Tienkäyttömaksu -idioottien keksintö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ohc205, 14.12.2012.

  1. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Onko harrasteautoilijat niin epämääräistä rikollista sakkia jota pitäisi erikseen ruveta gps:llä seuraamaan?
    Harrasteautorekisterille kyllä, perseeseenraiskaus-gps-systeemille jyrkkä ei
     
  2. mga-tomi

    mga-tomi 3rd gear

    Siinä oli sarkasmia, virkamieshuumoria ja siemenetkin näyttää itävän. Gps-paikannus on hyvä mahdollisuus kohtuullistaa harrasteautoilijoihin kohdistuvaa epäoikeudenmukaista verotaakkaa. Mutta vain yksi mahdollisuus. Muitakin ehdotuksia mielellään kuulisin.
     
  3. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Kysymys on vain että miksi? Ei sitä tarvita mr autoille niin miksi sitä tarvis harrasteautoille?
    Ja aina kun kerätään yksittäisestä kansalaisesta tietoa mitä voi käyttää väärin niin sitä myös käytetään väärin.
     
  4. mga-tomi

    mga-tomi 3rd gear

    MR-autoilla on asialliset verot ja vakuutusmaksut. Muilla harrasteautoilla tilanne on huono. Verot ja vakuutusmaksut ovat yleensä kohtuuttomat ajokilometreihin verrattuna. Vähän ajettaviin harrasteautoihin kuuluisi samat edut kuin mr-autoihin. Ongelma on se, että on vaikea määritellä, mikä on harrasteauto. Gps- seuranta poistaisi ehkä ongelman. Mitä vähemmän autolla ajetaan, sitä vähemmän maksetaan veroa.
     
  5. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    mga-tomin kannattaa käydä vaikka haastattelemassa entisiä itäsaksalaisia ja kysyä kumpi on parempi, vapaa länsimainen yhteiskunta vai kontrolliyhteiskunta jossa ihmisten toimintaa seurataan ja valvotaan "varmuuden vuoksi"
     
  6. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    vähän tulee mieleen mga-tomin kirjoituksista mieleen et sitä kuulutaan johonkin ryhmään esim. "Jorma Ollilan vetämä työryhmä" tai vastaava.
     
  7. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Tai sitten perustetaan harrasterekisterille vähän ajettaville harrasteautoille ja yhtenä vaatimuksena on että harrasteautolla ei ajeta paljoa, olkoon ny vaik sen 30 pvä mikä mr autoilla. ja mikäli syyttäjä katsoo että autolla on ajettu yli 30pv hänellä on myös todistustaakka asiassa. Ja kaikki tämä ilman GPS:ää niin kuin oikeusvaltioissa on tapana
     
  8. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Niin ja suomen tapauksessa kun terveyskeskusten atk;n uudistaa betonifirma niin tietojen suojaus on varmasti explorer palomuurin luokkaa, mut olisihan varkailla helppoa viedä autoja kun läppäriltä kattelisi missä autot on ja gps järjestelmään varmaan kuuluisi käynnistys ja muut mukavat niin olisi autovarkaalle valmiiksi lämmin lähteä ajelemaan. Mutta jos varkauden tapahtuessa itse kyselisit missäs autoni on vedotaan varkaan ihmisoikeuksiin ja tietoturvaan, eikä kerrota oman auton sijaintia :mad:
     
  9. debner

    debner Gearhead

    Rikosilmoituksen paikka silti molemmissa tapauksissa, joko "huijaavaa puhelinyhtiötä" tai talojakomoon tai asuntoon pääsijöitä kohtaan, molemmat poliisiasioita. Jos tuollainen menettely on kehitetty niin tuskin valittavat sen käytöstä.

    Mutta tämä on varmaa: Tienkäyttömaksu -idioottien keksintö
     
  10. mga-tomi

    mga-tomi 3rd gear

    Niemisellä on harrasteajoneuvorekisteriin hyväksytty harrasteauto, jolla hän ajaa alle 30pv vuodessa.

    Lahtisella on tavallinen auto, jolla hän ajaa alle 30pv vuodesssa.

    Oikeusvaltiossa kun ollaan, niin pitäisi pystyä perustelemaan Lahtiselle , miksi hän ei saa samaa veroetua kuin Nieminen.
     
  11. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    just tämmöisten tomien takia me maksetaan ittemme todella huonovointiseksi joka helvetin asiassa.Mut onhan se mukavaa olla nöyrä vaan se viiden tuuman tappi hanurissa.Mitäs sitä itkemään ku ei satu puoliksikaan niin paljon ku se toinen vaihtoehto.
     
  12. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

  13. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    älä nyt tolleen viitti narista mokomasta.. jos se nyt maksaa vaan satasen,niin onhan se kuitenkin paljon parempi kuin et se maksais tonnin.
     
  14. mga-tomi

    mga-tomi 3rd gear

    Mitä pahaa työryhmään kuulumisessa olisi? Mielellään olisin, mutta valitettavasti ei ole pyydetty. Puolustan gps-paikannusta ihan huvikseni, kun nään siinä etuja harrasteautoilijoille. Periaate, että maksetaan veroja oikeista kilometreistä on hyvä. Jos omistaa useita käyttöautoja, potentiaalisia harrasteautoja ja museoautoja, niin nykysysteemi tulee aika kalliiksi.

    Kannatan tätä gps-ideaa. Mutta epäilen käytänön toteutusta itsekin. En itse asiassa usko, että järjestelmä tulee käyttöön vielä nykytekniikalla. Tekniikka ei ole vielä tarpeeksi varmatoimista. Ehkä 10 vuoden päästä tilanne on toinen. Ajatus on hyvä.
     
  15. mga-tomi

    mga-tomi 3rd gear

    Miksi joka autossa pitäisi olla oma gps-laite? Jos verotetaan kilometreistä, niin eikö silloin riitä yksi laite? Siirrät autosta autoon kuten vaikkapa navigaattoria.
     
  16. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Oikeusvaltiossa tämä perusteltaisiin sillä että Lahtisen auto ei ole harrasteajoneuvorekisterissä
    simppeliä äs thät
     
  17. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Varkaiden kannalta toi on todella hyvä kun ei tarviisi kuin Suolen akeen hakkeroida onnistuu kaiketi netistä saatavalla ilmaisella ohjelmalla ja katella missä on kalleimmat harvinaisuudet niin ei tarviisi edes bongata tai muuten etsiä niitä. :eek:

    Ja jos ei halua jäädä kiinni hakkeroinnista niin varas porukkaan joku lipevä eksoottinen uros/naaras iskemään se atk/gps;ää valvova ihminen ja miljoona puhallus on valmis, samalla tavalla kuin "gone in 60sec."
    Sata harvinaista autoa tunnissa ajelee ne vaan rekkaan ja rajalta yli kun sielläkään ei saa EU-kansalaisia pysäyttää. Puolassa sitten rauhassa purkaa rekasta ja huolii ne eteenpäin ostajille.
    Kukaan ei voi mitään kun valvonta ei ulotu suomalian rajojen ulkopuolelle tai sitten vuoraa sen rekan foliolla tai lyijymaalilla sisältä pelkkä pelti konttikin voi riittää :odroll:
     
  18. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Systeemi ei toimi ilman mittausdatalle varattua paluukanavaa, jota tunnetusti ei GPS:ssä ole.

    Mittausdata pitää siis siirtää tavalla tai toisella laitteesta viranomaisten järjestelmiin. No mut onhan mobiilidata keksitty.

    Mobiilidatayhteys ei kuitenkaan ole ilmainen. Jostain täytyy "pieraista" SIM-kortti, jonkun pitää luoda tilaaja puhelinoperaattorin järjestelmään ja niin edelleen.

    Vitosen kuukausimaksu mobiilidatasta ajonseuratantalaitteelle ei kuulosta paljolta. Mut kun se kerrotaan 2.5 miljoonalla autolla ja 12 kuukaudella, tarkoittaa se 150 miljoonan euron vuotuista laskua autoilijoille.

    Siis pelkästä liittymästä SIM-kortteineen.

    No entäs sit se itse paperilasku? Yksi lasku liittymästä, toinen itse ajamisesta. Per auto siis kaksi laskua kuussa, postikuluiltaan ja tulostuskuluiltaan ehkä euron per lasku. Yhteensä siis 2 euroa kuussa. Kertaa 2.5 miljoonaa autoa x 12 kuukautta. No eihän se tee kuin 60 miljoonaa euroa vuodessa.

    Pelkästä dataliittymästä ja paperilaskuista ollaan saatu menoja aikaiseksi jo yli 200 miljoonaa euroa vuodessa. Ja tää on vasta alkua...koko systeemi tulee maksamaan miljardeja, kun kaikki kulut otetaan huomioon. MOT, kunnes toisin todistetaan.
     
  19. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Mihin se kytketään? Ai tupakansytyttimeen? No mut kun se on jo varattu ihan muuhun käyttöön.

    Ai ei ole kenttää? No ei kait, kun laite on lattiamaton alla, tai takaluukussa..

    Käytännössä laitteen on oltava kiinteästi asennettu. Siinä pitää olla näyttö josta näkee että se toimii; muuten siitä palaa välittömästi sulake. Kansalaisen oikeusturva vaatii laitteelta itse asiassa aika paljon. Laite jolla verotetaan pitää olla idioottivarma, toisin kuin jokin tavanomainen GPS-navigaattori, jonka voi vaikka huoletta unohtaa kotiin. Navigaattori ei ole missään mielessä vertailukelpoinen.
     
  20. nixon

    nixon 3rd gear

    Nilkkaan. Niinku vangeillakin.
     

Kerro tästä muillekin!