ota kantaa, vaikka olen pienen ikäni sijoitusautojen arvoja sekä suomessa että ulkomailla seurannut niin kukaan ei vedä mitään nenään tai pahoita mieltänsä.

  http://www.nadaguides.com
   
 7. Hatman

  Hatman Gearhead

  Juuri näin tein, kun näin ja varsinkin kuulin Mika Salon Maserati MC12:n.
  Kone kiersi noin 18000 rpm.
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Maserati_MC12
   
 8. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead


  ???
  En ymmärrä pointtia. Voidaan keskustella myös mikä on USA:n tai Ruotsin arvokkain auto. Mikä on maailman arvokkain auto? Miksi asiasta ei voi keskustella? Kateudenko takia? Olen kyllä kiertänyt sen verran USA:nkin näyttelyitä että tunnistan ja kunnioitan arvokkaita autoja kun näen niitä. Se ei ole minulta eikä muiltakaan pois jos joku on auton ostanut ja jospa vaikka se joku on tuonut sen Suomeen tai vaikka ei olisikaan. Miksi pitää katsoa autoa intohimottomasti ja miksi siitä pitää kiittää onnea. Voitko perustella niin jatketaan aiheesta. Tai ei sinun toki ole pakko tähän kommentoida jos et halua. Itseäni kiinnostaa, ehkä muitakin, millaisia autoja Suomesta löytyy. Jay Lenon ym. tallien kalustoa löytyy netistäkin, mutta Suomessa nämä on perinteisesti piilossa.

  Myös nadaquidesit ym. Barret-Jacksonin listat on yleisesti tiedossa, se ei tässä nyt ole se pointti. Mikä on Suomen arvokkain auto? Onko se tuo nettiauton uusi Ferrari? Vaiko Mika Salon Maserati...?

  Ja näistä ei sitten kannata pahoittaa mieltään. Jollakin on aina jotain isompaa/hienompaa/parempaa.. :)
   
  63S88 tykkää tästä.
 9. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Onko Salolla tommonen, ja suomessa? Näin kerran moisen Kehä III:lla mutta oli itäystävän kilvissä, samaan aikaan kun jonkun sikäläisen miljardöörin paatti kellui Katajanokan rannassa.
   
 10. herrakani

  herrakani 1st gear

  Eikös se niin ollu et jos jotain autoa on tehty ainakin 2 kappaletta niin vähintään se toinen löytyy suomesta, tallista, lukittujen ovien takaa, enintään 60w valon alta (ettei vaan kateelliset nää).
   
 11. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Jotenkin tuolla tapaahan se meni.

  Tuli mieleen vuosien takaa, kun jostain lehdestä bongasin erään mielenkiintoisen näköisen kulkineen. Merkkikerhon eikä myöskään maahantuojan tilaston mukaan niitä ollut yhtään tuotu Suomeen.
  Isäukolle sitten ihmettelin asiaa, niin se vaan totesi, että:" joo sillä NIMI oli justiin tuommoinen, uutena osti ihan liikkeestä".
  No itse sitten olin :eek:
  Ja hiukan epäilevästi kommentoin mutta kivenkovaan väitti, että kyllä oli sellainen vehje.

  No jollain ihmeellä onnistuin salapoliisityössä ja tosiaan se auto oli olemassa jossain Pohjois-Karjalan ladossa, kuvankin siitä sain (siis ladossa olevana) ja olikohan yhteystiedotkin jossain.
  Autosta, jota ei pitänyt olla olemassakaan.
  Vaan jäi sitten sen tarkemmin kyselemättä vaikka ihan kalkkiviivoilla oltiin sen auton suhteen.
   
 12. Make2

  Make2 3rd gear

  Ei oikein aina tiedä mitä tallin aarteita maassa on mutta pois myydyistä tulee mieleen seuraava kova kolmikko

  Hitlerin Marskille lahjoittama Mersu
  20-luvun urheilu SSK Mersu
  Ice Racer -55 750 Ferrari

  Varmaan se Askolinin vanha Tdf on yksi arvokkaimmista tänä päivänä ?
   
 13. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Suomen arvokkaimpia autoja on ne Valiantit, Datsunit ym, joita seisotetaan kuusen alla kymmeniä vuosia, eivätkä ole mistään hinnasta ostettavissa.
   
 14. pas2

  pas2 Gearhead

  Mites nää Porin moparit?
   
 15. TiM

  TiM 1st gear

  Bugatti type 35?
   
 16. auburn

  auburn Gearhead

  Entäs:
  Isotta Fraschini Tipo 8 vm.1920,

  joka myytiin aikoinaan huutokaupassa Vanhassa satamassa Helsingissä miljoonalla mummon markalla, jäi kai suomeen, arvo nyt ?
   
 17. Tuukka

  Tuukka 1st gear


  Tosta Waxenbergeristä oli mersun valmistaja joskus tarjonnu 5000000mk, mut Urpo Lahtinen oli vaan todennu että "en ole pikkurahan puutteessa"
   
 18. T.hilter

  T.hilter Gearhead

  Eiköhän kaikkein kallein auto (maailmassa) liene Antti Siilinin 1998 tuoma tavallinen 190 2.0 mersu vm -86. Sen hinta on jo lähemmäs miljardi euroa mutta syynä ei ole auto eikä Antti vaan hallitussihteeri Heikki Kuitunen ja muutama muu VVM:n nilkki.
  Vaan ihan oikeasti tuo mersu pitäisi saada johonkin museoon koska se on historiallisesti merkittävä ajoneuvo joka on vaikuttanut lähes jokaiseen jälkituotuun autoon.
   
 19. ata

  ata Gearhead

  heh, toi oli hyvä veto... :) Itsekin yhden oman harrasteauton tullannut Suomeen 15.5.2003 kun uusi laki tuli voimaan tuontiautoista. Jäi vain ekat tuojat väliinputoajiksi, kun niistä autoista perittiin veroa enemmän kuin myöhemmin (mm. autojen arvot arvioitiin aika korkealle kun maassa ei ollut vielä suurta ylitarjontaa suoraan myyntiin tuoduista autoista) ja ei pystynyt enää jälkeenpäin tekemään valitusta tuplaverotuksesta (vero verolle)...
   
 20. herrakani

  herrakani 1st gear

  Mites nää Mäkelä Auto Tunen (tms) tekemät, niistä ei lie huudellakkaan ihan joka mestassa.
   

Kerro tästä muillekin!