tig hitsaus kone

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja 6.2vani, 11.10.2021.

 1. Cont3nder

  Cont3nder 1st gear

  Millanen varaosasaatavuus tohon Everlaastiin todellisuudessa on? Jos soitan maahantuojalle että tartten kortit 1, 2 ja 3, niin millä todennäköisyydellä kyseiset osat saan? Oon kuullut kyseisestä maahantuojasta enemmän huonoa, kun hyvää. Mutten mitään voi todistaa, niin en ala niitä jakamaankaan.

  Puuilosta saa argonpullon n. 250€ ja täyttö, eli vaihto uuteen täyteen on n. 80€.
  Nykyinen SK25-pullo on puuilosta. Toistaseks ei valittamista.
  Meinasin ensin hommata vastaavan Woikoskelta, mutta vuokra ei innosta...
   
 2. Cont3nder

  Cont3nder 1st gear

  Toi Everlastia myyvä Jforce on melkosen epämääräsen oloinen verkkokauppa... Enemmän yhdyssana- ja pilkkuvirheitä, kun ekaluokkalaisen äikän esseessä... Ei herätä yhtään luottamusta, kun ei jakseta senvertaa nähdä vaivaa, että tekstit olis edes sinnepäin...
   
 3. Catiska

  Catiska Gearhead

  en tiedä minäkään kun en ole varaosia tarvinnut. Mutta verratuna random kiinalaiseen tuotteeseen, tästä ainakin tietää mistä firman löytää ja osia voi kysellä suoraan heiltä jos paikallinen maahantuoja ei miellytä.
   
 4. legless

  legless 1st gear

  Ostin joku vuosi sitten migatronic Focus tig 200 AC/DC koneen talliin, ok hinta muistaakseni luokkaa 2800€, mutta tyytyväinen olen ollut. Ja kaikki saanu liimattuu mitä pitäny.
   
 5. laakkius

  laakkius Gearhead

  Sillon kun duunissa oli everlastin yhdistelmä tiggi niin huolto ja varaosat pelas ihan hienosti, tarvikkeet toimitettiin jopa verstaalle henkilökohtasesti kun heillä sattui kulkua samalle suunnalle...
   
 6. Visa

  Visa Gearhead

  Kokemusta everlastin huollosta on, että saattaa kestää. asentajat kovin kiireisiä muissa hommissa. Näin ainakin parivuotta sitten. Nykytilanteesta en osaa sanoa. Palvelu on ollut paikanpäällä hyvää aina, kun käynyt. Pari everlastia omistaneena voin kuitenkin suositella konetta.
   
  Cont3nder tykkää tästä.
 7. Wade-

  Wade- Gearhead

  Mulla myös everlastin tiggi toiminu hienosti. Ei oo ollu ikuna vikaa, kuitenkin ihan kohtuukovassa harrastekäytössä.
   
  Cont3nder tykkää tästä.
 8. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  "Silent Mike" kertoilee TIG-hitsauksesta...TIG:n ei tarvitse olla välttämättä kallis, moni muukin asia ratkaisee, mm hitsattavien kappaleiden puhtaus...itse oppinut kaveri, rakentelee mm kilpureiden runkoja ja kaikkea muutakin.
  Tuossa GA:n tallilla ja kun katsoo muita videoita GA:n projekteista näkee mitä tekee...

   
 9. Tunaman

  Tunaman 3rd gear

  Kymmenen minsan paikkeilla tehdäān törkeä pahoinpitely tig-hitsauskonetta kohtaan teroittamalla elektrodi smirkkelissā.
  Smirkkelillä,nauhahiomakoneella tai rälläkällä teroittamalla sössitāān premium-tiginkin valokaari.
   
 10. HV

  HV Gearhead

  Mikäs se ois oikea menetelmä teroittamiseen kotikonstein? Kuitenkaan harvalla on oikeaa teroituskonetta tallissa.
   
  Catiska ja f34 tykkäävät tästä.
 11. No voi peijakas. Ilmankos ei tuu tig hommista mitään, kun vain rälläkän katkaisulaikkaa vasten olen elektronin teroittanut. Varmaan väärän värinen elektronikin ja lisäaineet myös... Olisi hyvä jos joku laittaisi tänne tietoa miten nuo pitää tehdä , olisi meille monelle apua.
   
  -71 MoPar tykkää tästä.
 12. blowerduster

  blowerduster Gearhead

  Esab 200 ac/dc tig ollut yli 10v käytössä. Toiminu hyvin ja ohjelma päivityksellä parani ac puoli entisestään. Vähän heikkotehoinen paksulle alum.mutta jos vähän antaa kosanilla esilämpöä ni pystyy hitsaamaan paksunpaakin. Yhden 180a gys ac/dc tig oon omistanu kans. Toimii ihan hyvin harraste hommissa sekin. Dc puolen ominaisuuksissa ei valtavia eroja ole oli merkki mikä hyvänsä. Mutta ac puolen ominaisuuksissa on isoja eroja. Kuinka kuorii oksidi kerrosta. Rehm yks parhaita ac koneista millä oon hitsannu alum.
   
 13. Tunaman

  Tunaman 3rd gear

  Joo,noi edellämainitut on niitä "kotikonsteja".
  Mutta elektrodinteroitukseen tarkoitetulla koneella syttyvyys, kohdistuvuus ja tunkeuma paranee varsinkin
  tasavirralla.
  Esim. Orbitalum ESG plus.
  Tosin maksaa saman kuin Kiinan tigit.
   
 14. laakkius

  laakkius Gearhead

  höpö höpö, ei merkkaa mitään harrastekäytössä, ja ilman pärjää ammattikäytössäkin...
   
 15. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Elektrodin teroitus:
   
 16. Catiska

  Catiska Gearhead

  Jossain näin vinkin missä käytettiin kulmahiomakoneen katkaisulaikkaa teroitukseen siten että elektrodi oli akkuporakoneessa joka pyöritti elektrodia samalla. Se oli ammattimiehen vinkki kotiteroittajalle.
   
 17. impala-63

  impala-63 Gearhead

  Tulee muuten hyvä elektrodi tuolla tavalla. Suosittelen. Ja terävän ja tasaisesti terävän.

  Pro jätkät ei varmaan salli tällaista mutta harrastajalle toimii enemmän kuin hyvin :)

  Edit: suosittelen kyllä lamellia katkaisulaikan tilalle.
   
  Catiska tykkää tästä.
 18. f34

  f34 Double Gearhead

  Kaindl timanttiteroituslaikka rälläkkään ja elektrodi akkuporakoneeseen.
  Ei ainakaan jätä elekrodiin epäpuhtauksia
   
  impala-63 tykkää tästä.
 19. ToniC

  ToniC Gearhead

  Entisessä elämässä valvoin ,sanicro38/p265gh,san67/p265gh,x10/san28,304/p265gh,235 jrg,st38.5,15Mo3 16mo3,13CrMo4-5, 10CrMo9-10,, 304l,316lcompoundien, 253Ma,1.4742 ja muiden kuumalujien hitsausta toisiinsa ja ristiin. .. Hitsarit oikeita ammattimiehiä.
  pääosin pummit luokkaa 2%. Huonona päivänä hyvä hitsari veti hetilähtöön 5/6 pummia. Syitä monia, usein korkean rakennuksen ja kattilan läpi kulkeva veto.

  Koneina meillä oli noin 50kpl kemppi mls 3000 yms. Löyty toki muutakin, mutta 98% kemppejä.
  Miehiä oli suomalaisia,ruotsalaisia,puolalaisia,venäläisiä,portugalilaisia,indonesialaisia. Hitsausta tehty lämpökäpistelyillä ja ilman tarpeen mukaan. Hitseissä RT100%. NDT laajuus.

  Nuo miehet terotti rälläkällä elektrodit. En nähnyt 17 vuoden aikana eletrodin teroituskonetta työmaalla... Joten eiköhän se rälläkällä hoidu myös huonommalla hitsarilla ja vähemmillä vaatimustasoilla..
  toki,jos kotilallissa vaan hitsaa ja hankkii spessukoneen, niin mikä ettei... Tuskin meillä kuolevaisilla tighitsauksessa jälki kaatuu teroitustapaan. Pääasia, että on terävä kokoajan, niin ei liekki lepata.

  Koneesta... Kiertonet lainvoima yms... Koulut,konkkapesät poistelee jatkuvasti tiggejä. Kemppi,fronius,ewm,esab,lincoln yms... Hyviä koneita pääosin löytyy muutamalla satkulla. Vesijäähdytteistä ei kotikäyttöön kannata ottaa.

  Omat.
  Tig /puikko Kemppi mlp250 voimavirta pulssi salkkukoon kone.
  Toinen liki käyttämätön kiinakone 250a ac/dc. En oo hitsannu vielä
  Ostin kuolinpesän sorvin ja tuo tuli mukaan.
  Lankakone kemppi evo 200 valovirta salkku.
  Plasma stahlwerk 60a voimavirta...
  10v ikää eikä murheita

  Joten kyllä kiinakonettakin on  [​IMG]
   
  Muokattu: 3.2.2022
  impala-63 tykkää tästä.
 20. ToniC

  ToniC Gearhead

  Kiinassa kiinalaiset hitsas noilla samoilla mm.täällä myytävillä kiinavehkeillä painerunkoa.. Kyllä se päivänvalon kesti. Ja röntgen testitkin. Kaasujäähdytteisiä, niin ei niin kiireiselle hitsaajalle, eli ok kotiin.
  Kiinakoneeseen ehkä ensimmäinen ostos olis parempi kolvi... Weldcraft wp-20 esim on melko siro ja osia saa hyvin. Etrat,toolssit esim.

  Omasta kiinakoneesta pelottaa että kolvin liipasin hajoaa jo katseesta... Työmailla tosin hajoili hyvin usein kemppien kahvan mikrokytkimet. Mutta ne oli tulilla 20h/vrk.

  Osta kone,kun kone, muista käyttää oikeaa kaasua ja avaa se pullo. Ja kun se elektrodi pärähtää pommin varmasti kiinni, niin lopeta hitsaus ja teroita vaikka ärsyttääkin. :)
  Hitsuuttele sen aikaa, kun huomaat, että kone rajoittaa hitsin laatua ja vaihda sitten parempaan. Joku kaltaisesi ostaa kyllä vanhan, jos se on ehjä. Moni kokeilee mielellään tig hitsausta
   
  Muokattu: 3.2.2022
  Visa, teippi-mikko, MIAMIDRAGRACING ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!