Surullinen katsastus...taas.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja tha022, 8.8.2005.

  1. Putte

    Putte 1st gear

    Pitkälti mielivaltaan ja katsastusmiehen tulkintaanhan katsastus perustuu monessakin asiassa.
     
  2. Putte

    Putte 1st gear

    Kyllähän ne vilkut pitäis käydä, on se auto milloin vaan tuotu maahan. Eihän täällä ole oikeesti yhtään aitoa amerikkalaista Suomiautoa. Kaikki ne on muualta tuotu jossain vaiheessa. Ja tuo taitaa taas olla katsastajan tulkinta. missä vaiheessa tuotuun autoon saa laittaa alkuperäiset valot ja mihin ei.
     
  3. rrauta

    rrauta 3rd gear

    ai taidatkin olla itse katsuri, kun niin varmaa tietoa löytyy :rotfl:
    kyllä mä ainakin olen kuvitellut että se katsastus on aika tarkkaan ohjeistettu ja katsurilla ei oo kovinkaan paljon omaa päätäntävaltaa mihinkään asiaan.
     
  4. MustangGT

    MustangGT Gearhead

     
  5. MASI9

    MASI9 Gearhead

    Eilen kävin Kuopion K1:llä leimaamassa pitkäkaton, ei ollu muuta huomauttamista, kuin Teboililla otettu hörymittaus jossa oli vähän korkee happi, oli jotain 7 (sais olla 5). Inssi kysy et onko ilmapumppu toiminnassa? Jep, se kuulemma usein sotkee näissä noita happiarvoja (TB:llä sano samalla tavalla).
    Leima tuli muuten huomauksitta (kai ny tulee ku on kunnossa :rotfl: ), vaikka oli kirkkaat vilkutkin edessä.
    Sano vielä enne ku rupes katsastaa, et moni pelkää turhaa näit jenkkei, näis on ollu vähiten vikoja, yksinkertasii pelejä katsastaa ja muutenki. Vähiten ruostjavascript:emoticon(':rotfl:')evikoja. Ja vielä parhaita ajaa :rotfl: .
    Kyllä tollaset kommentit lämmittä mieltä, varsinkin ku kasuri ei ollu enää ees mikään nuor pojankloppi.
    Toisin ku Suonenjoella, missä kasuri on sanonu mulle suoraan et ei sitte tykää jenkkiautoista yhtään :poff: .
     
  6. Putte

    Putte 1st gear

    Käypä muutaman kerran katsastuksessa ja useammalla kuin yhdellä asemalla, niin kuvitelmat karisee. On olemassa katsastuspaikkoja, joihin en enää mene.
     
  7. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Miulla ei oo kummallakaa näistä mein rakkaan kylän asemista ite katsastusmiehiä vastaa mut toisen leimakeskuksen konttorin hiekkavitut ajo miut muualle sieltä...pikkase kiristeli niitten porttojen toiminta, mut onneks on vaihtoehto! :argue:
     
  8. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    miksi sitä turhaan niitä kierrättämään kun on löytynyt konttori missä voi jutella asiallisesti muutoksista katsurien kanssa.

    ei ne konttorit parane kierrättämällä, ajatelkaa konttoria vastaavalla tavalla kuin lähikauppaa.. joka kerta kun siellä käy tulee naamat tutummiksi ja aletaan sanomaan jo pihalla päivää.
    toi pätee mihin tahansa palvelualaan.

    sitten kun löytyy konttorilta sellainen katsuri mikä on vähän edes samalla aaltopituudella niin tarkistaa vaikka etukäteen onko kyseinen katsuri paikalla. muistaakseni katsastajan saa valita. korjatkaa jos väärää tietoa.
     
  9. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Samaa mieltä, kyllä nuo rupesvat jo tarinoimaa iha reilusti ku kävin Citationin jarruista kyselemässä seittämättä kertaa.. :poff: Mut ku niille konttorin akoilla ei pahemmi tarvihe tarinoia.

    Nuokii seittämän näyttö kertaa meni vielä 2 kerran kuluilla. Eli kerran se varsinainen katsastus maksu ja kerran uusinta näyttö, ei oikei meinannu vain vika löytyä. Joka kerralle survoin kyllä uutta osaa, mut siinähän se vika oli, toisella puolella uuet kengät ja toisella puolella muotoonsa kuluneet.

    Mut ens kerralla sitte (luultavasti) tiiän paremmi! :rotfl:
     
  10. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Lähikaupasta tulikin mieleeni, tossa lähellä sijaitsevassa Prismassa poikkesin ja vein tyhjiä pulloja ensin kassillisen, sitten hain Alkosta täysiä ja heitin muutaman pahvilaatikon ostoskärryyn (hyviä jätepaprukeräyslootia pahviset viinipullolaatikot). Kun muutaman tavaran lastasin Prsiman kassalla hihnalle, vanhempi tummatukkainen kassatäti, jola oli vissiin huono päivä, katsoi mua
    kuin katsastusmies ja kysy että: "Ja kärry tavaraa täys?"
    Mä siihen: "Niin on eikä mitään sulle kuuluvaa."
    Kassakatsastaja: "Mutta jos oisikin Osuuskaupalle kuuluvaa?"
    No, sanailu jatkui hetken aikaa ja lopuksi kun oli puhuttu asiakassuhteen perusasioistakin ja luottamuksesta, niin totesin että oon aika pitkän reissun ollu asiakaspalveluhommassa ja sen vuoksi nykyään annan ilmaiseksi kassaneideille oppitunteja hankalista tilanteista enkä suostu näyttämään mitä laatikoissa on...
    Mä oon tuossa samassa Prismassa (kahdessa toimipaikassa, mutta samalla pellolla) käyny kaksikymmentä vuotta ja EKA kerta kun joku epäili varkaaksi...

    Arvakkaa meenkö taas kärry tyhjiä laatikoita täynnä samalle kassalle ens kerralla... :rotfl:

    Meinaan että sama ihminen on toinen ihminen toisena päivänä, joskus se tekee ittensä aivan mahdottomaksi. Pätee katsastukseenkin.
     
  11. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Muuten, periaatteesta kantsii tsekata päästöt ja jarrut jossain korjaamolla, jos jarruissa on jotain niin katsastuskonttori ilomíelin juoksuttaa ja ottaa minuutin uusintanäyttöhommasta 17 euroa...

    Katsastus pitää saada korjaamoiden toiminnan oheen, ei tuu lasta eikä paskaa muuten.
     
  12. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Päästöt mie haenkii aina autosähö liikkeestä ku ne ottavat vain kybän ja teköö säätöjäkin vielä, mut en oo keksiny viel hyvää ropaamoa missä ois rullat.. :odroll:
     
  13. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Eikö oo mitään ammattioppilaitosta sielläpäin likimailla jossa autopuoli oisi...?
     
  14. rrauta

    rrauta 3rd gear

    joo niin varmaan joo.

    "juu sitten saat leiman kun me ensin vaihdetaan tossa sulle muutama polttimo ja koiranluu, eikä tarvii aikaa varata ja satasella tehdään"

    lisää hyviä ideoita?
     
  15. Jonssi

    Jonssi 3rd gear

    Eihän ne niitä väkisin tai ilman lupaa vaihda. Mikäli osat on viallisia, niin pitäähän ne vaihtaa, katsastipa auton missä tahansa.
    Uudempien autojen omistajalle olis simppeliä, kun samalla saisi vikamuistit luettua, huollon teetettyä ja vielä katsastuksen samalla kertaa.

    Sitten on vaan sekin, että nyrkkipajoista voisi saada leiman hiukan helpommalla kuin esim. maahantuojan merkkihuollosta.

    Tosiasiahan on, että prosentuaalisesti hyvin pieni osa autoista pääsisi katsastuksesta läpi, jos katsastustoiminta lopetettaisiin vaikkapa viiden vuoden määräajaksi. Vai vannooko joku pitävänsä käyttiksensä aina siinä kunnossa, että se menee leimasta läpi. Suurin osa ajaa vuoden ja sitten tehdään "katsastusremontti", eli saatetaan ajoneuvo lain säätämälle tasolle.
    Kaikesta huolimatta, vuosittainen tarkastus on tieliikeenneturvallisuudelle ehdoton edellytys varsinkin näissä meidän olosuhteissa joissa autot kuluu enemmän kuin esim.keski-euroopassa.

    Itse pykäläthän on osittain ihan perseestä.

    TheJonssi
     
  16. pas2

    pas2 Gearhead

    Ei kai nii halvalla missää saa ainakaa Porissa?
    Juu näi o. Sitte homma kulkee. Niinku Top Gearissa kun ne katsastivat paalatun auton.
     
  17. voittol

    voittol 2nd gear

    Joo nokialla on tullut käytyä katsastuksessa niin kauan kun se on ollut mahdollista , kohta vissiin 20v. Tiettyä lähikaupan luottamusta on ehtinyt syntyä. nyt on taas harkinnassa että lähtisikö Lempäälään ,siellä näkyy diesel pakun ym. katsastus hoituvan 20euroo edullisemmin / 1 reissu mutta matkaa on sitte 30kilsaa enempi.
     
  18. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Kappas juu, ootte nostaneet sen uusinnan 22 euroon! Heh!

    Tohon jälkimmäiseen ei varmaan tarvi muuta kommentoida kuin että olipa katsastusmiehen näppiksestä omituisesti näpytelty vastaus...mutta niin tyypillinen kuitenkin.
     
  19. pas2

    pas2 Gearhead

    Taijat vierailla tuossa naapurissa.

    Juu ihan totta mutta miten sen muka huomaa sinne asti, että koko viesti oli tosiaan näpytelty vasemmalla kädellä :eek:

    PS. Arvaappa miten omituisesti tämä viesti on kirjoitettu :poff:
     
  20. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Eipä tarvi paljon arvailla.

    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!