Tallin lattian pinnoittaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja laakkius, 15.5.2007.

 1. Zuffenhaus

  Zuffenhaus 1st gear

  Voiko ton Mastertopin timanttihiomisen/kiilloitamisen tehdä myös myöhemmin?
  Mulla värillinen Mastertoppi, ja mieluummin ottaisin aavistuksen kiiltoa lattiaan mutta tuo lattia on tehty jo 3v sitten.
   
 2. cdi

  cdi Double Gearhead

  Kyllä sen voi hioa ,mutta kannattaa käyttää järkeä siinä hionnassa.Nimittäin se ei ole paksu kerros mikä siihen on levitetty ja sieltä alta tulee se 3xheikompi betoni herkästi näkyviin. Ja toinen asia on sitten se tasaisuus.........hiomalla patit tasaiseksi saadaan yleensä se pohjabetoni näkyviin.
   
 3. J.J. Laakso

  J.J. Laakso Gearhead

  Onko kenelläkään pistää kuvaa miltä MasterTop 100 natural-värillä näyttää valmiina?
   
 4. JaH

  JaH 1st gear

  Onko kellään kokemusta kuinka teknoroad 250 toimii tallin lattiassa?
   
 5. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  CeeCeen facesivuille postasin lyhyen videon miten poistan öljyläikkiä mastertop pinnotetusta lattiasta. ^Siinä samalla näkyy natural-värinen pinnoite.
   
 6. osilpi

  osilpi Gearhead

  Mikähän meillä meni vikaan, kun Mastertop 400 -pintaan tuntuu tulevan jälkiä aika helposti? Natural-sävyä oli ohjeiden mukainen määrä (ylärajalle varmuudeksi), ja lattian teki kolme lattiamiestä, jotka olivat ennenkin laittaneet Mastertoppia. On kyllä tasainen lattia, mutta pinta ei miellytä.

  Hakitelineen pään kun tipautat vahingossa puolesta metristä, niin jo on jälki lattiassa. Ihan kuin lohkeaisi pinta irti. Katoksen puolella ainakin viidestä kohtaa kynnen kokoinen pala irti kahden vuoden jälkeen.

  Käytettiin Mastercure-jälkihoitoainettakin.

  Tuntuu, että se tonni meni kyllä ihan hukkaan. Ja kaikki öljyt ym nesteet suorastaan imeytyvät aineeseen. Kaverilla samansuuntaisia kokemuksia samasta aineesta eli nesteet imeytyvät kovasti.

  Traktorilla en viitsi edes kokeilla ajaa ketjuilla lattialle, vaan laitan vanerit alle suojaksi.
   
 7. Ck

  Ck Gearhead

  Mulla on 3 vuotta vanha lattia ja laitoin jotain ylivuotista mastertoppia kun halvalla sain. Siinä oli jo hiukan kuivuneita kokkareita seassa, ne heitin pois ja lopusta tein lattian. Lattia on edelleen pinnalta ihan priima, ei mee rikki mistään ja kestää hyvin iskuja. Haaleita laikkuja oli jo uutena johtuen ilmeisesti tosi vanhasta aineesta mutta se ei haittaa. Öljyäkin kyllä imee mutta se oli tiedossa, eihän se mitään kalvoa pintaan tee. Täytyy maalata jos meinaa että betonilattia ei ime mitään.

  Olisko sulla päässy kuivahtaan valu vähän liikaa ennen mastertoppia? Onko kuvia?
   
 8. cdi

  cdi Double Gearhead

  Sanoisin mielelläni näihin murtumis ongelmiin niin että se master toppi hierretään yleisesti liian märkänä kun kuivana. Ja toisekseen sitä kovaa on niin ohut kerros siinä pinnalla että ei se kestä jos pohja on tehty heikoksi.Jos lonkalta heittäs että betoni pitää olla vähintään K35 jo senkin takia että sillä saavutetaan teoriassa vesitiiviys........tosin senkin voi huonoilla työtavoilla ryssiä.
   
 9. valpas

  valpas Gearhead

  Minulla on nyt mennyt tallin lattialle mustaakin öljyä (Diesel Volvo vuoti). Viikkojen päästä se musta lähti jarrukliinerillä, mutta sellanen hivenen lattianväriä tummempi läikkä on jäänyt sille kohdalle, missä öljy oli ollut.
  Ei voi sanoa, että Master top olisi mikään öljyn imijä.
   
 10. MikkoV

  MikkoV Gearhead

  Itse olen maalannut tallin lattiat Betoluxilla, toki nastat ja muukin käyttö kuluttaa. Mutta telailen uusiksi parin kolmen vuoden välein niin pysyy siistinä. Tuollaisessa paikassa missä tehdään vähän aktiivisemmin, ei harmita maalitahrat jne. eikä tarvi ihmeemmin säästellä kun ei ole kallis pinnoite.
   
 11. f34

  f34 Double Gearhead

  Omat kokemukset Betoluxista. Tosi heikko pinta. Ei kestä juuri mitään. Nyt pitäisi hioa pois ja pinnoittaa kunnolla, mutta nyt iso savotta, kun talli tavaraa täynnä. Olisi ollut PAAALJON helpompaa tehdä kerralla kunnolla.
  Toisen tallin pinnoitin epoxilla ja pinta pysynyt ehjänä kovassakin käytössä. Vahingosta viisastuu..
   
 12. Teemu T.

  Teemu T. 2nd gear

  Ei ole kanssa hyviä kokemuksia Betoluxista. Maalasin pihavaraston lattian sillä ja se hilseilee pois, vaikka lattiasta hiottiin betoniliimatkin pois.
  Autotallin lattiassa oleva Bilteman epoksimaali on hyvä. Eikä ole kallista tavaraa. Kestää nastatkin, jos ei kääntele renkaita paikallaan.
   
 13. GBS

  GBS 2nd gear

  Näitä kun lueskelee niin ei kyllä osaa sen enempää päätöksiä tehä.
  Eli onko se kuivasirote oikeasti avain onneen vai onko se vähän turhaa tuollaiseen omaan harrastetalliin. Hintaa tuolle lämpöselle puolelle 130m2 tulee kuitenkin aika reippaasti lisää.
  Kestäisikö kuitenkin konehierretty ja vaikka sitten lakattu tuollaisessa kotipajassa?
  Muutamalta paikalliselta millä on 15v sisällä rakennettu konehalli tms. oon kyselly niin kaikkihan on mastertoppia tm. sirotetta laitattaneet. Mutta niillä onkin fyrkkaa enemmän.
   
 14. JarV

  JarV 1st gear

  Laitoin tallin lattiaan Fontefloorin EP 100 -epoksimaalin viime kesänä. Hintaansa nähden varsin hyvä pinnoite (Muutaman satasen/100m2). Pohjana oli karkeaksi hiottu betonilaatta. Jos jättää hionnan hienoksi tulee liukas lattia tuolla pinnoitteella.
   
 15. leadsled

  leadsled Gearhead

  Oman tallin lattia hiottiin lattiahiomakoneella, jossa oli timanttiterät. Sen jälkeen laitettiin vesilasi. Eli lattia oli jo pari vuotta vanha koneella hierretty ja liipattu. Ohessa linkki aineeseen. http://nanten.fi/pdf/muut_tuotteet/DN_p ... 300113.pdf
  Lattia on tosi sileä, helppo harjata ja pinta tiivis. Pinnoite ei haittaa hitsaamista, koska aine reagoi betonin kanssa muodostaen pinnan.
   
 16. solar4

  solar4 2nd gear

  Reilu pari vuotta sitten maalasin oman tallin lattian (joka oli n 6 vuotta aikaisemmin valettu) Tikkurilan Temacoat GPL -epoksilla. Sama maali käy myös teräspinnoille, joten mitään Temafloorin tai Betoluxin kaltaista tököttiä se ei ole. Tallissa toki ei mitään traktoreita tms ajella, mutta täytyy sanoa että se on kyllä ollut toimiva. Nastoista toki jää naarmut jos paikallaan renkaita kääntelee, mutta öljyistä ei jää tahraa eikä maali lohkea vaikka jotain painavaa putoaa. Paskaa jää pintaan kun käyttöautoja ehjätään, mutta järeämmällä liuottimella lähtee aika hyvin pois. Parin vuoden jälkeen on tossa normaalissa ropauskohdassa ehkä vähän tummempi alue, mutta en oo kyllä sitä ihan tosissani koskaan koittanu putsatakkaan. Hitsausroiskeista jää vähän jälkiä, mutta ei pala laajalta alueelta.

  Vaatii toki tosi tarkan betoniliiman poiston, mutta ei tuo maali montaa sataa maksa. Mulla muistaakseni oli maalia ja kovetetta yhteensä laskettuna n. 30 litraa 90 neliölle, mistä jäi kolmasosa käyttämättä. Suosittelen vahvasti, kannattaa kysyä paikallisesta teollisuusmaalifirmasta mitä tökötille jää hintaa, veikkaisin että saattaa olla halvempaakin kuin teknofloorit tai betoluxit perus rautakaupasta ostettuna.
   
 17. GBS

  GBS 2nd gear

  Juu tuota natriumsilikaattia olen itekkin pohtinut. Mutta kun ei ole kellää kokemusta.
   
 18. valpas

  valpas Gearhead

  Voikohan tuota laittaa Mastertop lattiaan?
  Vuolukivitakkani saumat tein Vesilasin, ja sen vuolukivijauhon sekotuksella.
   
 19. leadsled

  leadsled Gearhead

  Tuo vesilasipinnoite perustuu siihen, että se imeytyy betoniin ja muodostaa kemiallisesti kovemman ja tiiviin kerroksen lattian pintaan. Mastertop lattiassa kyllä huonontaa aineen imeytymistä, joten reaktio ei ehkä toimi oikein. Onko Mastertop korkannut vai miksi olet miettinyt vesilasia?
   
 20. valpas

  valpas Gearhead

  Ei ole korkannut, mutta haluaisin pinnan vielä tiiviimmäksi. Ihan hyvä on noinkin, mutta perfektionismi...... :oops:
   

Kerro tästä muillekin!