Tyhmä kysymys: Miten poistetaan vinyylimaali?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Ahto, 27.2.2024.

 1. Ahto

  Ahto Gearhead

  Noita autojen ovipahvejahan ovat monet maalailleet vinyylimaaleilla, ja tulos on ihan hyvä. Olen tähän saakka ollut sellaisessa käsityksessä, että maalaus on "lopullinen", koska väri tunkeutuu materiaaliin pintaa syvemmältä.

  MUTTA: Onko se pysyvä? Voiko vinyylimaalilla maalatun osan jotenkin palauttaa alkuperäiseen väriin ilman että muoviosat sulavat?
   
 2. spike

  spike Gearhead

  Riippuu varmaan vinylimaalista ja miten hyvin on päässyt tarttumaan mutta haastavaa voi olla. Kun maalailin sillä sisustuksen osia niin pyyhin metallipinnalle päässyttä pois thinnerillä ja nätisti lähti mutta kestääköhän alla oleva vinyli sitä...
   
  Ahto tykkää tästä.
 3. 68SS

  68SS 1st gear

  Ite lähtisin koittaa nopeestihaihtuvalla liuottimel varovasti kuten motonetin special cleaner, kilikalit yleensä pyyhkiytyy veke nätisti
   
  Ahto tykkää tästä.
 4. Ahto

  Ahto Gearhead

  Kiitokset vastauksista @spike ja @68SS! Täytyypä kokeilla erilaisia aineita – lähinnä ensin siis sen kannalta, että sulaako tuo pohjamateriaali.

  Amerikkalaisethan käyttävät isopropanolia vähän kaikkeen, ja sitä joku suositteli tähänkin käyttöön, mutta sitä ei Suomessa myydäkään ihan joka paikassa (meillä käytetään etanolia kuten vaikka Sinolia). Mutta Motonetista näyttäisi sitäkin saavan. Sehän on vähän vähemmän reaktiivista kuin lyhyempiketjuiset alkoholit, joten sitä(kin) voisi toki kokeilla.
   
 5. matti R

  matti R 3rd gear

  C4 corveten ovipahveista lähti hyvin jälkikäteen tehdyt maalaukset CRC Gasket removerilla ilman vaurioita. Muut muoviosat alkoi sillä sulamaan pilalle. Yritin tutkia osien takaa materiaalimerkintöjä mutta ilman tulosta.
   
  Ahto tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!