Tallin lattian pinnoittaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja laakkius, 15.5.2007.

 1. BBC

  BBC Guest

  TEEMU T:n talli näyttää ilman lattiaan tuijottamistakin erittäin hyvältä. Tallin ei tarvi olla iso, kun se on järjestyksessä ja tuossa rakentaa yhtä autoa hienosti. Hyvä!

  Itsellä oli Kalajoella (55neliötä) Solmaster EP2 lattiassa ja jos jostain irtosi talven "möykkäämisen" jälkeen niin paikkasin ne kohdat joka kevät ja yleensä vedin keväällä yhden kerroksen uutta epoksia pesun ja kuivauksen jälkeen. Samoin seiniltä otin taulut ja muut pois ja maalasin seinät ja aina näytti talli uudelta ennen kesää ja uutta rakentelukautta.

  Nyt on tuo mastertop (9säkkiä 65neliötä) ja oli ammattimiesten jälki niin epätasainen että hioin 25-30tuntia n. 1vko laittamisen jälkeen. Hieman oli mennyt liian kovaksi, mutta tuli kyllä pirun hyvä. Ei ole yhtään orkosta lattiassa, rullaa moottoripukki ja muut työkoneet jne hyvin ja mikäs mukavampaa kuin peilitasainen lattia tallissa ja lattialämmitys! niin, ja hyvät stereot.

  Seuraava talli on vähint. 180neliötä, jos nyt joskus semmonen tulee tehtyä. Eri hommille pitää saada eri huoneet, ja erilainen lattia käytön mukaan,...

  Aulis
   
 2. ACC

  ACC Gearhead

  Tämmönen lattia laitoin viime kesänä omaan talliin...! sain sopivasti yksi ylijäämä erä joka oli ollut ulkosäilytyksessä noin 10 vuotta eli ne ei ollut enää priimakuntoiset mutta kyllä ne tallissa kelpaa ja hyvin kestävät kuin on 20 mm paksut
  Tässä kuvassa just valmistunut ja vahattuna

  [​IMG]
   
 3. Substitute

  Substitute Gearhead

  ^Hieno, suorastaan upea. Tein myös kaakeloinnin kotitallin lattiaan joskin yksivärisellä harmaalla 30x30 peruslaatalla, on kyllä hyvä ja helppohoitoinen. Kaatojen tekeminen oli iso homma kun ne menee koko matkan, sai rälläköidä ihan tarpeeksi niitä laattoja.
   
 4. retox

  retox 1st gear

  Terve kaikki rakennusvelhot! Miten kannattaisi tuo lattia toteuttaa kun tällä hetkellä melko epätasainen betonilattia? Kokoa on yhden auton verran ja hyllyköt molemmilla puolilla. Lattiassa on keskellä viemäri joka on myös lattian korkein kohta. Tähän lattiaan ei kannata kauheita tuhlata kun talli tulee joskus vaihtumaan isommaksi. Talli on kylmä ja lämmitys masterilla jos sillä on väliä.
  Kuulin semmostakin että lattia olisi päällystetty ns.suojatie maalilla. Ideoita otetaan vastaan.
   
 5. Mutku

  Mutku Gearhead

  Kannatan. Tuolleen olen kans miettinyt.
   
 6. palontie

  palontie Double Gearhead


  Noita mastertoppeja on montaa mallia,mitäs käytit?Paljonkos säkki maksoi?
   
 7. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Kysymys tietävämmille: mikähän pinnoita tuossa omassa tallissa on kun betoni näkyy mutta onkuin olisi lakka päällä? Miten tuon pinnoittaminen uudelleen?! Mites nuo seinät: alhaalla pari parvia lekaharkkoja,siihen ajattelin laittaa laattaa,noin metrin korkeuteen ja sitten onki kyprokkia loppu. Voiko tuohon lekaharkon päälle jo vetää laastia suoraan ja laattaa vai miten?
   
 8. BBC

  BBC Guest

  En kyllä muista mikä oli Mastertopin nimi, määrän muistan ja se oli 9säkkiä tuolle n. 64neliölle. Tein 800euron urakan lattian teosta (+ tilasin tietenkin itse mällit) jonkun Oravaisista olevan 2miehen firman kanssa. Olivat tehneet pirun hienoa jälkeä monelle tutulle, mutta minun kohdalla kävi niin että nukahtivat tunniksi liian kauaksi aikaa Sprintteriinsä pihallani ja sitten kun ajoivat helikopterilla mastertopin sekaan ja toinen tuli perässä tehden lopullista pintaa ei se enää tasoittunut aivan semmoiseksi kuin piti.
  Hioin 3 semmosta reilua 8n tunnin päivää timantilla ja sitten olin sileä. Onneksi heillä oli kaadot ok, pinta vain oli rosoinen.

  Pohjanmaan rakennuskoneen omistaaja antoi koneen ja timanttilaikat käytännössä ilmaiseksi jotta sain korjata lattian.

  Mastertoppiäijät huomasi virheensä ja tulivat hinnassa vastaan 300euroa.

  AULIS


  Tehtiin aika talvella antura ja kivijalka ja kokeilin soklexin valmista pakettia. Oli pirun helppo homma, tuli antura kerralla ja pirun hyvä eristys. Toki vähän kalliimpi kuin naputella muotit jne, mutta on vaivaton ja nopea.
   
 9. cdi

  cdi Double Gearhead

  Mitä kuivempana sen tekee sitä lujempi pinta. Sitten on jo liian kuiva jos mastertoppi ei saa betonista kosteuttaan. Siksi se kannattaakin tehdä itse jos vain jostakin saa helikopterin jossa pehmyt käynnistin ettei karkaa tottumattoman käsistä.
   
 10. Mutku

  Mutku Gearhead

  Ainahan jostain konevuokraamosta saa moisen helikopterin / lattiahiomakoneen. Tuolta ainakin itse kävin hakemassa. Joo, kevyesti se kone tempasee itsensä ja normijamppakäskijänsä päin seiniä, jossei kuski usko heti höllätä kaasunappulaa, kun "moukarinheittäjäpyöritys" alkaa. Reagointiaikaa oli muistaakseni noin sekunti, siinä tohelompi hanslankari just ehti kouristuksenomaisesti parantaa ryhtiään ajatellen "nono, älä kuule ala mulle...".... sitten jo vekotin jenkkasi uhoilijamme epäkeskosti ympäri seiniä... Lontooksi: "Don,t ask me how I know".

  Oppia ikä kaikki. Tasanen lattia tuli. Ja olkapää kipeä vieläkin.
   
 11. valpas

  valpas Gearhead

  Onko jollain kokemusta jostain ohuesta kalvosta, jolla Mastertop-lattian pölyämisen sais ehkäistyä, ilman, että kestävyys menetettäisiin?

  Kohta 2 vuotta on Mastertoppi ollut lattiassa, ja olen erittäin tyytyväinen kaikkeen muuhun, paitsi pölyämiseen.
  Volvo oli Hallissa 4kk, ja mielestäni liikaa oli pölyä kertynyt katolle.
  Pelkästään kävellessä irtoaa lattiasta hienoista pölyä ilmaan, eikä sitä saa mitenkään ilmanvaihdollakaan kuriin.
  Mastertoppia on melko paljon lattiassa. 80m2 lattian teossa meni kaiken kaikkiaan 12h. Onneks betoni oli hitaasti jähmettyvää, joten kerkes kaiken jauheen hiertämään kunnolla betoniin, ja sai vielä tasoitettuakin. Pinnasta tuli suht sileä, mutta ei ole ollut liukas tikkaillekaan.
  Nurkat oli ainoat, jotka jäi vähän huonommalle hierrolle, koska koneella ei sinne päässyt. Käytännössä ei yhtään haittaa.
  Vain yksi pieni hiushalkeama (ei juurikaan rakoa) on tullut lattiaan. Seinältä keskustaan päin noin 1m pituinen. Valuiltana laitettu pressu oli lattiassa 1/2 vuotta. Muovi olisi ollut vielä parempi.
  Sen verran tiivis lattian pinta on, että ei se ole öljyäkään (Öljyä vuotava Tiisseli Volvo. Nyt ei enää vuoda) imenyt itseensä niin, etteikö sitä olisi yleispesuaineella saanut poistettua pidemmänkään ajan kuluttua. Ruosteinen, märkä osa jättää lattiaan jäljen. Kai se jollain poiskin lähtis. Hitsauskohtaan en ole vielä jälkiä "saanut" jäämään. Ehkä sitten, kun polttoleikkailee sisällä.
  Ruokailupaikkaan oli jotain jäänyt lattiaan. Koitin sitä poistaa vedellä, tiskiaineella, tinnerillä, jarrukliinerillä, ja hapolla. Hapolla lähti, mutta jäi erivärinen laikku. Koitin sitten Cilit Bangia, ja sillä lähti! En olis uskonu (eikä ole mikään mainos).
   
 12. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Cilit Bang tehoaa jopa homeseen(hometaloihin).. Hahah.. Ei vaan hyvää kampetta ollut.
   
 13. -rs-

  -rs- 3rd gear

  Meikäläiselle lattiasedät laittoi "mastertopiksi" Sikafloor jauhetta. Sitäkin on montaa sorttia, mutta netistä löytynee se itselle sopivin?
   
 14. valpas

  valpas Gearhead

  BASF:lta kertoivat, että Mastertop ei pitäis pölistä.....
  Jos pintaa ei ole ihan sileäksi liipattu, niin siittä saattaa hetken aikaa nypyt tasoittua, ja siiitä se pöly.
  Se pitäisi karhunkielen tapaisella lattiakoneella veden kanssa hioa, ja sitten pestä. Lattian pölyäminen pitäisi loppua. Voi olla, että olis helpompi pitää puhtaanakin.
  Pinnoitus vaatii Mastertopin karhentamisen, ja on kuulemma oikein tehtynä vähän isompi prosessi, kuin tuo pesuhionta.
  Pitääpä tässä kesän aikana haeskella jostain kone, ja karhunkieli siihen.
   
 15. signet

  signet Gearhead

  No ei todellakaan pitäisi...
   
 16. valpas

  valpas Gearhead

  Voipi olla, että minun mielestäni, kun pölisee, niin jonkun mielestä se ei ole vielä mitään?
  Se, että Volvon katolle oli tullut sellainen juuri havaittava pölykerros 4 kk:n aikana on jo minun mielestäni liikaa hallissa, missä rälläköidään yms. :oops:. Oletin, että tuo rakentamani ilmanvaihto, ja kaiki kohdeimurit pitäis pölyn poissa.
  Mastertop lattiaa ei tehty ihan peilipintaiseksi, ettei tulisi liukkaaksi. Minun tapauksessani olisi kannattanut tehdä sileämmäksi. Tai hioa, ja pestä ennen kalustamista.
  Lattian karheuteen jää pölyä, joka sitten esim. liikkuessa, tai jotain tavaroita vauhdikkaasti lattialle pudotellessa, leviää hallin ilmaan.
  Varmaan se itse Mastertop lattia ei enää paljoa pölyä synnytä, mutta sitä hienon hienoa pölyä ei harjaamalla tuosta lattialta saa pois. Pitää imuroida, tai pestä. Jonkinlainen hionta varmaan parantas tilannetta.
  Hallissa tulee oltua aika paljon, ja pöly on monesti (aina) haittana. Nimen omaan se ihmiselle vaarallisin pöly, joka ei tahdo näkyä silmällä. Auringon valossa, tai valaisimen keilassa sen näkee. (ei muuten kannata katsoa...... :rotfl: )

  Voi mennä jonkun mielestä liian tarkaksi, mutta ei kannata siittä mieltään pahottaa.
  Jollekkin, joka on itselleen hyvää lattiaa tekemässä, voi olla näistäkin pähkäilyistä jotain hyötyä, ja mielestäni se alkaa olla lähellä näiden kirjoituksien tarkoitusta.
  Höyrysuluissakin oli yks vinkki, että laittaa lyijylevyt seiniin.... Nyt ei sitten kuulu kännykkä hallin sisällä. :oops:
   
 17. urho3

  urho3 Gearhead

  Kyllä se mastertop pölyää,itse ainakin laittaisin ohuelti epoksia pölynsidonnaksi kun ei tuo nuin pieneen talliin lie kustannuskysymyskään. Ite aikanaan 150m2 autotalliin laitoin 70l epoksia enkä ole katunut,on helppo siivota ja ollu kestäväkin.
   
 18. tallitollo

  tallitollo 1st gear

  Onko kellään kokemusta että jos laittais tallin lattiaan ensin jonkin halvemman betonimaalin ja sen päälle solmaster ep1:en. Näin eka kerralle ei tarvisi imeyttää kallista ep1:stä betoniin vaan jotain halpaa betonimaali. 57m2 tulee maksamaan liikaa pelkällä ep1:llä
   
 19. BBC

  BBC Guest

  Ei ole onnistunut mastertop asennus tai tavaraa on liian vähän, jos pölyää. Itsellä oli ennen näitä Solmaster EP juttuja ja aina oli jossain murtunut maali vaikka kuinka ensimmäisen kerroksen imeytti.

  Hyvä kokeilu on että tipauttaa puolesta toistametristä kilon vasaran ja katsoo tuleeko jälkeä lattiaan.

  Lattian pitää olla sileä, jos tallia käyttää joka päivä rakenteluun.
  Muutoinhan se on sama mikä se on.

  Mastertop ja 3-4pvän päästä timantilla hionta aivan peilitasaiseksi.
  Siitä ei lattia parane ja on helppo pitää puhtaana, harjata tms. tms. kun on hiottu pinta. eikä murru.

  Mutta jokainen laittaa sitä mikä tuntuu parhaalta lompakolle ja käyttötarkoitukselle.
   
 20. valpas

  valpas Gearhead

  Mastertop onnistu meillä hienosti. Voi pudottaa Lekan parista metristä, eikä tule jälkeä. Taidettiin saada lattiaan hierrettyä ihan ohjeiden mukainen jauhomäärä. Säkkejä oli monta kymmentä, tarkkaa määrää en nyt muista.
  Se timantilla hionta on jäänyt, kun ajattelin, että tulee liukas.....
  varsinaisesti se LATTIA ei pölise, mutta lattialle kertyvät hituset pölyää, kun lattia ei ole ihan lasimaisen sileä.
  Ne hituset saa kyllä imurilla pois, joten ei se ole muuta kuin siittä kiinni, kuinka usein viittii imuroida. Harjalla se hieno pöly vain leviää ilmaan, vaikka lattia olisi kuinka sileä tahansa. Kirkkaalla valolla sen näkee, kuinka paljon pölyä on ilmassa.
  Imuroinnin jälkeen ei ole juuri mitään havaittavissa. Kun johtaa poistoilman ulos.
   

Kerro tästä muillekin!