Talliprojekti a'la Camino

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Camino'79, 2.7.2018.

 1. simeoni

  simeoni Double Gearhead

  Otahan sitten kuvia muotin teosta, eristämisestä ja valusta. Todella kiinnostava tapa tehdä.
   
 2. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Täytynee kysästä kuvien piirtäjältä josko sais luvan jakaa kuvat koska ne ehken selventäis eniten mutta koska tässä mennään yya-periaatteella niin en oo viittiny kuvia jakaa :D
   
 3. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  [​IMG]


  Eilisen ähväärit. Elikkäs pohjan viimonen oikasu, tarkka sijainnin mittaaminen/merkkaaminen ja vahvikkeen eristeet ja raudotusten alustavaa pätkimistä. Ihan oli jo riittävän paljon tuossakin lämpötilan huomioonottaen :D
   
  Powerstroke tykkää tästä.
 4. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Lätkä kyydissä ja kaivurikuskin kanssa sovittu huomiselle hommat, eli pitäs olla viimeset maanmuokkaukset huomenna lukuunottamatta kanaaliputkien kaivuuta jotka joku nimeltämainitsematon pässi unohti hakea ajoissa :oops:
   
 5. urho3

  urho3 Gearhead

  Jos talosta vedät lämpökanaalin niin laita nyt vaikka 20mm siniraita tai melkein mikä tahansa putki talliin samalla. Ja sähkölle suojaputki.
   
 6. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Juu siis kaivan sit erikseen 200mmsen kanaaliputken ja tähän tietoon 4kpl 110 putkia kaveriks missä sit menee sähköt yms. Eli pitäs olla varauksia riittävästi :)
   
  Jussi289 ja urho3 tykkäävät tästä.
 7. valpas

  valpas Gearhead

  Sähköputkille varauksia vähän joka puolelle, jos tulee mieleen laittaa esim. autonlämmitykselle rasia, tai jotain muuta, vähän kauemmaksi tallista, kuten se vakuutusyhtiön suojeluohjeiden mukaan pitäisi olla.

  Nyt kaikki maan alle tuleva kerralla sinne(vaikka olis vähän ylimääräistäkin nyt), ettei tartte kaivella rakennuksen ollessa päällä. Nyt vielä on helppoo.
  Maakupari pitäis kiertää silmukkana ympäri, jos vaikka tulis katkos joskus (uudelleen kaivellessa). Oletko muistanut sen kuparin? Salaoja-ja sadevesiputkien jatkokset varmistin vielä ruuvilla, ettei irtoo....
  Kannattaa muistaa raudotuksissa, että ne raudat on etupäässä kutistumisen vuoksi, että tulee vain tasaisesti pieniä halkeemia Betoniin, eikä yhtä isoo. Nurkat, ja muut epäjatkuvuuskohdat kannattaa raudottaa hyvin.
   
 8. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Eipä oo ollu kuparista mitään puhetta että avaisitko hieman lisää? :)

  Tänään kummiskin lyötiin muotin pystytolpat pystyyn, kanaaliputket paikoilleen ja laserilla tsekattiin niin korko on ~1cm tarkkuudessa eli sinänsä vaikuttaa hyvältä ;)
   
 9. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Maadoituselektrodi anturaan, paljasta kuparikaapelia.
   
 10. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Vaan miksikäs sen tarvis kiertää koko pytinki vai ymmärsinkös mä jotain väärin? o_O
   
 11. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Mulla ainakin oli oikein tähdennetty papruissa et pitää kiertää antura (ssa).
  Ei ollut muuten lenkkinä kun tuli betonin sekaan vaan yksinkerroin.
   
 12. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Täytyypä selvittää asia :)
   
 13. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Joo kyllä sä maadoituksen tarvit sähköille. Mulla on 100v päärakennus ja se on maadoitettu kellarissa maasta töröttävään kuparitankoon et tapoja on monia mut nykyään toi kieppi lienee ”hyvän rakennustavan mukainen”.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 14. urho3

  urho3 Gearhead

  Tuota nykyään kun tehdään taloja niin se antura on aika kuiva kun oikein on tehty. Laittaa mielummin kaapeliojaan jos yleensä tarvitsee.
   
  valpas tykkää tästä.
 15. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  ”Kiinteistöjen maadoitusta koskevat määräykset ovat uudistuivat vuoden 2008 alussa. Huhtikuun 2008 jälkeen rakennetut asuinrakennukset tulee varustaa rakennuksen perustuksiin tai perustusten alle sijoitettavalla kuparisella perustusmaadoituselektrodilla.”

  Tallihan ei ole asuinrakennus että sen suhteen saanee jokainen tehdä miten parhaaksi näkee.
   
 16. valpas

  valpas Gearhead

  Ei oo asuin rakennus, mutta yleensä siellä "asutaan" aikas paljon.:D
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 17. valpas

  valpas Gearhead

  Jep, maa on johtavampaa. Minä laitoin siihen saveen, joka jäi rakennuksen alle.
  Jos oikein muistan, niin lattiaverkkokin kytkettiin samaan maadoituskiskoon seinässä, kuin se kupari, myös IV-putket, samoin keskus, niin, ja antennin maadoitus paksulla Kevillä. Kannattaa vielä tarkistaa nuo, että tarviiko, kun muisti on muisti.....
  Se antennin maadoitus oli vähän outo juttu niin paksulla minun mielestäni, mutta määräykset on määräyksiä.
   
 18. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  [​IMG]

  Tuossa tilanne eilisen jälkeen. Nyt pari huilipäivää ja vkloppuna sit muottilaudat ja loput eristeet+verkot mikäli sää antaa myöten :)
   
 19. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  No ei kyllä anturaan. Syitä on tossa jo sanottukin.
  Lisäksi, jos se joutuu ottaan suoran salaman vastaan, niin se antura "räjähtää".
   
  valpas tykkää tästä.
 20. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Juu tossa olinkin yhteydessä maestroon niin maadoitus tehdään samaan monttuun maakaapelin kanssa kun ei tuo pohja johda sähköä. Tosin oli sitä mieltä että verkosta vois sulaketaulun suojamaan ottaa kylläkin :)
   

Kerro tästä muillekin!