T-Bird 58-60 Suomessa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja MR.T-BIRD, 23.3.2004.

  1. MR.T-BIRD

    MR.T-BIRD 1st gear

    Huomenta kaikki 58-60 T-Bird harrastajat suomen maalla ja muualla. Missä ovat kaikki autot, joita kiljuen tuotiin aikoinaan maahan ja nyt makaavat jossain. Olisi kiva pitää yhteyttä ja keskustella vaikka pöödeistä! Koska autohan on yksi kauneinpia malleja (Omasta mielestäni)
    Paljonko näitä löytyy suomesta? Itsellä ainakin yksi Kertokaa!!!
     
  2. chevelle66

    chevelle66 Gearhead

  3. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Löytyy '60 HT...
     
  4. MR.T-BIRD

    MR.T-BIRD 1st gear

    NO RUPEAAHAN NIITÄ LÖYTYMÄÄN
     
  5. Fiskis

    Fiskis Gearhead

    Hyvä, että otit asian esiin. Sain vielä kerran käyntiin kellariin viedyn vanhan tietsikan, vaikka se kesti ikuisuuden ja haisi kuin viimeisillään oleva Lucaksen laturi. Vuonna 92 päivätyn tiedoston mukaan tuolloin maassamme oli ainakin 3 kpl '58, 13 kpl '59, joista 1 avo ja 28 kpl '60, joista 5 avoa ja 2 Sunroof'ia. Lista koostuu autoista, joita olin nähnyt tai joiden omistajat olivat olleet yhteydessä jossain asiassa.
     
  6. Fordhomo

    Fordhomo Gearhead

    Kaverilla Espoossa mun entinen '59 Pinkki T-Bird. Nykyisin yhä pinkki, mutta valkoinen katto. Rekkari J**-59 tai jotain. Oli mm. Ford Freak-lehden kannessa viime tai toissa vuonna.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Haminan suunnalla yksi 60, valkoinen punaisella katolla ja sisustalla. Kouvolan suunnalla metallipunainen, olikohan 59?

    Itsekin olen ihemtellyt mihin ko. T-birdit ovat kadonneet. Muutama vuosi sitten niitä näkyi myynnissäkin useasti ja tapahtumissakin niitä pyöri, mutta nykyisin niihin varsin harvoin törmää.
     
  8. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Nyt kun kissa on nostettu pöydälle, niin pahoittelen että tuo asian tiimoilta perustettu http://www.finnbird.org -sivusto on vietellyt hiljaiseloa jo useamman vuoden, johtuen pääosin siitä että tämän Overdrive-palstan ylläpito ja muut alan tehtävät on vieneet kutakuinkin totaalisesti allekirjoittaneen harrastukseen käytettävissä olevan vapaa-ajan - samasta syystä myös tuo oma lintu on ollut tallissa muutamaa ulkoilukertaa lukuunottamatta.

    Mutta jos innostusta porukasta löytyy finnbird-sivuston ja epävirallisen T-Bird rekisterin elvyttämiseen, niin tuo sivustokin saadaan kyllä taas toimintaan. Itse olen tässä järjestelemässä omia työasioitani siihen malliin, että työn lomassa riittää aikaa myös harrastukseen, mutta kuten ollaan nähty, tarvitaan siihen sivuston toimintaan useampi kuin yksi vastuuhenkilö.

    -Heikki-
    heikki.skytta@usacarclub.net
     
  9. PetteriT

    PetteriT Gearhead

    Millainen mahtaisi olla harrastekulkineena tämmönen t-birdi vuosimallihaarukassa 1958-63 :smile: joskus näitä näkyy olevan kohtalaisen edukkaasti kaupan...halvimmat mitä olen nähnyt n. 4000 € tekeekö sellaisella vielä mitään???

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: PetteriT 2004-03-24 14:24 ]</font>
     
  10. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Kaverilla oli hienoin näkemäni -60, tekniikkana Thunder Jet 429 vm. -70 ja vaihteistona C6 hurstin lattiashifterillä. Edessä oli levyt ja alla Mustangin magnum 500 -vanteet. Maski oli vaihtunut vm. -59. Koko komeus oli rakennettu jo monta vuotta sitten valloissa ja hienosti patinoitunut. Moni kuopiolainen varmasti muistaakin auton ja kyllähän sillä tuli muutenkin ajeltua aika runsaasti Helsingin ja Sodankylän välillä...
     
  11. MR.T-BIRD

    MR.T-BIRD 1st gear

    ONKO KAIKKI AVOT HUKKUNEET MAAN ALLE VAI MYYTY RUOTSIIN ???
     
  12. Mr. Breeze

    Mr. Breeze 1st gear

    Tollanen 58-60 -mallin Ukkoslintu olisi kyllä hieno peli... ja tosiaan suht pienillä hinnoilla niitä on näkynyt myynnissä, samoin kuin sitä seuraavaakin korimallia. Mikä lienee syy alhaisiin hintoihin? Kumminkin leimattuja pelejä olleet pääsääntöisesti eikä missään räjähtäneessä kunnossakaan.
     
  13. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Tämä auto oli Roddattu kuulemani mukaan 70 luvulla jenkeissä. Tämä ukkoslintu sai jokunen vuosi sitten kiiltävän mustan värin. Silloinen omistaja myi auton keskeneräisenä jonnekin, mutta minne?
     
  14. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Tuosta Heikkisj:n mainitsemasta koneesta. Se oli Cobra Jet :smile:
     
  15. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Jaa, ainakin ilmanputsarissa luki että Thunder Jet. Kaverilla joka sen kävi Vaasan vapaavarastosta silloin hakemassa (ja joka muuten on yksi parhaista kavereistani) ei ollut ikinä oikein kiinnostusta katsoa koodeja että mikä moottori siinä oikeasti oli. Thunder Jetin mukaan siihen kuitenkin tilattiin varaosia ja hyvin kävivät.
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onko lahden seudulla kyseisiä autoja olisi kiva vaihtaa kuulumisia ja kokemuksia.
    autojen hinnoista ! katsokaapa vaikka saksan hintatasoa ja verratkaa suomeen ? huh huh kyllä t-birdit on suomessa halpoja
     
  17. Tupis

    Tupis 3rd gear

    No väliäkö tuolla, koko oli kuitenkin se 429 ja jaksoi liikkua kohtuullisen pirteästi. Se joka sen omisti välillä, niin hän oli minun tuttuja. Hänen veljellään on/oli 58 T-Bird, joka tuli tänne päin Kajaanista.
     
  18. Tupis

    Tupis 3rd gear

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: tupis 2004-03-25 13:26 ]</font>
     
  19. petjo

    petjo Gearhead

    löytyy 1959 thunderbird ht
     
  20. heikkisj

    heikkisj Gearhead

Kerro tästä muillekin!