Talliosake

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja RaiRai, 17.3.2018.

  1. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    "Ympäristöä rumentava." Tuo on hyvä, näin erilaisuuden ylistämisen ja suvaitsevaisuuden aikana :)
     
    Nikuzai, Pertti K ja palontie tykkäävät tästä.
  2. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Tuo pykälä taitaa löytyä vähän joka paikasta. Taitaapi olla enempi ilmapiriiongelma, rakennusvalvonnan tai naapuruston suunnilta.
     
  3. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Niin. Jos siinä pihassa on joku oikeen ruma autonaraato, Nissan Joke tai vast., niin eihän se sitä ympäristöä rumenna, päinvastoin ympäristö näyttäytyy suhteessa entistäkin kauniimpana.
     
    Norri, Nikuzai, miguelo ja 1 muu tykkäävät tästä.
  4. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Noh, keskustelu vähä ryöpsähtää... Mutta sanotaan näin että jos kaupunki ajattais minun omalta pihalta täysin kunnossa olevan, mutta ruman, auton pois, voisin intoutua vetämään asian vähintään käräjäoikeuden asteelle.
     
    Norri tykkää tästä.
  5. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    ... siis syrjintäkiellosta kysymys. Rumuus ei voi olla peruste.
     
  6. pantera

    pantera Double Gearhead

    Oot varmaan saanu huomautuksia , avaappa vähän mimmosia?
     
  7. valpas

    valpas Gearhead

    Kaks käyttämätöntä autoo on ollut pihassa seisontavakuutuksessa talven pihassa.
    Ja sisällä tallissa touhunnu kaiken laista, joka ei ole näkynyt, eikä kuulunut ulos.
    En tiennyt, että edellinen omistaja oli pitäny "autokorjaamoa" siinä, mihin kapunki oli sitten ilmeisesti puuttunut.
     
  8. valpas

    valpas Gearhead

    Ei auta, virkamiehille löytyy aina takaportti.
     
  9. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    MInun takaportilleni ei virkamiehellä, eikä -henkilölläkään ole mitään asiaa.
     
    Norri ja isalmela tykkäävät tästä.
  10. General_Lee

    General_Lee 3rd gear

    Itseäni ihmetyttää noissa talliosakkeissa tilan muoto eli ovat korkeita ja kapeita. Helppo sinne on tietenkin perälle se parvi tehdä ja nosturi laittaa mutta jotenkin tuntuu sivusuunnassa ahtaalta. . Olen ollut noita Talliosake.fi talleja rakentamassa ja ei tässä kehtaa kirjoittaa mitä kaikkea on kokoamisvaiheessa tullut nähtyä.
     
  11. pokon

    pokon 1st gear

    Itse muutin tampereen rajalle ok taloon jossa ei ollut tallia, harrasteporukan kutistuminen pakotti luopumaan vuokrahallista joten joku paikka piti keksiä.

    Tontilla olis ollu rakennus oikeutta mutta sitten tuli mieleen kaikki huonot puolet pihaan rakentamisessa, taajama alueella kun ei mekasteta iltasella, yritystoimintaa ei saisi harjoittaa, jos henkilökohtanen talous menee konkurssiin ni pihaan ei voi ottaa vuokralaista tai myydä tallia pois,

    Mutta suurin syy halliosakkeen ostoon oli se että pihaan rakennettaessa hallin hinnaksi olisi tullut ~40k mutta talon ja kiinteistön arvoon tuolla ei olis juuri mitään vaikutusta.

    Nyt ostin osakkeen teollisuusalueelta joka oli toki kalliimpi mutta talouden kariudutta voin ensin yrittää vuokrata sen tai myydä pois.

    Talliosakkeen tiloja kävin katsomassa mutta ne on melko kaliita ja hieman kömpelön muotosia juuri tuon kapeuden takia.

    Itse näin halli työmaan ja kävin kysymässä olisko yhtään jouten jollon sain juuri sen kokosen hallin ku oli varaa ostaa ja ylläpitää.

    Osakkeen hinnassa kannattaa tosiaan huomioida sisä korkeus, koska neliöhinnat voi olla samat 3m hallissa ja 5m hallissa mutta toiseen saat parvella tuplattua romu määrän :D
     
    Pertti K, 6PPC, valpas ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  12. palontie

    palontie Double Gearhead

    Saako noihin osaketalleihin pultata esim nosturia lattiaan?
     
  13. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Joo ja jos oikeen venyttää rajoja, niin voisihan tuolla "ympäristöä rumentava" -perusteella esmes sitten häätää asukkaitakin, jos ei naamataulu satu miellyttämään virkamiestä.

    -JJ-
     
  14. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Ilmeisen hieno paikka tuo Tampere - onko selvinnyt, että missä niitä klapeja sitten saa säilyttää, jos torppa sattuu lämpiämään puilla? Pitääkö sitä varten sitten vuokrata Tampereen kaupungilta "klapitalli-osake"?

    Espoon puolella mä viime kesänä kaadatin useamman puun tontilta ja siinä puhteena koputtelin klapeiksi. Tuohon tontin laidalle kasailin sen 6-7 kuutiota polttopuuta, ja pakko myöntää ettei kyllä käynyt mielessäkään, etteikö polttopuita saisi tontilleen varastoida...

    -JJ-
     
    eilhik, palontie ja isalmela tykkäävät tästä.
  15. valpas

    valpas Gearhead

    Kyllä se häätääkin jossain vaiheessa, kun ei kotona saa tehdä enää muuta, kuin nukkua.
     
  16. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Oikeasti tuommoinen kielto on ongelmallinen. Määräystä ensinnäkin pitäisi pystyä käytännössä noudattamaan. Mikä taho määrittelee "rumentavan"? Onko tästä jossain viitteessä avattu tarkemmin? Jos joku kaupungin lautakunta vaihtuu niin vaihtuuko käsitys "rumentavasta" ja täten uusi sirkus pihoilla..?
     
  17. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Veikkaan että "ympäristöä rumentava" määritellään sen mukaan mitä enemmistö on mieltä, Esim. 10kpl jäteöljytynnyreitä naapurin rajalla on varmasti enemmistön mielestä (myös minun) ympäristöä rumentavaa. Samoin joku loppuun kaluttu purkuauto jossa kuitenkin omistajan mielestä on vaikka kuinka paljon hyödyllistä osaa, joille saattaa seuraavan kymmenen vuoden aikana tulla käyttöä. Raja pitää vetää johonkin.... polttopuita tai ajokuntoisia autoja, veneitä jne. pitäisi kyllä saada säilöä omalla pihalla.
     
  18. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    No sehän määritellään juuri niin kuin päätövaltainen virkamies sen määrittelee, tai sit jos alamainen vie asian oikeuteen niin sit sen määrittelee oikeuslaitos. Tämän takia pitäisi olla erittäin tarkkana kuinka paljon määräysvaltaa virkamiehille annetaan kansalaisia kohtaan. Koska väistämättä se aina johtaa ylilyönteihin, jossa kansalaisten vapauksia kavennetaan tarpeettomasti. Työssäkäyvälle kansalaiselle oikeuden hakeminen oikeuslaitoksen kautta on erittäin kallista ja harva siihen sen takia lähtee. Tämä taas on omiaan lisäämään virkamiesten mielivaltaa
     
  19. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Edustaa taas tätä suomea että ihmisillä ei mitään oikeutta hallita omaisuuttaan esim. omaa tonttiaan.
     
    Norri ja Nikuzai tykkäävät tästä.
  20. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Lukekaapa joskus jenkkien HOA:sseista, siellä vasta villejä juttuja onkin/ säännöt ei koske kaikkia, mitä lukenu niitten juttuja
     

Kerro tästä muillekin!