Tinaus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja kallioj, 19.10.2001.

  1. bwheel

    bwheel 1st gear

    Miten ihmeessä siinä on toteutettu metallin lämpölaajenemisominaisuudet. Miten se toimii korin tärinä/joustavuus tilanteessa. Näähän ne pahimmat ongelmat on. Jos koko korin tekis nykyisillä muovikiteillä, niin siitä saattaisi tulla kestävämpi kuin vanhat peltiset.
     
  2. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    Ei tinaa vaan beltsonaa,kaverini käytti kemiallista metallia korin oikaisuun kun ilmaisin töistä sai ja voi hitto sitä rälläköintiä kun plymarin kylkiä oikoi jälki oli kuin kynnöspeltoa että sellaisia kokeilujakin on .
    Koritinatut saumat on kestänyt erittäin hyvin varsinkin katon sauma joka helposti elää varsinkin e-body mopareissa miksei muissakin.
     
  3. Tun_ari

    Tun_ari 1st gear

    Kuulin tuossa kaverilta että tinan käyttö olisi nykyään kiellettyä auton korissa... ja sen myynti loppuisi suomessa. että putiikit saa myydä varastot loppuun mutta sen jälkeen ei ole edes laillista myydä... kuullostaa aika hullulta..

    Onko mitään perää? vai onko tuo pelkkä huhu...
     
  4. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Keskustelua aiheesta: http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=69440

    Kaivoin muutaman vuoden tauon jälkeen pohjustusaineen esiin ja ihmettelin kun ei oikein skulaa. Syy oli yksinkertainen, raskas osa oli painunut pohjaan ja joku litku jäänyt pintaan. Purkkia on ihan turha ravistaa tai sekoittaa jäätelötikulla tai mig-langalla. Melko heviä kamaa ominaispainoltaan.
     
  5. JB

    JB 1st gear

    tuota nuin.. pitäiskö sen pohjusteen olla tahnan omaista tavaraa vai nestemmäistä?

    ostin kokeiluksi yhen tangon tuota beran tinaa ja pohjusteeksi tuli semmosta veden näköstä tavaraa.? omissa ajatuksissani oon kuvitellu tuon pohjusteen jonkulaiseksi tahnaksi mutta sainki nestemmäistä. sekotti vähän ajatuksia. kai se on oikeaa tavaraa? ainaki bera lukee etiketissä ja samasta hyllystä löyty kuin tangotkin.
     
  6. amalo

    amalo Gearhead

    Tuo nestemäinen kama on kait lähinnä puhdistukseen tarkoitettua, tahna on mun käsittääkseni ihan samaa kamaa mutta siinä on vähän tinaa mukana. Jotain happoahan se on, en nyt muista tarkasti mitä, niin en viitsi alkaa valehteleen.
    Tuo nestemäinen tavara toimii ihan yhtä hyvin, on vain ehkä vähän töisevämpää.
    Esim. pienellä teräsharjalla "peset" ja karhennat tinattavan kohdan tuon hapon kanssa, poltat hapon siihen pinnalle ja pyyhkäset karstat pois. Tina tarttuu siihen karhennettuun pintaan kyllä sitten ihan ok.
    Tahnassa kun on tinaa mukana niin tuon kuumentamisen jälkeen peltiin jää ohut tinakerros ja siihen tarttuu se tankokama ehkä vähän helpommin.
    Ja tinaaminenhan pitäis tehdä sitten siten että se tinattava pelti jo itsessään melkein sulattaa sen tinan... eli se pelti pitää ensin lämmittää. Tällöin sitten saa sellasen samanmoisen ohuen tartuntakerroksen, kuin mitä tahnasta jää, hierottua sillä tangolla tolla pelkällä hapollakin pohjustetun pellin päälle.
    Ja se hapolla käsitelty kohta kannattaa lopuksi tosiaan pestä reilulla vedellä ja kuivata, muuten siinä on ihan muutaman tunnin päästä ruosteharso päällä.
    Eihän tästä nyt varmasti saa mitään selvää :)
     
  7. MuscTor

    MuscTor Gearhead

    Kun nyt taas samasta aiheesta väännetään, päivittelin tuossa tarinaa tinauksesta sivuilleni, kun kerran nyt on osa harrastusta tämä nettisivuille kirjoittelu 8) Tapoja on yhtä monta kuin seppääkin, tuossa minun.

    http://www.torinoproject.com/Tech/Koritinauksesta.htm
     
  8. 8talli

    8talli 1st gear

    tinaus

    ookko kokeillu sekottaa sitä pohjusteainetta? tinasin viime kesänä oman auton ja pohjuste oli just semmosta vedennäköstä, mut kunsekotti oikeen hyvinniinsemuuttu semmoseks tahnaks! se onaikalailla jämähtäny sinne pohjalle!
     

Kerro tästä muillekin!