Suuri työkalukeskustelu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja WBBC, 15.2.2014.

 1. Väpsy

  Väpsy Gearhead

  Biltemassa on tommonen 500kg saksinostin pyörättömänä, eikä ole mielestäni kallis:
  https://www.biltema.fi/autoilu---mp...movarusteet/mp-nostimet/mininostin-2000040771
  Pari noita löytyy tallista, ja on kanssa semmonen työkalu että hankkimisen jälkeen ihmetellyt miten ennen tullut toimeen ilman :D
  Mieli tekis askarrella ajatusta vähän pidemmälle, mutta ei ole tärkeysjärjestyksessä ihan hommien kärkipäässä niin jäänyt tekemättä.
  Pieni ajosilta, että sais ajaa renkaan suoraan päälle, yläkelkkaan tassut jotka pohjaa maahan hiukan ennen kuin nostin on ala-asennossa, jolloin sais alakelkan nostettua ilmaan, ja alakelkkaan pyörät alle.
  Sillon vois ajaa auton päälle kun nostin on ihan ala-asennossa, ja se pysyis tallojen avulla paikallaan, ja jos auton joka renkaan alla olis nostin, nostais kaikkia hiukan niin että alakelkka laskis maahan ja nostais yläkelkkaa vähän maasta irti, olis auto nostimien pyörien varassa siirreltävissä.
  Ja sitten vielä moottorit pikakiinnikkeillä nostimiin kiinni, että sais nostaa ja laskea napeilla, ja tarvittaessa ottaa moottorit pois niin ei olis johdot jaloissa.
   
 2. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

 3. virta

  virta Gearhead

  Puuilosta tuli hankittua sähköinen pulttimopo 39e,aiempi oli luottopeli mutta vuodet tuli täyteen.Aina on jotain kampuranntai alustan pulttia jossa on iso apu.
   
 4. virta

  virta Gearhead

  Vielä voi olla Lidissä 1/2 tuuman teleskooppi räikkä 12.9e on halpa,,vähän pitkä malli vain kasaankinpistettynä,,kovaan väntöön.Itsellä ainakin uleisin työkalu nykyisin.
   
 5. teddy99

  teddy99 Double Gearhead

  Olen kokenut käytännössä, mikä on kaikkein kallein tapa ostaa työkaluja: Ostaa halpistyökaluja. Paras esimerkki tästä, kun nuorena poikana menin ostamaan oman hylsysarjan jostain marketista, kun ammattikäyttöön tehtyihin ei oikein ollut opiskelijana varaa. Nyt, melkein 30 vuotta myöhemmin, sama hylsysarja on edelleen käytössä. Mutta... Ensimmäisen 5 vuoden aikana kaikki vääntimet ja jatkovarret piti materiaaliheikkouden vuoksi vaihtaa uusiin, samoin kuin lähes kaikki hylsyt. Niitä hylsyjä ei ole tarvinnut uusia, joita ei tule käytettyä. 5mm, 7mm ja 16mm hylsyt on edelleen alkuperäisiä. Kaikki muut vaihdettu. Nämä uusimiset kun on tehnyt yksitellen ammattityökaluja myyvissä liikkeissä sitä mukaa kun osat hajosi, niin sillä samalla rahalla olisin ostanut varmaan 3 uutta ammattikäyttöön tehtyä hylsysarjaa. Puhumattakaan ajankäytöstä, kun noin 50 osaa on haettu työkalukaupasta yksitellen... Työtkin loppuu aina siihen paikkaan, kun työkalu hajoaa, kun toista samanlaista ei ole heti käytettävissä....

  Kun yleensä haukun kaikenlaista, niin kerrottakoon tässä hyviä työkalukokemuksia. Sillä joskus jotkut tuotteet yllättävät positiivisesti. Erehdyin ostamaan IKH:n myymälästä renkaantäyttöpistoolin, joka hajosi ensimmäisellä käyttökerralla. Takuu toimi ja sain uuden. Se taisi kestää 3 käyttökertaa. Takuu toimi ja sain jälleen uuden. Siinä kohtaa kun kolmaskin hajosi muutaman käyttökerran jälken, niin ilmotin, että nyt riittää. Asiakaspalvelu toimi jälleen ja sain rahat takaisin. Kiireellä piti saada uusi, kun oli hommat kesken. Menin Biltemaan ja kaikkien ennakko-odotusten vastaisesti sieltä ostettu renkaantäyttöpistooli on ollut kovassa käytössä jo vuosia. Ei ollut halvin, olisiko ollut noin 35 euroa, mutta on todellakin ollut hintansa arvoinen. Valitettavasti kyseistä mallia ei näköjään ole enää Bilteman valikoimissa.

  On myös yksi markettityökalu, made in China, joka minulla on edelleen käytössä. Kestänyt siis lähemmäs 30 vuotta. Ristikkoavain. Ostin sen jostain halpamarketista, kun sain ajokortin. Ristikon ulkonäkö ei herätä lainkaan luottamusta, sillä työkalun pinta on niin roskaista ja huokoista metallia. Silti se on kestänyt melkoista käyttöä. Monet on kerrat, kun kyseisellä työkalulla on pelastettu rengasliikkeissä asioineita autoilijoita. Kun laittavat pyöränpulttien kiristysmomentin varmuuden vuoksi suositusarvosta potensiin 10, ettei asiakas vaan saa rengasta mitenkään irti, jos/kun se sattuu tienpäällä (tai vaikka kotipihassa) puhkemaan. Luottaako ne siihen, että saadaan lisää töitä, kun hinuri kyllä tuo sen rengasliikkeeseen, kun pyörää ei millään voi saada pyöränpulttiavaimella irti? Ilmeisesti. No, näissä tilanteissa on tähän kyseiseen ristikkoavaimeen laitettu noin puolitoistametriä pitkä jatkovarsi, jonka päällä hypitty, ja samalla mätkitty lekalla ristikon päähän. Ja on rengasliikkeiden kiristämät pultit auenneet. Eli on tehty juuri niin, kuin ei pitäisi työkalua kohdella. Alkaahan se tässä käytössä hieman muotopuoli olemaan, mutta olen hyvin tyytyväinen kyseiseen ristikkoon ollut. Maksoi 90-luvulla muistaakseni noin 20 markkaa...

  Laitetaas vielä yksi kehu: ESAB puikkohitsauskone vuosimalli noin 1985 ja ESAB 150A mig hitsauskone vuosimalli 2000. Hitsattu varsin paljon, eikä kummassakaan ole koskaan ollut mitään vialla. Kuitenkin nämä on suunnitelmissa vaihtaa uudempiin, koska hitsaustyönjälki on noilla sen verran karkeaa. Uudemmilla koneilla olisi niin paljon helpompia hitsata. Mutta kestääköhän uudet ESABit 20-35 vuotta ilman ongelmia..?
   

Kerro tästä muillekin!