Työkaluista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Anonymous, 14.4.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    No moi olen aloitteleva "harrastelija" ja kaikki on hommatava itelle (ainoa harrastelija näillä perukoilla).... Niinpä nyt pitäs hommailla jonkin moinen kiinto/lenkki/hylsysarja!!! missähän olis suht hintaisia ja laatuisia saatavilla? Luultavimmin joutuu tilaileen tänne takahikiälle!!! 8)
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest


    Tuumakokoisista oli siis kyse!!!!!
     
  3. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Kyllä noilla biltemankin vehkeillä toimeen tulee harrastekäytössä.
     
  4. Degenerated

    Degenerated Gearhead

    Juu etenkin niillä 10 vuoden takuu- vehkeillä.
     
  5. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Joo ja sieltä biltemalta löytyy suht hyvin, sekä millisiä, että tuumaisia. Kattoo vaan ettei osta mitään sadan osan huuhaa sarjaa jossa hinta 5€.
     
  6. herrakani

    herrakani 1st gear

    Katkeaa ne kalliitkin. :D
     
  7. tha022

    tha022 Gearhead

    on mota laastaria laitettu bilteman vehkeitten takia. esim 24mm hylsy räikällä vääntämällä halki, sen takia ostan vain beltser, stahwille tai bachon työkaluja onhan ne kalliita mut samalla tulee life time warranty.
    onhan se mukavempi tehdä ku on kunnon vehkeet.
    Eikä köyhän ole varaa ostaa halpaa
     
  8. herrakani

    herrakani 1st gear

    Teen tossa äänenvaimentajia. Tarvitsin reikäsahaa. Kävin ostamassa hong kongista halvan, ja 20min myöhemmin K-raudasta hyvän. Nyt mulla on sitten se halpa ja hyvä. :D :D :D
     
  9. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Ehkä ne Bilteman kalut on ihan hyviä, vähän mökelöitä; aineen laatua on korvattu määrällä. Tärkeintä kuitenkin aloittaessaan jenkkien kanssa on hankkia kattava valikoima tuumaisia avaimia. Niiden saatavuus vain on heikentynyt vuosien aikana, kiitos SI-järjestelmän.

    Mieleen tulee yleisimmät koot: 5/16, 3/8, 7/16, 1/2, 9/16, 19/32, 5/8, 11/16 ja 3/4". Tuliko jokin ajatus tai kirjoitusvirhe? :oops:

    Millisissä on moni lähelle oleva koko, mutta aina se on hieman yli tai alle ja siitä tulee mielipahaa lipsumisena tai sopimattomuutena.
     
  10. niklas_

    niklas_ 1st gear

    ne bilteman hylsyt missä 10v takuu ovat olleet kestäviä.
    tuumakokoinen hylsy 1,50e ja takuu 10v
    isoja pultteja oon saanut poikki pulttipyssyllä
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Suosittelen myös bilteman hylsysarjoja. Minulla on ollut tämä jo muutaman vuoden melko aktiivisessa käytössä eikä vielä ole muuta mennyt rikki kuin salkun muoviset lukitussalvat...
     
  12. HEAVYDUTY

    HEAVYDUTY 1st gear

    Samaa mieltä halpavehkeistä,niillä ei mene kuin rystyset ja mutterinkulmat paskaks.Itelle aikoinaan hommannu laatukalut(bahco,stahlwille,snap on,facom,ym...) säästää muuten hermojakii... :wink:
     
  13. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Lisätään vielä 1/4" mittareihin ja muihin pikkuosiin.
    Biltema oli joskus ainoa kauppa mistä löysin naaras mallin torxisarjan GM laturiin.
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Biltemasta 10vuoden takuulla olevat on ihan hyviä. On hampaat irvessä ja jatkovarsilla väännetty ja hyvin kestää. Tottakai jos ois rahaa laittaa niin ostasin ennemmin näitä "merkki" työkaluja.

    T:Masse
     
  15. webcaddy

    webcaddy 1st gear

    Hei.

    Hyvä vaihtoehto Craftsman, Proton, Snap On yms. laatumerkeille on työkaluja jo 1800-luvun lopusta valmistanut Hazet.
    Työkalyt ovat siroja ja kestäviä. En kehu niitä yhtään toista paremmiksi kunhan vain sanon että ovat edullisempia kuin SnapOnit, fiksumman oloisia kuin jotkut uudet Facomit ja Bahcon työkalut.

    Älä turhaan fakkiudu vain yhteen merkkiin. Iitsellä on käytössä ikivanhat Bahcon hylsyt, Hazetin kiinto- lenkki- ja kiintolenkkiavaimet.
    Kamasalta piippuhylsyt, kuusiokoloavaimet Bilhelvettenistä 10-997, ruuvimeisseleinä Witte/Hazet. Jakoavaimena Bahco/Billnäs;-)

    Kaikkea ei kannata/tarvitse ostaa kerralla.

    Osta niin hyvät työkalut kuin sinulla on varaa, tee ostoksesi harkiten ja ajan ja tarpeen vaatiessa.

    Täällä foorumissakin on kehuttu Kamasan työkaluja joiden hinta-laatusuhde on kohdallaan. Näissä on sekin hyvä puoli, että niitä myydään useissa autotarvikeliikkeissä. Näitä saa myös sellaisina muovisalkkusarjoina.

    Halpahallien ja rautakauppojen työkaluissa pitää pitää varansa, joistakin saa aivan merkkityökaluja, mutta hinnat voivat olla työkaluliikettäkin korkeammat, ainakin rautakaupoissa.

    SnapOn ei ole turhaan kehuttu työkaluvalmistaja, hinnat vain ovat vähän kaukana harrastajan kukkarosta.
    Snap on/Bluepoint omistaa tietääkseni nykyään Sandvik /Belzerin ja Bahcon.

    Rompetorit ovat kohtalaisen hyviä uusien ja käytettyjen työkalujen ostopaikkoja.
    Ostajan pitää sitten tietää mitä on ostamassa ja varoa ettei osta loppuunkulunutta työkalua uuden hinnalla. :cry:
    Joskus tosin ehjästä, vaikkakin vanhasta ja toimivasta työkalusta voi joutua maksamaan lähes saman hinnan kuin uudesta. :eek:

    Jos tarvitset jotain työkalua ja saat sen lainaksi kaveriltasi, muista palauttaa tarvekalu ajoissa, puhtaana ja ehjänä.
    (Vahingon sattuessa hanki sitten tilalle samanlainen tai lainaajan pyynnön mukainen työkalu oma-aloitteisesti!)

    Huonolla ja toimimattomalla työkalulla ei tee mitään, vaikka se olisi ollutkin halpa :soosoo:


    T: AJ.
     
  16. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Tuosta tuli mieleen yks vanha pilapiirros hot rodissa; hemmo esitteli momenttiavaintaan akverille ja sanoi, " This is the rarest tool I have. I loaned it, and got it back!"
    Mulla on tosiaan toi perussetti tuumasia ihan biltema kamaa, sen kummempaa ei oo tarvittu.Räikät on nykyään jotain muuta kun noi hajos, mutta muut on kestäneet.
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kyllä noita 10v takuun hylsy/adaptereita on väännetty kopioksi kun on kannen pultteja väännetty auki ym.... Niissä on ne adapterit joita joutuu käyttämään koko valikoiman edestä että saa pienen hylsyn käyttöön, ainakin isoimmassa sarjassa. Räikät on myös paukkunut, paitsi isoin.
     
  18. webcaddy

    webcaddy 1st gear

    En malta olla mainostamatta:

    Hyvä kapine auton alla ja ahtaissa paikoissa on mm. Bilteman ja Motonetin myymät hyvin lyhytvartiset rosteriset portaattomat räikät.
    Vaikka näillä pikku räikillä ei saisikaan pulttia tahi mutteria auki, niin pultin auettua tavanomaisella avaimella on lyhytvartisella ja portaattomalla räikällä ilo pyöritellä pultit auki.
    Biltemasta 1/2" portaaton räikkä ja Motonetistä 1/4" portaaton räikkä. Bilteman neljännestuumainen ei taida olla portaaton.
    Kai näitä saa muualtakin kuin em. paikoista.

    T: AJ.
     
  19. pontso

    pontso Gearhead

    kyllä ne merkki työkalut kin hajoilee , ja kellä on kuitit talleessa niistä esim 5v jälkeen . ei tullu uutta työkalua tilalle ikusella takuulla kun sanovat että oli käytetty väärin , oli vimpaimella ikää tuolloin 35v kattovat leimoista (oli kyllä käytetty väärässä välissä ). mutta kuitenkin ostit ne halvat tai kalliit , niin osta ainakin yksi halpis , tulee se paikka missä suomi vessasta ei aukee pultti tai mutteri ja paikka on ahdas niin joudut hitsaamaan avaimen kiinni , niin ei harmita se kallis avain minkä hitsasit
     
  20. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Jengamitat, eli kierretulkit tuumaisena ja millisenä, ovat halvat ja tarpeelliset.

    Ja eikös tuossa oikealla palstalla näy yksi ostopaikka, sitten kun biliksen kaman tarkkuus tai kesto ei riitä.
     

Kerro tästä muillekin!