Turbiinidumppi PG:hen

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja teehoo, 13.5.2019.

 1. teehoo

  teehoo 3rd gear

  Täällä on varmasti harrastajia jotka tehneet ko. värkkejä autoihinsa hydrauliikkakauppojen tuotteista. Onko tietoa/suosituksia palikoista? Maailmalta saa valmiita, mutta niissä on pääsääntöisesti hintaa aika reilusti, käytettyihin osiin nähden. Ilmaiseksi ei ole tarkoitus saada, mutta jos lähikaupan osilla saa tehtyä, niin jää lähettelykin pois.

  Käyttökokemuksetkin hieman kiinnostaisi, onko stallia saanut ylöspäin, ja minkä verran. Aski on 3L turbo kutosen jatkona, niin alavääntö ei päätä huimaa. Turbiini on mittatilaustuote tähän moottoriin/autoon, mutta hieman skeptinen kuitenkin olen, ja kun jäähdyttimen letkut pitää joka tapauksessa tehdä, niin olis tässä kohtaa kätevää lisätä venttiili.
   
 2. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  "Oikeissa" kilpureissa venttiili on ennen turbiinia lootan sisällä mutta kyllä jäähylinjassa olevakin muutaman sataa kierrosta vaikuttaa. 12v magneettiventtiilit maksaa hunajaa, olen ite kääminyt öljypolttimen venoja 12voltille.
   
 3. teehoo

  teehoo 3rd gear

  Näyttäähän nuo tosiaan maksavan siinä parin sadan molemmin puolin, ei vauhtikioskistakin ostettuna. Osui myös silmään, että lämmön sieto näytti olevan tähän käyttöön hieman alhainen (-20 - +70C) useammalla venttiilillä. Ehkä tyydyn laittamaan hyllyssä roikkuvan lisähappisarjan kiinni, niin kai se alaväännön puute silläkin ratkeaa.
   

Kerro tästä muillekin!