Talvirengaspakko?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Anonymous, 16.11.2004.

 1. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear


  En ole kyllä yhdessäkään talvi/kitka pyörässä nähny tuota merkintää. Vaikka kaikkia renkaita tulee pyöritettyä.
   
 2. dart -66

  dart -66 Gearhead

  ^ Tuo merkintä löytyy vain Pohjois-Amerikan markkinoille tarkoitetuista kesärenkaista, jenkkilässä muistaakseni täytyy olla tuo all season-merkintä kaikissa renkaissa.

  Merkinnöistä Suomessa: Lain mukaan talvirenkaassa on oltava vähintään M+S–merkintä, mutta käytännössä erityisesti pohjoismaisissa olosuhteissa renkaassa olisi hyvä olla lisäksi ns. lumihiutalemerkintä. (M+S-merkinnästä käytettyjä erilaisia versioita ovat myös: MS, M&S , M.S..)

  Raskaaseen kalustoon tuli vetäviin pyöriin M+S-vaatimus, oliko 2017 alusta.
   
 3. Jooli

  Jooli Gearhead


  Mistä tämmönen määräys löytyy?
   
 4. dart -66

  dart -66 Gearhead

 5. DslCat

  DslCat Gearhead

  Muokattu: 23.12.2018
 6. wiwwe

  wiwwe 3rd gear


  Jahas, tommonenkin kiva säännös. Täytyypä lähteä mittaamaan urasyvyydet takarenkaista.....
   
 7. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Voin myöntää olevan väärässä siksi tossa olikin toi mun mielestä


  Saatto ne olla pinnatutkin, niissä ei koskaan tiiä mitä on runkona
   
  0rs0n tykkää tästä.
 8. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear

  Pinnatuissa voi olla mitä tahansa merkintöjä riippuen missä tehty. Sekä joissai kiinalaisissa
   
 9. karra

  karra Double Gearhead

  Tuolla lukee: Parhaiten talvirenkaat tunnistaa rengasmerkinnöistä M+S tai MS tai M & S.

  Eli talvirenkaat voi tunnistaa myös muulla tavalla. mutta miten - sitä ei kerrota? Sivu on päivitettu huhtikuussa 2014, eli aika on vanha.

  Minulla oli kesärenkaat joskus 2001 mallia Nokian NRT joissa luki kyljessä: All Season in North America and Canada, tai vastaavaa :)
   
 10. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Mulla on yks kaveri joka lopetti m+s-merkinnöistä ja mutikoiden talvirengasominaisuuksista yms. pakonomaisen inttämisen vasta kun oli kerran rullannut vaninsa katolleen ojan pohjalle lapset kyydissä ja toisella kertaa niittasi kanssa-autoilijan loppuelämäksi sairaslomalle. Nykyään se osaa jo ajaa ihan nastarenkailla sillä amerikkalaisella kevytkuorma--autollaan...
   
  Pertti K tykkää tästä.
 11. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Harmi, että oppimiseen vaadittiin sivullisten uhrauksia.
   
  Pertti K ja Nikuzai tykkäävät tästä.
 12. karra

  karra Double Gearhead

  Itselläkin Geländewagenissa Contin ihan uudet saksassa tehdyt 18" nastarenkaat, tuo kun lähtee viemään kuskia matkustajana niin se 2.7 tonnia menee aika syvälle hankeen. Nuo säännöt kiinnostaa enemmin siirtoajon ja erikoistapausten suhteen. Eikös ne aja talwiajojakin jopa kesärenkailla Keski-Suomessa :odsmile:
   
 13. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead  Kerran teboilin baarissa sivukorvalla kuunnellessa joku papparainen mainitsi toiselle "kun traktori vielä päättää minne mennään ei ole hätää, jos molemmat on matkustajia silloin on asiat huonosti"
   
 14. impala-63

  impala-63 Gearhead

  Tarkoitus olisi ehkä ostaa traileriin uudet renkaat niin onko nyt varmasti niin että tuo M+S riittää virkavallalle talvi käyttöön? Saksan markkinoilta saa nimittäin puolta halvemmalla renkaat ja vanteet traileriin.

  Tulee kyllä melko vähän ajoa trailerille ja varsinkin talviaikaan, mutta ettei nyt jäisi siitä kiinni että on väärät renkaat silloin kun sitä tarvitsee.
   
 15. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Ellen väärin muista niin traileris pitää olla nastat jos autossa on nastat.
   
  Nikuzai tykkää tästä.
 16. Turbiini

  Turbiini Gearhead

  Näin se on ainakin henkilö ja pakettiautoilla vetäessä, jos veto autona kuorma-auto niin se voi muuttaa asiaa kun niiden rengas säännöt ovat muutenkin erilaisia, en jaksa tarkistaa.
   
 17. Carpenter

  Carpenter Double Gearhead

  Olen täällä joskus kirjoittanut että jos maasturi lähtee luisuun niin sitä ei oikaise kuin peltiseppä.
   
 18. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Tuohon nastamääräykseen on "lievä" poikkeama, jos ko. rengaskoossa EI nastarenkaita ole saatavana, niin jopa kesärengas kelpaa. Esimerkkinä aikoinaan Mini 10", 2CV ... Tosin, saahan moniin renkaisiin porattua reiät ja nastoitettua etc.
   

Kerro tästä muillekin!