talvirenkaista käyttökokemuksia?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Anonymous, 13.10.2003.

  1. Tire

    Tire 1st gear

    Myykääpäs mulle Pontiac Bonnevilleen talvirenkaat! Tarttisin 2kpl 235/75 R15 ja 2kpl 255/70 R15. Sillä ei ole väliä onko pitoa vai ei, kunhan ovat lailliset! Hintaakin paketilla saa olla 150 euroa!
     
  2. Aku P

    Aku P 1st gear

    Mulla on parhaillaan ajoautossa alla Kelly Steelmark-nastakiekot. Nastoja ei näy lähtevän juuri millään eikä kumikaan kulu. Siltikään en sanoisi näitä hyviksi talvirenkaiksi ihan varauksetta. Ajettavuus maantiellä on OK, mutta jessusvainaja sitä metelin määrää. Lumella pitoa on, jäällä se minkä hurja nastaulkonema takaa.

    Ero toisen auton alla oleviin Nokian Hakkis kakkosiin on huomattava. Hakkis ei häviä oikeastaan muussa kuin siinä että enempi vauhtia kurvissa käytettäessä ajettavuus on jotenkin nuljua.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mun mielikuva nokialaisesta on se ett ne on vähän liian löysärunkoiset. Nuljuaa oudosti.. Tosi hyvät ne oli sellasessa pikkukotterossa.
     
  4. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Pikku-Buickissa aidot Kleber Kapnor 3:t :grin: mutta hyvin on toimineet. Auton luonne ei tosin anna aihetta kokeilla pitoa äärirajoilla, kaikessa rauhassa vaan. STW:ssä Nokian Hakkapeliitta CQ:t nastoilla. Sivuttaispito tuntuu vaatimattomammalta kuin jarrutus-ja kiihdytyspito, muttei sekään huono. Sehän on kevyen jakeluauton rengas, mutta ei minusta liian jäykkä. 70- vai 75-sarjalainen kun on, niin hyvä vaan että on ryhtiä. Ja jos en olisi naimisissa, niin autossa kyllä kelpaisi jakaa vaikka kenelle.
     
  5. pas2

    pas2 Gearhead

    Just laitoin scottariin käytetyt Nokian ykköset. Tuntuvat toimivan vaikka eivät ole uudet.

    Michelinin "supersaderenkaat" mikä lienee mallimerkintä, vaihdoin aikanaan vanhakopan Escortista talvirenkaisiin helmikuussa, kun oli muutenkin renkaat irti autosta. Ei ollut tarvetta vaihtaa niitä pois aikasemmin!
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ihan mielenkiinnosta kysyn,että minkä vuosimallin Bonnevillestä on kyse?
     
  7. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Nyt on ollut Riesassa takana Hakkapelit 2:set. Vetopito tuntuu tosi hyvältä mutta sivuttaispito ei niin hyvä, eli tuppaa perää rinnalla kun polkee liian aikaisin mutkassa. Paineita on sellaiset 2 ja suht löysä takapää ja 2-litraisen vakiotehoista jonkun verran jäljellä, joten niistäkään ei pitäisi olla kiinni.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    minkähän ikäsiä noi huonoiks todetut nokian 10 on ? mulla oli sellaset ihan liian monta vuotta ja niistä tuli liukkaat. talvirengas kovenee sitä vauhtia että ei sillä saa ajaa kuin max 4 vuotta. eli jos kommentit nokialaisten huonosta pidosta tulee yli 3 vuotiailta renkailta niin se on oma vika. uutena ainakin nokiq 1 ja 2 ovat tosi pitäviä renkaita eivätkä sulilla teilläkään ole äänekkäitä...
     
  9. KajS

    KajS Gearhead

    Jep, siinähän se: Talvirengas vanhenee jo ihan ajan hampaan järsimänä. Kolme vuotta on aika lailla maximi käyttöikä olettaen, että pintaa on.

    Nokian 10 on dodgessa kolmatta talvea alla ja pito tuntuu vielä tosi hyvältä. Ensi kesäksi nypin nastat pois, jotta on ostettava uudet ensi talveksi, ettei käy kuin sille chevyvan kuskille, joka meidän kylällä pyöritteli tapaninpäivänä auton lunastuskuntoon. Olihan se mäki hyvin liukas, mutta ne hakkapeliitat oli jo aika kesärenkaat.
     
  10. SpedeX

    SpedeX 3rd gear

    Viimeksi tänään jäin kiinni 4 kertaa Kelly Safareila :smile: nehän nyt ei olekaan varsinaiset talvirenkaat mutta M+S kuitenkin. Mitäs noi Nokian LT:t on ihmisille maksanut?
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    kaveri hommas henkilökunta-alennuksella 424€ alle laitettuna.en tiä mitä maksaa muuten..
     
  12. freeride

    freeride Gearhead

    tänää hain vaniin nokian hakkapeliitta LT:t 235/75/15.kyllä on käsittämätön pito niissä,varsinkin lumella ja jäälläkin loppuu kuskilta usko ennenkun rengas lipsuu.tuntuu ihan hullunkyydiltä kun kerkes tottuun kuus vuotta vanhoihin kymppeihin :smile:niillä ajeltiin jäisillä teillä aika lepposaan tahtiin..risteyksissä moni koki yllätyksen kun ajaa jäisistä urista ohi lumelle ja kun valo vaihtuu niin vankkura lähtee sutimatta aika reippaalla kaasulla ja viereltä kerkee kuuleen vaan sairaan nastojen rapinan ku kinnerit jää paikalleen suttaan:)
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Isoimmat mahdolliset (265/75R16,5) vanteineen (valkoiset teräsvanteet) oli muistaakseni noin 850 euroa puolitoista vuotta sitten. Onhan se iso raha kerralla, mutta on siinä sitten rengasta taas useammaksi vuodeksi. Eikä muuten vieläkään ole lähtenyt kuin pari nastaa.
     
  14. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Hmm, mulla joskus Ekkerissä 3mm Michelinit ja ikää renkailla oli varmasti yli 4 vuotta. Pito oli paljon parempi kuin seuraavaksi kokeilluilla HKP9:llä, joissa pintaa oli 7mm. Mutta toistaiseksi kaikista kokeilluista rinkuloista nuo HKP2:set ovat parhaat. Kakkosena tulee Continentalin Vikingstop 2000.
     
  15. CapriceClassic

    CapriceClassic 1st gear

    Oman Capricen alla pyörii jotkut Goldway merkkiset nastakumit. Ihan hyvin ovat pitäneet
     

Kerro tästä muillekin!