Teknisiä tietoja -79 Delta 88 muutos 350cid ---> 455cid

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Harri S, 30.8.2008.

  1. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Tarvitsisi retuuttaa tuo kupeemalli muutoskatsastukseen, kun tuosta isolohkokokeilusta tulikin lopulta pysyvä. Tuon vanhemman korin kanssahan ei pitäisi ongelmia muutoskatsastuksen suhteen olla. Vaikka autossa on 90-luvulla ollut isolohko, ei sitä ole silloin mihinkään kirjattu ja moottorin tilavuus papereissa on siis tällä hetkellä 5,7 litraa.

    Olisiko kenelläkään olemassa tarvittavia todistuksia isolohkon vaihtoa varten tuohon -79 Deltaan. Kopioita kirjallisuudesta yms. tai mistä niitä kannattaa kysellä.

    Tuossa svapissa vertailumoottori olisi vissiinkin 403 ja tiedot (paino+ teho) siitä tarvittaisiin.
    Lisäksi kiinnioleva isolohko on 72 vuosimallin 455 ja painot ja tehot siitä tarvitaan.

    Lisäksi tiedot alustan ja jarrujen eroista ex diesel-mallin ja 403 bensamallin, jos niitä ylensäkään on.

    Tässäpä kysymyksiä näin ensihätiin.

    Kiitos.
     
  2. käkkyläjuntti

    käkkyläjuntti Gearhead

    Miul löytyy yhet 1979 delta 88:n paperit 455 koneella! Jos niist ois mitään iloo.... Autossa ei ollu mitään eroo noihin muihin kasikaseihin verrattuna mitä miul on ollu!
     
  3. Holley

    Holley Gearhead

    Ehkä halvin tapa, jolla voisi aloittaa vaikka autoa vielä edes näyttämättä olisi tilata Alfamerilta tai mistä lie joku Chiltonin tai Haynesin kirja, jossa on listattu niin korimallit kuin koneetkin ja niiden tehotkin.
     
  4. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Eiköhän niitä ennakkotapauksia löydy Suomesta useampia. Ikävä kyllä en saanut 90 luvulla omaan Deltaan 455 vaikka oli vertailuauton tiedot. Se oli sitä aikaa se :cry: kun lääninkonttori oli "Jumalaisessa" asemassa :mad:
     
  5. Kauko

    Kauko Gearhead

    Mun muistaakseni -76 on vielä saanut Oldsia tehtaan jäljiltäkin 455 padalla, ainakin 98 ja Custom Cruiser malleihin ollut optiona 455
     
  6. käkkyläjuntti

    käkkyläjuntti Gearhead

    vuonna 1979 403 padalla on ainakin tuon standard katalookin mukaan saanu... Ei erityisempiä teknisiä muutoksia.. ainakaan ton mukaan! Joku josku väitti et pitäs isommat takajarrut vaihtaa mut opuksien mukaan niitä ei oo ollu tehtaalta lähtiessäkkään....
     
  7. SK

    SK Gearhead

    Re: Teknisiä tietoja -79 Delta 88 muutos 350cid ---> 455c

    Kannattaa hankkia suoraan GM:n/Oldsin oma korjaamokäsikirja noiden Haynes/Chilton -rupukirjojen sijaan, varsinkin kun sinulla näkyy olevan moisia autoja kaksin kappalein. Esim. tuolla kotimaisella toimittajalla näyttää olleen moinen hyllyssä, kannattanee kysyä josko olisi vielä tallella (sivujen oman ilmoituksen ko. lista ei ole ihan ajantasalla...).

    Minulla on vastaava -79 Buickin kirja, ja siitä selviäisi kaikki "kanta-autoa" varten tarvitsemasi faktat (pl. muistaakseni koneen paino, jota tehtaiden omissakaan kirjoissa ei jostain syystä tavata ilmoittaa) - paitsi että koska kyseessä on Buick ei siitä taida olla mitään hyötyä Oldsin koneenvaihdon paperitöissä, Buick kun ja Buick ja Olds on Olds...
     
  8. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Mutta '77 tuli uudet pienemmät korit ja rungot uusine alustoineen eli '76 ja vanhemmat ei kuulune samaan mallisarjaan. Alustaan tuli vielä muutoksia '78/'79 jolloin mm. ulommat etupyörien laakerit vaihtuivat suurempiin kuin mitä '77/'78 malleissa oli.
     
  9. tammercity

    tammercity Gearhead

  10. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Kiitos

    Apuja oli ja löytyyhän sieltä tuo 403 konekin.

    Tuosta 455 koneesta tietoja kun saisi vielä 1969-76 painot ja tehot.

    Myös diesel-taxi-mallin HD-alustasta tietoja verrattuna 403cid vertailuautoon.
     

Kerro tästä muillekin!